bende istanbulluyum aslen. bende antalyaya gelin geldim. görümcem filan hep antalyalı malum. burada adetler nasıl olur bilirim.
istanbulda herseyi oğlan tarafı yapar kız bir tek mutfak ceyizini yatak odası çeyizini götürür. ama öyle evi arabayı kızımın üstüne yap denilmez.
ya da hersey ortak yapılır .
antalya da ise durum çok farklı. herşeyi kıza yüklüyorlar. tüm eşyaları kız alacak oğlansa ev alıp içini yapacak.
nişanı kız yapacak düğünü erkek tarafı yapacak.
nişandaki takıları kız alacak ama düğündeki takıları erkek alacak ve buna kimse birsey diyemeyecek gibi ki nişandada düğündede takılanlar kızındır zaten.
neyse ailenizin ev tapu meseleleri pek hoş olmamıs acıkcası.
ben de burada evlendim ama tapuyu filan üstüne yap ya da üstüme yap demedim. böyle birsey olunca ben kendimi mal gibi hissederim. beni satın mı alıyor düşüncesine girerim. gururuma yediremem.
bizimde sözümüzde kız istememizde bu tarz konusmalar olmadı. herşey zamanla gelişmişti . biz eşimle kendimiz konustuk ailelerle paylastık . aileleri bu olaya katmadıkki ters düşüncelerden doğan tartısmalar olmasın diye.
hatta kısmet olursa ileride araba alacağız eşim senin üstüne yaparım dediğinde bile ağzımı açmadım nasıl biliosan hayatım ama ailen sorun yapmasın dedim. senin benimimi var dedim . ama o daha cok sevdi sana araba alacağım dedi.
biz herseyimizi ortak yaptık. evin tüm eşyalarını . yok sen bunu almadın ben bunu almadım demedik.
sorun yapmamaya calıstık.
bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum . saygıyı sevgiyi koruduktan sonra hiç birsey sorun olmaz. sevmek zorunda değilsin kimseyi ama saygı duyman gerekir ki eşinle aran bozulmasın.
ve sana küçük bir tavsiye ne eşinle olan kavganı nede eşinin ailesiyle olan kavganı annene babana yada eşinin ailesine anlatma. herkes kendi tarafını tutar bunu unutma. bu da hem aileleri daha cok soğutur hemde sizin ilişkinizi yıpratır.
bak ne güzel demişsin iki haftada bir görüyorum diye. keyfine bak işte.
tamam kayınvalidenin annene düğün ertesi öyle davranması gerçekten hoş değil allah var şimdi ama bu da onun terbiyesini kalitesini ortaya koyar. sen laf getirip götürme arayı bulmaya da calısma ki daha cok batmasın. onlar elbet zamanı gelince unuturlar kaynasırlar.
söylediklerimi yanlıs anlama canım. sadece fikrimi söyledim