- 2 Mayıs 2017
- 136
- 47
-
- Konu Sahibi Ozturk_ebru
Bende ilk zamanlar oyleydim. Seviyodum memnundum. Ama sonra sonra sıkılmaya ve bunalmaya basladim. Bunun gececek bu durum oldugunu sanmiyorum hep bizde kalacaklar ikiside gencecik insanlar. Kaynanam 54 kayinbabam 58 yasinda ve kayinbabam emekli oldugu halde hala calisiyo ama cogu gunu evde duruyo. Kaynanamin her isten haberi var. Cok sukur hicbir rahatasizliklari yok ve kaynanam is yaparken benden daha hizli ben kotu insanlar demiyorum. Tamam kaynanam bana yardim eder ama ben ndan yardim istemiyorum. Her isimi kendim yapabilirim. Onlar bizim herseyimize karistigindan ve yaptigindan esimle ben yanlarinda cocuklari gibi yasiyoruz bi sorumluluk sahibi degiliz. Surekli misafir var ben misafir ve kalabaligi seven biriydim ama surekli surekli evim kalabalik olunca ve evim temiz durmadigi icin bu durumdan cok sıkıldım. Evi temizlerim. Aksama kaynanam eltimgili cagirir. Iki cocuklari var ve cok simariklar her tarafi karistirirlar. Bi laf soylesem yapmayin diye hemen kaynim ne var sanki cocuk onlar deyip lafi agzima tikar. Bi giderler ev eskisinden daha pis olmus. Mutfaktaki halimin oturma odasindaki halinin uzerine ya yemek damlar ya da cay dokulur. Halinin her kosesi cay lekesi. Surekli silmekten usandim bi de zor cikar cay lekesi. Haa bi de sunuda soyleyim. Biraz ayip olacak ama en sinir oldugum durumlardan biride su. Affedersiniz kayinbabam bi tuvalete gider hic su dokmeden cikar. Biri o tuvaleti oyle gorecek diye aklim cikar. Gordugum zamnlarda kayinbabam cikinca arkasindan girer tuvaleti temizlerim. Mecbur muyum ben bunlari yapmaya. Nasil daha fazla sabrediyim. Biktim usandim artikC
Camm sabır cok guzel bisey eger hayaylari boyinca kalmicaklarsa sabret derim ben kotu olma esinin yanindada kiymetin olsun hem ama eger tamamen kaliciysa ve genclerse yani kendi yemeklerini yapabilir kendi temizliklerini yapabilirlerse bu durumu esine syle hatta soze syle basla benim diger kadinlardan eksigim ne de ben kendi yubami kurmak istiyorum de isterlerse arada bi gideriz onlarda kaliriz bazen onlar gelir ama unutma ev ev ustunde olmaz kalplerini kirmak istemiyorum ailene sen syle ben bu durumdan rahatsz onlari seviyorum ama boyle olmaz de ben esimle cocugumla yasamak istiyorum de bende senin durumuna benzer 3 aylk evliyim esim ailenin tek erkek cocugu bi tanede ablasi var evli ben esim kaynanam kayinbabam yasiyoruz inanirmsn aksamlari onlarin yatagini sermeden yatagima gitmiyorum kaynanam da kolay kolay begenmez yemek yaparim temizlik olsun cok fazla titiz coraplara bile utu yapan bi kadin benide onun gibi olmami istedi oldum gayette mutluyum bazen kizmasi zoruma gidiyo ama geciyo unutma onur kisa onemli olan esinin memnuniyetidir simdi esim bana gece gundz tskkr edito misafir perverkigim ve ailesine olan saygim icin
Bencede bende aynen boyle dusunuyorum. Kendilerinin bu durumu anlamalarini istiyorum ama anlamiyolar. Esimde anlatiyorum ve beni anlamiyo. O hayatindan memnunbunları aslında eşinizin ya da sizin değil kp kv nin düşünmesi gerekir sonuçta bunlar genç yanlız kalmak isterler diye çocuğu bile olsa bi insan nasıl birinin evine hayatına bu kadar dahil olmak ister anlayamıyorum. eşinizle enine boyuna konuşup bu sıkıntıları dile getirmelisiniz mecbur
Tesekkur ederim cok haklisiniz. Kayinvalidemde bi durumlarin farkinda ama kendi halinden memnun oldugu icin sesini cikarmiyo. Bi laflari var ki beni iyice kinlendiriyo. Gelin uyumaz gelin yemez gelin gezmez falan diye surekli bi mani soylerler. Eski kafalarSizin kendi evliliğiniz saygı duyuyorum, yalnız söylemeden geçemiycem, herkes sizin bu yaptığınızı yapamaz, kaldı ki bence yapmak zorunda da değil kadınlarımız.. Bu kadar iş yapmayı kusuruma bakmayın ben hizmetçilik olarak görüyorum.. Ömür kısa dediğiniz gibi.. Önemli olan sadece eşin memnuniyeti olmasın da ailenin kadının herkesin olsun.. Bu yüzden de evin gelini her işe bu kadar koşulmasın.. O da bir can o da bir annenin kuzusu..
