- 23 Eylül 2016
- 107
- 56
- 29
- Konu Sahibi Ozturk_ebru
Bende kaynanamlarla oturuyorum eltim ayrı ama her hafta sonu bizde bende bıktınız bunlardan valla illallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu yasadigim sey baskalari tarafindan evlat edinmek gibi. Dun esimle tekrar bu konuyu konustugumda bana sadece su konuda hak verdi evet evli gibi degilde onlarin cocuklari gibi yasiyoz dediBu yaşadığınız şey "EVLİLİK" değil ki.
Aynen haftasonu hep bizdeler eltimler aksama kadar. Tam karsimizda alisveris merkezi var orsya bile 2 ya da 3 haftada bi gidebiliyorum hep evdeyim neymis haftasonu gitmeyelim abimler geliyo ayip olur diyoBende kaynanamlarla oturuyorum eltim ayrı ama her hafta sonu bizde bende bıktınız bunlardan valla illallah
Meehaba arkadaslar.
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 bir oglum var. Evlendim evleneli kaynanam yanimda. Aslinda evlerimiz ayri ama biz sehirde kaldigimiz icin o da ilcede kaldigi icin dogalfaz onlarda olmadigindan kaynanamda kayinbabamda bizde. Esimin 2 tane abisi bir ablasi var en kucuk esim ve daha onceleri biz evlenmeden kaynanam diger eltimde kaliyomus esiyle beraber biz evlenince bize gectiler ve esim isinden dolayi yazlari bazen 3 ay 6 ay belli olmuyo goreve gidiyo. Esim gidince evlerine geciyolar. Yaz geldiginden dolayi. Benide goturuyolar mecburen. Kendi annemler bana cok uzakta. Arada 14 saat var. Her zaman gidemiyorum. Yani anlayacaginiz esimle hic yanliz kalamiyoz. Esimle mi evliyim onlarla mi belli degil. Cocuk oldu hic gitmiyolar. Neymis ben acamiymisim bakamazmisim. Esimi cok seviyorum surekli bu sebepten kavga ediyoruz. Kaynanam bazen 1 haftaligina falan evine gidiyo bahce icin tam yanliz kaldik derken tak kayinbabam geliyo bu sefer. Evde durmayi sevmiyomus bura daha iyiymis. Dusunun evimize benim yatagim gelmeden kendilerine yatak alip kocaman bir odaya tamamen yerlestiler. Ben cocuk odasi yapacaktim bana hic sormadilar. Hafta ici ya da hafta sonu bana sormadan surekli eve aksamlari kaynimgili cagiriyo. Ikide cocuklari var evim hic temiz kalmiyo. Tamam kaynanam iyi kotu biri degil bana yardim ediyo ama ben yardim istemiyorum ki cok sukur her isimi kendim yapabiliyorum. Kendi evimde misafir gibiyim hatta cocuk gibiyim esimle evli degilizde onlari cocuklari gibiyiz. Her seye karisiyo her yaptigima. Azicik disari ciksam bi bahane uydurup bi sekilde cikarttirmiyo. Sanki beni disarda yiyecekler. Cok yoruldum cocugumla bile dogru duzgun ilgilenemiyorum. Esimle bu yuzden surekli tartisiyoruz evde hic biseyim temiz durmuyo. Maaslarida var evleri de benden diriler yasli degiller ama gitmiyolar. Yol gecen hani gibi herkes bizde. Esimle her tartistigimizda kac kere bosanmayi konustuk dusunun ama esimi cok seviyorum ama hep bu sebepten tartisiyoruz. Komsularim evime gelmeye cekiniyomus hep erkek ayakkabisi goruyoruz diye. Esimde ailesini co seviyo bise diyemiyo ama ben yipraniyorum. Lutfen bana akil berin yardim edin. Tesekkurler
Cook tesekkur ederim. Gercekten dogru soyluyosunuz bende soylesem esimde soylese cok kirilirlar. O yuzden en mantiklisi gorumceme anlatmak. O beni anlar anlatinca hak verir. Aynen demiycem siz bizi istemiyo musunuz dediginde yok istiyoz falan diye. Bi evli olamadik ya 2 yildir. Ama hep kendilerini dusunuyolar gercekten birazda bizi dusunseler. Esimde bunlarin farkinda ama onlar uzulmesin diye hep beni haksiz gosterip hep beni uzuyoCanım bence bu konuyu eşinin ablasıyla konuş. O ailesini kırmadan güzel bir dille artık sizi yalnız bırakması gerektiğini söylesin. Sen de görümcene güzel bir dille anlat yaşadıklarını. Çünkü eşinle konuşmak bir işe yaramıyor, yaramayacak da. Eşin diyemez gerçekten de anne baba bizi artık yalnız bırakın diye. Bunu söyleyebilecek tek kişi kızları gibi geliyor bana. Sen desen sana da kırılıp alınırlar çünkü senin evinde kalıyorlar. Bana en mantıklısı büyük olan başka birinin konuşması gibi geliyor. Size de gelip rahatsız oluyor musunuz diye sorarlarsa yok rahatsız olmuyoruz falan demeyin kesinlikle. Anne yine istediğiniz zaman gelip kalın da biz de artık aile olduğumuzun farkına varalım. Hep sizin kanatlarınızın altında yaşarsak nasıl bir ailenin sorumluluğunu alabiliriz tarzında şeyler söyleyin. Böylece kimse kırılmaz :)
