• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynananız ve annenizin arası nasıl yada babanızın ve kayınpederinizin

math163

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
83
0
36
Denizli
benim annem samimiyete yakınlığa gidip gelmeye önem veren birisi ama kayınvalidenin böyle şeylerle alakası yok antalyadan istanbula gelin geldim ve bu konuda ailemi özellikle annemi ikna etmek kolay olmadı en sonunda istemeye geldiler bizim oralarda ilk gelişte kız verilmez ama uzaktan geldikleri için tabiki uzatmadılar ve verdiler bizde kim neyi yapıcak kız tarafı ve erkek tarafının yapılcakları konuşulur ve imkan varsa ev istenir daha doğrusu karşı taraf ilk önce sorar ne istersiniz diye kızın ailesi de konuşur ama biz de öyle olmadı aşimin ailesi hiç birşey konuşmadı baktık bunlar konuşmayacak amcam sordu nasıl yapalım kim neyi yapıcak nerde oturcaklar hayırlısı falan dediler geçiştirdiler amcam tekrar açtı niye geçiştirdiler neyse sonra ihtiyacları olan şeyleri yaparız falan dediler oğlanın evi var zaten dediler annemde iyide oğlanın değilki ev dedi onun sayılmaz dedi seslerini çıkarmadılar insan der oğlumuzun diyosalan ak tapusunu da yaparız falan ama yok neyse zaten bi kaç gün sonra nişanımız oldu ilk geldikleri andan itibaren bizde kaldılar annem onlara hizmette kusur etmedi bizde nişanı da erkek tarafı yapar ama hiç oralı olmadılar neyse böyle geçti gitti artık dünürlerin en azından bayramlarda kandillerde özel günlerde en azından bi telefon etmesi gerekir ama kaynanamda böyle bi görüş yok malesef hep ben aradım ve benden sonra annnenle de ile görüşeyim demiştir annemi kendi telefonundan aradığı çok nadirdir o da eşimin zoruyla. annemle konuşuyoruz bir gün kaynanan da hiç arayıp sormuyo dedi ben de sen ara hep karşıdan bekleme dedim o dda tamam arayım dedi ya dünür hiç arayıp sormuyosun ya dedi şakayla karışık gülerek kaynanamın verdiği cevap ise ben diğer dünürlerimle de knuşmamki onlar beni aramaz ben de onları aramam... bu ne yaa böyle yani işin özeti annem ne kadar yakınlık kurduysa karşıdan bi cvp alamadı düğün günümüz geldi ben kaynanamın altında oturuyorum kaynannam üstte benim karşımdada eşimin amcası var onun evi dolu olduğu için annemler eşimin amcasında misafir oldu ama yemekleri falan yine kaynanamda yediler düğünden sonra öğlen annemlerin uçakları vardı ama benim kaynanam o sabah biyerlere gitmiş hasta ziyaretine(ciddi bişey değil) annem gelmiş sabah 10 gibi kapı bile açılmamış kahvaltı hazırlanmamış annemde bundan dolayı morali bozuk ayrıldı ve kaynanam uğurlarken apartmandan aşağı bile inmedi kapıdan gönderdi kiiii annemin moreli bozuk olduğunu bile bile ilgilenmedi aşağı indiğimizde kayın pederim sordu hayırdır moraliniz bozuk gibi bi kusurmuz mu oldu dedi sağolsun o ilgilendi en azından o gün bugündür konuşmuyolar o annemi üzdüğü için yakın olamıyorum artık altlı üstlü oturuyoruz ama haftada yada 2 haftada bir görüyorum kendisini o da eşimle beraber kaynanamın gerekçesi de annem ev tapusu istemiş ondan sevmiyormuş durum böyle kızlar aileler iyi anlaşır ümidiyle evlendik şimdi bi soğukluk nasıl düzelecek bilmiyorum

sizin anneiniz için çok mu değerli biri. değildir elbette, boşverin olsa ne olur olmasa ne olur. önemli olan sizin eşinizle diyaloğunuz değilmidir. bence sizden uzak olsun en temizi emin olun. anneniz kız veriyor tabi ki soracak. bu tarz soruları hep ters anlarlar. benim babamda sormuştu, bu çocuklar nerede nasıl kalacak çadırdamı kalacak, eşyaları nasıl yapacağız falan demişti. kayınvalidem kendileri borçla alırlar dedi. halbuki durumları iyi, eşimde onların alacağını söylemişti bana ama babamın öle sorması zoruna gitti belliki çünkü eşyalarıda kendleri aldılar sonunda.

bence bunları dert edıp esınıde kendını de yıpratma zaten bırınız antalyada bırınız istanbulda kım kımı dunyada kac kere gorecek sendende pek gelme gıtme beklemıyor galıba altlı ustlu oturup ıkı hafta da bır gorustugunuze gore.Demekkı huyu bozuk:)dıgerlerıylede gorusmuyormus annenın evı sormasıda ona bahane olmuş sen kendı yuvandakı mutluk-luga bak esıne de bahsedıp uzme araları olsada olur olmasada olur:)

bende istanbulluyum aslen. bende antalyaya gelin geldim. görümcem filan hep antalyalı malum. burada adetler nasıl olur bilirim.
istanbulda herseyi oğlan tarafı yapar kız bir tek mutfak ceyizini yatak odası çeyizini götürür. ama öyle evi arabayı kızımın üstüne yap denilmez.
ya da hersey ortak yapılır .

antalya da ise durum çok farklı. herşeyi kıza yüklüyorlar. tüm eşyaları kız alacak oğlansa ev alıp içini yapacak.
nişanı kız yapacak düğünü erkek tarafı yapacak.
nişandaki takıları kız alacak ama düğündeki takıları erkek alacak ve buna kimse birsey diyemeyecek gibi ki nişandada düğündede takılanlar kızındır zaten.

