- 20 Haziran 2015
- 34
- 9
kusura bakma ama cnm bi cok arkadas kv iyi niyetli yaklasmani duzgunlukle anlatmani soylemis evet dogru olanda bu zaten ama senin kv bence bilincli yapiyo ve seni esine beceriksiz gibi gostermeye afedersinde sanku esinle arani acmaya calisiyor gibu bi tutum icinde ve kv o kadar kurnaz ki iyi niyetli gibi gosterir kendilerini cunku cocuklarini tanirlr kandirma yollarini iyi bilirler sakin taviz verme ona anladigi dilden konus evi temizleyince arkandan o mu temizlio birak once o temizlesin arkasindan sen temizle ve onun sana yaptigini sen ona yap birak biraz izle hareketlerini sakin ol sonra anlarsin nasil bi hamle yapacagini o yapmadan sen yap madem yaris istiyor buyur hodri meydan o nasil sinsilik yapio maalesef sende onu kendi silahiyla vur belki bu sekilde anlar bircok kaynanaya iyilikle yaranamazsin cok azdir oyle kv sayisi ..o tilkiyse sende kuyrugu olacaksinÇok sağolun iyi temenniniz için. Kendini benimle yarıştırmasından bıktım. Ben bir odayı temizlerim. Arkadam o aynı odaya girip benim yerleştirdiğim eşyaları çok daha farklı yerlere koyar. Yer açtın deyip herşeyi her yere yayıyor. Sonra eşimi çağırıp gösteriyor "bak ne güzel oldu" diye. Sanki ben kötü yapıyorum o daha iyi yapıyor. En basitinden bankamız transfer oldu. Kaynanam da aynı bankayı kullanıyor. Onun başvurusu aynı gün olmuş bizimki bir hafta sürdü. Tutturdu beni seviyorlar sizi sevmiyorlar diye. Haşlanmış yumurtamızı bile kıyaslıyor. Onun yumurtası daha tazeymiş benimki bayatmış. Ben iyi seçemiyormuşum. Neler neler. Yıldım artık
Valla hicte kabul etme o yemekleri bence esinde alisir annesinin yemklerine tekrar sonra kadin getirmemeye baslr bi bakarsin bigun esinle yemk yuzunden tartismaya baslarsiniz annesiyle senin yemklerini kiyaslamaya baslr ve bu hic bi kadinkn hosuna gitmz sayet ben kaldiramam en iyisimi erkegi kendi yemklerine alistiracksin nasil alistirirsan basta oyle gider... benden sana bi arkads tavsiyesi...Evlendiğimizden beri eşim baya kilo verdi kayınvalidem diyor ki yemek yapıyor musun kızım sen, kaç kere yapıyorsun haftada? Ya da niye bu adam böyle zayıfladı diyor. Bir hafta benim yanıma gönder de kilo alsın diyor. Sizin yanınıza taşınacağım ömür boyu beraber yaşayacağız diye şaka yapıyor. Hatta geçen gün tencere tencere yemek getirmiş ben yapmıyorum diye. Tüm bunlara hiç alınmıyorum tam bir pollyannayım
1,5 yılı devirdik sayılır ilk 8 ay sadece kv yüzünden kavga ettik bide benim kv de de neler var bir bilsen ne hinlikler benimle yarışıyor ben hastaysam oda hasta ben bişi alırsam oda alır benden çok eşime naz yapar ben derdimi anlatmak o anlatır böyle böyle eşimle aramız çok bozuldu bende bi kavga anında aradım babamı gelip aldo beni ve o gün bu gün hiç kv de yüzünden kavga etmedik yani tartıştık tabi ama etmedik ya sakın susup kendini ezdirme o anaysa sende eşisin evet ana gibi yar olmaz ama anadan da avrat olmaz der ananem oyuzden dengeyi belirlemesi gerek eşinin bizde ben belirledim eşim kendi yaptı sanıyor bende he canım he diyorumBende seninle ayni durumdayim cnm benim esimde oyle der neymis o buyukmus yasliymis oyle demk istememistir sen buyutuyorsun diye diye bende kv senin yaptigin misal o bana ben ona sayistiririz peki simdi nasilsin esinle ? Ben daha 8 aylik evliyim bu duruma geldik cok huzzurlu degilim de ?
