kaynanamın hayalindeki gelin değilmişim ve allah'ımdan bulacakmışım!!Yardım??

ben o kadar nefret ettim ki artık haftada bir değil hiç yüzlerini görmek istemiyorum.
ben geldiklerinde surat asıyorum bazen (mesela saat 11 de geliyorlarsa eğer) bana dedi ki biz buraya torun için geliyoruz senin için değil.biz onu görmek zorundayız karışamazsın dedi ..bende torununuzu görün beni görmek zorunda değilsiniz dedim.biz bunkarı konuşurken o bağırarak ve masaya elilni vurarak konuşuyor.sinire bak sen !! ben de gayet umursamaz tersledim.
eşimle konu ailesi değilse hiç kavga etmiyoruz.çocuğumuzla ilginiyoruz,zaten geç geliyor kavgaya vakit olmuyor.malesef taşınma şansımızda yok.eşim asla istemiyor düzen bozmayı.

Sahipsiz bulmuşlar sizi nasıl vicdan taşıyor bu insanlar amcanız, dayınız falan yokmu eşinizle konuşacak?
.

Konu aile olunca bizimkiler da eşimin yanındalar.görüşmek zorundasın onlar eşinin ailesi diyor.bize anlatma sonra damattan soğuyoruz diyorlar.çokda ciddi olmadığı yani evi terk etmediğim sürece onlara gidip yardım isteyemem. yengemle konuştum.bu ara kavga edicez ağzıma geleni söylücem artık dedim.yengemde konuş ezmesinler bizler arkandayız yeter artık sahipsiz değilsin sen dedi.şimdi bi tartışma olucak kaynanam eşime şikayet edicek beni bende cevabını vericem eşime bağlı herşey..yine benim yanımda olmaz ama o anki duruma göre bakıcam ..

Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız kavga etmeniz hiçb ir işe yaramaz.
Sonuçta eşiniz sizi silmeyi göze almış..
Ya boşanacaksınız,yada o aileye ayak uyduracaksınız..
Kayınvalidenize söyleyeceğiniz her kötü söz,eşiniz tarafından size döndürülecektir..
O yüzden tavrınızı değiştirin..
Konuşmaya başladığınızda o ne söylerse söylesin karşılık vermeyin,o bitirince ''anne ben bugüne kadar size saygısızlık etmemeye çalıştım ama bu söyledikleriniz beni çok kırdı,neden benim için böyle söylüyorsun'' deyin.
Eşiniz sizin iyi niyetinize inanırsa ancak bu savaşı kazanırsınız.
Sizde onun saldırılarına saldırarak cevap verirseniz eşiniz sizi annenizin düşmanı olarak görüp,o tarafta yer alacaktır.

Ailesi ile çok sorunum yoktu evlenmeden önce.severdim de onları.evlenceğim son aylarda parasal olarak çok aç gözlü olduklarını gördüm.herşeyi kız tarafına yaptırdılar.o zaman bir sinir oldum sonra evlendik ikinci gün amcanlar memlekete gidiyor gelin bi görün diye bizi çağırdılar mesela..böyle böyle başladı herşey.ama nefretim çocuğum doğduktan sonra oldu.çocuğuma davranışlarından dolayı onu istemedim,sık görüşmemek için bahaneler buldum.sonra o da iyice söylenmeye başladı..

benim büyüklerimde hep böyle der işte.eşin iyi bize bi saygısızlığı yok.ailesini de kabul ediceksin kızım diyorlar.
maddi durumu da iyi değiil ama bu konuda kavgamız olmuyor bizim.
yokluğuda biliyoruz elinden gelen oysa neden yok yapamadın demiyorum.ah işte kıymetimi kimse bilmiyor.diyorum ki keşke senin ikinci eşin olsaydım diye.daha kıymetli olunuyor.ilkler dayanamayıp bırakıp gidince sarılıyorlar ikinciye.
malesef ki taşınamıyız .çalışmıyorum bebeğim daha yaşına bile girmedi.o olmasa asla durmazdım zaten.

bu hikayeyi başka bir topicte sevdiğim bir arkadaşım anlatmıştı çok hoşuma gitmişti...benim kaynanamla aramı belkide bu hikaye düzeltti...
Gelin-Kaynana Kavgası

Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar.
İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır.
Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve kayınvalidesi ile arada kalan eşi içinde cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır…
Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır.

Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.
Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri damlatıyordu. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi davranıyordu. Evde artık barış rüzgârları esiyordu.
Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissetti yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkânının yolunu tuttu ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı.
Sevgili Li-Li dedi;
Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz dedi.

birde her seferinde boşanma mevzusunu ağzına alma...hatta hiç alma...her kavgada boşanalım denmez...adamda sana git der ...affet beni boşama demez...

canim hersey boyle hikayelerdeki gibi olsa keske…bazilarina kus tut agzinla gene yaranamazsin…tecrubeyle sabittir…gerek kaynana gerek gelin.

Valla ben Yugoslavya göçmeniyim eşim Karadenizli ama en yakın komşum acayip severim Sivas lı diğer bir komşum ki tanıdığım en tatlı ailedir tuncelili en yakın arkaşlarımdan biri karslı ailece görüşürüz çok şekerdirler gene bir arkadasım var Hatay lı dünya tatlısı vs.. Yani demek istediğim hangi şehirli olursa olsun hepsinin kendine göre adeti geleneği bir yaşayış davranış tarzı var ama senin kayınvaliden kusura bakma ama Tunceli nin t si olamaz .. Bunca insan tanıtım her yöreden kültürden hepsi ayrı asil hepsi ayrı iyi kalpli senin eşinin ailesi cidden hiç bir yöreye uymuyor başlı başına bir cumhuriyet

Bugun tam bir hafta oldu ne gördüm ne seslerini duydum.sanki yoklar hayatımda ohh ne mutluyum şükürler olsun

slm ben eşimden ayrıldım benimde arkam olmadığı için ezdiler 7 yaşında oğlum var benle kalıyo 15 günde 1 babasında kalıyo bende sen gibi korkuyodum bir polis bana dedi ki parası varmı ülke dışında yaşayabilir mi arkası imkanı varmı hem bütün erkerler önce alacam der sonra çocuktan kaçar ayakbağı etmez kendine dedi seninkinin imkanı varmı kaçak ve sıfırdan bir hayat kurmaya hem kadın sığınmaya gidersen istersen kendi ailene bile adres vermezler çocuğu kaçıracak dersen babasınada göstermezler sen kötü yollu yada psikolojisi bozuk olmadığın sürece çocuk anneye veriliyo

işte kültür farkı dediğimiz şey bu
birinin ilkokul birinin üniversite mezunu olması değil
ama çok sevioruuuuuum diyen kızlarımıza örnek olsun

Ülke dışı değil ilçe dışına dahi taşınmaz.yeniliklere hiç açık değil. O yüzden bu durumdayız zaten. Zamanında ailesine cevap verseydi ben yine diğer huylarına katlanırdım. Klasik koca benimkisi 10 da gelir yemek yeryatar. 25 yaşında olmasına rağmen50 gibi hareket eder.ne desem hayır der. Bunlara katlanırım diyorum da o aile kavgaları bitiriyor işte.birgün gidip de anne ne demek istiyorsun diyemeyen beni haksız gören bi eş.
Ev kendi evim ama o evi terk etmediği için düşündüm sığınma evini.harika bişeymiş adres vermemeleri. En azından mehkeme başlayana kadar kalabilirim. Sonra evi terk edince ben geçerim. Sizede geçmiş olsun kurtulmuşsunuz. Darısı tüm evliliği kötü giden bizlerin başına...

Simdi burdan agzima geleni yazsam inan icim sogumaz.hayali batsin, kocasi da batsin, ogluda batsin.
Yahu niye boyle bu insanlar, birini sahipsiz mi bellediler vur allah vur!
Bence ne o yavruyu, ne de kendini bunlara yedirme.ortam uygun oldugu bir an cik git direk.yok mahkemeyi takan kimmis yok bilmem ne,napicakmis oglunu mu kaciracakmis?seni mi vuracakmis? O isler sikar biraz,havlayan kopek isirmaz derler.
Belki ben cok fevriyim bilemiyorum ama inan senin yerinde olsam coktan katil olmustum emin ol.ne olur cocugum babasiz buyumesin diye katlanma artik.tabloyu gozunun onune getir, oglun buyudugunde onlarin kopyasi olacak ne yazik ki.kendine inan, evet cok zor zahmetli gunlerin olacak ama bir gun gelecek iyiki yapmisim diyeceksin.polisten, kadin derneklerinden, siginma evlerinden yardim iste mutlaka birinden biri sana yardimci olacaktir.
Burdan ahkam kesmek, akil vermek cok kolay evet ama elimizden gelen bu.sadece ve sadece kararli ol canim, umarim kurtulursun bunlarin elinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…