sizin aileniz gelsin yerleşsin hepsine bakmak zorunda kalsın bakalım eşiniz o zamanda halinden memnun olacak mıBenced
Bencede bende aynen boyle dusunuyorum. Kendilerinin bu durumu anlamalarini istiyorum ama anlamiyolar. Esimde anlatiyorum ve beni anlamiyo. O hayatindan memnun
Ben onlardan o kadar nefret ettim ki yuzlerini bile gormeye tahammulum kalmadi. Esim 6 aylik goreve gitti. Tam 5 ay onlarin yaninda 1 ayda annemlerin yaninda kaldim ve esim dondugunde tabi hep beraber bizim evdeyiz. Esimden 6 ay uzak kalmisim bi demediler ki bunlar birbirlerini ozlemistir diye. Bu arada esim sadece 3 ayligina gelmisti 3 ay sonra baska bi yere gidecekti. Tam 3 ay boyunca bizi hic yanliz birskmafilar ve ustune ustluk bir suru kisi cagirdilar. Esime hosgeldine geldiler. Dusunun kaynanamin bekar yegeni bana sizi hic mi yanliz birakmiyolar ayip bise teyzeme soyleyin gitsinler dedi. Ama bise diyemedim ben yineBu ne ya, siz onların evine gidin yerleşin, tek derdiniz doğalgazsızlık olsun.
Çocuğu nasıl, hangiara yaptınız, o bile ilginç hani.
Benim ailemin oyle bi terbiyesizlik oyle bi yuzsuzluk saygisizlik yapacagini ozel hayata bu kadar mudehale edeceklerini hic sanmiyorum. Gelip kaliyolar ama bizi sıkmamak icin fazla kalmazlar. En fazla 15 20 gunsizin aileniz gelsin yerleşsin hepsine bakmak zorunda kalsın bakalım eşiniz o zamanda halinden memnun olacak mı
Gercekten hakediyor bunlari artik kaynanam bu laflari ve daha fazlasini. Artik kirilir uzulur diye soylemiycem. Direk agzima geleni yapistircamAaa.. Ne munasebetmis... Çocuk muymussun sen acaba.. Çocuğuna bakamassin demesi kadar abes bence.. Kız bida öyle derse simdi baya yaşınız var artik annecim nereye koydugunuzu filan unutursunuz hem bu ara dolandırıcılar kol geziyor kandırırlar sizi mazallah diyiver.. Ben daha gencim moduna girerse yapma Allah aşkına burada boşuna mi kalıyorsunuz de.. Genç olan evinde kalır gelininin bakımına muhtacki sende kalıyor.. Kotu olmaktan korkma valla yapıştır gitsin...
Ayrıca senin evin ne demek ne gerek var istersen bütün evi yıkar baştan yaparsın onlara neymiş.. Öyle bi fikrin olduğunda onlarin yaninda paylaşma eşine şöyle.. Yoksa onlar izin aliyormussun gibi algiliycaklar hep..
