kaynana ve çeyiz

evet seviniyorlar. alındıklarının beğenilmesi hoşlarına gidiyor. anne kalbini kırmamak lazım. ben böyle hassas konularda kalp kırılmaması taraftarıyım yoksa kimse kimsenin aldığına ihtiyacı elbette yok. sağolsun benimki alır. bazı elektronik ev gereçlerimi aldı. salon takımı almış battaniye yatak örtüsü almış. biz ayrı şehirlerdeyiz geldiğinde hiç eli boş gelmez büyük küçük eline bir şey alıp gelir. benimde hoşuma gidiyor açıkçası. benim nışanlımda pek meraklı annesine çekmiş sürekli sorar beğendirip alır kargolar.

sizinki de biraz abartılı olmuş bizde de erkeğin çeyizi olur ama o kadar abartılı olmaz heralde bizim ayrı şehirlerde olup ayrı adet olması ama ben adet falan anlamam ne o öyle adet diye herkes karışıyo daha şimdiden halası benim kına geceme karışıyo

Son derece 'adet'lerden uzak bir aileye sahip olmama rağmen, eşimin ailesi maalesef ki öyle.
Yapacak bir şey yok.
Kırılmasınlar diye tamam deyip geçiyorsunuz.
Bizler evleniyoruz fakat onların da en değer verdikleri insan evleniyor.
Karşılıklı hoşgörü olmalı mutlaka.
Size tavsiyem, sadece çekirdek ailenin söylediklerini ciddiye alın.
Akrabaya girilirse ohooo...
Herkese güleryüz gösterin.
Kendi isteklerinizi 3 yapıyorsanız mutlaka onların isteklerinden birini de yapmayı unutmayın.
Her şey gelip geçecek, ama söylenen sözler unutulmaz.
Siz hanımefendiliğinizden ödün vermediğiniz sürece kazanan olursunuz.

bizde pek adetlere uzağız en azından biz öyeleyiz yok erkek tarafı onu alsın kız tarafı bunu diye bi zorlama falan yok zaten karşıyımda zaten
onların her dediğine tamam da dedim beğendiğimide söyledim beğenmediğimide az saygısızlık yapmadım
hep gülüyorum zaten kızsam bile kızmamış gibi yapıyorum canımı acıtınca saygımı bozmadan lafımıda esirgemiyorum
ama işim zor annanesi bi yandan halası bi yandan yandım yani

Heves başka, bana k.valide 2 yorgan yaptırmış bir de 2 nevresim takımı yorganla beraber, annemler ve teyzemlerden duyduğumda hep yorgan verilmesiydi. Ha tabii ihtiyacın olan bişeyi alayım söyle denmesi iyi değil mi iyi tabii ki, o zaman anın tadını çıkar, hevesli bir k.validen var. Benim annemin kuzeninin maddi durumu çok iyi, hevesi var diye çok beğenmiş hint takı setlerine benzeyen 2. bir set almıştı gelinine 15 bin liraya, onun haricinde nevresimler, gecelikler artık kafasına göre mi aldı, sorarak ihtiyacını mı aldı bilemiyorum ama güzel bişey tabiki..

şimdiden 2 yorgan varmış zaten pikomu ne yaptırcakmış günlük çatal kaşık takımı tencere takımı falan alıcam diyo da bilmiyorum ama baya hevesli bi de bunun çeyize benim aldıklarım var daha hediye gelceklerde var ama Allahıma çok şükür çok ta iyi anlaşıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…