Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

Evlendiğimizden beri eşim baya kilo verdi kayınvalidem diyor ki yemek yapıyor musun kızım sen, kaç kere yapıyorsun haftada? Ya da niye bu adam böyle zayıfladı diyor. Bir hafta benim yanıma gönder de kilo alsın diyor. Sizin yanınıza taşınacağım ömür boyu beraber yaşayacağız diye şaka yapıyor. Hatta geçen gün tencere tencere yemek getirmiş ben yapmıyorum diye. Tüm bunlara hiç alınmıyorum tam bir pollyannayım :KK70:

hahah çok güldüm :KK48: benim eşim de evlendiğimizden beri çok kilo aldı hala da almaya devam ediyor, ki ben çalışıyo olmama rağmen hergün yemeğimi yaparım, tatlımı, hamurişlerimi haftasonu yaparım. bana da oğlum çok kilo aldı dışardan abur cubur mu yiyosunuz napıyosunuz, biraz evde yemek yeyin diyo :) bunların hepsi aynı konuşacak bişey muhakkak bulurlar:KK69:

Ben bastan kavgaliydim ama sonra ozur diledigi icin baristik simdi iyiyiz.

Dusundum de, hala sevmiyorum yaa :KK64:

O kişi benim :) ben seviyorum kayinvalidemi. Onun hiç öyle karışma huyu yoktur kızım böylesi daha uygun yine de sen bilirsin der. Bu açıdan gerçekten şanslıyım :nazar: hemen hemen hergün de görüşürüz tabi fazla muhabbet tez ayrilik getirmez inşallah ama şimdilik durum bu. Dediğine katılırim ben de fazla görüşmeme taraftariydim daha önce ama öyle sıkı ki aile bağları ben uzak durdukça problem olduğunu gördüm. Kişiden kişiye değişir. Ben de erkek annesi olucam Allah in izniyle inşallah kıskançlık krizine girip kötü kaynana olmam :KK55: bence de notr kalabilmek büyük başarı benim hiç yapamadığım bişey malesef :KK64:
Ay ne guzel masallah sana
Valla benim bebis de erkek :KK66: bakalim insallah iyi bir kv olacagim diyorum hep karismam etmem annem gibi olmak istiyorum buyuyunce :KK66: onumdeki en guzel ornek o,Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin canim bebislerimize de saglikli hayirli omurler versin diyorum hep

Evlendiğimizden beri eşim baya kilo verdi kayınvalidem diyor ki yemek yapıyor musun kızım sen, kaç kere yapıyorsun haftada? Ya da niye bu adam böyle zayıfladı diyor. Bir hafta benim yanıma gönder de kilo alsın diyor. Sizin yanınıza taşınacağım ömür boyu beraber yaşayacağız diye şaka yapıyor. Hatta geçen gün tencere tencere yemek getirmiş ben yapmıyorum diye. Tüm bunlara hiç alınmıyorum tam bir pollyannayım :KK70:
o konuyu biliyorum bakin Babam bi kaç ayda 40 kilo verdi düşünüyormusun haciannem yani babaannem anneme laf etmiş oğlumu niye zayıflattin diye. anneminmoreli bozulmuş demiş ki kendi istedi oğluna sor demiş :KK70: hacıannem babama gitmiş ah oğlum gelinim sana iyi bakmiyormu demiş. oda yok çok iyi bakiyor anne ben kendi istegimle zayıfladim deyince susmuş. gelini çok kıskanirdi haciannem halada ölee. bakışları fena süzülüyorum. :KK70:
benim kaynanam eşimin kilo aldığı bişey demezdi ondan daha iyi yemek yaptığı biliyorum :KK70:

hahah çok güldüm :KK48: benim eşim de evlendiğimizden beri çok kilo aldı hala da almaya devam ediyor, ki ben çalışıyo olmama rağmen hergün yemeğimi yaparım, tatlımı, hamurişlerimi haftasonu yaparım. bana da oğlum çok kilo aldı dışardan abur cubur mu yiyosunuz napıyosunuz, biraz evde yemek yeyin diyo :) bunların hepsi aynı konuşacak bişey muhakkak bulurlar:KK69:
Hangisi daha iyi bilemedim alması mı vermesi mi :KK70:

Bakin;

Oncelikle zorla sevgi olmaz. Kayinvalide, nami i diger; kaynana denilen kisinin once kendi sinirlarini bilmesi gerekiyor. Hersey karsiliklidir... O sana saygili olacak,sen de ona...

Kayinvalidenin herseyini karistirmasi,evine karismasi hos degil. Bunu onun anlayacagi bir dilede,kirmadan, guzelce konusarak,gerekirse kararli ve net tavrini koyarak engelleyebilirsin. Muhtemelen wen sesini cikarmadigin icin,kendine bu mudahaleleri hak goruyor...

Baktin olmadi. Onun degistirdigi yeri sen bordaha degiatir ve boyle olmasini istiyorum de... Ya da esin mudahale etsin.