Canım senin sesini çıkarmanın vakti çokdan gelmiş de geçiyor. Yaşın çok mu küçük, o yüzden mi şimdiye kadar böyle gitti bu düzen?Ben onlardan o kadar nefret ettim ki yuzlerini bile gormeye tahammulum kalmadi. Esim 6 aylik goreve gitti. Tam 5 ay onlarin yaninda 1 ayda annemlerin yaninda kaldim ve esim dondugunde tabi hep beraber bizim evdeyiz. Esimden 6 ay uzak kalmisim bi demediler ki bunlar birbirlerini ozlemistir diye. Bu arada esim sadece 3 ayligina gelmisti 3 ay sonra baska bi yere gidecekti. Tam 3 ay boyunca bizi hic yanliz birskmafilar ve ustune ustluk bir suru kisi cagirdilar. Esime hosgeldine geldiler. Dusunun kaynanamin bekar yegeni bana sizi hic mi yanliz birakmiyolar ayip bise teyzeme soyleyin gitsinler dedi. Ama bise diyemedim ben yine
Bilmiyorum olabilir 22 yasindayim. 20 yasinda evlendimCanım senin sesini çıkarmanın vakti çokdan gelmiş de geçiyor. Yaşın çok mu küçük, o yüzden mi şimdiye kadar böyle gitti bu düzen?
C
Camm sabır cok guzel bisey eger hayaylari boyinca kalmicaklarsa sabret derim ben kotu olma esinin yanindada kiymetin olsun hem ama eger tamamen kaliciysa ve genclerse yani kendi yemeklerini yapabilir kendi temizliklerini yapabilirlerse bu durumu esine syle hatta soze syle basla benim diger kadinlardan eksigim ne de ben kendi yubami kurmak istiyorum de isterlerse arada bi gideriz onlarda kaliriz bazen onlar gelir ama unutma ev ev ustunde olmaz kalplerini kirmak istemiyorum ailene sen syle ben bu durumdan rahatsz onlari seviyorum ama boyle olmaz de ben esimle cocugumla yasamak istiyorum de bende senin durumuna benzer 3 aylk evliyim esim ailenin tek erkek cocugu bi tanede ablasi var evli ben esim kaynanam kayinbabam yasiyoruz inanirmsn aksamlari onlarin yatagini sermeden yatagima gitmiyorum kaynanam da kolay kolay begenmez yemek yaparim temizlik olsun cok fazla titiz coraplara bile utu yapan bi kadin benide onun gibi olmami istedi oldum gayette mutluyum bazen kizmasi zoruma gidiyo ama geciyo unutma onur kisa onemli olan esinin memnuniyetidir simdi esim bana gece gundz tskkr edito misafir perverkigim ve ailesine olan saygim icin
Evet, bu yüzden illede küçük gelin istiyor bu Kayınperder, KVgiller. Ana babasının çocukluğundan çıkmadan gelsin bizim çocuğumuz olsun ki, durumu kolay kabullensin, hiç bir dediğimize gıkı çıkmasın.Bilmiyorum olabilir 22 yasindayim. 20 yasinda evlendim
Şaka gibi, algıda ki değişikliğe bak. Ömür kısa, ama önemli olan kocayı memnun etmekmiş.
