Kaynanamı sevmiyorum ,sevemıyorum sevemıyecegım..

Olay sadece maddiyat yani
kayınavalıde dediğin destek yapar oglunun arkasından destegını eksık etmez ben bunu hıc gormedım hatta hamıleyken tutturdu olen kocamın adı olacak dıye tartısmıstık o zamandan berı evıne pek gıtmem. ve evet ben oyle bor kaynana OLMAK ISTEMEM. Gucum yettıgınce cocuguma destek olurum. hamıleyken yemek yapamadıgımı bıldıgı halde bır tabak yemek gondermedı bıle. ufak seyler ama goze batıyor ıste. ne ogluma bısey alır sadece kendını dusunur.

ben aılemden ve cevremden oyle gordum evlenen cıftlerın durumu yoksa aıle her turlu destek olur ve bızdede durum boyle hep annem alır hep annem eder bıseyler. kaynanada gelın bıze bakcak der. sen ne yaptınkı gelın sana baksın. valla coook haklıyım kızlar.. ustelık cok ınsanda sevmez kendısı o yzuden torun duskunu değildir. evlenırken bılezıklerımı esım kredı cekmısde almıs onu bıle almamıs. ordan basladı zaten hersey.

ben de çevremde öyle gördüm ama aynı oranda yapmayanları da gördüm.
benim kayınvalide/kayınpeder de yapmadı bir şey.
durumları yok diye istemedik zaten bir şey.
kendimiz ne yaptıysak. ve de benim ailemin desteğiyle.
sonradan aslında bazı şeylere yetecek kadar birikimleri olduğunu öğrendik.
iş işten geçmiş.

ne yapayım şimdi, kendi paraları kendi tasarrufları, gırtlaklarına basacak halim yok.

tavsiyem, takılmayın fazla maddi şeylere.
geçmişte olan şeyleri değiştiremezsiniz, belli yaşa gelmiş insanların huylarını değiştiremezsiniz.
değiştiremeyeceğiniz şeyleri oturup düşünmek de sizi yorar.
boş verin, fazla samimi olmadan saygı çerçevesinde, hayatınıza müdahale ettirmeden, beklentiye de girmeden ilişkinizi sürdürün.

Sizin oralarda öyleyse bu isler kaynananda sana yemek getirmiyor destek olmuyorsa demekki o da seni sevmiyor eli gitmiyor kadinin bir şey yapmak istemiyor sana o kadar sevmiyor sevemiyor seni demekki.
Kocan ne diyor peki? Cagirmayalim anneni dedinmi? Yada cagirmasan kocan demeyecekmi annemi niye davet etmiyoruz diye?

Vallahi kadının huyuyla alakalı bence. pek ınsan sevmez kendısı kocası öldu ağlamadı bıle. esımle paylasmadım henuz. .....sanırım mecburen cağırıcam. :KK43:(((((

ben aılemden ve cevremden oyle gordum evlenen cıftlerın durumu yoksa aıle her turlu destek olur ve bızdede durum boyle hep annem alır hep annem eder bıseyler. kaynanada gelın bıze bakcak der. sen ne yaptınkı gelın sana baksın. valla coook haklıyım kızlar.. ustelık cok ınsanda sevmez kendısı o yzuden torun duskunu değildir. evlenırken bılezıklerımı esım kredı cekmısde almıs onu bıle almamıs. ordan basladı zaten hersey.
''sen ne yaptınki gelin sana baksın'' derken ??? :KK57:
bişey yaptığı yada yağmadığı için bakılmaz ana-babaya,
Allah rızası için bakılır...
kendi anneniz bişeyler aldığı içinmi bakacaksınız ilerde ona :KK57:

herkes kendı annesıne bakmakla hukumludur kayınvalıdesıne oglu bakmak zorundadır gelın değil. ben boyle dusunuyorum.İstersem bakarım. gelıne hıcbırsey yapmaz ,yapmak ıstemez, fakat kendılerının beklentılerı olur .kzıdıgım nokta o.

Kaynananizi sevmiyorsunuz, ondan olan parçasini kocanizi seviyorsunuz ,bundan ben süpe duyarim sizinde oģlunuzu Allah bagislasin ,sende kaynana olacaksin zaman öģle çabuk geliyorki kendi ailen nslsa esinin ailesini ayni gör esinizi zor duruma koyuyorsunuz sevmezseniz saģili olun esiniz icin , evlat kolay getismiyor hele kv dinizin zamaninda

bide diyo ya hep annem yaptı hep annem etti
inşallah eşine de böyle demiyodur hee
böyle insanlara YAPMASAYDI ANNEN diyesim geliyor
koca adam evlenmeyi biliyosa herşeye yetişmeyi de bilecek
he hastalık olur bişey olur (Allah korusun) o ayrı
ne kadar da herşey bekliyosun sen
inşallah iyi geline çatarsın..

aranızda bir sey geçmemişse cagırmanız gerekir, oğlunuz daha 1 yasında anlamaz ama ilerde çocuk da çevresinde görmek ister akrabalarını. ne kadar cok kişi tarafından sevilen çocuk, o kadar mutlu cocuk

herkes kendı annesıne bakmakla hukumludur kayınvalıdesıne oglu bakmak zorundadır gelın değil. ben boyle dusunuyorum.İstersem bakarım. gelıne hıcbırsey yapmaz ,yapmak ıstemez, fakat kendılerının beklentılerı olur .kzıdıgım nokta o.
Gün gelecek; bir bardak su istediğin gelinin ''ben vermek zorunda değilim, akşam oğlun gelsin versin'' diyecek
gibi geliyor bize :KK51:

Bir derdim var bölümüne yazanların bir kısmı, azarlar gibi cevap yazıyor fakat yazdıkları yaraya merhem olmuyor...

