Bende çok kez konuşmaya çalıştım ama bir gün geçmeden aynı şeylere devam. Artık yalanlara başladı geçen gün kurdeşen dökmüş bana öğlen 1 gibi aradı anneme gidiyormuş otobus saat kaçta gecıyo die sordu ve kaşıntım var dedi kurdeşen dökmekten korkuyrum dedi bende kızarıklık varmı dıe sordum yok dedı o zmn belki bişey alerji yapmıştır dedim bend eöyle dusundum dedi bu aksamına hastanrye gitmiş acile artık kendını zorlamı götürttü orası mechul ve aramadıda bizi ertesi gün eşim aramış annesini ve benim hastaneye gittigini bildiğimi söylemiş kafayı yemek üzereyim artk eşim ne zmna kdr arkamda durur soguk duruyorum bu sefer eşim beni suclar arkamda olmayı birakır diede korkuyorum çoçuk olunca dedigin gibi herşey daha farklı olacak eminim bunden hem eşler hemde kayınvalideler bunun bı cozumu yokmuBende çok fazla sorun yaşıyorum birlikte yaşıyorum üstelik ... Benimki de sürekli laf sokar sürekli eleştirir ama ortada hiçbirşey sebep yoktur yaradılış olarak huzursuz OLDUĞUNU düşünüyorum artık ... Herşeye karışır yerli yersiz Herşeyin içine girer ... Bende senin gibi buhrana girmiştim üstelik hamileyim ben .... Ben çok keskin bir tavır koydum gereksiz konuşmuyorum hiç bişey sorarsa cevap veriyorum ,hiçbirşey sormuyorum ,dışarı çıkıyorum trip yapıyo umursamamaya çalışıyorum ertesi gün yine çıkıyorum mesela .... Ben benlikten gittim bütün sinirlerim alt üst oldu birde hamileyim dediğim gibi onun artık sınır bilmeyen haline tavrınamı üzüleyim Çocuğum olacak onu nasıl büyütücem düzene alışabilecek miyim uykusu yemesi nasıl olucak onu mu düşüneyim doğunca da karışacak şimdi ufaktan ufaktan bişeylere laf sölüyo çünkü onu mu düşüneyim artık uyuştum resmen.... Yapacak bişey yok bunlar böyle burda bizim gibi bir Sürü kadın var inan hepsi de aynı şeyi söylüyo ... Yapılacak en güzel şey mümkün olduğunca mesafeli olmak çok fazla arama çok fazla gitme mesafeli ol evin ayrı sanırım tavır mı yapıyo takma senin için daha kolay 7-24 görmek zorunda değilsin çünkü ... Anlatmakla hatasını söylemekle anlamıyorlar ben kaç kere söyledim aynı tas aynı hamam diğerlerinizde değişeceğini sanmıyorum .... Gereksiz muhabbetlere girme mesafeli ol sanırım yapılacak en iyi şey bu ....
Ah yapamıyorum ki bende ben ilk başlarda çok yakın oldum ailem gbi gördüm hatam burda başladı sanırım. Eşimde her konuda yanımda ama sadece bna haklısın dio ıcraatta bişey yok. Bir kere knşmaya kalktı aglamalar bni paçavra gbi attınız demeler eşime vicdan yaptrıp susturdu rabbim hepimize sabır versin bnmde sinir sistemim bozuldu resmn hergun aglamak geliyo içimden yalan iftra hayatta en korktugum şeyler başıma geliyoInan bende bilmiyorum bilsem bende uygulayacağım .... Ben annesi asla değişmeyeceği için ve sinirlerim iflas ettiği için sadece tekrar huzur içinde yaşamak istediğim için boşanmayı bile istedim eşime de söyledim ama olmadı eşim vazgeçirdi .... Çaresizlik kötü insan içinde bulunduğu durumdan çıkmak için ne yapacağını şaşırıyor .... Nedir dertleri bilmiyorum bana biri hatamı söylese ben dikkat eder bi daha yapmamak için elimden geleni Yaparım bunlar bi tuhaf ben böyle insanlar görmedim hiç etrafımda ayak uyduramıyorum ....eşin konusunda en anlayışlısı bile bi süre sonra yeter diyor HAKLI ol yada olma ... Oynamak lazım rol yapmak sinsi olmak lazım ben yapamıyorum sen yapabilirsen ne mutlu ...
