- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.036
sizin konuyu biliyorum bencanım ben 6 yıldır aralıksız kv ıle yasıyordum, daha 1 ay önce evini ayrıdık, normalde herkesın bayıldıgı seker gıbı bır kadındır, beni de cok sever, fakat beraber yasayınca insan aslaa uyum saglayamıyor, mutlaka bırseyıne karısıp mudahale edıyor.. benımkı kızına benden habersız benım kılerdekı erzaklarımdan yollardı.... yada bunu artık kullanmayız deyıp bişeylerimi çöpe atardı, ben bu gıbı seyler bana sorulmadan yapıldıgından cok ama cok sınırlenırdım.. dedıgım gıbı yıllarıdr bıktım artık, bır ay oldu evını ayırdık, ve ben hala ınanamıyorum, ordan mudahale edenn,cocugu yatır artıkkk diyen, tummm gun komuslarla neler konustugunu sabırla dınlemek zorunda kaldıgım (işten geldıgımde),evdekı herseyın yerını ha bıre degıstıren, balkona devamlı telıksız cıkıp o ayaklarla ıcerıye gecen ve bu halılar ne cabuk kırlenıyo dıyen, yanı artık her hareketı rahatsızlık boyutunda olan bır durum olmuyor..çok şükür allaha...
bu psikolojı baska bısey,sız saygı duysanızda onlar sıze duymuyor..anneyım dıye kendını heepp bır ustun gormeler, ukalaıklar.. kv'dem bı gun esıme karınımı cok sevıyosun benımı dedıvee bunun cevabını alana kadarrr o kadar sıkıştırdı ki, eşimde karımı %49 senı % 51 dedı... nasıl kahkaha atıyorr ınanamazsınız...evladın senı tabıkı daha cok sevecekk bu nası bır soru, ben bu soruyu hıcte ıyınıyetlı bulmadım kusura bakmasın!!!!!! esıme bu soru yuzunden fecı bır kavga kopardım..oda naapıyımmm ne desem kusecektıı mecbur oyle dedım dedı..sorun oyle demen degıl dedım, anne bu ne bıcım soru,luzumsuz deyıp susturmalıydın dedım..
gelde sev!!!!!! gelde içten saygı duy!!!! buyuk buyuk gıbı davranmalı..sadece kucukten saygı beklemekle olmuyor malesef!!!!!!!!! aaaaayyyyy ne kadar içim doluymuş
sizin konuyu biliyorum ben
demek bir ay oldu kurtulalı cok sevındım
pekı sımdı nasıl yakınınızda mı
ınsallah cıkıp cıkıp gelmıyordur aksama kadar sızde kalmalar aksam eve gıtme falan olmuyordur ınsallah
sole ayrıldıgınız bellı olsun yanı
Kayninvaldemi seviyorum çünkü eśimi cok seviyorum
Bilmiyorum belkide kaynanam bana hic cadilik yapmadigi icindir
Bence bu konuda en önemli faktör eşinizdir
Esim bugüne kadar hiç bir seyimize karistirmadi hic bir zaman anneci bir erkek olmadi ama saygısınıda hiç eksik etmedi onun icin kayinvaldemde hic bir seyimize karismadi ben 13 yillik evliyim daha bir kez bile yüz göz olmadik
Asagi yukari aynı seyleri yasiyoruz..kaynana sevmeyi daha nişanlıyken başlar ben sessiz sakinim yaa bişeyde demiyorum. gelin kaynanasinni topragindan çekermiş. huyumuz biraz benziyor. ben zor beğenirim herşeyi oda ölebeni kendi kızından ayırmıyor. ben bişey demedi mi oda hiç bişey demiyor. bilemediği yapamadığı şeyleri çekinmeden kaynanama danişirim. oda güzelce öğretir bana. annecim diyorum işte fazla konuşmam pek de muhattap olmuyorum biraz uzak davranmaya çalışırım. akşamları yemegi yiyoruz beraber. Çok şükür hep dua ediyorum. ama sonuçta eşimin annesi ama kendi annem gibi seviyorum.
valla ayniyiz bizAsagi yukari aynı seyleri yasiyoruz..
Kv evlerimiz yanyana.. 10+1 senelik gelinim. Kv hicbieyr karismayan dedikodu sevmeyen azicik havali azıcık kendini beğenmiş biridir. Ki bende onu begenirim. Geldiğime gittigime hic mudahale etmez. Feministtir ogluna karşı müdafa eder. Cocuk konusunda cok titiz. Aman ac bırakma aman ne yedireceksin aman usumesin vs oda bukadar yani. 10 yilda evime elini kolunu sallayip 1 defa gelmisligi yoktur onlarin. Anca onların biakrabasi gelecek ve ben cagiricam.
Valla kizlar bu isler karsilikli ama buyuk is kv dusuyor. Annemden daha iyi anlasirim. Annem kv lik yapar yarisir benimle hep ama kaynanam icin dedigim şey ; o bukadar olgun olmasaydi ben bukadar iyi gelin olmazdim malesef.. dogruya dogru..
Yani bizim iyiligimiz ondan kaynakli..
