Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

Ben çok seviyorum kayınvalidemi o da beni çok seviyor.Belki siz yanlış anlamışsınızdır eşyalarınıza karışmak yerini değiştirmek değildir de amacı yardım etmektir belki..
İlk ben de belki yardım etmek istiyor diye düşündüm. Ama sonra "kadın evini toplar " falan diye söylenmeye başladı. Oradan anladım. Bir de kapalı kolileri insan ne diye değiştirir ki? Amaç ne? İnşaat malzemelerini niye atar?

Eşim bağırdı çağırdı ama o aslında anne kuzusu. Ben 2 sene görüşmedim bunları yaptığında. Yalvar yakar oluyor o zaman konuşayım diye.
Yaa benim kv dede başta çok şeyler yaptı ama ben kendimden ödün vermedim vermemeye çalıştım eşim genelde annem öyle demek istememiştir sen yanlış anlamışsındır büyütme bukadar gibi laflar söyler annesinin yanında olurdu ama ben papuç bırakmadım o bana hakaret etti bende ona deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı oldu bizim ki biraz

evine almasan iyimiş.böylesiyle bayramdan bayrama görüşmek lazım

burda böyle şeyleri okudukça o kadar şükrediyorum ki canım kayınvalideciğime . önceleri hep derdim sen nasıl olursan o da öyle olur diye ama gerçekten bazı kaynanalar manyak . biz baştan sınırlarımızı koyduk 2 yıldır herkes ona göre davranıyor çok şükür tek bir atışmamız bile olmadı .

size söyleyebileceğim tek şey içinizde biriktirmeyin varsa bi sorun çat çat bastan söyleyin anlamıyorsada o eşyaların yerini mi değiştiriyor sizde ertesi gün aynı yerine yerleştirin o yaptıkca sizde yapın yılar bi süre sonra diye düşünüyorum
allah sabır versin

Kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz sadece saygı duymak zorundasınız. Yaptığı gereksiz karışmalarına da siz değil eşiniz müdahale etmeli. Eşiniz annesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurup herkesin yerini bilmesini sağlamalı. Aksi takdir de ya yıpranırsınız yada siz kötü olursunuz.

Gelin iyi davranirsa kayinvalide de anne gibi davranir lafi herkes icin gecerli degil ne yazikki.Bazi insanlara iyi davrandikca sapitiyorlar.En guzeli Allah korkusuyla yasli herhangi biri diye dusunup sabretmek ben cozumu böyle buldum.5 gorumcem var hicbir zaman kayinvalidem kizlariyla bir tutmadi tam tersi hep gelin oldugumu hissettirdi.Ama sorun bende degil cunku gorumcelerim de ayni mantiktalar kocalari bile onlar icin el heleki kocalarinin aileleri dis kapinin mandali.Hepsi ayni sokakta oturuyorlar ve aksama kadar kayinvalidemin evindeler!Şimdi soruyorum gelin ne yapsin?Zor ama Allah can sagligi versin en azindan evimiz barkimiz ayri.Ayni evde yasayanlara Allah yardim etsin.Rahmetli babaannem oldugunde annem halalarimdan cok aglamisti.Oyle insanlar da var tabi.Bekarlar korkmasin

Altlı üstlü oturuyorm ramazan dolayısıyla iftarı beraber yapıyoruz ben ne yapım bi yasında bı kızım var oruc tutuyorm üstüne yaptıgımı begendıgını bılmem bı gun olsun tesekkur ettıgunı duymadm okadar ısını gucunu yapıyorm bi gun duymadm saol dedıgunı su guzel gunlerdeyz sevmeye cok calısıyorm ama süreklı bı laf sokma sureklı kendını üstün gorup bızı asagılama derdınde yok kendı cocuklarna hıc bagırmamıs kendı cocukları hıc kakasını cıkarmamıs dısına bende cocuguma bagırmıyorm kakasıda cıkıyor arada ne yapım yanı bezden tasıyor yedırdıgıme yıkadıgıma bıle karısır allah affetsn bazen bogasım geliyor sabır arkadasım sabır ıcınden ya sabır cek

Misafirleriniz hayırlı olsun park hanımcım :)

Valla pes . Yapacak yorum kalmadi bu mesajdan sonra. Allah sabir versin diyebilirim sadece. Gunduz yapmasa gece yapiyor demek ki laftan anlamiyor...

