kayınavalıde dediğin destek yapar oglunun arkasından destegını eksık etmez ben bunu hıc gormedım hatta hamıleyken tutturdu olen kocamın adı olacak dıye tartısmıstık o zamandan berı evıne pek gıtmem. ve evet ben oyle bor kaynana OLMAK ISTEMEM. Gucum yettıgınce cocuguma destek olurum. hamıleyken yemek yapamadıgımı bıldıgı halde bır tabak yemek gondermedı bıle. ufak seyler ama goze batıyor ıste. ne ogluma bısey alır sadece kendını dusunur.
ben aılemden ve cevremden oyle gordum evlenen cıftlerın durumu yoksa aıle her turlu destek olur ve bızdede durum boyle hep annem alır hep annem eder bıseyler. kaynanada gelın bıze bakcak der. sen ne yaptınkı gelın sana baksın. valla coook haklıyım kızlar.. ustelık cok ınsanda sevmez kendısı o yzuden torun duskunu değildir. evlenırken bılezıklerımı esım kredı cekmısde almıs onu bıle almamıs. ordan basladı zaten hersey.
Sizin oralarda öyleyse bu isler kaynananda sana yemek getirmiyor destek olmuyorsa demekki o da seni sevmiyor eli gitmiyor kadinin bir şey yapmak istemiyor sana o kadar sevmiyor sevemiyor seni demekki.
Kocan ne diyor peki? Cagirmayalim anneni dedinmi? Yada cagirmasan kocan demeyecekmi annemi niye davet etmiyoruz diye?
''sen ne yaptınki gelin sana baksın'' derken ???ben aılemden ve cevremden oyle gordum evlenen cıftlerın durumu yoksa aıle her turlu destek olur ve bızdede durum boyle hep annem alır hep annem eder bıseyler. kaynanada gelın bıze bakcak der. sen ne yaptınkı gelın sana baksın. valla coook haklıyım kızlar.. ustelık cok ınsanda sevmez kendısı o yzuden torun duskunu değildir. evlenırken bılezıklerımı esım kredı cekmısde almıs onu bıle almamıs. ordan basladı zaten hersey.
''sen ne yaptınki gelin sana baksın'' derken ???
bişey yaptığı yada yağmadığı için bakılmaz ana-babaya,
Allah rızası için bakılır...
kendi anneniz bişeyler aldığı içinmi bakacaksınız ilerde ona
bide diyo ya hep annem yaptı hep annem etti''sen ne yaptınki gelin sana baksın'' derken ???
bişey yaptığı yada yağmadığı için bakılmaz ana-babaya,
Allah rızası için bakılır...
kendi anneniz bişeyler aldığı içinmi bakacaksınız ilerde ona
Gün gelecek; bir bardak su istediğin gelinin ''ben vermek zorunda değilim, akşam oğlun gelsin versin'' diyecekherkes kendı annesıne bakmakla hukumludur kayınvalıdesıne oglu bakmak zorundadır gelın değil. ben boyle dusunuyorum.İstersem bakarım. gelıne hıcbırsey yapmaz ,yapmak ıstemez, fakat kendılerının beklentılerı olur .kzıdıgım nokta o.
ağzınıza sağlık :)allah bağışlasın oğluşunuzu sağlıklı uzun ömrü olsun allah sizede sizin gibi bir gelin nasip etsin
kesinlikle. Allahım başımdan kaynanamı eksik etmesin. Duaları yeter güzel anamın.Çok güzel bir dua değil mi ! Amin @whitepearll
Bir derdim var bölümüne yazanların bir kısmı, azarlar gibi cevap yazıyor fakat yazdıkları yaraya merhem olmuyor...
Yapılan iyilikler Allah rızası için olmalı diye düşününce, insanlardan bir şey beklenmiyor, zaten beklesen de göremiyorsun ve üzülen sen oluyorsun. Onun için, kayınvalidenizi çağırın, herkes yaptığının karşılığını bu dünyada az çok görüyor, bunları düşünüp mutsuz olmak yersiz.