Kaynanamin Kardesime Ablana cok gitme diye Mesaji

Saygisizlikta kaynanandan geri kalir yanin yok ki.
benim de yasitim bir ablam var. Yanimda acik olsa mesajlarina girmem,ozel birsey görürüm diye korkarim. Benim kendi sahsi ozel telefonumu da birinin karistirdigini öğrensem agzima geleni sayarim.
Belki kardesiniz ya da bir arkadssi onemli ve büyük bir sirri paylasti. Neden dahil olasiniz ki? Belki sevgilisiyle uygunsuz bir konusmasi var. Belki fotograflari... ne bulmayi umdunuz esek kadar kizin telefonunu kurcalarken?

Simdiye kadar gercekten cok iyidik anne kiz gibi, yada bana öyle geliyordu.
Kiz Kardesimi de cok seviyor ve hep diyordu o da benim kizim diye. Mesaji okuduktan sonra kafam cok karisti.
Esimle ben bi konusayim bu konuyu.
benim kayın validede sözde kız kardeşimi çok seviyordu , bir süre bende kaldı eşim şehir dışına çıkmıştı baktım tavırları değişmeye başlıyor , dedim burası benim evim ve benim ailemde istedikleri zaman gelip istedikleri kadar kalır , buna kimse laf edemez ettirmem , hemen dedi tabiki onlarında evi kızım bizim nekadr oğlumuzun eviyse onlarında kızının evi ben gelin gittim o eve köle diyil o yüzden kim neyi hakediyorsa bendede o şekilde muamele görürler

konu sahıbı sız dırek gıdıp kayınvalıdenıze sakın bırsey demeyın once kardesınızle konusun sonra esınıze boyle bırsey yasandı kardesımle bunu konustum deyın haber verın

cunku

kayınvalıdeye gıdıp agzının payını verdıgınız sırada esın sıkayetcı oldu ben dıyemıyorum sen de dedı derse orda sınır bozucu bır durum yasarsınız gerek yok

esınızle kayınvalıdenızle yuz goz olunmadan cozulur bu mesele bırde terbıyesız ınsanlarla agız dalasına gırılmez

Kıskandı belli ki kayınvalideniz.. Kardeşiniz cevap vermedi dediniz, bana yazmış olsa 'tam olarak ne demek istedin ablacığım, daha net konuşur musun?' derdim. Daha net verdiği cevabı da ablamla paylaşırdım.
Ama herşeyden önce, bir şekilde, o mesajı okuduğunuzu kardeşinizle paylaşmalısınız, sonrasında kayınvalidenize hesap sorarsınız..

Kısas olaylarına bayılıyorum. Annene söyle. Senin görüncene whatsapp tan aynı mesajı atsın.
Bakalım ne olacak 😈😈😈😈
Olay çıkarmaya kalkarlarsa "dan" diye mesajı ortaya koyarsın.
En diplomatik ve en kırıcı olmayan çözüm. :KK14:

Benim anladığım kadarıyla siz aranız bozulmasın diye işi tatlılıkla halletme taraftarısınız.

Karakterinizi bilemem tabi belki sakin mizaçlı birisinizdir lakin bu olaya sert ve net bir tavır göstermezseniz,aman kirilip dökülmesinler diye ödün verirseniz uzun vadede buna benzer ya da çok daha vahim şeyler yaşarsınız çünkü kvniz hadsiz bir kadin

Merhaba Hanimlar,

benim dünyadan ve herkesden cok sevdigim, benden 3 yas kücük, bir kiz kardesim var.
Kardesimle cok iyi anlasiyoruz, bekarken herseyimizi beraber yapardik ederdik herseyimizi paylasirdik her evde oldugu gibi, makyaj elbise vs.
Evlendikten sonra tabi ki bekarken ayni evdeki gibi görüsemiyoruz onun okulu var universiteye gidiyor sinavlarina calisiyor onun yaninda bide part-time calisiyor.

Kardesim bana iki haftada bir bazen de nadir haftada bir gelir otururuz.
Gecenlerde kardesim gelemedi ara 4 hafta uzadi. Bende Annemlere gelmistim saten görüstük.
O ara kardesimin telefonunu elime aldim ve whatsappte Kaynanamin mesajini gördüm.
Kardesime ablana cok gidiyorsun zahmet ediyorsun ona gibi imalarda bulunmus. Benim sinirlerim cok bozuldu.
Kardesime ama sormadim telefonunu geri koydum o gelince. Görümcem de Kardesim yaslarinda sayilir biraz daha genc ondan tek. O ondan daha cok gelir bana oturmaya. Kendi kizina niye demiyor bu lafini da benim kardesime diyor. Ben bu durumu kayinvalidemle konusmak istiyorum. Ona bana gelecek olan misafirime ve kardesime karisamayacagini en uygun dilde nasil diyebilirim.