Ben onlara o kadar fazla fedakarlik yaptim ki dusununce hep gercekten cok salakmisim niye sesimi cikarmamisim diyorum. Ama esimi o kadar cok seviyorum ki cok yoruluyo hep ona kiyamadigimdan sonucta annesi babasi diye dusune dusune kendimi öldürmusum. 22 yasindayim ama 10 yil yaslanmisim gibi hissediyorum. Sinirden stresten saclarim dokuluyo agzimda yaralar cikiyo cinnet gecirecek gibi oluyorum bazen. Bebegim zaten cok huysuz beni yoruyo. Ustune bi de onlar. Sanki butun yuklerini ben cekiyorum onlarin.canım eşinin sana karşı tavırları ve sözlerine bakılırsa eşin seni hiç kabullenememiş. Ve senin o evde yaptığın her fedakarlık görev haline gelmiş. Deneyebileceğin son şey eşin de evdeyken çocuğunu alıp ailenin yanına gitmek. Yokluğunda değerini anlarlarsa ne ala yoksa böylesi bir evde çocuk yetiştirmektense sadece çocuğunla daha mutlu olursun.
Yatagi eve gelince onlarin oldugunu ogrendim. Tam odaya yatagi yerlestirirlerken ogrendim onlarin oldugunu. Inanin kaynanam o kadar mutluydu ki o an sevincten ucuyodu o yuzden bakislarimla esime anlatmaya calistim ama esim ne yapiyim aldilar goturun mu deseydim dedinereye kadar böyle devam edecek peki
keşke onlar kendilerine yatak falan alırlarken ben rayı çocuk odası yapacaktım keşke bana sorsaydınız gibi konuşsaydınız
biran önce bişeyler yapın artık rest çekme zamanı gelmiş
bu arada çocuğunuzla neden ilgilenemiyorsunuz..
onlar misafir çağırdığında işleri de kv yapıversin bir zahmet.. çocuğunuzu alın oturun diyeceğim de kolay değil tabi
Bi kerede oyle bisey oldudu o olaydan sonra kaynanamdan tamamen nefret ettim. Tabi benimde salakligim varda. Biz ev alirken 5 bin tl acik kalmis. Bana tsktigi tum bilezikleri benden ev almak icin kendi gelip hadi ebru su bilezikleri ver dedi sok oldum ama bisey diyemedim kendi aldigi icin verdim. Daha sonra kendi annemin senelerce saklayip ben evlenince bana taktigi ozel bir bilezik vardi o da 5 bin 6 bin civarindaydi o zamanlar bozdurdugumuzda. Annem bana takarken cok zorda olsan bile bu bilezigi satma senin bu bilezigi takmani istiyorum dedi. Cunku ben heo sakladim dedi. Bende tamam anne soz sakliycam dedim. O gun kaynanam iste ebru 5 bin tl acik var o bilezigide verde ama gerek olmazsa sana geri getircem dedi. Bende o benim annemin bana hediyesi falan dite anlattim olayi. Kadinin bana dedigi ama sizin eviniz olcak gerekmezse getircem dedi. Bende giden geri gelmez dedim vermedim. Sonra esim geldi ebru acik var para bulamiyoz falan dedi bana o kadar iyi davrandi ki bak bizim evimiz olcak cok guzel olcak diye diye ikna etmeye calisti. Sonra ben kendi annemi arayip ikna etmeye calistim annem bi sekilde ikna oldu verdim bilezigi. Bi tane bile bilezigim kalmadi. Meger kaynanam bunu onceden hesapliyomus zaten benden alacakmisti bilezigi. Ben kaynanama bilezigi vermedigimde bana yuzunu asip cikti odadan ama bilezigi verdigimi gorunce beni operek evden cikti kadin haytta olmezdi. Eger bizim icin bu kadar ugradmis olsaydi bu kadar sinirlenmezdim. Ama o aldigimiz evi benim icin degilde kendileri icin aldiklarini dusundugum icin bi turlu kadina sinirlerim gecmediTüm sayfaları okudum camı, pencereyi açıp kendimi dağlara, bayırlara atasım geldi, o derece içim şişti.
