- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.968
- 30
Cirilla senli mi konusuyorsun yoksa sizli mi? Ben de hitapsız sizli konusuyorum ama Artık çok zorlanıyorum. Teyze diyip geçcem surama kadar geldiHitap kelimesi kullanmandan konuşuyorum.
Cirilla senli mi konusuyorsun yoksa sizli mi? Ben de hitapsız sizli konusuyorum ama Artık çok zorlanıyorum. Teyze diyip geçcem surama kadar geldi
Ahahahh boşver kız dört yıl böyle geçmiş bundan sonra da devam edebilirArkadaşlar 4 yıl oldu evleneli kaynanam beni başta çok beğendi falan neyse ama sonra yıldızımız bir barışmadı ayrımcılık yaptı arkamdan konuştu yüzü hep asıktı bana karşı ve beni kendinden soğuttu diğer gelinlede çok sorunları olmuş hatta ona çok çektirmiş ama o diyor hemde gerçek annesi gibi ama ben bir kere bile anne diyemedim evet sorunlarımız var ama bazen düşünüyorum acaba beni bu yüzden mi istemiyor yoksa gerçekten sevilmwyecek bir insan değilim bir gelene on giderim nasıl kendimi alıştırabilirim anne demeye kaynatamda baba diyorum ama ona hiç diyemiyorum sizce ne yapmalıyım
ikisine de demeseydiniz sorun olmazdı ama birine söyleyip diğerine söylememek o layık ama sen değilsin gibi bi anlam çıkarmış olabilir. Ben ikisine de söylemiyorum. Ailesini çok uzun zamandır tanıyorum annesine teyze babasına amca derdim sonra degistiremedim değiştirmek de mantıksız geldi.Arkadaşlar 4 yıl oldu evleneli kaynanam beni başta çok beğendi falan neyse ama sonra yıldızımız bir barışmadı ayrımcılık yaptı arkamdan konuştu yüzü hep asıktı bana karşı ve beni kendinden soğuttu diğer gelinlede çok sorunları olmuş hatta ona çok çektirmiş ama o diyor hemde gerçek annesi gibi ama ben bir kere bile anne diyemedim evet sorunlarımız var ama bazen düşünüyorum acaba beni bu yüzden mi istemiyor yoksa gerçekten sevilmwyecek bir insan değilim bir gelene on giderim nasıl kendimi alıştırabilirim anne demeye kaynatamda baba diyorum ama ona hiç diyemiyorum sizce ne yapmalıyım
Adıyla mi teyze meyze demedenAhahahh boşver kız dört yıl böyle geçmiş bundan sonra da devam edebilirBen tam sekiz yıl anne dedim ,bir günden bir güne kızım demedi yaptığı bazı hareketlerden sonra iyice soğudum ve bir senedir adıyla sesleniyorum oh rahat ettim.
Aynen gerçekten kızı gibi görse ayrımcılık yapmasa anne derdimBen de 5 senedir evliyim anne demiyorum. Demeyi de düşünmüyorum. Annem değil neticede. Anne gibi davransaydı diyebilirdim.
Çünkü bir türlü anlaşamıyoruz yüzü asık bana karşı bir tavırlı ne kadar konuşsakta hep bişey var aramızda ve buda beni üzüyor hani bilmiyorum belki anne demiyorum ya sebep bumudur diye
sen li benli konuşuyorum kayınbabama baba diyorum çünkü kızım diyor ve içten dediği çok belliİnsanlara hitap edilmeden konuşulmasını kabalık olarak görüyorum. Çok resmi durumlarda ‘siz ‘ denir, ‘x hanım ‘ denir, illaki bir şey denir. Bir arkadaşıma seslendiğimde ‘ Ayşe bir bakar mısın ‘ derim mesela, kayınvalideye herhangi bir hitapta bulunmayanlar nasıl sesleniyor hayal edemedim. Kayınvalidem bana ‘ baksana, buraya bak, bir gel ‘ gibi konuşsa çok fena bozulurum, çünkü çirkin. Kızım demesine gerek yok ama bana sesleniyorsa en azından ismimi kullanmasını isterim.
‘Hiçbir şey demiyorum ‘ diyenler her daim gözünün içine mi bakarak konuşuyor da hitap kullanmıyor acaba? Telefonu açtığımda ‘ efendim anne, baba , x şeklinde açarım örneğin, kayınvalideye ismini kullanamayacağımıza göre mutlaka bir hitap şeklini benimsemeliyiz. İllaki anne değilse de x anne şeklinde söylenebilir.
Vay canına ne çok yazdım
Aynen gerçekten kızı gibi görse ayrımcılık yapmasa anne derdim
Ya yüzü asık ama çevredeki herkes o öyle der ama bir insanda yüzü sürekli asık olmaz ki huyu öyle diyorlar bana kızım filanda diyor ama ben onu o yüzüne hala alışamadım kaynatam çok güler yüzlü kızım der iyi niyetli ona gerçekten baba derken içten diyorumBelki gereken yakınlığı görmemiştir sizden. Hiç oturup konuştunuz mu bu konu hakkında ?
Herkese güler yüzlü size gelince mi asık ? Yani insanların suratlarindaki ifadelere karışanlara kızıyorum.
Bazılarında gerçekten mizaç olabilir.
Ben hep anne dedim nişanlılık döneminde ama hep uzak davrandı eşim benim her şeyimi güzelinden yaptı her şeye karıştı astı suratını dışladı şimdi dahada diyemiyorum gerçekten sevseydi 10 giderdim böyle bir insanımBelki de o da aynı şeyi düşünüyor ?
Bizim aramızdaki soğukluk bir türlü düzelmesi oysaki beni çok beğendi istedi Başt sonra bir kıskançlık başladı neler neler soğuttu kendinden ama kaynatam öyle değil baba denmeyi hak ediyorNasıl başkasına , amca , dayı, abi diyorsanız ona da anne diyebilirsiniz
Bu anne kelimesine çok anlam yükleniyor.
Ayrıca babasina baba diye seslenip , annesine neden böyle yapıyorsunuz ?
Araniz bozuksa hiç gorusmezsiniz. Bozuk değilse birnkac kelime için ortamı germeye gerek yok.
Ha bu konu hiç gündeme gelmiyorsa 4 yıl sonra sizin getirmeniz gereksiz.
Valla içten kimsenin gelmediğine yemin ederim. Ama eşinin sana davranışlarının değiştiğini göreceksin. Bide sen kendi anneni düşün gelininin ona anne değilde kaynana dediğini yada eşin anne dediğinde dünyalar senin olmuyor mu?Dilimin ucuna çok geldi ama olmadı olmuyor içten gelmesi lazım canım
Nişanlılık döneminde dedim ama sonra hiç diyesim gelmedi çok üzdü beni tavırlarıyla