Kaynanamin Kardesime Ablana cok gitme diye Mesaji

Merhaba Hanimlar,

benim dünyadan ve herkesden cok sevdigim, benden 3 yas kücük, bir kiz kardesim var.
Kardesimle cok iyi anlasiyoruz, bekarken herseyimizi beraber yapardik ederdik herseyimizi paylasirdik her evde oldugu gibi, makyaj elbise vs.
Evlendikten sonra tabi ki bekarken ayni evdeki gibi görüsemiyoruz onun okulu var universiteye gidiyor sinavlarina calisiyor onun yaninda bide part-time calisiyor.

Kardesim bana iki haftada bir bazen de nadir haftada bir gelir otururuz.
Gecenlerde kardesim gelemedi ara 4 hafta uzadi. Bende Annemlere gelmistim saten görüstük.
O ara kardesimin telefonunu elime aldim ve whatsappte Kaynanamin mesajini gördüm.
Kardesime ablana cok gidiyorsun zahmet ediyorsun ona gibi imalarda bulunmus. Benim sinirlerim cok bozuldu.
Kardesime ama sormadim telefonunu geri koydum o gelince. Görümcem de Kardesim yaslarinda sayilir biraz daha genc ondan tek. O ondan daha cok gelir bana oturmaya. Kendi kizina niye demiyor bu lafini da benim kardesime diyor. Ben bu durumu kayinvalidemle konusmak istiyorum. Ona bana gelecek olan misafirime ve kardesime karisamayacagini en uygun dilde nasil diyebilirim.

Ben mi konusayim Kaynanamla yoksa esime anlatip onu mu ona yönlendireyim?

kardeşim benim kıymetlim. valla esimede kaynanamada ağzıma geleni sayardım." senin kızın daha çok geliyor "uda eklerdim. çok büyük terbiyesizlik yaptigi

Plan yapin...
Kardeşinle konuş.
Uzun bir zaman gelmesin sende evde eşine dert yan...üzülüyorum, kardeşim niye gelmiyor diye...
Eşini iyice şişir. Sonrada kardeşimle konuştum- böyle böyle olmuş, kardeşim huzurum kacmasin diye gelmemiş dersin.
Bu şekilde kardeşin ispiyoncu durumuna düşmez, ihale eşine kalır

Kardesinin senin evine gidip geldiğini kayinvaliden nereden biliyor? Gelip gidenini niye söylüyorsun bence biraz araya mesafe koy. Ve ilk önce eşine söyle rahatsiz olduğunu onu arkana al, kayinvalideyle ondan sonra konuş. Yaptığı terbiyesizlik o ne karışıyor kimin gelip kimin gittiğine. Kardeş yükmu olurmuş hiç.

Konus haddini bildir. Evlenince mal aldik sanip kizin ailesini yok sayiyorlar. Ciddi bir tavir takinman lazim

bunu senin sölemen gerekmiyor.
kardeşinle konuşmalısın?
ben senin telefonda kaynivalidemin msj attiği gördüm.
bunun için bana gelmemezlik etme.
kayınvalideme de ki ;
ben ablama giderim bu seni ilgilendirmez felan desin.
kardeşiniz haddini bildirmeli.
kayınvalide susar belki çatlar sana söler.
o yüzden kardeşiniz ile konuşunuz:) N NarinCeylan

Merhaba Hanimlar,

benim dünyadan ve herkesden cok sevdigim, benden 3 yas kücük, bir kiz kardesim var.
Kardesimle cok iyi anlasiyoruz, bekarken herseyimizi beraber yapardik ederdik herseyimizi paylasirdik her evde oldugu gibi, makyaj elbise vs.
Evlendikten sonra tabi ki bekarken ayni evdeki gibi görüsemiyoruz onun okulu var universiteye gidiyor sinavlarina calisiyor onun yaninda bide part-time calisiyor.

Kardesim bana iki haftada bir bazen de nadir haftada bir gelir otururuz.
Gecenlerde kardesim gelemedi ara 4 hafta uzadi. Bende Annemlere gelmistim saten görüstük.
O ara kardesimin telefonunu elime aldim ve whatsappte Kaynanamin mesajini gördüm.
Kardesime ablana cok gidiyorsun zahmet ediyorsun ona gibi imalarda bulunmus. Benim sinirlerim cok bozuldu.
Kardesime ama sormadim telefonunu geri koydum o gelince. Görümcem de Kardesim yaslarinda sayilir biraz daha genc ondan tek. O ondan daha cok gelir bana oturmaya. Kendi kizina niye demiyor bu lafini da benim kardesime diyor. Ben bu durumu kayinvalidemle konusmak istiyorum. Ona bana gelecek olan misafirime ve kardesime karisamayacagini en uygun dilde nasil diyebilirim.

Ben mi konusayim Kaynanamla yoksa esime anlatip onu mu ona yönlendireyim?
Ay canım ya kardeşiniz ne anlayışlı bunu size bile söylememiş huzurunuz kaçmasın diye.
Kayınvalideniz ayıp etmiş ona düşmez size gelen giden misafirler.
Bir kendine gelmesi lazım.
Ben önce eşimle paylaşır fikrini alırdım.Sonra kendim bizzat konuşurdum kayınvalide ile.
Benim kardeşimin size ne rahatsızlığı var ki mesaj çekecek duruma gelmişsiniz diye bir uyarıda altında soru sorardım.
Ardından tepkisine göre cevabını patpat sayardım.
Ama yukarıda görümce demişsiniz ya onu hiç karıştırmazdım o anlamazsa ondan sonra söylerdm.