neyse ailenizin ev tapu meseleleri pek hoş olmamıs acıkcası.
ben de burada evlendim ama tapuyu filan üstüne yap ya da üstüme yap demedim. böyle birsey olunca ben kendimi mal gibi hissederim. beni satın mı alıyor düşüncesine girerim. gururuma yediremem.
bizimde sözümüzde kız istememizde bu tarz konusmalar olmadı. herşey zamanla gelişmişti . biz eşimle kendimiz konustuk ailelerle paylastık . aileleri bu olaya katmadıkki ters düşüncelerden doğan tartısmalar olmasın diye.
hatta kısmet olursa ileride araba alacağız eşim senin üstüne yaparım dediğinde bile ağzımı açmadım nasıl biliosan hayatım ama ailen sorun yapmasın dedim. senin benimimi var dedim . ama o daha cok sevdi sana araba alacağım dedi.

biz herseyimizi ortak yaptık. evin tüm eşyalarını . yok sen bunu almadın ben bunu almadım demedik.
sorun yapmamaya calıstık.
bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum . saygıyı sevgiyi koruduktan sonra hiç birsey sorun olmaz. sevmek zorunda değilsin kimseyi ama saygı duyman gerekir ki eşinle aran bozulmasın.
ve sana küçük bir tavsiye ne eşinle olan kavganı nede eşinin ailesiyle olan kavganı annene babana yada eşinin ailesine anlatma. herkes kendi tarafını tutar bunu unutma. bu da hem aileleri daha cok soğutur hemde sizin ilişkinizi yıpratır.

bak ne güzel demişsin iki haftada bir görüyorum diye. keyfine bak işte.

tamam kayınvalidenin annene düğün ertesi öyle davranması gerçekten hoş değil allah var şimdi ama bu da onun terbiyesini kalitesini ortaya koyar. sen laf getirip götürme arayı bulmaya da calısma ki daha cok batmasın. onlar elbet zamanı gelince unuturlar kaynasırlar.

söylediklerimi yanlıs anlama canım. sadece fikrimi söyledim

Son düzenleme:
tapu olayı derken arkadaşlar benim ya da eşimin üstüne olması sorun değil annem de tapuyu kızımın üzeine yapın falan demedi sadece evimiz var dediklerinde annem ev onun(eşim) değilki dedi çünkü ev kayınpederimin.

bende istanbulluyum aslen. bende antalyaya gelin geldim. görümcem filan hep antalyalı malum. burada adetler nasıl olur bilirim.
istanbulda herseyi oğlan tarafı yapar kız bir tek mutfak ceyizini yatak odası çeyizini götürür. ama öyle evi arabayı kızımın üstüne yap denilmez.
ya da hersey ortak yapılır .

antalya da ise durum çok farklı. herşeyi kıza yüklüyorlar. tüm eşyaları kız alacak oğlansa ev alıp içini yapacak.
nişanı kız yapacak düğünü erkek tarafı yapacak.
nişandaki takıları kız alacak ama düğündeki takıları erkek alacak ve buna kimse birsey diyemeyecek gibi ki nişandada düğündede takılanlar kızındır zaten.

neyse ailenizin ev tapu meseleleri pek hoş olmamıs acıkcası.
ben de burada evlendim ama tapuyu filan üstüne yap ya da üstüme yap demedim. böyle birsey olunca ben kendimi mal gibi hissederim. beni satın mı alıyor düşüncesine girerim. gururuma yediremem.
bizimde sözümüzde kız istememizde bu tarz konusmalar olmadı. herşey zamanla gelişmişti . biz eşimle kendimiz konustuk ailelerle paylastık . aileleri bu olaya katmadıkki ters düşüncelerden doğan tartısmalar olmasın diye.
hatta kısmet olursa ileride araba alacağız eşim senin üstüne yaparım dediğinde bile ağzımı açmadım nasıl biliosan hayatım ama ailen sorun yapmasın dedim. senin benimimi var dedim . ama o daha cok sevdi sana araba alacağım dedi.

biz herseyimizi ortak yaptık. evin tüm eşyalarını . yok sen bunu almadın ben bunu almadım demedik.
sorun yapmamaya calıstık.
bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum . saygıyı sevgiyi koruduktan sonra hiç birsey sorun olmaz. sevmek zorunda değilsin kimseyi ama saygı duyman gerekir ki eşinle aran bozulmasın.
ve sana küçük bir tavsiye ne eşinle olan kavganı nede eşinin ailesiyle olan kavganı annene babana yada eşinin ailesine anlatma. herkes kendi tarafını tutar bunu unutma. bu da hem aileleri daha cok soğutur hemde sizin ilişkinizi yıpratır.

bak ne güzel demişsin iki haftada bir görüyorum diye. keyfine bak işte.

tamam kayınvalidenin annene düğün ertesi öyle davranması gerçekten hoş değil allah var şimdi ama bu da onun terbiyesini kalitesini ortaya koyar. sen laf getirip götürme arayı bulmaya da calısma ki daha cok batmasın. onlar elbet zamanı gelince unuturlar kaynasırlar.

söylediklerimi yanlıs anlama canım. sadece fikrimi söyledim

canım antalyalılarda da kız sadece beyaz eşya mutfak ve yatak odası yapar yani bizim oralarda öyle kızın yaptığını da ilk defa duydum kötü olmuş:(

Benimde kayınvalidem sürekli konuşalım yakın olalım ister. Akraba oluyoruz sonuçta der. Sürekli de arar. Ama annem oralı olmaz. Huy işte yapcak bişey yok..

Back