sakaryalı eşimi terapiste gitmeyi ilk zamanlar çok ikna etmeye çalıştım fakat ikna olmuyo her iki tarafada susarak çözümü buldugunu düşünüyor fakat biliyorum ki bi yerde patlayacak. benim arkamda ama ailesinede bişey söylemıyo gerçi hakkını yemeyim bir kere güzelce konuştu sonuç bizden üstün cıkmak için konuyu değişip ben dışlandım paçavra gibi attınız heveslerim kursagımda kaldı die beni üstü kapalı suçladı. söylediğini bir kere yaptım ilk zamanlar annem annesinin evine gitsin oğlundan ayrılamıyorsa evlendirmeyecekti geri gelmesin sende bu eve gel dedi. sonra tabi bazı şeyler daha çok oturmaya başladı eşimle ilgili kayınvalidemde değişen hiçbişey yokEşinin ailesi nereli?
Sakın çocuk yapma. Eşini evlilik terapistine gitmeye ikna et. Ama ben iyi değilim ben yapamıyorum beceremiyorum gidersek iyi olur falan diyerek.
Aynı sorunları bizde yaşadık yaşıyoruz. Ben artık resti çekti annem babam arkamda toprakta bitmedim ben çocuğumda var üstelik onu huzursuz bi ortamda büyütmek istemiyorum. Gerekirse boşanırım ailende sende daha mutlu olursunuz dedim. Adam 180 derece döndü
Eşinize vazgeçilmez olmadığını düşündürün bence.
benim ailem için şimdiden hep oraya gidiyorsunuz diye lafı oluyor. eşime göre orta yol belli sorun yok ama değişecek bundan eminim değişmeyen bir erkek yok çoçuk olduktan sonra. değişmeyecek nereye kadar erteliyeceğim yada eşimin değişmeyeceginden nasıl emin olacağımAman aman,cocugu ertele..cocuk olunca iyice kuduruyor bazilari..bir karisiyorsa iki karisir,aileyle ve esinle ortak noktayi bulana dek ertele arkadasim cocugu,tependen inmezler yoksa,vay ozledik geldik,vay siz gelin,vay niye hep oraya gidiyorsunuz,(senin ailen icin boyle dusunecekler eminim)dert birken iki olacak yani.cocugu ertele sana tek sözüm.insani cocuktanda sogutur iste boyleleri.
Koskoca kadınlar artık onları değiştirmeye çalışmanın bi manası yok aslında ben de kendi kaynanamı kabullendim artık. Ama kesinlikle kendimi ezdirmiyorum. Eşim görsün diye internetten. Çocukla boşanmanın zorlukları falan diye konuları arattım ciddi ciddi de okudum sadece blöf yapmıyorum çocuğumu böyle bi ortamda büyütemem. O görsün diyede silmedim geçmişi yada sayfayı kapatmadım şimdi çokdaha iyiyizsakaryalı eşimi terapiste gitmeyi ilk zamanlar çok ikna etmeye çalıştım fakat ikna olmuyo her iki tarafada susarak çözümü buldugunu düşünüyor fakat biliyorum ki bi yerde patlayacak. benim arkamda ama ailesinede bişey söylemıyo gerçi hakkını yemeyim bir kere güzelce konuştu sonuç bizden üstün cıkmak için konuyu değişip ben dışlandım paçavra gibi attınız heveslerim kursagımda kaldı die beni üstü kapalı suçladı. söylediğini bir kere yaptım ilk zamanlar annem annesinin evine gitsin oğlundan ayrılamıyorsa evlendirmeyecekti geri gelmesin sende bu eve gel dedi. sonra tabi bazı şeyler daha çok oturmaya başladı eşimle ilgili kayınvalidemde değişen hiçbişey yok
