Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

Ben kaynanam ne der ne yapar ne eder diye düşünmek yerine... Kendi anneme odaklanıyorum..Ne ister ne hediye alabilirim ona nasıl daha fazla yardımcı olabilirim yüzünü güldürebilirim gibi.. Herkes kendi annesini kendi düşünsün canım..

kaynanamın bir derdi mi var?? Aha oğlu orada ona söylesin.. Gerek görürse gelip bana söyler.
Keşke benimki de yaşasa ben de sadece annemi önemsesem. Çok şanslısınız. Allah annenize uzun ömür versin

Bugün hastaneye gittik. Allah'tan 1 ay sonraya randevu verdiler. Evine dönecek birkaç haftalığına. Ben de kafamı dinlerim artık o gelene kadar. Tüm gün onun işi için koşturduk kadın ne bir teşekkür etti ne de başka birşey dedi. Onu a geçtim söylendi durdu. Asla memnun olmayacak onu anladım bugün.
Hastaneden sonra eşimin dayısının evine geldik. Kadın melek gibi. Allah'ım dedim keşke bu kadın kaynanam olsaydı. Pamuk gibi kadın. Tabi kaynanam görümcesi olduğu için onuda aşağıladı tepeden baktı. Demek ki görümcemdeki bu huylar hep ondan geçmiş.

kayınvalidenin yaşı genç sanırım. bak ben sana uzun uzun kendi durumumuu anlatayım. kayınvaldem ben evlendiğimde 56 yaşındaydı bense 21 yaşında. ama ben kendi ayakları ğzrinde duran biriyimdir. her şeyeime kendim karar veririm ailem saygı duyar izin vermeyecekleri şeyşeride istemem zaten vs.
kayın validem 13 yaşında evlenmiş 16snda anne olmuş ve 4 çocuk sahibi ve biri doğumdan sonra ölmüş. eşi ikisenede bir gelirmiş ve kayınpederinden iki kaynanadan dayaklar vs. tuttuğunu koparan bir kadın olduğundan memleketten zor bela kopmuş ve eşinin işi için igttiği memlekete gelmiş ardından. ordada yokluklar çekmiş adam yerine konmamış vs. ve kocası 40lı yaşlarda ölmüş. br oğlu evliymiş ozaman ve geriye iki kız birde asker yaşında kocam varmış. şükür hepsini evlendirdi büyüttü. çocuklar pırlanta derler ya o misal yani. bu arada bu kadın tek böbrek ve 10 sene öncede meme kanseri atlatmış.
burası aklında dursun. ben kadınla ilk tanışıp konuştuğumda dedim ben mahvoldum.... bu kadınla ömür geçmez. herşeyi kendi bilri herşeye alınır. inatcı dediğim gibi olsun. en iyisini o yapan ve oğlu glmiş geçmiş ademden bu yana en harika evlat. bense bez parçası. ve ben evlenince bir süre sonra onun üskatında oturucam aparman eşimin ama sanki evlerin hepsi onun biz sığınıyız. neyse her görüşmede ben ağlar o darılır beynim zonklar geçti. en son ben üstkata yerleştim ama inan bana stresten 44 kilolara düştüm eşimde iş için ülke dışında 7 ay. ömrümden ömrüm gitti. onun da öyle. eşim geldi kavgalar taşınalımlar boşanalımlar vs. bu arada çocuk var. en sonunda hepsiyle tek tek konuştum görümcelrimden bile nefret edşyordum. durumu anlattım eşimde en sonunda bana hak verdi. görümcelerim de. ve inanırmısın kayınvalidem şu anda bana nee darılır ne küser ne laf sokar. nede işime karışır. neden biliyormusun çünkü işin formülü belli görümcemden öğrendim He de geç. inan her dediğine he dedikten sonra bir zaman sonra benle uğraşmyı bıraktı. şimdi kzını oğlunu bana şikayet eder beni över. tek formül öz güven. o öyle dediği için sen öyle oluyorsun. o benim ki daha çok acıdı dediğinde bu onun dediği gibi olmuyor. oğlum harija dediğinde evet benim kocam harika de bak bakalım bir daha diyormu. ha yukardakini neden anlattım. onuda dyeyim bu kdar şyi yaşamış bir kadından bu günki çağa alışmasını bekleyemem. bırak ben haksız olayım ama o şu geriye kalan ömründe önem verildiğini hissetsin. kayananmla aynı fikirde olamıyorum hala beni farketmeden kırıyor. ama he deyip geöiyorum ve mutluyum... o desin yapsın sen bildiğini oku... ama ona inat yapma. gerçeken geçmişin insanları bizler kadar özgür değillerdi. şimdi buldukları özgürlüğü nasıl kullancaklarını bile bilemeden ellerine yzlerine bulaştırıyorlar. bence kayın validenin kötü niyetş yok. gönlünğ ferah tut
Gerçekten ağzımdan kötü bir laf çıkmadı hç. Hep alttan aldım. Ne bileyim gene kötü olamam ben ona karşı herhalde.