15-20 gün bile fazla hadi çok uzak bi şehirde yasasa neyse de ... bence siz eşinizle detaylıca konsuun o da anne babasıyla konussun o çözsün bu meseleyi insan yeri geliyor kendi anne babasına bile katlanamıyor evinde yanlız olmak istersin bazen dinlenmek uyumak istersin ya da birlikte vakit geçirmek istersin kısacası ev üstüne ev olmazBenim ailemin oyle bi terbiyesizlik oyle bi yuzsuzluk saygisizlik yapacagini ozel hayata bu kadar mudehale edeceklerini hic sanmiyorum. Gelip kaliyolar ama bizi sıkmamak icin fazla kalmazlar. En fazla 15 20 gun
Evet. Kendi ailem sehir disinda yasiyo. Arada 14 saat var surekli gelemiyolar ve esime surekli anlatiyorum. Ama benim dusuncelerimi umursamiyor15-20 gün bile fazla hadi çok uzak bi şehirde yasasa neyse de ... bence siz eşinizle detaylıca konsuun o da anne babasıyla konussun o çözsün bu meseleyi insan yeri geliyor kendi anne babasına bile katlanamıyor evinde yanlız olmak istersin bazen dinlenmek uyumak istersin ya da birlikte vakit geçirmek istersin kısacası ev üstüne ev olmaz
Hic umursamiyolar. Eskiden ben cektim simdi sira gelinimde. O bana yardim ederek islerimde cektirmiyo ama kocamdan ayirarak bana evlilik yasatmayarak en buyuk kotulugu yapiyoŞaka gibi, algıda ki değişikliğe bak. Ömür kısa, ama önemli olan kocayı memnun etmekmiş.
Onların ömrü ömür, bizim ki heba olmuş, dert mi...
Esim goreve gittigi icin sadece bi yere gitmiyo. Baska baska yerlere gidiyo. Aynen bende kaynanamgil giderde benide goturmek isterlerse gitmiycem.esimin simdilik gitme gibi bi duruma cok sukur yokta simdilik yanimda. Ama kaynanamgil nisanin 15 inden beri gidecekler hala gideceklerEvet, bu yüzden illede küçük gelin istiyor bu Kayınperder, KVgiller. Ana babasının çocukluğundan çıkmadan gelsin bizim çocuğumuz olsun ki, durumu kolay kabullensin, hiç bir dediğimize gıkı çıkmasın.
Ne zaman gidiyorlar? Asla onlara gitmeyin ilçeye. Eşinizle konuşun. Madeem o sık ve uzun süreli şehir dışına gidiyor, niye siz oraya daha yakın bir şehire taşınmıyorsunuz mesela?
Bende aciyorum o gecen 2 seneme. Esim herseyin farkinda ama yemek yaparken kaynanam bana yardim ettigi icin bazende alisveris yaptigi icin ki tek dertleri bogazlari doysun. Esimde bana ne istiyosun kadin sana yardim ediyo diyo. Ben istemiyorum yardim etmesini ben evli oldugumu bilmek istiyorum diyorumkole degilsin. ne demek gelin yemez, gelin gezmez manileri. cok pis saydirasim var tutuyorum kendimi
beni de aile mali gibi gormuslerdi
esimle baya yiprandik sonunda esim hep bana hak verdi yanimda oldu.
en ufak firsat versek yine ayni seyler yasanacak diye sinir koyduk.yeri geldi eve almadi esim yatiya geldiklerinde, ben hastaydim baya. yani bana cok eziyet olacakti. kotu de olsa yasandi bunlar. mecburuz artik boyle olmaya
inan kari koca o kadar guzel bir iliskimiz olduki anlatamam. gecen senerime acirim bir
valla yoruma cevap yazacaktım ama dumur oldum kalakaldım yazamadım tepkimi o şekilde belli ettimŞaka gibi, algıda ki değişikliğe bak. Ömür kısa, ama önemli olan kocayı memnun etmekmiş.
Onların ömrü ömür, bizim ki heba olmuş, dert mi...
vampir bunlarEvet, bu yüzden illede küçük gelin istiyor bu Kayınperder, KVgiller. Ana babasının çocukluğundan çıkmadan gelsin bizim çocuğumuz olsun ki, durumu kolay kabullensin, hiç bir dediğimize gıkı çıkmasın.
Ne zaman gidiyorlar? Asla onlara gitmeyin ilçeye. Eşinizle konuşun. Madeem o sık ve uzun süreli şehir dışına gidiyor, niye siz oraya daha yakın bir şehire taşınmıyorsunuz mesela?