Esim ile dün kvlere gitmeden önce konustum, sok oldu diyebilirim, baya tepki verdi anlatirken ona. Sonra kvlere gittik, görümcemde ordaydi. Dolayli bir sekilde actik konuyu. Öyle bir baka kaldi kv. Görümcemde demezmi bana da gecenlerde dedi onu diye. Annesinden söyle bir savunma geldi:

"Eh hani siz saten hafta ici cok calisiyorsunuz bir birinize vakit bulamiyorsunuz, hafta sonu da hep misafir geliyor. Ben biraz bas basa kalmanizi istedim. Arkadaslariniza da gitmeyin sizlere diyemedigim icin kizlarima dedim, dedi. Artik yavastan bir Bebek düsünseniz, yasiniz geciyor ve illerde zorlanacaksiniz daha cok beklerseniz" vs. vs gibi seyler demeye baslayinca ben yerin dibine girmek istedim. Allahtan kp yoktu.

Sordum artik orda sen nerden biliyorsun bizim birbirimize vaktimizin olmadigini, Aksamlarimizi nasil gecirdigimizi? Hem biz suan böyle iyiyiz dedim. Esimde Anne sen merak etme biz bir birimize fazlasindan cok zaman ayiriyoruz sen hic kafani yorma dedi, güldü. Ne zaman kismet olursa o zaman olur dedi. O an güleyimmi aglayayimmi bilemedim. Kadinin kafasinda nasil bir Film oynuyor hic anlamis degilim. Sonra da saten kp geldi biraz daha oturduk. Giderkende özür diledi, bizim iyiligimizi düsündügünü söyledi.

Hayır gerçekten artık soracağım ne içiyonuz be siz bu kafalar neyin kafası da mesajı görür görmez vukuat cıkarmayacak kadar sakin sabırlı kalıyorsunuz..Allahını seven bana bu sabrın tarifini versin zira ben o mesajı görseydim kaynanamın yanına ışınlanmanın formülünü bulurdum!!
Bnm kaynana bunu söyleyecek cesareti bulamaz bile konu sahibinin sakinliği bni delirtti sinirlerimi zıplattı.

eğer eşiniz anlayışlı bi insansa eşinize durumu anlatın önce ama o müdahele etmesin..
ve ben olsam hiç sinirimi ve uslubumu bozmadan kv sey derdim anne teyze vs. kızkardesıme bunu demişsin aynı durumu rica etsem kendi kızına da söyler misin ? derdim durumu o anlardı zaten..

Esim ile dün kvlere gitmeden önce konustum, sok oldu diyebilirim, baya tepki verdi anlatirken ona. Sonra kvlere gittik, görümcemde ordaydi. Dolayli bir sekilde actik konuyu. Öyle bir baka kaldi kv. Görümcemde demezmi bana da gecenlerde dedi onu diye. Annesinden söyle bir savunma geldi:

"Eh hani siz saten hafta ici cok calisiyorsunuz bir birinize vakit bulamiyorsunuz, hafta sonu da hep misafir geliyor. Ben biraz bas basa kalmanizi istedim. Arkadaslariniza da gitmeyin sizlere diyemedigim icin kizlarima dedim, dedi. Artik yavastan bir Bebek düsünseniz, yasiniz geciyor ve illerde zorlanacaksiniz daha cok beklerseniz" vs. vs gibi seyler demeye baslayinca ben yerin dibine girmek istedim. Allahtan kp yoktu.

Sordum artik orda sen nerden biliyorsun bizim birbirimize vaktimizin olmadigini, Aksamlarimizi nasil gecirdigimizi? Hem biz suan böyle iyiyiz dedim. Esimde Anne sen merak etme biz bir birimize fazlasindan cok zaman ayiriyoruz sen hic kafani yorma dedi, güldü. Ne zaman kismet olursa o zaman olur dedi. O an güleyimmi aglayayimmi bilemedim. Kadinin kafasinda nasil bir Film oynuyor hic anlamis degilim. Sonra da saten kp geldi biraz daha oturduk. Giderkende özür diledi, bizim iyiligimizi düsündügünü söyledi.
iyi olmuş herkes yerini bilsin kime ne ?
Eşinize de helal olsun sizden yana olmuş .. yani sevindim açıkçası..

Hala söylemediniz mi senin kızın daha çok geliyor diye. Bn olsam bi süre görüşmem sorarsa da kendimize zaman ayırıyoruz derim kimse kardeşime laf edemez. Kardeşiniz o yüzden gelmiyor belki. Eşinizle siz konuşun bence kardeşinizle.

Ben hiç sanmıyorum kendi kizina gitme dediğini. Belki de kızına demiştir sana sorarlarsa bana da dedi dersin diye. Şu oğlan annelerine ne oluyor kendinde böyle güç buluyorlar. Bebek yapıp yapmayacaginiza kadar karışıyor hayret bir şey

allah allaaah
bunu da ekleyin bence konunun girişine, sanki sadece kız kardeşinize söylediğinizi düşündüğü için herkes ona göre yorum yapıyor
kv niz de çok enteresanmış çocuk için her gün 5-6 saat uğraşmak mı gerekiyormuş :KK70: ay allahım yaa çok güldüm.
elinde olsa sizi fanusa bir odaya tıkıp "çocuk olana kadar buradan çıkmak yok" diyecek :KK70: :KK70:

Ben hiç sanmıyorum kendi kizina gitme dediğini. Belki de kızına demiştir sana sorarlarsa bana da dedi dersin diye. Şu oğlan annelerine ne oluyor kendinde böyle güç buluyorlar. Bebek yapıp yapmayacaginiza kadar karışıyor hayret bir şey

demiştir yaa bence
şu an okuyunca görümcenin yalan söylediğini düşünmüyorum.

X