Valla hicte kabul etme o yemekleri bence esinde alisir annesinin yemklerine tekrar sonra kadin getirmemeye baslr bi bakarsin bigun esinle yemk yuzunden tartismaya baslarsiniz annesiyle senin yemklerini kiyaslamaya baslr ve bu hic bi kadinkn hosuna gitmz sayet ben kaldiramam en iyisimi erkegi kendi yemklerine alistiracksin nasil alistirirsan basta oyle gider... benden sana bi arkads tavsiyesi...
Yeni evliydim kv senin evini temizliyorum iş bitti bende kaynımın odası için dedim ki ben oranın tozunu aldım sen alma daha oda emin misin aldın mk yok kütüphanenin kitaplarının altınıda aldın mı filan bi suru şey demeye başladı benim işimi beğenmez kendisi bende attım elimdeki toz bezini yere beğenmiyorsan al kendin temizle dedim çıktım ezdirmedim ona kendimi hiç benim annem 62 yaşında her işini kendi yapar bi çöp kaldırdıkmı gelinlerimiz veya ben dua ede ede bi hal olur bu bide emin misin diyoKu
kusura bakma ama cnm bi cok arkadas kv iyi niyetli yaklasmani duzgunlukle anlatmani soylemis evet dogru olanda bu zaten ama senin kv bence bilincli yapiyo ve seni esine beceriksiz gibi gostermeye afedersinde sanku esinle arani acmaya calisiyor gibu bi tutum icinde ve kv o kadar kurnaz ki iyi niyetli gibi gosterir kendilerini cunku cocuklarini tanirlr kandirma yollarini iyi bilirler sakin taviz verme ona anladigi dilden konus evi temizleyince arkandan o mu temizlio birak once o temizlesin arkasindan sen temizle ve onun sana yaptigini sen ona yap birak biraz izle hareketlerini sakin ol sonra anlarsin nasil bi hamle yapacagini o yapmadan sen yap madem yaris istiyor buyur hodri meydan o nasil sinsilik yapio maalesef sende onu kendi silahiyla vur belki bu sekilde anlar bircok kaynanaya iyilikle yaranamazsin cok azdir oyle kv sayisi ..o tilkiyse sende kuyrugu olacaksin
Benzer seyler yasamisiz bizde 8 aydir sadece kv yuzunden tartisiyrz bende senin gibi yaptm babami aradim biletimi al binip gelcm artik dedim esim birakmadi ailesi falan geldiyapmayin etmeyin diye benim kv bide uzak dusun yani ama dedigin gibi esim beni gun icinde bi kez arar oda eve gelcktr bisey lazimmi diye ama kv en az yarim saat konusur ne konusiosa esime dio karinin kiyafeti cok alma artik hastayim diyrm esimden para istiyor sen bidahaki ay gidersin dr bekle dio arar konusurum kapatir tel esimi arar beni sikayt eder bana dio oglumun evi oglumun parasi catir catir yerim dio ben istedigim herseyi yaptirrrm ogluma oglan benim degil mi alttan girer ustten cikar ikna ederim esimin yaninda kizim kizim esim yokken gelin gelin boyle kandiriyrlr esimide anlatinca esim inanmio bana o seni kizi yerine koydu gelin demz mumkun degil dio... birbirimize girdik esime soyledim evlenfikten bu yana esime hala bekarmis gibi davranio evime gelio karin seni isitamio o zayif gel oglum sarilip yatalim dio annen beni bisey yerine koymuyr konus dedim konustu ama hala kv ayni takmio en sonunda dayanamadim ayrilma noktasina getirdim olayi simdide duygu somurusu yapiyrlar..1,5 yılı devirdik sayılır ilk 8 ay sadece kv yüzünden kavga ettik bide benim kv de de neler var bir bilsen ne hinlikler benimle yarışıyor ben hastaysam oda hasta ben bişi alırsam oda alır benden çok eşime naz yapar ben derdimi anlatmak o anlatır böyle böyle eşimle aramız çok bozuldu bende bi kavga anında aradım babamı gelip aldo beni ve o gün bu gün hiç kv de yüzünden kavga etmedik yani tartıştık tabi ama etmedik ya sakın susup kendini ezdirme o anaysa sende eşisin evet ana gibi yar olmaz ama anadan da avrat olmaz der ananem oyuzden dengeyi belirlemesi gerek eşinin bizde ben belirledim eşim kendi yaptı sanıyor bende he canım he diyorum
