- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
Kaynananlar duzelmesede esinin sana daha yakin oldugunu hissettigin an cocugu planlarin arasina al arkadasim o zaman.bu anlattigin sartlarda,cocukla daha cok zorlanirsin.benim ailem için şimdiden hep oraya gidiyorsunuz diye lafı oluyor. eşime göre orta yol belli sorun yok ama değişecek bundan eminim değişmeyen bir erkek yok çoçuk olduktan sonra. değişmeyecek nereye kadar erteliyeceğim yada eşimin değişmeyeceginden nasıl emin olacağım
eşiniz olmadan gitmeyin. boşanmanın eşiğinden dönmş birisiyim kesinlikle eşiniz olmadan görüşmeyin. ben böyle durumlarda alışveriş yapıyorum bi işim var diyorum eşim iş çıkışı beni alıyor öyle gidiyoruz. o aradaki 2 saat avm de bile gezdiğimi bilirim.doğru diyorsun ama iş gereği bunu ayarlamakta zorlanıyorum ben 6da cıkıyorum eşim 8,30 da iş çıkışları eşimi beklessem sorun oluyo gelmedi laf oluyor o yüzden bi denge kurulamıyor ya o genele kadr söylenen söylenıyo yapılan yapılıyo eşim gelince kanatları eksık bir melege dönüşüyo beni düşünen bana güzl yaklaşan
o yüzden ne kadar istesemde düşünemiyorum ya. şu şartlarda ilerimi görebiliyorum.Kaynananlar duzelmesede esinin sana daha yakin oldugunu hissettigin an cocugu planlarin arasina al arkadasim o zaman.bu anlattigin sartlarda,cocukla daha cok zorlanirsin.
arkadaşım sende demi aynı dert var hayır anlayamadıgım bunlardakı amaç ne? benim en çok merak ettigim ve cevabını soramayacagım tek soru bu sanırım neden amaç ne yani böyle davranmakla biz kavga edince mutlumu oluyolaraynı modelden bendede var. çocuktan sonra resmen azdı. herşeye burnunu sokuyor evi taşıdım uzağa gittik.hala herşeyin içinde. bi rahat dur diyorum içimden artık. iki aryorsa birini açmıyorum.ben hiç aramıyorum. her hafta görüşme olaylarınıda azalttım. kendi istedi böyle olmasını. benim gibi birini bile hatta annemi bile çileden çıkardı.
bunu eşime söyleyeceğim inş ikna ederim..eşiniz olmadan gitmeyin. boşanmanın eşiğinden dönmş birisiyim kesinlikle eşiniz olmadan görüşmeyin. ben böyle durumlarda alışveriş yapıyorum bi işim var diyorum eşim iş çıkışı beni alıyor öyle gidiyoruz. o aradaki 2 saat avm de bile gezdiğimi bilirim.
benimde hatam bu heralde haksızlıga ugradıgımda sessiz olamıyorum ama olmam gerektiğini anladım bugun.mesafeli olacaksınız ve eğer eşiniz annesinin gerçek yüzünü gördüyse eşinizle annesi yüzünden tartışmayacaksınız.
annesiyle ilgili eşinize konu açmıycaksınız.
yani eşinizle başbaşayken keyfinize bakın ve soğuk mesafeli bir gelin olun.
Ben de sizin gibiydim. Ne yazıkki yontula yontula değiştim. Üzülüyorum çünkü ne kadar samimi, arkadaşça bir ilişkimiz olabilirdi. Ama şu saatten sonra çok zor maalesef. Çünkü tüm iyi niyetli yaklaşımlardımda anlamsız laf soktu. Anlamıyordum başta ama zamanla insan anlıyor. Mecburen gard alıyoruz. Ben şahsen eşimi üzmek ve annesiyle benim arasında bir seçim yapmak durumunda bırakmam, bırakmamalıyım. O hayat eşim onu ben kırmamalıyım. Annesi ne yaşıyorsa hoşggörüp takılmamaya ve kendi hayatıma müdahale ettirmemeye çalışıyorum. İşallah başarırsınız sizde :)ben galiba yeni oldugum için şuanda takmamayı başaramıyorum. her söylediği karşısında ben böyle birimiyim bana nie iftira atıyor ben bunu hak edecek ne yaptım die kendi kendimi yiyiyorum. bunun için kendimle büyük mücadele etmeliyim.