Bunun disinda, kadin ameliyat olacakmis, baksan ne olur sanki... Neticede esinin annesi. Esinin kalbini daha cok fethedersin. Calismiyorsan,bak ne olacak ki... Hicbirsey kaybetmezsin,aksine cok sey kazanirsin...

Ben kayinvalidemle yasiyorum. Onu seviyorum. Bana cok yardimcidir. Dusuncelidir. Anlayislidir. Birbirimize karsi saygiliyiz. Ekstra birsey yaparak birini sevemezsin. Bu gibi seyler karsiliklidir.

Ya ben seviyor gibiydim bir kac ay oncesine kadar, yani gercek yuzunu gorene kadar…

Ayy boyle ondan bahsetmek dusunmek bile saclarimi diken diken etmeye yetiyor maalesef…boyle esimle konustugumuz zaman gozlerimden alev cikiyor, agzimdan ates toplari yukseliyor o derece kadin psikolojimi bozmusta gitmis benim…

Gecende esime diyorki bi dahaki yaza gene gelirim cocuklar buyumus olur gezeriz birlikte…hahaha…tabiiki onun yerinde olsam bende gelmek isterim..yol parasini biz cekiyoruz birde beni hizmetci gibi kullaniyor evde…hazir corbayi isitip yedirmiyor ortalikta gezen cocuga basima bela olmaya geliyor…bahsederken bile sinirlerim zipliyor…yani soyle dusunuyorumda boylelerine elini veren kolunu kaptiriyor..birseyi tadinda biraksalar sasarim..zaten uzun kalmaya geldigine pisman oldum..kavga gurultu olmadan evden gittigine dua ediyorum.. ne de olsa kendisi esimin annesi..atsa atamaz satsa satamaz..yuz yuze bakilacak tekrar…ama boyle diyede tepemize cikmalari gerekmez…

Yanimda diger dunurlerine kulp takiyor, damadina lakap takmis..kim bilir bizlerin hakkinda ne diyordur, ya da acaba bana nasil bir lakap takmistir :-)

Dusunuyorumda benimde ogullarim var..gelinim benim gibi dusunse cok uzulurdum…ama boyle dusunmemek elde degil gercekten…ohff neyse dertlendim iyice…hic bir kaynana gelip kalmasin gelininin yaninda..bana gore kizlari olanlar kizlarinin yanina gitsin..gercekten anneler kendi kizlarina daha anlayisli sanki…ayrica kiz ana kavga ederde hemen konusur..gelinle kaynana ayni sey degil..heleki gelinim kizim gibi diyen kv ler (istisnalar mustesnadir) bana yutturamazlar…ASLA oyle olmuyor…

Eslerden baslamak lazim bu olaylara..ayrica bi sorun varsa kv ile kendimiz halletmemiz lazim aslinda eslerin kafalarini sisirmemek gerek..ben yapamadim bunu..halada konu acilinca agzima geleni sayiyorum elimde olmadan..siz daha kontrollu bir sekilde yapabilirseniz daha akillica olur :-)

Ben de kayınvalidemi bazen seviyorum bazen de tam tersi oluyor. Annemle kıyasladığımda bana daha yakın olduğunu hissediyorum. Sanırım artıları eksilerinden daha fazla, kötü niyetli değil de bencil olabiliyor.
Allah ondan razı olsun :) Başımızdan eksik etmesi.

Ya canım merak ettim çocuğu kendin mi yapmıyorsun korunuyorsunda o mu farklı zannediyor.
İşte onu görmüyor. Hep ben suçluyum, sorun ben de. Aslında eşim çocuk sevmiyor ve kesinlikle istemiyor. Ama millete oğlunu söylemez beni söyler. Beni suçlamak daha kolay

ayyy inanırmısın benim kayınvalidem aynııııı bu kadar olamaz yanii... sanki benim yaşadıklarımı yazdınn.. bizdede ben yaklaşık 1 yıl oluyo şehir dışına taşındım ve o zaman sorunlarımız başladı... ve benim bebeğim var 1 buçuk yaşında o tarafın tek torunu.. biz şehir dışına gelince değerlendi torunu.. tabiki bu 1 yıl içinde gelmedi mi 2 kere geldi ve taşındığımda değil.. taşınmamadan 1 hafta sonra 1 haftalık kaldı... güya iş yapcak bana yardım etcek kurulu evin neyine yardım edecekse... sonra 1 ay geldi kaldı.. inanırmısın geldi ertesi gün her işe karıştıı ve herşeye... eşim artık anne aramıza bari karışma dedi ... ama ne oldu biliyomusunn .. maleseff bomba patladı geldiği 2. hafta kavga ettikk .. benim evimde yaşanmasını istemediğim bişey.. 3 yıllık evliyimm.. 2 yılımızz harika geçtii.. olanlar kızımın doğumundan sonra oldu.. artık ara sıra konuşuruz.. binde bir memlekete giderim.. gelmedi ondan sonra hiçç.. gelmesini açıkca istemiyorum.. huzurm kaçıyorr.. biz yüzgöz olduk birazz.. laflarımızda batar oldu.. ama denk geldikmi geçiniyoruzz.. eşimin hatrına .. senin yazından uzun oldu sankii :oops: daha bu ne ki yanii .. sana da bişey diyemedim inanki senin kadar doluyum.. okuyunca dahada doldum :KK34: eşinin hatrına kabul ettin madem yakışanı yaptın Allahh sabır verseinn.. sürekli dua edeceğim sana
Olur mu estağfurullah. İnsan o kadar çok doluyor ki. Kimseye de anlatılmıyor bunlar. Ev içinde olanlar yakın çevreye anlatılmıyor dedikodu yaparlar diye. Biz de çok yüz göz olduk şu sıralar. Bizde de bir olay patlamaz inşallah ama kendimi zor tutuyorum. Sizlerin yazdıklarını okudukça biraz olsun rahatladım. Dediğin gibi sırf bana yakışanı yapıp sesimi çıkarmadan sabır edeceğim. Allah razı olsun duan için.