Hala sevemedim ama eskisi kadar uyuz olmuyorum ee 5 senem geçti onunla alışıyorsun bir yerden sonra ..

benimki kayın valideler içinde iyidir. karışmaz etmez severiz birbirimizi. laf sokmaz özel beklentileri egolarıda yoktur. iyi insandır yani. ama ne kadarda olsa bir anne değil.. benim yaptıklarım ona onun yaptıkların bata batabiliyor zaman zaman.. ne kadar kızımdan farkın yok desede tabiki aynı değiliz. hakkını yemeyim ama öylelerini duyuyorumki öpte başına koy diyorum kendi kendime.
bazı ufak şeylerini görmemezlikten duymamazlıktan geliyorum. bir şeyi canımı sıktığında iyi özelliklerini hatırlıyorum. öyle öyle sağlıklı bir ilişki kurabiliyoruz.
ama sizin kayın valideniz sıkıntılı tiplerden. öylelerine ne yapsan olmuyor denge seviye mesafe kurulmuyor. allah sabır versin diyim. herkesin evlilikle ilgili farklı bir derdi oluyor. tamamen yabancı insanları aile kabul etmeye çalışmak zor zaten. sıkıntılar burdan kaynaklanıyor.

Bazen severim bazen sevmem. Alınganlığı, geldi mi uzun kalması, her şeyin en iyisini ben bilirim havası ve politik olduğunu hissettiğim zamanlar harici iyi bir kaynanadır. Onlara gittiğimizde de bize geldiklerinde de yemek yapmam hiç hep o yapar. Ben bi sofra, bulaşık, kahveye karışırım. Bize gelip kaldığında çamaşır da yıkar, katlayıp kaldırır da, ütü de yapar. Uzun süre görmezse güzel kızım benim der samimice sarılır. Evliliğimizin başında ne desem alınır ağlardı, eşimin yanında ağlar eşim sorunca da niye ağlıyorsun diye bir şey yok derdi. Eşim ısrar edince cadıkedi böyle dedi ona üzüldüm der ağlardı. Çok alttan aldım bir gün patladım ben. Ben içten pazarlıklı değilim bir şeyden rahatsız oluyorsam yüzüne söylerim. Hateketlerimle belli etmem. Hareketlerime anlam yüklemekten vazgeç artık anne dedim. Özellikle de eşimin yanında söyledim. 5 gün aramıyorum diye trip yapardı. Kendi annemi bile aramıyorum derdim banane senin annenden beni arayacaksın derdi. 30 yaşımdan sonra değişecek değilim beni değiştiremezsiniz dedim. Şimdi o alınmalar da bitti. Aramama alınganlığı yani :) biraz ben dikkat ediyorum biraz o. Şimdi sorunumuz yok çok şükür. Dün yemek tarifi almak için aradım. Bayağı ilgilendi. Trip falan atmadı ki nerdeyse 12 gündür aramıyordum. :) ha ama o yorulsın mesela ben sırtına masaj yaparım. Bazen durup dururken gider öperim sarılırım.
Bu herşeyi ben bilirim havası benimkin de aşırı. Eşimin sökülen sandaletini dikiyorum dün. Aman usta mı olacaksın ooff deyip dalga geçti. Küçümseme bakışıyla. Aramama olayında da bana kalsa hiç aramam da eşim çok düşkün. Maaşallah aranız bozulmasın sizin.

Hala sevemedim ama eskisi kadar uyuz olmuyorum ee 5 senem geçti onunla alışıyorsun bir yerden sonra ..
Ben 6 yıllık evliyim kartopu gibi büyüdü öfkem. Sürekli kendini önemsemesinden, hep benimle yarışmasından, herkese beni çekiştirmesinden, kısır bu demesinden yıldım. Alışamadım, olmuyor maalesef.