öyle bi yapıya sahibimki çok çabuk samımı olabılırım bır anda yakın görürüm kötülük gördüğümde bir iki arkaya atarım ama içimden kayıp giden kişiyide geri getiremiyorum kim olursa olsun eşime yansıtmadan yapmam gerek sanırım bende bu yolu deneyeyım. bide bu yonden bakayım çok teşekkr ederim
Cok kotu yaa.paylasamadiklari ne bende anlamiyorum.aslinda bu zitlasmalar iki tarafida cok fazla yoruyo.ve bugunun tadini cikartamiyosun.allah islah etsin bolelerini.sabir sabir baska care yok belki bigun anlarlararkadaşım sende demi aynı dert var hayır anlayamadıgım bunlardakı amaç ne? benim en çok merak ettigim ve cevabını soramayacagım tek soru bu sanırım neden amaç ne yani böyle davranmakla biz kavga edince mutlumu oluyolar
ben bugün üye oldum sırf bana yol gösterilmesi için biz eşimle bir yıl oldu evli olalalı. Sevgiliyken eşimin ailesiyle tanıştım iyiydi annesi beni seviyordu tabi arada bi mesafe vardı bi hiçbirşey kesin olmadıgı için. Yaşam tarzlarımız fArklıydı fakat eşimin görüşleri düşünceleri benimkiyle hemen hemen aynıydı ailesinin cok cok farklı beni aynı eve almak istediler ailemde buna karşı geldi ben istemeye gelecekleri zaman bile ayrı ev açılacaksa gelin açılmayacaksa gelmeyin die söylendi kabul edip geldiler düğünüme 4 ay kalana kadr herşey yolundaydı kayınvalidem arada gülerek laf söylemesi vardı birde çok knsması olsın dıyordum bunada şukur ediyordum. Ne kayınvalideler var bunada katlanılır dedım hep fakat kayın validem duğün yaklaştıkca cıgrından cıktı kına alişverişinde ailem her alınanın yarısını almasına ragmen beni sokak ortasında maddiyatın lafını yapıp rezıl etti burda bende ipler koptu ve evlendim sürekli gelme gitme muhabbeti kendi aileme gideyım laflar bir aylık evlıyken bana iki kardeşin arasını açıyorsun sen sözleri eşimle tam 4 ay birbirimize giriyorduk her akşam en güzel olacak günlerim en kötü günlerime dönmüştü sonra eşimin ailesi bir süre memleketlerine gitti o sırada eşim mutluluk nasıl oluyormuş huzur nasılmış gördü ve geldiklerinde ilk zamanki gbi annesinin lafına bakıp benimle kavga etmiyordu. Fakat kayınvalidem hala susmadı yanı buraya yazmakla bitmez yaptıkları sözleri yalan konuşması kendisini evladına acındırması olmayanı olmuş söylemesi bana sürekli imalar laflar sokması artık dayanamıyorum susan bir insan degılım gülerek knsarak herşeyi söylüyorım fakar bitmiyor her hafta farklı bi konu cok yoruldum dayanamıyorum ben knsmaktan biktim ve suanda öyle bi durumdayımki telefonda aradıgında adını bile görmek sınırlerımı zıplatıyo görmek dahi istemiyorum yanlarında zor duruyorum tek gidemiyorum tahammülüm kalmadı ona evlat sahibi olmak istiyorum fakat ilk torunları olmuş olacak ve bu sıkıntıların üstüne yenisi eklenecek ve dayanamayacagım boşanmaya gider diye korkuyorum eşim nereye kadr arkamda olacak eminim oda değişecek cocuk olunca bu dusuncelerden dolayı cocuk sahibi olmaya korkar oldum yardım edin nasıl duzelebilirim anne olmak istiyorum gelecek korkusundan bu hayalımı bile yapamıyorum
inş en büyük duam bu zamanlar birdaha elimize geçmeyecek ve bu günleri bu şekilde gecirmek çok üzücüBen de sizin gibiydim. Ne yazıkki yontula yontula değiştim. Üzülüyorum çünkü ne kadar samimi, arkadaşça bir ilişkimiz olabilirdi. Ama şu saatten sonra çok zor maalesef. Çünkü tüm iyi niyetli yaklaşımlardımda anlamsız laf soktu. Anlamıyordum başta ama zamanla insan anlıyor. Mecburen gard alıyoruz. Ben şahsen eşimi üzmek ve annesiyle benim arasında bir seçim yapmak durumunda bırakmam, bırakmamalıyım. O hayat eşim onu ben kırmamalıyım. Annesi ne yaşıyorsa hoşggörüp takılmamaya ve kendi hayatıma müdahale ettirmemeye çalışıyorum. İşallah başarırsınız sizde :)