Benim ki de eşimin göbeği için beni suçluyor. Yedirme bunu, erit o göbeği deyip duruyor. Ben ne yapayım? Yemek yediğinde eline mi vurayım. Seviyor adam yemeyi. Bir kötülüğü veya fenalığı yok bana karşı. Bir tek yemeğe çok düşkün. Feda olsun diyorum ben de. Ama kaynanam taktı göbeğe :KK47:

Olur mu estağfurullah. İnsan o kadar çok doluyor ki. Kimseye de anlatılmıyor bunlar. Ev içinde olanlar yakın çevreye anlatılmıyor dedikodu yaparlar diye. Biz de çok yüz göz olduk şu sıralar. Bizde de bir olay patlamaz inşallah ama kendimi zor tutuyorum. Sizlerin yazdıklarını okudukça biraz olsun rahatladım. Dediğin gibi sırf bana yakışanı yapıp sesimi çıkarmadan sabır edeceğim. Allah razı olsun duan için.
inşallahh patlamaz canımm.. ben tutamadım kendini sen tutarsın inşallahh özellikle de senin yanında kalacakken .. hastaydım bunu bunu yaptı der.. kayınvalidelere yaranamıyorsun maleseff.. ama saolsun benim gözümü açtı.. yüzünü gösterdii.. o zaman dilimindede fırsat buldukça canın sıkıldıkça bize yaz .. için rahatlar en azından bize patlarsın ona değil :KK45:

Benim ki de eşimin göbeği için beni suçluyor. Yedirme bunu, erit o göbeği deyip duruyor. Ben ne yapayım? Yemek yediğinde eline mi vurayım. Seviyor adam yemeyi. Bir kötülüğü veya fenalığı yok bana karşı. Bir tek yemeğe çok düşkün. Feda olsun diyorum ben de. Ama kaynanam taktı göbeğe :KK47:
senin yemeklerin daha güzell demekkii annesininkinden :KK66: boşa göbeklenmiyorr.. ohhh eline sağlık canımm.. kocama iyi bakıyorum diyiverr.. :-)

Yani baslikta kayinvalidesini sevenler diye sorunca yazayım dedim, ben kayinvalidemi cok severim, hatta tarifsiz severim. Ama seninkinde ben sevilecek birsey goremedim valla bacim. Kendini suclama kadin gecimsiz ve dusuncesiz belli ki. Asla senin olana müdahale etmesine izin verme. Acikca konuş, gerekirse kibarca yol ver. Bizde de benim anne babam boyledir her seye karisirlar fırsat versek. Bu ev bizim, biz temizleyip yerleştireceğiz. Gelmenizi istemiyoruz ayak altinda dolasmayin dedik. Baya bozuldular once ama artik en azindan anladilar nasil davranacaklarini

Anneniz ayni seyleri yapsa yine saydirmamak icin zor mu tutarsiniz kendinizi ben kotu bir sey gormedim

Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.

Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.

Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.

Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.
iyi geceler kızlar sen yine şanslısın benim kaynanam yanımda yaşıyo evlendikten 2 ay sonra yanımıza taşındı 4 tane görünmcem var birtanesi gelsin bizim yanımıza demedi ,kaynatam yok diye yanlız kalamıyo hanfendi ben fazla benim işlerime karıştırmıyorum ama genede karışıyo bazı şeylere.en ufak birşeyde herşeyimi satıcamda memlekete gidicemde söylenmeye başlıyo, geezmeye gidelim eşimle gelelim surat asıyo kendi alışmamış çünkü hep evdemiş birazda eski kafalı herşeye kerışıyo allah sabır versin valla bize yapacak başka bişey yok

İşte onu görmüyor. Hep ben suçluyum, sorun ben de. Aslında eşim çocuk sevmiyor ve kesinlikle istemiyor. Ama millete oğlunu söylemez beni söyler. Beni suçlamak daha kolay
Bunu eşin söylese ben istemiyorum diye mesela bende 6 aydır korunmuyorum pcosluyum olmuyo çocuğum tedavi görüyorum ama soranlara eşim yeni evliyiz genciz daha diyor oda istiyor ama bunu yansıtmıyor

X