Ben mi konusayim Kaynanamla yoksa esime anlatip onu mu ona yönlendireyim?
Oha ne haddine düşmüş?
Ben kızkardeşimle konuşur kaynanam bana imalarda bulundu ailen çok kalıyor diye sana bir şey söyledi mi neden gelip kalmıyorsun diye bir sohbete girmeye çalış
Ve kardeşine kimsenin karışmaya ağını söylerim o kaynananında ağzına lafı tıkarım

Konu sahibinin nicki belli "narin ceylan "
O yüzden benim nick böyle herhalde tatlıyı tuzluyu birbirine katmışlar :KK53:
Yani benim kardeşimin bana gelmesine karışıldığı evde huzur bulamam
Kardeşimin gelemediği evde görümcemi rahat otutturmam
Kayınvalide o mesajı atmaya nereden cesaret buldu?
Kocam mı yakındı diye kendimi sorgularım üstüne
Bu kadar net bunun acabası bile yok yani

O yüzden benim nick böyle herhalde tatlıyı tuzluyu birbirine katmışlar :KK53:
Yani benim kardeşimin bana gelmesine karışıldığı evde huzur bulamam
Kardeşimin gelemediği evde görümcemi rahat otutturmam
Kayınvalide o mesajı atmaya nereden cesaret buldu?
Kocam mı yakındı diye kendimi sorgularım üstüne
Bu kadar net bunun acabası bile yok yani
Üniversite de Yurtta kalırken arkadaşlar çeyrek ekmek arasına krem peyniri sürer üstüne reçel surerlerdi. Neden yapıldığını anlayamadigim ama saygı duyduğum bir eylem😅 Ben gorumceyi işe katmazdim (kendisi meseleye katilmadigi sürece) kayinvalideme cemkirirdim ama gorumcemi dışında birakirdim.

Üniversite de Yurtta kalırken arkadaşlar çeyrek ekmek arasına krem peyniri sürer üstüne reçel surerlerdi. Neden yapıldığını anlayamadigim ama saygı duyduğum bir eylem😅 Ben gorumceyi işe katmazdim (kendisi meseleye katilmadigi sürece) kayinvalideme cemkirirdim ama gorumcemi dışında birakirdim.
Bende öyle düşündüm cnm

Tövbeeee gün geçmiyor ki, bir kaynana hadsizliği daha ortaya çıkmasın. Bu kv ler acaba kendilerini ciddi ciddi valide sultan falan mı sanıyorlar :işsiz: Acil tarafından had bildirilmesi gereken bir kv vakası :KK67: Kp ye mesaj atın kv ile fazla görüşmenizi istemiyorum, zahmet veriyorsunuz, kıyamıyorum minnoşuma diye :KK53:

Şu hayatta empati kuramayacağım çok az insan vardır, genelde de sinirlerim alınmış gibi gezerim. Doğal olarak bdv kaynanalarının davranışlarının çoğu bana çok korkunç gelmiyor. Ama benim kayınvalidem kalkıp benim ailemden birine benim evime gelip bana zahmet vermemesi gerektiğini söyleyecek olursa ben gerekirse o evi dağıtmayı göze alacak kadar büyütürüm olayı. Ne demek yani bu ne cürret. Kimin evinde kimin istemiyor. Ki kardeşinizin numarasının kayınvalidede olması bile bence saçma, çok gereksiz yüzgöz olmuşsunuz. Bir cinnet geçirin herkes hizaya gelsin.

Buarada görümceyi işin içine katmayın. Kaynananız gerçekten iyi niyetliyse ama aşırı derecede işgüzarsa zaten o kıza da söylüyordur ikide birde gitme diye, kötü niyetliyse de ben ona da söylüyorum zaten der çıkar işin içinden. Boşuna görümceyle aranızı bozmuş olursunuz. Sizin tartışma noktalarınız Benim ailemle görüşmem sizi neden rahatsız ediyor, evime kimin ne sıklıkla geleceğine niye karışıyorsunuz, kardeşimi ablasını görmeye gelirken niye huzursuz ediyorsunuz filan olsun.

Kardeşinize de mesajı gördüğünüzü ve kaynananın saçmaladığını tepki verdiğinizi anlatın bence. Boşu boşuna kendini geri çekmesin o da.

X