kaynana ve çeyiz

Ay kurban olurum ben kayınvalideme. En başından beri birbirimizi çok sevdik ondan kaynaklanıyor sanırım. Evim ve mutfağım pespembeee en gördüyse pembe pembiş alır getirir halada. :nazar:

Maşallah diyin :nazar::KK48:

Ay kurban olurum ben kayınvalideme. En başından beri birbirimizi çok sevdik ondan kaynaklanıyor sanırım. Evim ve mutfağım pespembeee en gördüyse pembe pembiş alır getirir halada. :nazar:

Maşallah diyin :nazar::KK48:
ayyy maşallah tüü tüü nazar deymesin :nazar: Allah benimkinin de huyunu değiştirmesin :KK8:

Bizde de ufak tefek bişeyler alınır. Abim şuan nişanlı annem onun için gelinimize 1 çift kişilik mikrofiber yorgan 2 yastık 1 çift kişilik battaniye 1 çift kişilik nevresim takımı 1 çift kişilik pike takımı birde hamam seti aldı. Hepsini taç tan özenerek aldı gerçekten güle güle kullanırlar inşallah

Bizde de ufak tefek bişeyler alınır. Abim şuan nişanlı annem onun için gelinimize 1 çift kişilik mikrofiber yorgan 2 yastık 1 çift kişilik battaniye 1 çift kişilik nevresim takımı 1 çift kişilik pike takımı birde hamam seti aldı. Hepsini taç tan özenerek aldı gerçekten güle güle kullanırlar inşallah
inşallah iyi günlerde kullanırlar

kızlar ben de eşim de bursalıyız
bizde erkeğe de çeyiz yapılır
mutlaka bir tane yorgan
battaniye, gelinin arzusuna göre yatak örtüsü
2-3 nevresim takımı ve bir pike takımı
bir de hamam takımı veya gelin henüz almadıysa bornoz aile seti alınır
erkeğin uyku ve günlük giyim ihtiyaçlarını alırlar

kızlar ben de eşim de bursalıyız
bizde erkeğe de çeyiz yapılır
mutlaka bir tane yorgan
battaniye, gelinin arzusuna göre yatak örtüsü
2-3 nevresim takımı ve bir pike takımı
bir de hamam takımı veya gelin henüz almadıysa bornoz aile seti alınır
erkeğin uyku ve günlük giyim ihtiyaçlarını alırlar
bizde de yapılır maddidurumu iyi olanlar tencere kaşık çatal takımı bile alıyo

kızlar kaynananız söz ve nişan bohçaları dışında çeyizinize bişeyler aldı mı yada alması gerekiyor mu merak ettimde

valla benim ki kafasına göre
hiç sormadan etmeden koca bir yün yorgan uzun baş yastığı ve dandik bir uyku seti almış
o yün yorganı yıllardır nereye koyacağımı bilemedim
bir de şu cafcaflı özel diktirilen pike takımlarından yaptırmış daha hiç kullanmadık yazık
gereksiz yere masraf yapmış yani sağolsun da insan bir danışır bir eksiğin varsa onu alıyım diye nerdee...

valla benim ki kafasına göre
hiç sormadan etmeden koca bir yün yorgan uzun baş yastığı ve dandik bir uyku seti almış
o yün yorganı yıllardır nereye koyacağımı bilemedim
bir de şu cafcaflı özel diktirilen pike takımlarından yaptırmış daha hiç kullanmadık yazık
gereksiz yere masraf yapmış yani sağolsun da insan bir danışır bir eksiğin varsa onu alıyım diye nerdee...
düşünmüş ama en azından sorsaymış en senin kullancağın bişey olurdu hem israf olmazdı

Benim kaynanam benden hevesli her carsıya pazara gittiginde arsr eksik ne var ne lazım onun varmı bunun varmı yak anne alma fazlasıyla var dıyorum hatta daha bugun aradı su varmı bu varmı dıyor alma bosuna dıyorum masraf yok bugun pazarda karsılastık nevresim takımı almışş sagolsunn

Benim kaynanam benden hevesli her carsıya pazara gittiginde arsr eksik ne var ne lazım onun varmı bunun varmı yak anne alma fazlasıyla var dıyorum hatta daha bugun aradı su varmı bu varmı dıyor alma bosuna dıyorum masraf yok bugun pazarda karsılastık nevresim takımı almışş sagolsunn

maşallah kaynanana ne güzel işte evladının yuvasını kurmasında yardım ediyo
Allah bozmasın inşallah hep böyle devam etsin

benim kayınvalidem 1 tane çift kişilik 2 tane tek kişilik yorgan yaptırmış.çaydanlık,çelik tnecere,şarjlı süpürge,havlu almış çeyizime.çelik tencerem vardı boşu boşuna almış.bakır kaplardan yaptırmış bi de eski ki ben hiç sevmem öyle şeyleri.söz bohçasında da eskiden olduğu gibi basma,yemeni,dantelli havlu, patik,elbiselik,terlik,iç mamaşırı,namazla koymuşlar.bunların arasından bi tane patiği çok beğendim,birde elbiselik kadife bordo bi kumaş var onu.diğerleri kullanabilceğim şeyler değil.ekstradan parfüm,saten gecelik takımı,tarak seti koymuşlar.kullanıcağım şeylerin yanında kullanmıycaklarımda var yani o yüzden istemiyorum almasını ama kırmakta olmuyo.ihtiyacım olanı kendim beğenerek alırım, hiç gerek yok bence böyle şeylere.adet yerini bulsun diye illa yapıyolar işte.

Bizdede damat ceyizi vardir benim kaynanam cok kotu yuzu olan 2 ince yorgan verdi onun diainda esime ic camasiri bile ben almistim... esimin ailesi bencildir kari koca sadece kendino dusunur yinede Allah yollarini acik etain sonucta esimin ailesi.. Rabbime sukurler olsun ihtiyacimizda yok:KK45:

X