Kaynanam çok üstüme geliyor

pembe1536

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2021
11
3
Kızlar bir şey sorucam biraz uzun olabilir ama. Durum şöyle eşim ve ben Türkiye’de yaşıyoruz ailelerimiz yurtdışında kalıyorlar. İki ailede aynı şehirde. Ben onları ziyarete gidecem 2 haftalık annem babam ailem hepsi beni çok özlüyorlar annem dayanamıyor ağlıyor her konuşmamızda. Ben iki taraftada kalmak isterim ama tabiki annemin yanında eski odamda daha rahat ederim. O yüzden kendi evimizde fazlalıkla kalırım kaynamgilde de 4-5 gün kalsam yeter bence. Ama kaynanam hiç memnun değil bu konuda. Hep onlarda kalcakmışım orası benim evimmiş beni kim görmek istiyorsa oraya gelmesi lazımmış yanı ailem arkadaşlarım felan. Kocam yanımda olmadığı halde. Sizce hangisi doğru? Daha anlatılacak çok şey varda kısa kesmeye çalıştım

Ayni konuyu zaten acmistiniz ve yorum yapilmisti. Neden tekrar aciyorsunuz?

Pasif kalmayacaksiniz yani kirilirsa da kirilsin hep insanlari mi memnun edeceksiniz? Ailemi ozledim diyorsunuz, cocuk degil yetiskin evli bir kadinsiniz. Karar sizin ve kayinvalideniz sizi zorlayamaz. Empati yapamiyorlarsa suc onlarda, siz gidin kalin ailenizde kayinvalideniz de istedigi kadar bozulsun

Kızlar bir şey sorucam biraz uzun olabilir ama. Durum şöyle eşim ve ben Türkiye’de yaşıyoruz ailelerimiz yurtdışında kalıyorlar. İki ailede aynı şehirde. Ben onları ziyarete gidecem 2 haftalık annem babam ailem hepsi beni çok özlüyorlar annem dayanamıyor ağlıyor her konuşmamızda. Ben iki taraftada kalmak isterim ama tabiki annemin yanında eski odamda daha rahat ederim. O yüzden kendi evimizde fazlalıkla kalırım kaynamgilde de 4-5 gün kalsam yeter bence. Ama kaynanam hiç memnun değil bu konuda. Hep onlarda kalcakmışım orası benim evimmiş beni kim görmek istiyorsa oraya gelmesi lazımmış yanı ailem arkadaşlarım felan. Kocam yanımda olmadığı halde. Sizce hangisi doğru? Daha anlatılacak çok şey varda kısa kesmeye çalıştım
Terbiyesiz kadın. Sakın bu fırsatı vermeyin ona.

Evet öyle ama susmuyorlar işte, kayınbabamda öyle olması gerektiğini söylüyormuş. Doğru olanı buymuş çünkü yani onlarda kalmam
Neden dogruymuş. Ogullarıyla evlendin diye onların tapulu malı mı oldun sen. Artık ailen senin ailen degil mi. Seni özleyemezler mi. Bilmem kaç yıl sonra hayatına girmiş, tek bagları eşinle evlendin diye olan insanlar kalkıp anne babanda kalamazsın diyemez. Hadlerini bilsinler.

Çok haklısınız gerçekten
Neden dogruymuş. Ogullarıyla evlendin diye onların tapulu malı mı oldun sen. Artık ailen senin ailen degil mi. Seni özleyemezler mi. Bilmem kaç yıl sonra hayatına girmiş, tek bagları eşinle evlendin diye olan insanlar kalkıp anne babanda kalamazsın diyemez. Hadlerini bilsinler.
çok haklısınız gerçekten

Ben bir gün bile kalmazdım bir kaç sefer ziyaretlerine giderdim sadece. Ne münasebet benim yerim neden onların yanı olsun. Beni doğuran anam babam dururken neden onların yanında kalayım. Siz sadece oğullarıyla evlisiniz ve bundan dolayı bir akrabalık oluştu aranızda onlar sizi tapulamadı. Saçmalamasınlar bu kadar da.

Yani bu durumda gider vakit geçirir anneme geri dönersin ben.
Aslında nerede,nasıl,ne kadar istersem kalabilirim.
Hadi eşin yanında olur o zaman beraber karar verirsiniz.
Asla taviz verme.
Hiç muhattap olmaya da gerek yok.
Eşine de önceden şöyle bu fikrini.
Kendi ailemde kalacağım ama senin anne ve babana ziyarete giderim de tamamdır.

X