Ku

kusura bakma ama cnm bi cok arkadas kv iyi niyetli yaklasmani duzgunlukle anlatmani soylemis evet dogru olanda bu zaten ama senin kv bence bilincli yapiyo ve seni esine beceriksiz gibi gostermeye afedersinde sanku esinle arani acmaya calisiyor gibu bi tutum icinde ve kv o kadar kurnaz ki iyi niyetli gibi gosterir kendilerini cunku cocuklarini tanirlr kandirma yollarini iyi bilirler sakin taviz verme ona anladigi dilden konus evi temizleyince arkandan o mu temizlio birak once o temizlesin arkasindan sen temizle ve onun sana yaptigini sen ona yap birak biraz izle hareketlerini sakin ol sonra anlarsin nasil bi hamle yapacagini o yapmadan sen yap madem yaris istiyor buyur hodri meydan o nasil sinsilik yapio maalesef sende onu kendi silahiyla vur belki bu sekilde anlar bircok kaynanaya iyilikle yaranamazsin cok azdir oyle kv sayisi ..o tilkiyse sende kuyrugu olacaksin
Kesinlikle halısın. Yaranılmıyor. Ben de birçok şeyi bilinçli yaptığının farkındayım. Artık daha güçlü durmaya çalışacağım

Bugün hastaneye gittik. Allah'tan 1 ay sonraya randevu verdiler. Evine dönecek birkaç haftalığına. Ben de kafamı dinlerim artık o gelene kadar. Tüm gün onun işi için koşturduk kadın ne bir teşekkür etti ne de başka birşey dedi. Onu a geçtim söylendi durdu. Asla memnun olmayacak onu anladım bugün.
Hastaneden sonra eşimin dayısının evine geldik. Kadın melek gibi. Allah'ım dedim keşke bu kadın kaynanam olsaydı. Pamuk gibi kadın. Tabi kaynanam görümcesi olduğu için onuda aşağıladı tepeden baktı. Demek ki görümcemdeki bu huylar hep ondan geçmiş.

Uzaktan herkes pamuk gibi görünebilir. Yaşamadan bilinmez.

Hep derim birisi çok iyi anne olabilir, kv.de olamaz ya ne bileyim çok iyi bir evlattır ama iyi bir eş olamaz. Böyle sıralanıp gider bu.
...

Sizin yapacağınız şey kurallarınızı mümkün olduğunca açıkça ve kırmadan dile getirip devamında olabildiğince görmemezlikten.

Ben insanlarla hemen kaynaşamam yani daha doğrusu konuşurum, sohbet ederim ama samimi olamam can ciğer kuzu sarması gibi. Neymiş efendim çok soğukmuşum, çok yemek seçiyormuşum. Sanki beni o besliyor. Ha bir de zengin kızıymışım. Bunlar yüzünden bana hakaret etti. Daha doğrusu küfretti artık kafasında ne kurduysa. İçimdeki mağara kadını o an çıktı ve ben cahille cahil de olurum sevgili kayınvalideciğim diyip bir güzel saydım. Benden uzak dur canını yakarım diye uyardım da. Dövme manasında değildi tabi .. bazı konular vardı benim bilmediğimi sandığı ama ben dedektif gibiyim ve çok iyi bir gözlemciyim yapabileceklerimi sakince sıraladım. O gün bugündür ne ismini ne cismini gördüm.

Ben 6 yıllık evliyim kartopu gibi büyüdü öfkem. Sürekli kendini önemsemesinden, hep benimle yarışmasından, herkese beni çekiştirmesinden, kısır bu demesinden yıldım. Alışamadım, olmuyor maalesef.
Ya canım merak ettim çocuğu kendin mi yapmıyorsun korunuyorsunda o mu farklı zannediyor.

ayyy inanırmısın benim kayınvalidem aynııııı bu kadar olamaz yanii... sanki benim yaşadıklarımı yazdınn.. bizdede ben yaklaşık 1 yıl oluyo şehir dışına taşındım ve o zaman sorunlarımız başladı... ve benim bebeğim var 1 buçuk yaşında o tarafın tek torunu.. biz şehir dışına gelince değerlendi torunu.. tabiki bu 1 yıl içinde gelmedi mi 2 kere geldi ve taşındığımda değil.. taşınmamadan 1 hafta sonra 1 haftalık kaldı... güya iş yapcak bana yardım etcek kurulu evin neyine yardım edecekse... sonra 1 ay geldi kaldı.. inanırmısın geldi ertesi gün her işe karıştıı ve herşeye... eşim artık anne aramıza bari karışma dedi ... ama ne oldu biliyomusunn .. maleseff bomba patladı geldiği 2. hafta kavga ettikk .. benim evimde yaşanmasını istemediğim bişey.. 3 yıllık evliyimm.. 2 yılımızz harika geçtii.. olanlar kızımın doğumundan sonra oldu.. artık ara sıra konuşuruz.. binde bir memlekete giderim.. gelmedi ondan sonra hiçç.. gelmesini açıkca istemiyorum.. huzurm kaçıyorr.. biz yüzgöz olduk birazz.. laflarımızda batar oldu.. ama denk geldikmi geçiniyoruzz.. eşimin hatrına .. senin yazından uzun oldu sankii :oops: daha bu ne ki yanii .. sana da bişey diyemedim inanki senin kadar doluyum.. okuyunca dahada doldum :KK34: eşinin hatrına kabul ettin madem yakışanı yaptın Allahh sabır verseinn.. sürekli dua edeceğim sana

Sevmeye çalışmayın yahu. Rahat olun, bırakın dağınık kalsın.