Sen neden kv para konusunda giriyosun tatlım girme it ürür kervan yürür ihtiyacım var de al para neye istiyorsan ona harca sakın kv para diyaloğuna girme senin oğlun tabi de eşin sana bişi derse de madem eşinin ihtiyaçlarını karşılamayacak kadar acizsin ne diye evlendin de o anasıysa sende eşisin ve eşinin parasını harcayacaksın eğer fuzuli bi para verdiğini düşünüyorsan kv ihtiyaç çıkar habire hastane kuaför alışveriş ben mesela güne soktum iki yerden çatır çatır ödüyor hem dişci hem kadın doğum ev geçindir derken biz anca dönüyoruz ama şunuda düşün tatlım annesi tabiki arada onada el atmalı ihtiyacını gidermeli anneni onun yerine koy biraz kardeşin abin annene hiç yardım etmezse zoruna gider değil miBenzer seyler yasamisiz bizde 8 aydir sadece kv yuzunden tartisiyrz bende senin gibi yaptm babami aradim biletimi al binip gelcm artik dedim esim birakmadi ailesi falan geldiyapmayin etmeyin diye benim kv bide uzak dusun yani ama dedigin gibi esim beni gun icinde bi kez arar oda eve gelcktr bisey lazimmi diye ama kv en az yarim saat konusur ne konusiosa esime dio karinin kiyafeti cok alma artik hastayim diyrm esimden para istiyor sen bidahaki ay gidersin dr bekle dio arar konusurum kapatir tel esimi arar beni sikayt eder bana dio oglumun evi oglumun parasi catir catir yerim dio ben istedigim herseyi yaptirrrm ogluma oglan benim degil mi alttan girer ustten cikar ikna ederim esimin yaninda kizim kizim esim yokken gelin gelin boyle kandiriyrlr esimide anlatinca esim inanmio bana o seni kizi yerine koydu gelin demz mumkun degil dio... birbirimize girdik esime soyledim evlenfikten bu yana esime hala bekarmis gibi davranio evime gelio karin seni isitamio o zayif gel oglum sarilip yatalim dio annen beni bisey yerine koymuyr konus dedim konustu ama hala kv ayni takmio en sonunda dayanamadim ayrilma noktasina getirdim olayi simdide duygu somurusu yapiyrlar..
Ee cnm dedigim gibi benim esim bana ilk evlendigimiz siralr dediki biz adanaliyiz fistik faln bol bizim memlekette hazir almayiz kendimiz evde kavururuz bigun yaptim bana dediki annemi ara o nasil yapiyorsa tarifini iste onun yaptigi gibi yap almiyrm dedim her yigidin yogurt yiyisi farklidir ben boyle yapiyrm o annenin evinde kaldi onlara gittigimizde onun yaptigini yersin kusura bakma dedim sonra biraz zamb gecti cnm paca istio alayimda yap ama annemin yaptigi gibi olsun ara tarifini al dedi yine sinirlendim yapmiyrm o zamn annene gidince o yapar yersin dedim sonra kendi annemi aradim anne dedim paca yapmanin kac sekli var noldu dedi dedim boyle boyle kasi gozumu varmi yemegin dedi sakin oyle alistirma nasil alistirirsan oyle gider kizim birak bigun yemz iki gun yemz mecbur yiyeck annesiyle yasamio artik bilmesi lazim dedi dusundm hakli dioÖyle mi düşünüyorsun, benim hiç aklıma gelmemiştiAma benim yaptığım şeyleri yemek istemiyor alışmış yağlı bol etli şeylere, ben buharda sebze yapıyorum ağzına sürmüyor her gün de ona özel yemek yapamıyorum ortak yediğimiz neredeyse hiç bir şey yok nasıl olacak bu böyle
Ben eşim istemediği için çalışmıyorum ve ona eğer çalıştırmıyorsan hiç birşeyimi eksik etmeyeceksin diyorum bana habire kadınlık görevinden dem vurur kendisi bende buda senin kocalık görevin diyorum kuaföre gidiciksem kaş ne kadar kı mesela 5 diyelim 25 alıp 20 sinş kenara atıyorumBenzer seyler yasamisiz bizde 8 aydir sadece kv yuzunden tartisiyrz bende senin gibi yaptm babami aradim biletimi al binip gelcm artik dedim esim birakmadi ailesi falan geldiyapmayin etmeyin diye benim kv bide uzak dusun yani ama dedigin gibi esim beni gun icinde bi kez arar oda eve gelcktr bisey lazimmi diye ama kv en az yarim saat konusur ne konusiosa esime dio karinin kiyafeti cok alma artik hastayim diyrm esimden para istiyor sen bidahaki ay gidersin dr bekle dio arar konusurum kapatir tel esimi arar beni sikayt eder bana dio oglumun evi oglumun parasi catir catir yerim dio ben istedigim herseyi yaptirrrm ogluma oglan benim degil mi alttan girer ustten cikar ikna ederim esimin yaninda kizim kizim esim yokken gelin gelin boyle kandiriyrlr esimide anlatinca esim inanmio bana o seni kizi yerine koydu gelin demz mumkun degil dio... birbirimize girdik esime soyledim evlenfikten bu yana esime hala bekarmis gibi davranio evime gelio karin seni isitamio o zayif gel oglum sarilip yatalim dio annen beni bisey yerine koymuyr konus dedim konustu ama hala kv ayni takmio en sonunda dayanamadim ayrilma noktasina getirdim olayi simdide duygu somurusu yapiyrlar..