dimi ya ileride ilk senelerimizi anıp gülmek ne güzeldi demek yerine anmak dahi istemeyecegımz olaylar yaşamak üzücü. rabbim peygamber sabrı versin hepimizeCok kotu yaa.paylasamadiklari ne bende anlamiyorum.aslinda bu zitlasmalar iki tarafida cok fazla yoruyo.ve bugunun tadini cikartamiyosun.allah islah etsin bolelerini.sabir sabir baska care yok belki bigun anlarlar
evlilik skntiliysa cocuk duzeltemez, daha zora girer her sey.. bu yanilgidan kurtulun artik.. once evlilik oturmali.. tabiki neler yasanacak bilemeyiz, oturdu sanarsin bozulur Allah korusun, o ayri.. ama sorunlari cocuk yaparak halletmeye calismak bile bile ladestir..Bende çok kez konuşmaya çalıştım ama bir gün geçmeden aynı şeylere devam. Artık yalanlara başladı geçen gün kurdeşen dökmüş bana öğlen 1 gibi aradı anneme gidiyormuş otobus saat kaçta gecıyo die sordu ve kaşıntım var dedi kurdeşen dökmekten korkuyrum dedi bende kızarıklık varmı dıe sordum yok dedı o zmn belki bişey alerji yapmıştır dedim bend eöyle dusundum dedi bu aksamına hastanrye gitmiş acile artık kendını zorlamı götürttü orası mechul ve aramadıda bizi ertesi gün eşim aramış annesini ve benim hastaneye gittigini bildiğimi söylemiş kafayı yemek üzereyim artk eşim ne zmna kdr arkamda durur soguk duruyorum bu sefer eşim beni suclar arkamda olmayı birakır diede korkuyorum çoçuk olunca dedigin gibi herşey daha farklı olacak eminim bunden hem eşler hemde kayınvalideler bunun bı cozumu yokmu
1.tavsiyenin ucundan birazcık gösterdim yani 2 aylıgına memleketelrıne gittiklerinde ne kadar kavgasız mutlu oldugumuzu gördü ve sonra bıraz degıstı işte en azından annesinin lafıyla bana çatmamayı azalttı.Nedir bu kaynanalardan çektimiz bilemedim.
bende de aynı sorun var evleneli 3 sene oldu nerdeyse anca biraz düzeldik. benim kv. de eşime çok düşkündür aynı şekilde eşimde öyle. ilk evlendiğimizde eşim sürekli annesine gitmek istiyordu onlarda sürekli bize gelmek istiyolardı. ilk sene oldukça zordu yani. ama şimdi biraz daha iyiyiz. eşim artık eskisi kadar gitmek istemiyor annesine bende 2 haftada bir gidiyorum artık. sana tavsiyem çok sıkı fıkı olma. en önemlisi mesafeni koru her zaman.
bende artık gidip surat asıp oturuyorum. sorarlarsa iş yeri yoğundu yorgunum diyorum. onlarda artık ısrar etmiyor. kısacası zamanla biraz daha düzeliyor herşey.
son olarak sana 2 tavsiyem olacak.
1- eşine ailesi ile görüşmediğiniz zamanlar da daha çok mutlu olduğunu hissettir.
2- ( bu benim çok uyguladığım bir taktirdir :) ) başkalarından örnek vererek kv ye laf sokmesela falanca arkadaşım aradı işe k. valdesi çok karışıyomuş kızda telefonda ağlıyo. kırılmasın die cevapda veremiyormuş. ayıp ama olmaz koskoca insanlar herkes kendi hayatını yaşar bu kadar baskı olmaz filan k.valden illaki kendine pay çıkarır ordan.
yok zaten bu durum düzelmeden böyle bi niyetim yok gönül istiyor tabiki ama işte bende bunun cözümünü aramak için buraya yazdım yani briçok yol denedim kayınvalidem düzelmiyor. eşim şuanda birkoç konuda arkamda en azından annesine karşı ama kendi içimizde annesinin lafına bakıp soyledıklerı olmuyo degıl. bunlara cözüm arıyorumevlilik skntiliysa cocuk duzeltemez, daha zora girer her sey.. bu yanilgidan kurtulun artik.. once evlilik oturmali.. tabiki neler yasanacak bilemeyiz, oturdu sanarsin bozulur Allah korusun, o ayri.. ama sorunlari cocuk yaparak halletmeye calismak bile bile ladestir..
esin madem arkanda, dirdir edip kaynananin ekmegine yag surme..yok zaten bu durum düzelmeden böyle bi niyetim yok gönül istiyor tabiki ama işte bende bunun cözümünü aramak için buraya yazdım yani briçok yol denedim kayınvalidem düzelmiyor. eşim şuanda birkoç konuda arkamda en azından annesine karşı ama kendi içimizde annesinin lafına bakıp soyledıklerı olmuyo degıl. bunlara cözüm arıyorum
esin madem arkanda, dirdir edip kaynananin ekmegine yag surme..