Aman masaallah diyelim..valla ayniyiz biz
benim annem de öle. kaynananalik yapıyor bana. kaynanam ise tam tersi o annelik yapar. mesela dün pazarda herşeyi al eve bakiyormusun cep telefonla sürekli oynama vs vs. sürekli emir verir benim annem kaynanam fazla vermiyor o kadarda emir. mesela eşimle tartıştığımda bana degil eşime kızar yapmayın etmeyin felan üzülür benim kaynanam. :) ilk gün nasıl başladiysa öle devam ediyor.
abowww eltin olmasi çok kötüAman masaallah diyelim..bizim kv ruhu annelere kacmis demekki
Suan kv yazligindayim. Mutlu mesut geçiriyoruz. Annemde yazliginda gitseydim 2. gun Dönmüştüm evime.
Kv misafirmisim gbi gezdiriyor , yemeklere goturuyor..
Hatta eltimi kiskaniyorum kadindan yaaAllahtan sevimsiz elticim sehirdisinda sanirim yoksa orta yerimden catlardim
Ya sorma ustelik birde hamile.. ve cocugum yengesine ölüyo bayiliyoabowww eltin olmasi çok kötübenim hiç eltim yok. o yönden iyiym Çok şükür. mesela geçenlerde doğum günüme surpriz yapmışlar hepsi kutladi annem kutlamadi. çocuğun doğum günü bile unutuyor ben olsam hiç unutmam. ağladim. diyo ki senin annen nelerle uğraşiyor. birakin uğraşmayı. işde yakında abimin düğünü var ondan telaş içinde napcak unutur hep. .. diyo ki doğum günüe beni niye çagirmadin.. nasıl çagircam sürpriz yaptılar dedim allam ya. işde böle. ben hiç anneme çekmemişim meğer
Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.
Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.
Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Ya düzenini oturan kadar idare et ,kirma bence Eşinizin annesi sonuçta, eşim benim annem karıştı diye sinir küpü gezse evde inan evlilikten soğurdum ben ,herkesin bir annesi var lütfen sabır diyorum ,bırak ne olmuş ole düşünsün yazık oğlunun mali kendi mali gibi olsun ne olcak kiOyle biri var mi merak ettimkim sever ki kaynanayi?
Ben notr oldugum icin en iyisi budur diye dusunuyorum
Ayri olmak fazla gorusmemek en guzeli sanirim
Siz iyilik olsun diye ameliyat sonrasi bakayim demissiniz valla buyuk cesaret
Kolayliklar ve sabir diliyorum
Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.
Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.
Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Ben daha önce msj yazmıştım sana bisey unuttum 50 yaşında kaynanam oğluna tembihlemis evine ne alırsan bana da alacan demiş kaynanam dedi bunu bana ben şok oldum bende ne görse aynısını alıyo ozeniyo zavallı bide hacılar üzülüyorum haline gülüyorum genelde kocami bu kadar sevmesem vallahide bosanirdim billahide.... ben böyle idare etmem kimseyi sinirliyim normalde 1 kere tartıştık baktım olmuyo ne hali varsa görsün dedim bide biz altli ustlu yaşıyoruz düşün bi gorumce var bende evlere şenlik o ayrı bi mesele zaten ooff ooffKaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Aynı benim kayınvalidemi anlatmışsın. Biz de aynı sokaktayız avantajını gördüm dezavantajını hiç görmedim. Maşallah diyelim. Arada sinirlenirim ama yaşlı der geçerimValla bende severim kayinvalidemi tamam ara sira sinirlenirim ama iyi kadindir..Ayni sokakta oturmamiza ragmen hicbirseyime karismaz.Hasta olurum bakar,misafir gelir yardim eder ne bileyim her konuda yardimcidir.Beraber dedikodu yapariz,guleriz ama bazen sinirlendirdigi de olur o da normal kimle olmuyor ki.Zaten kendi kaynanasindan cektigi icin onun gibi olmamis,yasinin genc olmasinin etkiside var 46 yasinda :)
doğru diyosun canım ben 3 sene idare ettim baktım aşırı yıpranmış evimde huzur yok ben evlilik hayatı yasamadigimi farkettim resmen kaynanamlarla yaşıyorum oğluna yatakta partner oluyorum... oturdum kaynanamla konuştumeşimden dolayı sevmesemde saygı duyuyorum. ayrıca rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirmezseniz önünü alamazsınız. kibar bi şekilide sıkıntını anlatabilirsin bence.
Canim sen kac yıllık evlisin kaç yasindasin niye soruyorum çünkü evliligimin ilk 3 senesini anlatmissin resmen sonra nooluyoruz ya diye bi baktım kadın benim hayatımın içinde yaşıyor buna ben izin vermisim ben annemden çok teyzelerini goruyodum bu ne demek ya düşünsene bi yere giderken kapısını calcakmisim resmen hesap verdigimi fark ettim anneme gidiyom deyince hııı öyle mi iyi yapıp surat asiyodu şimdi hersey çok farklı şehir dışına çıkarken bile haberi olmuyoValla bende severim kayinvalidemi tamam ara sira sinirlenirim ama iyi kadindir..Ayni sokakta oturmamiza ragmen hicbirseyime karismaz.Hasta olurum bakar,misafir gelir yardim eder ne bileyim her konuda yardimcidir.Beraber dedikodu yapariz,guleriz ama bazen sinirlendirdigi de olur o da normal kimle olmuyor ki.Zaten kendi kaynanasindan cektigi icin onun gibi olmamis,yasinin genc olmasinin etkiside var 46 yasinda :)