kaynanamın hayalindeki gelin değilmişim ve allah'ımdan bulacakmışım!!Yardım??

Degisken0

Guru
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
876
674
303
KAYNANAMLA TARTIŞTIM.gidip gelmiyorum diye demediğini bırakmadı.ben onlar gelince surat asıtığım için bin laf.hayalimdeki gelin değilsin.ben ne günah işledim de allah seni bana gelin verdi.başka gelin şansım da yok.Allah a havale ediyorum seni.oğluma söylücem ya seni çeki düzene koysun yada ben sana hakkkımı helal etmiyorum diyeceğim..daha daha neler..bugun yarın konuşçaz üçümüz..ben de altta kalmak istemiyorum.ne dicem bilemiyorum..
durumumu şöyle anlatayım:

Eşimin herşeyi anası babası.en ufak bi konu açılsa bağırıp küfür etmeye üstüme yürümeye başlıyor.
Babamı bebekken kaybettim ben..Annem evli.ilk zamanlar iyi olsa da sonra anneme ettiği küfürlerden dolayı nefret ettim üvey babamdan.
Evlendim.ikimizde 25 yaşındayız.Ben Afyonluyum Eşim tunceli
Bir çocuğum var.Sevmeyi bile bilmiyorlar.ama aşırı düşkünler.3 günde bir kesinlikle görüşmek zorundayız.torunlarını özlüyorlarmış.
Çok terbiyesiz bir kayınpederim var.Yemek adabını bilmez.nerde ne konuşcağını bilmez açık seçik konuşur.evde kapılar açık soyunur.her izin gününde bir iş çıkarır eşime.benim kıyafetime karışır.Şakayla karışık karısıyla yatmak isteiğini söyler.Param yok der sürekli yeni şeyler alır.Görmemiş gibi aldığı şey 5 tl ise heryerde 50 ..100 diye fiyat söyler sen sormadan.
Kaynanam sürekli misafir getirirdi bana.şimdi duruldu..bi yere gidersek onun onayından geçmem lazım yoksa bin tane laf söyler bu halin ne diye.eşimde annem seni güzel görmek istiyor der.eşime davranışıma karışır.milletle konuşurken dikkat et der.bende gitmiyorum bi yere onla o zamanda gitmediğim için konuşuyor.çocuğumu hırpalayarak sever.Yapma dersem bana karışma der.diktatör yani kendi bildiğini okur.Artık ışık bile açamıyorum evde sanıp da beni çağırmasınlar diye.Misafirm var desem inanmaz çat kapı kontrole gelir oturur arkadaşlarımla birlikte.İyi huyu da arkamdan kimseye konuşmaz.Ne iyi Ne kötü.iyisini de söylemek lazım.hakkını yiyemem.
Eşim tamamen asosyal biri.Ne gezmeyi sever ne bir arkadaşı ile ailece görüşür.Evde otursun tv. izlesin .bende bunalıyorum yazın yine çıkıyoruz da kışın tamamen eve kapalıyız yada ailesi ile görüşüyoruz sadece.haftada bi biz haftada bi onlar geliyor.ama hep telefondalar
.Dayanamayıp boşanalım diyorum.s'tir git ama oğlumu götüremissin diyor.Mahkeme onu sana vermez diyorum."mahkemeyi dinleyen kim "diyor.Çocuğumu alıp gidecek durumda değiliim. bu konuda kimse arkamda değil.Evlilik danışmanına gitsek ne eşim gider ne de ona ayırcak paramız var.Anneme de anlatamıyorum.Onun yanındada bana bağırıyor kadın az çok görüp üzülüyor ben yansıtmamaya çalışıyorum.Okadar bıktım ki ne ayrılabiliyorum ne onu ve ailesini çekebiliyorum.

Kardesim Allah kolaylik versin isin zor.. O kultur biraz farkli iste gelini boyle kuklalari gibi goruyolar.. Bu kavgadaki sozlerini bahane ederek mesafe cek. Haftada en fazla 1 kere git, onda da cok oturma..

Kardesim Allah kolaylik versin isin zor.. O kultur biraz farkli iste gelini boyle kuklalari gibi goruyolar.. Bu kavgadaki sozlerini bahane ederek mesafe cek. Haftada en fazla 1 kere git, onda da cok oturma..