Yaşamayınca sözlerle anlatamadım sanırım. Eşim arkamda görünüyo ailesi ama annesinin yanlışlarını yapmaması gerektigini söylemıyo sadece yaptıgı şey annesinin yanında bana bişey söylemez görünüşte benim arkamda ailesine karşı çok şükür ailesinin yanında bana laf söylemiyo. Annesine de söylemiyo artık başka yollar deneyecegım sagolsun arkdslar fikirlerini sundu kafama yatanlar dusunceler oldu inş herşey yoluna girer düşünceleriniz için teşekkür edermesin madem arkanda, dirdir edip kaynananin ekmegine yag surme..
merakla takip edeceğim durum o kadar aynı ki umarım çözüm bulursunda be de uyarm. ben artık yoruldum çunkıben bugün üye oldum sırf bana yol gösterilmesi için biz eşimle bir yıl oldu evli olalalı. Sevgiliyken eşimin ailesiyle tanıştım iyiydi annesi beni seviyordu tabi arada bi mesafe vardı bi hiçbirşey kesin olmadıgı için. Yaşam tarzlarımız fArklıydı fakat eşimin görüşleri düşünceleri benimkiyle hemen hemen aynıydı ailesinin cok cok farklı beni aynı eve almak istediler ailemde buna karşı geldi ben istemeye gelecekleri zaman bile ayrı ev açılacaksa gelin açılmayacaksa gelmeyin die söylendi kabul edip geldiler düğünüme 4 ay kalana kadr herşey yolundaydı kayınvalidem arada gülerek laf söylemesi vardı birde çok knsması olsın dıyordum bunada şukur ediyordum. Ne kayınvalideler var bunada katlanılır dedım hep fakat kayın validem duğün yaklaştıkca cıgrından cıktı kına alişverişinde ailem her alınanın yarısını almasına ragmen beni sokak ortasında maddiyatın lafını yapıp rezıl etti burda bende ipler koptu ve evlendim sürekli gelme gitme muhabbeti kendi aileme gideyım laflar bir aylık evlıyken bana iki kardeşin arasını açıyorsun sen sözleri eşimle tam 4 ay birbirimize giriyorduk her akşam en güzel olacak günlerim en kötü günlerime dönmüştü sonra eşimin ailesi bir süre memleketlerine gitti o sırada eşim mutluluk nasıl oluyormuş huzur nasılmış gördü ve geldiklerinde ilk zamanki gbi annesinin lafına bakıp benimle kavga etmiyordu. Fakat kayınvalidem hala susmadı yanı buraya yazmakla bitmez yaptıkları sözleri yalan konuşması kendisini evladına acındırması olmayanı olmuş söylemesi bana sürekli imalar laflar sokması artık dayanamıyorum susan bir insan degılım gülerek knsarak herşeyi söylüyorım fakar bitmiyor her hafta farklı bi konu cok yoruldum dayanamıyorum ben knsmaktan biktim ve suanda öyle bi durumdayımki telefonda aradıgında adını bile görmek sınırlerımı zıplatıyo görmek dahi istemiyorum yanlarında zor duruyorum tek gidemiyorum tahammülüm kalmadı ona evlat sahibi olmak istiyorum fakat ilk torunları olmuş olacak ve bu sıkıntıların üstüne yenisi eklenecek ve dayanamayacagım boşanmaya gider diye korkuyorum eşim nereye kadr arkamda olacak eminim oda değişecek cocuk olunca bu dusuncelerden dolayı cocuk sahibi olmaya korkar oldum yardım edin nasıl duzelebilirim anne olmak istiyorum gelecek korkusundan bu hayalımı bile yapamıyorum
Ayniyiz inanki tahammül sınırlarının sonundayım. Burda yazan bi arkadaşın sözğne gidecegim eşimi ikna edip o olmadan gitmeyecegım mesafe koyacagım umarım düzen girer herşeymerakla takip edeceğim durum o kadar aynı ki umarım çözüm bulursunda be de uyarm. ben artık yoruldum çunkı