Yapılan iyilikler Allah rızası için olmalı diye düşününce, insanlardan bir şey beklenmiyor, zaten beklesen de göremiyorsun ve üzülen sen oluyorsun. Onun için, kayınvalidenizi çağırın, herkes yaptığının karşılığını bu dünyada az çok görüyor, bunları düşünüp mutsuz olmak yersiz.

Ben de sevmiyorum ama hayatimin icinde ve cagirmama gibi bir düsünceye kapilmiyorum. Gercekten tahammül sinirinda yasadigimiz cok zamanlar olsa da yapacak birseyimiz olmuyor. Evde o gelene kadar icimi döküp o gelince de normal hayata devam ediyoruz. Benim icimde ona karsi kirginliklari, kizginliklarim cok fazla inan ama yüzyüze bakiyoruz ve böyle önemli günlerde birnirimizi idare ediyoruz. O da baslarda beni his istememisti ve yüzüme bakmiyordu. Hic yardim etmedi ihtiyacim varken ele güne ettti ve bana etmedi öyle diyim. Yakinda benim de evladimin 1. yas gününü kutlayacagiz ve o da bizimle olacak. Onun da mutlu günü sonucta. Ve zamanla hersey daha da düzelir simdiki düsünceniz yumusar. Firsat verin biraz en azindan alismis olursunuz bu duruma. Ben bile idare edebiliyorken siz de yapabilirsiniz. Herkesin bir yanlisi illaki oluyor bazen agir da olsa, bununla yasamayi ögrenmeliyiz yoksa her iki taraf icin de yipratici olur. Umarim güzel bir yas günü olur =)

Bir derdim var bölümüne yazanların bir kısmı, azarlar gibi cevap yazıyor fakat yazdıkları yaraya merhem olmuyor...

Yapılan iyilikler Allah rızası için olmalı diye düşününce, insanlardan bir şey beklenmiyor, zaten beklesen de göremiyorsun ve üzülen sen oluyorsun. Onun için, kayınvalidenizi çağırın, herkes yaptığının karşılığını bu dünyada az çok görüyor, bunları düşünüp mutsuz olmak yersiz.

Sırf maddiyat için kayınvalidesine sinir olan birine nasıl merhem olalım? Evet gösterme torununu ona çağırma ayır onu saygısızlık yapmı diyelim? İçimiz fesat değilse suçlumuyuz? Ben ne zorluklarla okudum aileme yük olmamak için.
insan oğluna birşey almıor diye düşman olurmu? olan biri alkışlanır mı? Burada olumsuz yorum yapan kişilerin kaç tanesi seviyordu ki kayınvalidesini? ama saygı farklı şey sevmiyorsanda saygı göstermek gerek anlatabiliyor muyum?

çocukluktan beri kayınvalide fobisini işliyorlar resmen beynimize sonra karşımızdaki k.valide ne dese alınıp güceniyoruz sevemiyoruz.
o sizin eşinizin annesi sevmiyor olabilirsiniz ama bir günlük bu duruma anlayış gösterin.

Kayınvalidenizi sevmeyebilirsiniz ama ne olursa olsun çağırmak zorundasınız. Çağırmazsanız daha büyük bir sorun olur. Bir de torununun ilk doğum günü. Onu bu mutluluktan mahrum bırakmamalısınız. Yıllarca aklından çıkmaz yoksa.
Doğum günü kalabalık olursa daha iyi olur fazla muhattap olmak zorunda kalmazsınız. Herkes kaynaşır. Siz de hazırlık felan yaparsınız bebekle oyalanırsınız. Çağırmanızda bir sakınca görünmüyor.

Bende kv sini bir turlu sevemeyenlerdenim.
maddi olarak yardim etmedigi icin degil manevi olarak ortaligi b.k ettigi icin.
her halta burnunu gerekli gereksiz soktugu icin.
ben bebegim icin paralanirken ustten ustten bakarak emeklerimi hice saydigi icin sevmiyorum sevmeyecegimalin bir ornek.
kv: bebek uyumadi mi bu gece sesi gelfi.
nio: uyumadi anne niyeyse
kv: uyumayacak tabi biz uyuya uyuya mi buyuttuk

baska
kv: sutun yok senin sutun gelmiyo
hemsire: kg cok iyi anne sutu yaramis
kv: yok yok (gogusume dokunmak istiyor) bak bos bis
hemsire: (!)

baska bir ornek
bebegin doymuyor sutun yetmiyor ondan agliyor
nio: anne uykusu var kalabalikta uyuyamiuor
kv: eeee sessiz yerde uyutmaya alistirmisdin
nio:iyide bir ben bir bebek gunduzleri kendi evimizde nasil gurultuye alissin boyle bir yere gidince duzeni sasiyor
kv: sutun yok ondan agliyo ben 4 cocuga birden bakardim..
sobra kafamin tasi atti simdi yuzune bile bakmiyorum
kv : bebek uyumadi mi bu gece?
nio:.....
kv: bebek uyumadi galiba sesi geliyordu
nio:....
kv: nio
nio:hi hi hi uyumadi..
kv: mama verelim sutunu saggggggggggggg
nio odadan cikip gider.
simdi dar yerleri bolardi kv'nin kendinden nefret ettirince hicc konusmuyorum hosgeldin derse bile hi hi diyorum

X