- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.121
-
- Konu Sahibi NarinCeylan
Evet, bu ayrıntıya takıldım. Hangi ayrıntıya takılıp takılmayacağımıza sanırım hepimiz kendimiz karar verebiliriz.Aslinda zaten cok iyi anlasiyolarmis bence bisey yok bende ablamda birbirimizin telefonuna cok bakariz giridiginiz ayrinti bu mu simdi
Merhaba Hanimlar,
benim dünyadan ve herkesden cok sevdigim, benden 3 yas kücük, bir kiz kardesim var.
Kardesimle cok iyi anlasiyoruz, bekarken herseyimizi beraber yapardik ederdik herseyimizi paylasirdik her evde oldugu gibi, makyaj elbise vs.
Evlendikten sonra tabi ki bekarken ayni evdeki gibi görüsemiyoruz onun okulu var universiteye gidiyor sinavlarina calisiyor onun yaninda bide part-time calisiyor.
Kardesim bana iki haftada bir bazen de nadir haftada bir gelir otururuz.
Gecenlerde kardesim gelemedi ara 4 hafta uzadi. Bende Annemlere gelmistim saten görüstük.
O ara kardesimin telefonunu elime aldim ve whatsappte Kaynanamin mesajini gördüm.
Kardesime ablana cok gidiyorsun zahmet ediyorsun ona gibi imalarda bulunmus. Benim sinirlerim cok bozuldu.
Kardesime ama sormadim telefonunu geri koydum o gelince. Görümcem de Kardesim yaslarinda sayilir biraz daha genc ondan tek. O ondan daha cok gelir bana oturmaya. Kendi kizina niye demiyor bu lafini da benim kardesime diyor. Ben bu durumu kayinvalidemle konusmak istiyorum. Ona bana gelecek olan misafirime ve kardesime karisamayacagini en uygun dilde nasil diyebilirim.
Ben mi konusayim Kaynanamla yoksa esime anlatip onu mu ona yönlendireyim?
Ben anlamadım yani mantıklı gelmedi durup dururken kardeşinizin orada duran telefonunu alıp whatsapp mesajlarını kurcalamak ne alaka? Belki özel yazıştığı biri var ben olsam çok kızardım ayrıca bu kaynana whatsapptan neden yazıyor o kadar netten yazışacak kadar samimiler mi yani anne yaşındaki kişiler pek oradan konuşmaz hem ima etmiş diyorsunuz belki başka düşünceyle dedi ancak gerçekten telefon kurcalamanızı anlamadım
Aileme oturmaya gelmistim kardesimi beklerken telefonunu alip akrabalarin Profil Resimlerine bakarken gördüm bu kadar basit. Önceki yorumumdaki dedigim gibi onu da kizi gibi görüyor seviyor. Hazirliklari alirken hep onunla ordan görüntülü görüsüyordu samimilerdi yani. Ailecek toplandigimiz zaman da kizim diye sever onu. o yüzden cok garipsedim. Benim kardesim ile de gizli saklim yok ben sinirmi biliyorum. Bende iste o yüzden ilk önce neyi demek istedigini anlamak istedigim icin simdiye kadar harekete gecmedim. Kardesime önceden o kadar yakin davranan kadin niye öyle birsey yapsin ki
Konu sahibinin; kardeşininn telefonunu karıştırmasının vereceği utanç ile, kv nin gelininin kardeşine yazacağı hadsiz mesajın vereceği utancı kıyas edersem kesinlikle kv zararli cikiyor. Bu sebeple sorun ortadan kalkıyor.Kayınvalide densizlik etmiş, haddinin bildirilmesi gerekiyor tamam da kardeşinizin telefonunu hangi hakla kurcaladınız, bir de whatapp'ına baktınız? Nereden biliyorsun derlerse, kardeşimin telefonunu karıştırdım diyebilecek misiniz? Biraz utanç verici bir durum da.
Kardeşiniz çok akıllı hanımefendi bi kız. Maşallah.birsey yazmamis okumus tek. Ona da mesaji okudugumu belli etmedim.
Açıkçası bunun kardeşler arasındaki güveni zedeleyeceğini düşünmüştüm konu sahibinin ilk mesajında. Ama zaten birbirlerinin telefonuna bakmaları sorun olmuyormuş. O zaman evet sorun ortadan kalkıyor.Konu sahibinin; kardeşininn telefonunu karıştırmasının vereceği utanç ile, kv nin gelininin kardeşine yazacağı hadsiz mesajın vereceği utancı kıyas edersem kesinlikle kv zararli cikiyor. Bu sebeple sorun ortadan kalkıyor.
Konu sahibi ben değilim ama ☺bu tarzda bir konuşma olmamalı, eşini de alıp yanına gidebilirsin ama konuşma yüz yüze olmalı, böyle ciddi konuları ağız dalaşı haline getirmeyin, böyle yaklaşımlar sonrasında bir şekilde yüzgöz oluyor insanlar, ciddiyetinizin ve sınırlarınızın farkına varmalı. mesajın görüntüsünü alın, gidin ona gösterin ve şimdi bu konu ile ilgili acilen bir açıklama bekliyorum diyin.
vallahi bende kafamda monolog oldu bir andaBen sinirlenip senin kayinvalidene cevap yetiştirirken buldum kendimi