Valla konuyu kültüre getirmeyin çünkü ben de eşim de tunceliliyiz ve bu şekilde kaynana ne duydum ne de gördüm ben.Bu tarz bir aileye hiç rastlamadım.

Seni üzmek istemem ama yaşadığın hayat çok zor çocuğunu alıp gitmene asla izin vermezler
ama bende diyorum ki madem eşini ve ailesini sevmiyorsun bunları bile bile başkada çocuk yapma buna göre ya çocuğu bırakıp yeni bir hayat kuracaksın yada her yıl sevmediğim adamda 5 çocuk daha doğuracaksın ki o vakit aldığı parada geçim için yetmiyecek şlddetete başlayacak
ya da çocuğuda alıp izini kayıp ettirip çocuğunla kadın sığınma evine yerleşeceksin , canı ve çocuğunu kurtarma pahasına

bunları yapman içinde epey cesur olman gerek epey çıkmaz bir yoldasın en iyi çözüm ilk olarak çocuk doğurmamak olacak bence

bumdan sonra ileri düşünerek adım at sonra kaderim deme bence

Kardesim allah yardimcin olsun gercekten okurken bile icim sisti.ailesi problem olsa sadece hadi esinle mutlu mesut yasa takma desem.ama esinde de sknti var.eger seviyorsan bi sekilde esini kendine baglamaya calis ikili oyna.ne bileyim ailesine iyi gelin gibi gorun esinin yaninda ara falan.diger gunler annecm hastayim isim var sonra geleyim vs deyip oyle davranacaksin.allah kalbini seni onlari biliyor .esin ve cocugun icin birtakim taktik ve oyun artik..

Valla bu anneye düşkünlük falan değil.
Senin eşin direk böyle bi'adam nerde buldun sen bunu? Küfürler, seviyesiz bi'aile... severek evlendim dersen düşüp bayılabilirim.
Zira az buçuk belli eder insan sevgililik, nişanlılık döneminde...

Ya çocuğunu alıp boşanacaksın ya da sesini çıkaracaksın. Ancak annenin yanında bile sana sesini yükseltme terbiyesizliğinde bulan adamdan dayak yemen çok büyük bi'ihtimal.

Allah yardımcın olsun valla...

canım benim allah kolaylık versin hemen hemen aynı durumdayız hatta ben bide birlikte oturuyorum düşün yani
inan ne yapacağımı bende bilmiyorum allah yardımcımız olsun ne diyeyim

hani aşırı romantizm sevdalısı insanlar sürekli derler ya " ayyy cnmmmm ailesi önemli diil, siz sevmişsiniz yeterrr " diye...
bu olay sadece flört kısmı için geçerli. bu konuları okuyup da hala böyle yorumlar yapanlar var...
evlenilecek kişinin maddi durumu da önemli hatta, benim ailemden daha fakir ya da çok daha zengin olursa uyum sağlanması zorlaşır. özellikle bu forumda herkes eşlerinin ailesiyle çok sık görüşüyor, aileler karı-koca ilişkisine çok fazla karışıyor. karışmasa bile adamın yetiştiği aile ortada yani...
sizin uzağa taşınma imkanınız yok mu? çalışıyor musunuz?

belliki seni kimsesiz görmüşler. baban yok annen de başka biriyle evli kendine göre bir düzeni var o halde vur Allah vur. Nasıl vicdansız insanlar ya. eşinin kültürel olarak senden farklı olmsı maalesef kötü. benim eşimde afyonlu ben başka memelekttenin ve uyum sağlamada çok zorlanıyorum. Asosyallik fena birşey evlilikte. benimkide tv ve uyku deerdinde o yüzden zaman zaman tartışırız ama Allahta ailesiyle problemim yok. Kv sen, sevmiyorsa Allah onu bildiği gibi yapsın. oğlu seninle evlenmiş kadın araya fitne sokmak derdinde oğluyla böyle konuşursa eşinde sana suç bulur annesini haklı görür. ne var biraz yapıcı olsalar.Çalışıyorsan resti çek derim ama çalışmıyorsan işin zor canım.