Ben eşim istemediği için çalışmıyorum ve ona eğer çalıştırmıyorsan hiç birşeyimi eksik etmeyeceksin diyorum bana habire kadınlık görevinden dem vurur kendisi bende buda senin kocalık
Bende oyle diyrm ama olursa veririm gidersin olmazsa yapck bisey yk dioBen eşim istemediği için çalışmıyorum ve ona eğer çalıştırmıyorsan hiç birşeyimi eksik etmeyeceksin diyorum bana habire kadınlık görevinden dem vurur kendisi bende buda senin kocalık görevin diyorum kuaföre gidiciksem kaş ne kadar kı mesela 5 diyelim 25 alıp 20 sinş kenara atıyorum
Eşinin bu yaptığı terbiyesizlik valla sakın arayıp tarif alma laf arasında sor kv dene ama eşin şunu idrak etsi. Sen ona emek vermişsin ayakta bekleyip yemek yapmışsın eşşek gibi yiycek yoksa aç bırak yapma yemek bişi dersede ben annen gibi yapamıyormuşum git orada ye de Allahtan ben kv de den güzel yemek yaparım eşimde annemin yemeklerini yemeye doyamaz bekarken kv işte oğlum şunu yemez bunu yemez dediği ne varsa şimdi yiyor ve bi gun oğlum pırasa yemez koyma ona dedi eşimde ver hayatım dedi sıktı limonu yedi bende ya yer yada aç kalır yemek yapmam dedim meğer eşim annesinin yapış şeklini beğenmediği için yemiyormuşEe cnm dedigim gibi benim esim bana ilk evlendigimiz siralr dediki biz adanaliyiz fistik faln bol bizim memlekette hazir almayiz kendimiz evde kavururuz bigun yaptim bana dediki annemi ara o nasil yapiyorsa tarifini iste onun yaptigi gibi yap almiyrm dedim her yigidin yogurt yiyisi farklidir ben boyle yapiyrm o annenin evinde kaldi onlara gittigimizde onun yaptigini yersin kusura bakma dedim sonra biraz zamb gecti cnm paca istio alayimda yap ama annemin yaptigi gibi olsun ara tarifini al dedi yine sinirlendim yapmiyrm o zamn annene gidince o yapar yersin dedim sonra kendi annemi aradim anne dedim paca yapmanin kac sekli var noldu dedi dedim boyle boyle kasi gozumu varmi yemegin dedi sakin oyle alistirma nasil alistirirsan oyle gider kizim birak bigun yemz iki gun yemz mecbur yiyeck annesiyle yasamio artik bilmesi lazim dedi dusundm hakli dio
Kesinlikle benim esimde kabak yemez patlican yemezdi kv simdi yedigini duyunca surat asio...Eşinin bu yaptığı terbiyesizlik valla sakın arayıp tarif alma laf arasında sor kv dene ama eşin şunu idrak etsi. Sen ona emek vermişsin ayakta bekleyip yemek yapmışsın eşşek gibi yiycek yoksa aç bırak yapma yemek bişi dersede ben annen gibi yapamıyormuşum git orada ye de Allahtan ben kv de den güzel yemek yaparım eşimde annemin yemeklerini yemeye doyamaz bekarken kv işte oğlum şunu yemez bunu yemez dediği ne varsa şimdi yiyor ve bi gun oğlum pırasa yemez koyma ona dedi eşimde ver hayatım dedi sıktı limonu yedi bende ya yer yada aç kalır yemek yapmam dedim meğer eşim annesinin yapış şeklini beğenmediği için yemiyormuş
İşte bir kere çıkıp gitsen anlardı dünyanın kaç bucak olduğunu keşke arkasında durup çıksaydın belki şimdi farklı olurdu herşeyBenzer seyler yasamisiz bizde 8 aydir sadece kv yuzunden tartisiyrz bende senin gibi yaptm babami aradim biletimi al binip gelcm artik dedim esim birakmadi ailesi falan geldiyapmayin etmeyin diye benim kv bide uzak dusun yani ama dedigin gibi esim beni gun icinde bi kez arar oda eve gelcktr bisey lazimmi diye ama kv en az yarim saat konusur ne konusiosa esime dio karinin kiyafeti cok alma artik hastayim diyrm esimden para istiyor sen bidahaki ay gidersin dr bekle dio arar konusurum kapatir tel esimi arar beni sikayt eder bana dio oglumun evi oglumun parasi catir catir yerim dio ben istedigim herseyi yaptirrrm ogluma oglan benim degil mi alttan girer ustten cikar ikna ederim esimin yaninda kizim kizim esim yokken gelin gelin boyle kandiriyrlr esimide anlatinca esim inanmio bana o seni kizi yerine koydu gelin demz mumkun degil dio... birbirimize girdik esime soyledim evlenfikten bu yana esime hala bekarmis gibi davranio evime gelio karin seni isitamio o zayif gel oglum sarilip yatalim dio annen beni bisey yerine koymuyr konus dedim konustu ama hala kv ayni takmio en sonunda dayanamadim ayrilma noktasina getirdim olayi simdide duygu somurusu yapiyrlar..
