İlk ben de belki yardım etmek istiyor diye düşündüm. Ama sonra "kadın evini toplar " falan diye söylenmeye başladı. Oradan anladım. Bir de kapalı kolileri insan ne diye değiştirir ki? Amaç ne? İnşaat malzemelerini niye atar?Ben çok seviyorum kayınvalidemi o da beni çok seviyor.Belki siz yanlış anlamışsınızdır eşyalarınıza karışmak yerini değiştirmek değildir de amacı yardım etmektir belki..
Yaa benim kv dede başta çok şeyler yaptı ama ben kendimden ödün vermedim vermemeye çalıştım eşim genelde annem öyle demek istememiştir sen yanlış anlamışsındır büyütme bukadar gibi laflar söyler annesinin yanında olurdu ama ben papuç bırakmadım o bana hakaret etti bende ona deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı oldu bizim ki birazEşim bağırdı çağırdı ama o aslında anne kuzusu. Ben 2 sene görüşmedim bunları yaptığında. Yalvar yakar oluyor o zaman konuşayım diye.
evine almasan iyimiş.böylesiyle bayramdan bayrama görüşmek lazımKaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.
Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.
Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz sadece saygı duymak zorundasınız. Yaptığı gereksiz karışmalarına da siz değil eşiniz müdahale etmeli. Eşiniz annesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurup herkesin yerini bilmesini sağlamalı. Aksi takdir de ya yıpranırsınız yada siz kötü olursunuz.Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.
Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.
Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.
Şimdi
ben anlatsam senin konun sabote olur misal ramazan bayramı da geliyorlarmış haberim yok benim herif ağzından az önce kaçırdı güler misin ağlar mısın la bi bana da de program yapayım kadın tutayım hamileyim Allahtan kazara mazara öğrendimbana diyen yok telefonda falan başçavuşun eşşeği ahanda burdaki:)))
Şimdi
ben anlatsam senin konun sabote olur misal ramazan bayramı da geliyorlarmış haberim yok benim herif ağzından az önce kaçırdı güler misin ağlar mısın la bi bana da de program yapayım kadın tutayım hamileyim Allahtan kazara mazara öğrendimbana diyen yok telefonda falan başçavuşun eşşeği ahanda burdaki:)))
Valla pesDedim benim eşyamı karıştırma dedim. Ama gece tıkırtılar başlıyor. Biz ne oluyor diye çıktığımızda ışığı kapatıp uyuyor numarası yapıyor. Ertesi gün de " bak ne güzel yaptım " diyor.
Çok sağolun iyi temenniniz için. Kendini benimle yarıştırmasından bıktım. Ben bir odayı temizlerim. Arkadam o aynı odaya girip benim yerleştirdiğim eşyaları çok daha farklı yerlere koyar. Yer açtın deyip herşeyi her yere yayıyor. Sonra eşimi çağırıp gösteriyor "bak ne güzel oldu" diye. Sanki ben kötü yapıyorum o daha iyi yapıyor. En basitinden bankamız transfer oldu. Kaynanam da aynı bankayı kullanıyor. Onun başvurusu aynı gün olmuş bizimki bir hafta sürdü. Tutturdu beni seviyorlar sizi sevmiyorlar diye. Haşlanmış yumurtamızı bile kıyaslıyor. Onun yumurtası daha tazeymiş benimki bayatmış. Ben iyi seçemiyormuşum. Neler neler. Yıldım artıkcanım benım kayınvalidemle sorunum allaha şükür hiç olmadı ama kendini yıllardır benımle yarıştıran bir teyzem var düşman başına nefret edıyorum ondan pskolojimi bozdu şimdi iyi birşey bile söylese ben hep zıttını anlıyorum.herşeyde beni örnek alır ama kendi fikri gibi savunur benim gibi konuşmaya çalışır benim saç rengime kadar taklit eder özgüvensiz şey sizi çok iyi anlıyorum kv de de olsa teyze de olsa birinin sizinle aleni yarışması çok can sıkıcı...bence sakin olmaya çalışın ve mümkün olduğunca ondan uzak durun eşinizle aranızın onun yüzünden açılmasına izin vermeyin... kolay gelsin yeni eviniz hayırlı olsun :)
Bu tarz şeyler söylediğimde küçümser bakışını atıp suçlama moduna giriyor. Ama eşime söyleyince eşim bağırıp kabul ettiriyor. İlla bu noktaya mı gelelim. Bugün tavan levhasını çöp deyip kırması son nokta oldu benim için. Patladım artık.Bişeyinizin yerini değiştirdiğinde,anneciğim eşyalar aynı kalırsa sevinirim öyle rahat edemiyorum diyin susmak yerine.Yada ertesi gün yine siz aynı yerine koyun sorarsada öyle ters geldi anneciğiim böyle daha rahat burda kalsın diyin.Yine değiştirirse 1 hafta sonra yine kendi yerinize koyun ve sorduğunda anneciğiiim sizin dediğiniz gibi kullanayım dedim ama yok olmadı ne gözüm alıştı nede hoşuma gitti diyin.Bu üstü kapalı olarak ''ev benim olduğundan sen bi çekil o yanı'' demek olur.Susar hiç bişey söylemez ve hiç bişey yapmazsanız ömür boyu çekersiniz.
çok yorucu kıyamam size allah yardım etsin koparıpta atılmıyorki bazı ilişkiler işteÇok sağolun iyi temenniniz için. Kendini benimle yarıştırmasından bıktım. Ben bir odayı temizlerim. Arkadam o aynı odaya girip benim yerleştirdiğim eşyaları çok daha farklı yerlere koyar. Yer açtın deyip herşeyi her yere yayıyor. Sonra eşimi çağırıp gösteriyor "bak ne güzel oldu" diye. Sanki ben kötü yapıyorum o daha iyi yapıyor. En basitinden bankamız transfer oldu. Kaynanam da aynı bankayı kullanıyor. Onun başvurusu aynı gün olmuş bizimki bir hafta sürdü. Tutturdu beni seviyorlar sizi sevmiyorlar diye. Haşlanmış yumurtamızı bile kıyaslıyor. Onun yumurtası daha tazeymiş benimki bayatmış. Ben iyi seçemiyormuşum. Neler neler. Yıldım artık
En komiği de biz ayaklanınca ışığı söndürüp uyuyor numarası yapıyor. 5 dk sonra yine başlıyor gürültüler. Artık ne yapacağımı şaşırdım.Valla pes. Yapacak yorum kalmadi bu mesajdan sonra. Allah sabir versin diyebilirim sadece. Gunduz yapmasa gece yapiyor demek ki laftan anlamiyor...