Kız İsteme kaynananizla arkadas gibi olanlarrrr, evlenincede degisti diyenlerrrr burayaaa :)

Ciddi mi yazıyosun anlamadım canım? Hani sürekli gülücük koymuşsun da o bakımdan anlayamadım?

o yorumu ben yazmisim gibi konusmussunuz burda ama neyse sorun degil. o arkadas da kendince uyari niteliginde soylemis zaten. cok muhabbet tez ayrilik getirir dikkat et demis. bunu da aklinda bulundursa konu sahibi nolur ki? ayrica madem hersey yolunda ve hep de boyle gidecegine inaniyor neden gelip buraya konu aciyor? biraz ibret almak baskalarinin tecrubelerini akilda tutmak gibi bir ozelligi varsa bir insanin, burda acilan yuzlerce konudan cok rahatlikla genel bir cikarimda bulunabilir. ki bu da cogunlukla iliskinin boyutu ilerledikce, isler ciddiye bindikce kayinvalide-gelin iliskilerinde sorunlarin cikmaya basladigidir. ha herkeste boyle olmak zorunda mi??? tabiki degil. keske olmasa. ama olmasi ihtimalini de aklimizin bir kosesine yazmaliyiz. olayi her yonuyle ele alip gercekci olmak lazim. kotusu olmaz da hersey iyi giderse amenna..ama isler tersine dogru gitmeye baslarsa da hazirlikli olmakta hayir yok mu? hangi akli basinda insan boyle bir ogude bu sekilde cevap verir???

ayrica nedir bu kouyu tek bir bakis acisina indirgemeye calisma baskisi? farkli fikirlere sayginiz yoksa ne isiniz var boyle bir platformda?? karsinizdaki size saygisizlik etmedikce bu tarz bir tepki vermeye hakkiniz yok. herkes birbirine belli mesafeden cevap vermek zorunda. bu kurallari bilmiyorsaniz forum kurallarini okumanizi tavsiye ederim. zira okumadiginiz zaman konu sahibi gibi kapsama alani disina cikartiliyorsunuz bir sure.

Son düzenleme:

Ne yazdığımı bir kere daha okursanız ne demek istediğimi anlarsınız diye "ümit ediyorum". Karşıt fikirleri istemeyen yok burada, yorum yazan kişinin fikrini ifade ediş biçimiyle ilgili bir rahatsızlık var. Bunu idrak edebilmeniz için sanırım ikinci baskı yapılması gerekiyordu, şimdi olmuştur diye umuyorum.
Ayrıca; fikrimde hala sabitim. Karşınızdaki insana değer verdiğiniz ve saygı duyduğunuz sürece "fazla muhabbet tez ayrılık getirir" gibi saçma bir düşüncenin sizin hayatınız için doğru olmadığını göreceksiniz. Bu da benden size bir ikinci baskı tavsiyesi olmuş olsun yerimseniben

idrak derken??? benim bu forumda idrak edemedigim tek sey bu tur uslup ve cikislar oluyor iste...:1ninca:
ifade seklinden bahsettiginize gore ben de size donup yazilan mesajlara bakmanizi tavsiye ederim. ama sonradan konu sahibinin diger mesajlarina bakinca saskinligim gecti. genel tavri buymus. cizdigim yerle ilgili olarak da; zaten karsilikli bu duygular (saygi ve deger) samimiyse tabiki evlendikten sonra da bozulmaz. ama biz burda cok ornegini gorduk bunun, nisanlanana kadar arkadas gibi sonra nisan/dugun donemi gelince degisen kaynanalari. cogunlukla taktik once arayi iyi tutup sonra vakti geldiginde kendi dediklerini geline daha iyi empoze etmek. cunku gelinler eski gunlerin hatrina hicbirseye hayir diyemez oluyorlar. ornegin birlikte oturalim, onu degil de bunu alin. buna ne gerek varki kizim vs..karsi taraf o kadar cana yakindir ki hayir derse gelin suclu olur. sizi bilemem ama ben cok okudum bu konulari. dostlar alisveriste gorulsun demisler. gelin kaynana iliskileri turk toplumunda cok cetrefilli. bugunku samimiyete guvenip yarindan emin olmanin ancak kisiye zarari olur. gelinler sanki hep boyle iyi olacaklarmis gibi saygi ve sevgilerini korumali ama buna guvenip de mesafeyi asmamalilar. baska turlusunu salik vermek polyannacilik olur..:icecream:

mnla katılıorum sana olumsuz yorumlara acık degılsenız tartısma platformlarına konu acmayın arkadaslar ya da belırtın ben sadece olumlu yorum almak ıstıorum dıe.
allah mutlulugunuzu bozmasın ıns. bole devam eder..
ama cok olumlu baslayıp da donen kaynana-gelın ılıskısı gorduk o yuzdendır kı yogurdu ufleyerek yıyoruz.
arkadasa da katılıorum "cok muhabbet tez ayrılık getirir" cumlesıne.. yasammıslıklarla gerceklıgı sabıttır.

bu tamamıyle kısısıne baglı bırsey
fazla muhabbet tez ayrılık getırır lafıda
bazı ınsanlar hadlerınızı bılmezler
senın gosterdıgın ıyınıyet suıstımal edılmesın bazen yuz goz olunma denılen pozısyona gelınmesın dıye arkdas yazmıs bence

kayınvalıden bole kalabılırde degısebılırde
sahsım adına degısenlerı gordum
ama degısmeyenlerıde vardır elbet
sanslıysan sanada denk gelmıstır
sen ıyınıyetını koru degısırse onun ayıbı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…