Para vermesine degil cnm benim saglik problemim varken kadinjn beni dusunmemesi zoruma gitmisti... tabiki vereck evladi ama elinde olursa verir ben evimden sagligimdan kisip verirse sikinti olur... esimde oyle yapti maalesef bana sormadan verdi dr gitcemi unutmus kizdigim nokta buSen neden kv para konusunda giriyosun tatlım girme it ürür kervan yürür ihtiyacım var de al para neye istiyorsan ona harca sakın kv para diyaloğuna girme senin oğlun tabi de eşin sana bişi derse de madem eşinin ihtiyaçlarını karşılamayacak kadar acizsin ne diye evlendin de o anasıysa sende eşisin ve eşinin parasını harcayacaksın eğer fuzuli bi para verdiğini düşünüyorsan kv ihtiyaç çıkar habire hastane kuaför alışveriş ben mesela güne soktum iki yerden çatır çatır ödüyor hem dişci hem kadın doğum ev geçindir derken biz anca dönüyoruz ama şunuda düşün tatlım annesi tabiki arada onada el atmalı ihtiyacını gidermeli anneni onun yerine koy biraz kardeşin abin annene hiç yardım etmezse zoruna gider değil mi
Ailem geldikten sonra imkani yok vermeyiz kizimizi iyi dusunun dedi... yalvar yakar kaldim bendeİşte bir kere çıkıp gitsen anlardı dünyanın kaç bucak olduğunu keşke arkasında durup çıksaydın belki şimdi farklı olurdu herşey
Özelden mesaj attım canı oradan konuşalım istersenAilem geldikten sonra imkani yok vermeyiz kizimizi iyi dusunun dedi... yalvar yakar kaldim bende
kayınvalidenin yaşı genç sanırım. bak ben sana uzun uzun kendi durumumuu anlatayım. kayınvaldem ben evlendiğimde 56 yaşındaydı bense 21 yaşında. ama ben kendi ayakları ğzrinde duran biriyimdir. her şeyeime kendim karar veririm ailem saygı duyar izin vermeyecekleri şeyşeride istemem zaten vs.Eşimi çok seviyorum. Sırf o üzülmesin diye kabul ettim. Bir de telefonda yalvardı kaynanam. Diğer gelinine güvenmediğini sadece bana güvendiğini falan söyledi. Ben de acıdım. Ama evime gelince canavara döndü kadın. Yerinde durmuyor. Herşeye karışıyor. Balkonu muşamba kaplatalım diye diretiyor. Çingene çadırına çevirecek evimi.
Aaa yok onu da yapmaz hiç hemde Kızımlı canımlı hal hatır sorar bol bol da yiyecek içecek gönderir. Bide bol bol dua eder daha ne istiym sağolsunUzak olmak care degilki telefon diye bi zikkim var saolsun uzagi yakin edip herseyi altust edebiliyo...
Oyleyse ne mutlu sana cnm zaten hepimizin istedigi tatli dil guler yuz degil mi keske benim kv oyle olsa basima tac ederim...Aaa yok onu da yapmaz hiç hemde Kızımlı canımlı hal hatır sorar bol bol da yiyecek içecek gönderir. Bide bol bol dua eder daha ne istiym sağolsun