canım benım kayınvalidemle sorunum allaha şükür hiç olmadı ama kendini yıllardır benımle yarıştıran bir teyzem var düşman başına nefret edıyorum ondan pskolojimi bozdu şimdi iyi birşey bile söylese ben hep zıttını anlıyorum.herşeyde beni örnek alır ama kendi fikri gibi savunur benim gibi konuşmaya çalışır benim saç rengime kadar taklit eder özgüvensiz şey sizi çok iyi anlıyorum kv de de olsa teyze de olsa birinin sizinle aleni yarışması çok can sıkıcı...bence sakin olmaya çalışın ve mümkün olduğunca ondan uzak durun eşinizle aranızın onun yüzünden açılmasına izin vermeyin... kolay gelsin yeni eviniz hayırlı olsun :)

Bişeyinizin yerini değiştirdiğinde,anneciğim eşyalar aynı kalırsa sevinirim öyle rahat edemiyorum diyin susmak yerine.Yada ertesi gün yine siz aynı yerine koyun sorarsada öyle ters geldi anneciğiim böyle daha rahat burda kalsın diyin.Yine değiştirirse 1 hafta sonra yine kendi yerinize koyun ve sorduğunda anneciğiiim sizin dediğiniz gibi kullanayım dedim ama yok olmadı ne gözüm alıştı nede hoşuma gitti diyin.Bu üstü kapalı olarak ''ev benim olduğundan sen bi çekil o yanı'' demek olur.Susar hiç bişey söylemez ve hiç bişey yapmazsanız ömür boyu çekersiniz.

Çok sağolun iyi temenniniz için. Kendini benimle yarıştırmasından bıktım. Ben bir odayı temizlerim. Arkadam o aynı odaya girip benim yerleştirdiğim eşyaları çok daha farklı yerlere koyar. Yer açtın deyip herşeyi her yere yayıyor. Sonra eşimi çağırıp gösteriyor "bak ne güzel oldu" diye. Sanki ben kötü yapıyorum o daha iyi yapıyor. En basitinden bankamız transfer oldu. Kaynanam da aynı bankayı kullanıyor. Onun başvurusu aynı gün olmuş bizimki bir hafta sürdü. Tutturdu beni seviyorlar sizi sevmiyorlar diye. Haşlanmış yumurtamızı bile kıyaslıyor. Onun yumurtası daha tazeymiş benimki bayatmış. Ben iyi seçemiyormuşum. Neler neler. Yıldım artık

Evimi ve düzenimi bozma de ..
yada onun yaptığını düzelt anlar heralde. .
Kaynana sevilmez, sayılmak zorunlu. .

Bu tarz şeyler söylediğimde küçümser bakışını atıp suçlama moduna giriyor. Ama eşime söyleyince eşim bağırıp kabul ettiriyor. İlla bu noktaya mı gelelim. Bugün tavan levhasını çöp deyip kırması son nokta oldu benim için. Patladım artık.

çok yorucu kıyamam size allah yardım etsin koparıpta atılmıyorki bazı ilişkiler işte oğlu ile evlendiniz diye sanırım bu yarış bir örnek veriyim benım kv 54 yaşında ama hiç göstermez 35 gibi durur çok şımartmışlar onu bu özelliğinden ötürü bir tanışma ortamına girince gelinim dediklerinde kimse inanmıyor arkadaş sandım sizi diyorlar bunda bi havalar :))) aşırı sinir oluyorum demekki sizin yaşadıklarınızı yaşasam ne olurdu halim umarım bir çaresini bulursunuz kolay gelsin canım

Valla pes . Yapacak yorum kalmadi bu mesajdan sonra. Allah sabir versin diyebilirim sadece. Gunduz yapmasa gece yapiyor demek ki laftan anlamiyor...
En komiği de biz ayaklanınca ışığı söndürüp uyuyor numarası yapıyor. 5 dk sonra yine başlıyor gürültüler. Artık ne yapacağımı şaşırdım.

Ben kavınvalidemi çok severim o da beni çok sever sağolsun ama bunlar kişilik meselesi.. Sen ona iyi davrandıkça saygı gösterdikçe değişmiyor tam tersine canını sıkıyorsa o da onun kişiliğidir... Yapacak pek bişey kalmıyor maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…