senin yaşadiklarinin aynilarini yasadim yasiyorum bunun dozaji gittikçe articak. eşin onlarin tarafina gecicek snra benim gbi cocugunda olsa onlar anam babam sen gidersin cocuguda gstermem diycek. sakin cocuk yapma. 5 6 sene. snra cok daha pisman olursun. kaynanan ölür belki o zaman rahat edersin baska turlu bize bu hayatta rahat yok gülüm. bende neler cektim hirsiz oldum adi oldum kotu kadin oldum gözlerinde sevilmedik sevilmiycez. Dua edelimde bir an once ölsunlerben bugün üye oldum sırf bana yol gösterilmesi için biz eşimle bir yıl oldu evli olalalı. Sevgiliyken eşimin ailesiyle tanıştım iyiydi annesi beni seviyordu tabi arada bi mesafe vardı bi hiçbirşey kesin olmadıgı için. Yaşam tarzlarımız fArklıydı fakat eşimin görüşleri düşünceleri benimkiyle hemen hemen aynıydı ailesinin cok cok farklı beni aynı eve almak istediler ailemde buna karşı geldi ben istemeye gelecekleri zaman bile ayrı ev açılacaksa gelin açılmayacaksa gelmeyin die söylendi kabul edip geldiler düğünüme 4 ay kalana kadr herşey yolundaydı kayınvalidem arada gülerek laf söylemesi vardı birde çok knsması olsın dıyordum bunada şukur ediyordum. Ne kayınvalideler var bunada katlanılır dedım hep fakat kayın validem duğün yaklaştıkca cıgrından cıktı kına alişverişinde ailem her alınanın yarısını almasına ragmen beni sokak ortasında maddiyatın lafını yapıp rezıl etti burda bende ipler koptu ve evlendim sürekli gelme gitme muhabbeti kendi aileme gideyım laflar bir aylık evlıyken bana iki kardeşin arasını açıyorsun sen sözleri eşimle tam 4 ay birbirimize giriyorduk her akşam en güzel olacak günlerim en kötü günlerime dönmüştü sonra eşimin ailesi bir süre memleketlerine gitti o sırada eşim mutluluk nasıl oluyormuş huzur nasılmış gördü ve geldiklerinde ilk zamanki gbi annesinin lafına bakıp benimle kavga etmiyordu. Fakat kayınvalidem hala susmadı yanı buraya yazmakla bitmez yaptıkları sözleri yalan konuşması kendisini evladına acındırması olmayanı olmuş söylemesi bana sürekli imalar laflar sokması artık dayanamıyorum susan bir insan degılım gülerek knsarak herşeyi söylüyorım fakar bitmiyor her hafta farklı bi konu cok yoruldum dayanamıyorum ben knsmaktan biktim ve suanda öyle bi durumdayımki telefonda aradıgında adını bile görmek sınırlerımı zıplatıyo görmek dahi istemiyorum yanlarında zor duruyorum tek gidemiyorum tahammülüm kalmadı ona evlat sahibi olmak istiyorum fakat ilk torunları olmuş olacak ve bu sıkıntıların üstüne yenisi eklenecek ve dayanamayacagım boşanmaya gider diye korkuyorum eşim nereye kadr arkamda olacak eminim oda değişecek cocuk olunca bu dusuncelerden dolayı cocuk sahibi olmaya korkar oldum yardım edin nasıl duzelebilirim anne olmak istiyorum gelecek korkusundan bu hayalımı bile yapamıyorum
EVET HAKLISIN EŞLERDE BİTİYO NE YAZIKKI EŞLERDE BU DENGEYİ KURMAKTA ZORLANIYO YA BAŞARILI OLUYOR YA OLAMIYO BUDA EVLİLİKLERE YANSIYOR TABİ HER KOŞULDAKoskoca kadınlar artık onları değiştirmeye çalışmanın bi manası yok aslında ben de kendi kaynanamı kabullendim artık. Ama kesinlikle kendimi ezdirmiyorum. Eşim görsün diye internetten. Çocukla boşanmanın zorlukları falan diye konuları arattım ciddi ciddi de okudum sadece blöf yapmıyorum çocuğumu böyle bi ortamda büyütemem. O görsün diyede silmedim geçmişi yada sayfayı kapatmadım şimdi çokdaha iyiyiz