Sizde ki de iyi sabır, hala eşimi seviyorum diyorsunuz da bu sevgi falan değil stockholm sendromu gibi bu ne?
Eşiniz sizi sevmiyor üzgünüm, ailesini mutlu ettiğiniz sürece eşiniz sizinle var, önceliğiniz onlardan sonra geliyor siz bir aile olamamışsınız daha.
Kıymetinizi ancak yokluğunuzla anlar, önce bir düşünün daha 22 yaşındayım, bir 40 sene daha bu hayata katlanabilir miyim diye? Kararınızı ona göre verin.
Ev kimin üzerine diye sormaya korkuyorum şu an.Bi kerede oyle bisey oldudu o olaydan sonra kaynanamdan tamamen nefret ettim. Tabi benimde salakligim varda. Biz ev alirken 5 bin tl acik kalmis. Bana tsktigi tum bilezikleri benden ev almak icin kendi gelip hadi ebru su bilezikleri ver dedi sok oldum ama bisey diyemedim kendi aldigi icin verdim. Daha sonra kendi annemin senelerce saklayip ben evlenince bana taktigi ozel bir bilezik vardi o da 5 bin 6 bin civarindaydi o zamanlar bozdurdugumuzda. Annem bana takarken cok zorda olsan bile bu bilezigi satma senin bu bilezigi takmani istiyorum dedi. Cunku ben heo sakladim dedi. Bende tamam anne soz sakliycam dedim. O gun kaynanam iste ebru 5 bin tl acik var o bilezigide verde ama gerek olmazsa sana geri getircem dedi. Bende o benim annemin bana hediyesi falan dite anlattim olayi. Kadinin bana dedigi ama sizin eviniz olcak gerekmezse getircem dedi. Bende giden geri gelmez dedim vermedim. Sonra esim geldi ebru acik var para bulamiyoz falan dedi bana o kadar iyi davrandi ki bak bizim evimiz olcak cok guzel olcak diye diye ikna etmeye calisti. Sonra ben kendi annemi arayip ikna etmeye calistim annem bi sekilde ikna oldu verdim bilezigi. Bi tane bile bilezigim kalmadi. Meger kaynanam bunu onceden hesapliyomus zaten benden alacakmisti bilezigi. Ben kaynanama bilezigi vermedigimde bana yuzunu asip cikti odadan ama bilezigi verdigimi gorunce beni operek evden cikti kadin haytta olmezdi. Eger bizim icin bu kadar ugradmis olsaydi bu kadar sinirlenmezdim. Ama o aldigimiz evi benim icin degilde kendileri icin aldiklarini dusundugum icin bi turlu kadina sinirlerim gecmedi
K
Kalamiyorum. Bu sefer havakar isindi diye esim goreve gidince benide goturuyolar
Kisa gorev olunca gidemiyoruz 3 ay falanNiye eşin göreve gidince seni de goturuyorlar hem de mecburen ?
Esimin uzerine cok sukur evEv kimin üzerine diye sormaya korkuyorum şu an.
3 ay kısa mı? Bır ay dahi olsa atla git. Mesafeyı baska turlu acamazsın. Yaşın kacKisa gorev olunca gidemiyoruz 3 ay falan
Aslinda kaynanam bana yemekte falan yardim ediyo hatta bazen ben bebekten dolayi kahvaltiya bile gec geliyorum ama ben ondan yardim istemiyorum ki kendi isimi kendim yaparim tek cikip gitsinlerSizi ailesine kole eden adami hala sevmek stockholm sendromu degil de nedir?
Adam size acik acik begenmiyorsan git demis hala esimi seviyorum bilmem ne. E sev madem.
Kusura bakmayin ama siz bu pasiflikle 40 yil daha bunlari cekersiniz.
Gitcem. 223 ay kısa mı? Bır ay dahi olsa atla git. Mesafeyı baska turlu acamazsın. Yaşın kac
İyi bari, bileziğiniz gitmiş zaten bir de ev kayınvalidenin üstüne diyeceksiniz diye korktum.Esimin uzerine cok sukur ev