Kaynanamin Kardesime Ablana cok gitme diye Mesaji

Ne kadar sakinsin, hala en uygun nasıl anlatabilirim diyorsun.
Mesajı gördüğüm gibi arardım kv yi.
Gelişine konuşurdum, eşime de anlatırdım.
Ne ayip.
Simdiye kadar gercekten cok iyidik anne kiz gibi, yada bana öyle geliyordu.
Kiz Kardesimi de cok seviyor ve hep diyordu o da benim kizim diye. Mesaji okuduktan sonra kafam cok karisti.
Esimle ben bi konusayim bu konuyu.

o direkt gidip kardeşinize böyle bir mesaj atabiliyorsa sizde direkt onun karşısına çıkıp konuşabilirsiniz, bu sizin şahsınıza yapılmış bir hakaret, ben olsam hiç araya başkasını sokmadan kendim çıkardım karşısına. inanılmaz çirkin bir olay, nasıl böyle bir hakkı kendinde bulabilmiş ne münasebet. Ayrıca eşini araya sokarak bu denli ciddi bir olayı önemsizleştirirsin diye düşünüyorum.

Ne kadar sakinsin, hala en uygun nasıl anlatabilirim diyorsun.
Mesajı gördüğüm gibi arardım kv yi.
Gelişine konuşurdum, eşime de anlatırdım.
Ne ayip.

bu tarzda bir konuşma olmamalı, eşini de alıp yanına gidebilirsin ama konuşma yüz yüze olmalı, böyle ciddi konuları ağız dalaşı haline getirmeyin, böyle yaklaşımlar sonrasında bir şekilde yüzgöz oluyor insanlar, ciddiyetinizin ve sınırlarınızın farkına varmalı. mesajın görüntüsünü alın, gidin ona gösterin ve şimdi bu konu ile ilgili acilen bir açıklama bekliyorum diyin.

Hemen arayıp “anne ne alaka kardeşime böyle bir mesaj atarsın? Zahmet veriyorsa ki asla vermeiyor bana veriyor sen neden karışıyosun benim evime giren misafire? Görümcem kardeşimden daha sık geliyor gelsinde zaten ama kendi kızına söylemediğim şeyi benim kardeşime nasıl söylersin?” diye sorardım. Terbiyesiz. Hadsiz

bu tarzda bir konuşma olmamalı, eşini de alıp yanına gidebilirsin ama konuşma yüz yüze olmalı, böyle ciddi konuları ağız dalaşı haline getirmeyin, böyle yaklaşımlar sonrasında bir şekilde yüzgöz oluyor insanlar, ciddiyetinizin ve sınırlarınızın farkına varmalı. mesajın görüntüsünü alın, gidin ona gösterin ve şimdi bu konu ile ilgili acilen bir açıklama bekliyorum diyin.
Bende öyle düsündüm. O yüzden fevri davranmadim. Tabi ki de sinirlendim kardesim o benim isterse gelir kalir da. Ama ben bu yüzden kv ile yüzgöz olmak istemedim. Sineye cekecek de degilim bunu.

Szde kv mesaj atın görümcem artık bize gelmeye zahmet etmesin arada ben gider görürüm diye yazın. Siz nasıl ablama çekinmeden mesaj attınız bende size yazarken hiç çekinmedim de .
Sirf ona laf sokmak icin görümcem ile de arami bozmak istemiyorum. Cok iyi anlasiyoruz görümcem ile.

Bence direkt muhattap olmayın. Eşinize söyleyin, ona paslayın. Bu gibi durumlarda yüz göz olmama taraftarıyım. Umarım eşiniz bu konuda anlayış gösterir.

Ben kardeşin yerinde olsam direkt engellerdim kadını. Normal aramaları, whatsapp'ı vs...engellendiğini de anlar nedir diye soramaz muhtemelen.

Hiç muhatap bile almamak verilecek en ağır cevap diye düşünüyorum. "Adam yerine bile koymuyorum ki seni, fikrini dert edineyim" mesajı vermiş oluyorsun.

Görümcenle iyi anlaşıyosan ona söyle. Bak sana bişe dicem de gir konuya. Çok ayıp bişe ya

Kayınvalide densizlik etmiş, haddinin bildirilmesi gerekiyor tamam da kardeşinizin telefonunu hangi hakla kurcaladınız, bir de whatapp'ına baktınız? Nereden biliyorsun derlerse, kardeşimin telefonunu karıştırdım diyebilecek misiniz? Biraz utanç verici bir durum da.
Aslinda zaten cok iyi anlasiyolarmis bence bisey yok bende ablamda birbirimizin telefonuna cok bakariz giridiginiz ayrinti bu mu simdi :işsiz:

Esın senın oldugun ortamda konussun
Ne kadar buyuk bır terbıyesızlık , agzım acık kaldı

X