Valla ben bi seviyorum bi sevmiyorum insanın kendi annesi gibi olmuyorki bi şey dese batıyor zaten hep batırmak için Konuşuyor:KK14:bırakın sevmeye çalışmayın sevmeyin :110:
İnanın dün teraviye gittim camide karşılaşdık orda bile laf sokdu :KK53:gerisini sen düşün:KK34:

Ben de aynı durumdayım sıkıntımı üzüntümü sadece eşime anlatıyordum haklısın diyordu ama şimdi ne olduysa laf ettirmiyor anasına bu yüzden eşimden soğudum moralim sıfır ;(

Ee cnm dedigim gibi benim esim bana ilk evlendigimiz siralr dediki biz adanaliyiz fistik faln bol bizim memlekette hazir almayiz kendimiz evde kavururuz bigun yaptim bana dediki annemi ara o nasil yapiyorsa tarifini iste onun yaptigi gibi yap almiyrm dedim her yigidin yogurt yiyisi farklidir ben boyle yapiyrm o annenin evinde kaldi onlara gittigimizde onun yaptigini yersin kusura bakma dedim sonra biraz zamb gecti cnm paca istio alayimda yap ama annemin yaptigi gibi olsun ara tarifini al dedi yine sinirlendim yapmiyrm o zamn annene gidince o yapar yersin dedim sonra kendi annemi aradim anne dedim paca yapmanin kac sekli var noldu dedi dedim boyle boyle kasi gozumu varmi yemegin dedi sakin oyle alistirma nasil alistirirsan oyle gider kizim birak bigun yemz iki gun yemz mecbur yiyeck annesiyle yasamio artik bilmesi lazim dedi dusundm hakli dio
çok haklısın canım ben paça istese bırak annesi gibi yapmayı kendi tarifimle bile yapamazdı, bir de fındık fıstık kavurmuşsun :KK48:

Ben de aynı durumdayım sıkıntımı üzüntümü sadece eşime anlatıyordum haklısın diyordu ama şimdi ne olduysa laf ettirmiyor anasına bu yüzden eşimden soğudum moralim sıfır ;(
Erkekler hep ayni demekki
.. 6 yil sevgiliydik evlendik biz bide o eski adamdan eser yok anneci oldu basima...Bende sogudugumu hissediyorum onu doguran kadin aklima geldikce cildiriyrm... insanin elinde degil.. ama zaten onlarinda istedigi bu diyrm yirtsinlar kendileri o duyguyu yasatmicam onlara... sende oyle yp bence daga saglm saril kocana...

Nasıl mı herşeyi bildiğim ondan dahada iyi bile bildiğim şeylerde fikrini alırım SAYGI ve güleryüzü eksik etmem evimde bişey yaparsa sen en iysini bilersin yap tabi derim Nasılsa en fazla 1 -2hafta kalıp gidicek ben yine evimde kendi istediğim gibi yaşıycam ama karşı çıkıp iki Taraflı ds üzülmeye sıkılmaya değer mi sevin birbirinizi ben önce Allah için ahiretim için sonra eşimin annesi olduğu için seviyorum.
Er hiç mi sinir olmadım tartışmadık mı oldu olmaz mı hemde en alası ilk yıllar çok sinirime dokunuyordu tahammül edemiyodum ama büyüdüm cahilliğimi attım o da bana sahip çıktı anlaştık darısı sizlere

Oyle biri var mi merak ettim :KK66: kim sever ki kaynanayi?
Ben notr oldugum icin en iyisi budur diye dusunuyorum
Ayri olmak fazla gorusmemek en guzeli sanirim
Siz iyilik olsun diye ameliyat sonrasi bakayim demissiniz valla buyuk cesaret
Kolayliklar ve sabir diliyorum
O kişi benim :) ben seviyorum kayinvalidemi. Onun hiç öyle karışma huyu yoktur kızım böylesi daha uygun yine de sen bilirsin der. Bu açıdan gerçekten şanslıyım :nazar: hemen hemen hergün de görüşürüz tabi fazla muhabbet tez ayrilik getirmez inşallah ama şimdilik durum bu. Dediğine katılırim ben de fazla görüşmeme taraftariydim daha önce ama öyle sıkı ki aile bağları ben uzak durdukça problem olduğunu gördüm. Kişiden kişiye değişir. Ben de erkek annesi olucam Allah in izniyle inşallah kıskançlık krizine girip kötü kaynana olmam :KK55: bence de notr kalabilmek büyük başarı benim hiç yapamadığım bişey malesef :KK64:

X