İş eşlerde bitiyo ortayı bulacak olan o
bazen böyle düşündüğüm için kendime çok kızıyorum mantık bırakmıyorlar artık insanda. ben birde çocuk o kadar çok seviyorum ki böyle insanlar yüzünden düştüğümüz duruma bak. benim annemde kayınvalide şu zamana kadar yengeme bir kere laf söylediğini bilmem söylediği tek bi kelime var mutlu olsunlar bana uzak olurlarsa kendileri bilir yeter ki huzurları kaçmasın böyle düşününler niye bize denk gelmiyor.senin yaşadik
senin yaşadiklarinin aynilarini yasadim yasiyorum bunun dozaji gittikçe articak. eşin onlarin tarafina gecicek snra benim gbi cocugunda olsa onlar anam babam sen gidersin cocuguda gstermem diycek. sakin cocuk yapma. 5 6 sene. snra cok daha pisman olursun. kaynanan ölür belki o zaman rahat edersin baska turlu bize bu hayatta rahat yok gülüm. bende neler cektim hirsiz oldum adi oldum kotu kadin oldum gözlerinde sevilmedik sevilmiycez. Dua edelimde bir an once ölsunler
bazen böyle düşündüğüm için kendime çok kızıyorum mantık bırakmıyorlar artık insanda. ben birde çocuk o kadar çok seviyorum ki böyle insanlar yüzünden düştüğümüz duruma bak. benim annemde kayınvalide şu zamana kadar yengeme bir kere laf söylediğini bilmem söylediği tek bi kelime var mutlu olsunlar bana uzak olurlarsa kendileri bilir yeter ki huzurları kaçmasın böyle düşününler niye bize denk gelmiyor.
kendin sakın kizma bizi bu hale getirenler utansinlar..bazen böyle düşündüğüm için kendime çok kızıyorum mantık bırakmıyorlar artık insanda. ben birde çocuk o kadar çok seviyorum ki böyle insanlar yüzünden düştüğümüz duruma bak. benim annemde kayınvalide şu zamana kadar yengeme bir kere laf söylediğini bilmem söylediği tek bi kelime var mutlu olsunlar bana uzak olurlarsa kendileri bilir yeter ki huzurları kaçmasın böyle düşününler niye bize denk gelmiyor.
anneside kayınvalideme benziyo huyu ve gelinlere yaptıkları kayınvalideside ona çektirmiş ikisinin acısını benden cıkartıyor sanırım. uzakta derken aramızda arabayla 5 dk gelinebilecek bi mesafe yokuş oldugu için yürünmüyor yoksa yürüyerek bile gelinebilir. ben ailesindeki herkese herşeyi denedim çağırdım gittim gezmeye cıktım ama her ne yaptıysam anında fazlasını istediler. bugun cagırıyorum hemen yarında gelecez işim var desem tamam öbürgün geliriz deniyor herşeyin fazlası isteniyo beni laflar sözler çok boğdu ve şuanda öyle bi noktadayım ki iyi bişey söylese dahi bana batıyor dayanamıyorum hiçbir sözüne elimden geldiğince eşime yansıtmamaya çalışsamda eminim anlıyor.böyle insanları gerçekten anlamıyorum...kızlarnekadar inkar edilirse edilsinçoğunlukla annelerinin aynısı olurlar..kayınvalidenin ya annesi böyleydi yada kendi kayınvalidesi ona böyle davranıyordu..yaptığının yanlış olduğunu malesef hiçbir zaman anlamayacak..sanırım uzakta oturuyorsun..bu senin için artı..kocanla ailesi hakkında olumsuz konuşma hatta ailesini arada çağır güer yüzle ağırla polyanna gibi davran bakalım bir seferde böyle dene..