aynen canım. eş ne kadar önemliyse aile de o kadar önemli. evlilik 2 kişilik bir oyun değil. hatta eşlerin 2.3. derce akrabaları bile önemli bence. mesela benim eşimin hiç doğru düzgün akrabası yok kaba saba konuşurlar, küfürü konuşurlar köyden çıkıp birgün şehir görmemişler ve eşimin memleketindeyiz. düşünsene halimiz gidecek kapımız konuşacak doğru düzgün kimsemiz yok. Çocuğumuz akraba olarak kimi bilecek nasıl etkilenecek çok düşünüyorum bunu yaa. Evlenecek kızlara sesleniyorum aşkitomlar canımcımları bırakın bir kenara ailenizin fikirlerni dikkate alarak kendi aile yapınıza uygun biriyle evlenin ve muhakkak çalışın. elalemin kendini bilmezine köle olmayın.

kusura bakmayin nasil sinirlendim bu devirde boyle bir koca ve aile annesini babasini dinliycekmis sizinle neden evlenmis bence sizin arkanizin olmadigini bildikleri icin eziyorlar

Sahipsiz bulmuşlar sizi nasıl vicdan taşıyor bu insanlar amcanız, dayınız falan yokmu eşinizle konuşacak?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

walla ne diyeceğimi bilemedim eşin ayrı kv ayrı.. sadece şunu söyleyebilirim 25 yaşındasın daha koca bir hayat var önünde.. iyi düşünmelisin.. 10 yıl sonra 20 yıl sonra nasıl olacaksın bu gidişle..

Canım, sahipsiz gibi davranmışlar sana.. Ona bakarsan o kaynanada senin hayal ettiğin kaynana değilmiş.. Daha yaşın genç, sana tavsiyem eşini seviyorsan eşinle bol bol ilgilen.. Erkekler yaşam görüşünde kadınlardan 5 yıl geride olurlar.. Yani hayat yolunda sen ondan 5 yıl ileridesin.. yani sen 25 o 20 yaşında..Duygusal zeka anlamında bu.. Anneye düşkünlükte bundandır.. Onlar ana kuzusu biz kadınlar lahana bahçesi mahsulü gibiyizdir onların gözünde.. Maalesef olgunluk anlayış yükü sana düşüyor.. Ama aileni o insanlara hissettir, yani yapıcılık konusunda.. Öyle ailenin yanında bi hareket olursa ailen müdahele etmeli.. Umarım herşey gönlünce olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
kaynanana de ki anneciğim seninle ortak bir nokatamız var
ben de hayalimdeki kaynanayı bulamadım

Konu ile alakasi yok biliyorum hatta ban bile yiyebilirim ama icimde kalicagina soyleyeyim rahat edeyim.
Allah kalbinde ne varsa sana versin arkadasim. Konulari okurum sana bakmak icin:) cevaplarin en dar zamanimda yuzumu gulduruyor. Allah ta seni guldursun. Ohh be soyledim:)

madem ayrılman mümkün değil sende ayak uyduracaksın, onları öyle kabul edeceksin..
eşinlede tatlı dille konuşup ailene karşı saygısızlık etmesine engel olmaya çalışcaksın...
ne yazıkki nasıl başlarsa öyle gidiyo işte..
allah yardımcın olsun..

ikinciyi düşünmüyorum.hem oğlum da daha ufak.loğusayken hergün bizdelerdi aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.kadın sığınma evinde beni bulamaz mı ?? çocuğumu görmek benimde hakkım der alır diye korkuyorum.iş yeri ailesinin evi belli aslında kaçıramaz ama , en azından çocuğumun hani şu annemi istiyorum evrelerine gelmesini bekliyorum.o zaman dayanamaz getirir diyorum ayrılma durumunda.

kaynanana de ki anneciğim seninle ortak bir nokatamız var
ben de hayalimdeki kaynanayı bulamadım

bunu o kadar çok söyledi ki bana kendi ailemin yanında da söyledi. çünkü ailem dedi" oğlun beğenmiş evlenmiş .söyleseydin oğluna ona göre gelin alsalardı bizde size vermezdik ama kızımız istedi"diye terslediler. sonra başbaşayken bende söyledim.sürekli hayalimdeki gelin diyorsun .biz evliyiz artık sen hala dillendiriyorsun bu konuyu bi kaç kere bişey demedim ama sen hep bunu söylüyorsun dedim.şimdi de onu demiyor bu sefer "ben ne günah işledim Allah seni verdi diyor" gittikçe seviyesizleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…