kaynana ve çeyiz

simce123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
569
189
kızlar kaynananız söz ve nişan bohçaları dışında çeyizinize bişeyler aldı mı yada alması gerekiyor mu merak ettimde

2 Yorgan, 2 Nevresim takımı gerekmiyor bence, gerekse adı kız çeyizi olmaz..

benimkide aldı. yorgan yatak örtüsü nevresim yaptırmış sağolsun. her geldiğinde elinde illaki bir şey oluyor. bazı mutfak ihtiyaçlarımı aldı. elbette gerekmiyor zorunluluğu yok tabi ama hoşluk yapıyor. benimde hoşuma gidiyor.

benimki de soruyo da ben istemiyorum diyorum ama almış genede tupperwerden saklama kapları yorgan tencere takımı falan da

onlarda heves ediyolar. heveslerini kırmak istemiyorum. eeee gereksiz daha önce aldıklarımı almasın diye de o var anne şunu al diyorum. gereksiz harcamadanda kaçınmış oluyorum.

onlarda heves ediyolar. heveslerini kırmak istemiyorum. eeee gereksiz daha önce aldıklarımı almasın diye de o var anne şunu al diyorum. gereksiz harcamadanda kaçınmış oluyorum.
bende kaynanamın ben onu alcam dediklerini almıyorum aldıklarımdan almak istediği zaman da benim istediğim tarzda alması için rica ediyorum

benımkı zırnık almadı ya pardon bır eskı yorgan verdı ıcı sırf kuf olmus dısınada en ucuzundan kılıf almıs yuzlemıs.. dıyorumkı bırsey kokuyor allahım ne bu sonra farkettım kı yorganmıs gozlerıme ınanamadım

o kadar da olmaz ya çeyize çıkıyo sonuçta ama ya ayıp sen de kendini aldıklarınla örtün eşine annesinin aldığı küflü yorganı ört

Heves eder, ne ihtiyacın var alayım der bunlar başka, ben yapılması gerekiyor mu gerekmiyor mu konusunda şart olmadığını, ayıp olmayacağını, kendisine aslında düşmediğini yani zorunluluk olmadığını sadece hevesten dolayı yapabileceğini söyledim. Ha tabii bu evde dura dura küflenmiş yorganı verebileceği anlamına gelmiyor ayıp denen bişey var hiç bişey vermesin daha iyi..

Şahsen k.validem bana yapsa alır, bir süre sonra benim yerim yok yorganımda çok sen bunları kullanırsın en azından diye geri gönderirdim herhalde..

tabi zorunlu değil ama bende bişey istemiyorum ama alması daha iyi çünkü sıfırdan bir yuva kuruluyo onunda oğlu o evde yaşıyacağı için alması daha uygun benim düşüncem

tabi zorunlu değil ama bende bişey istemiyorum ama alması daha iyi çünkü sıfırdan bir yuva kuruluyo onunda oğlu o evde yaşıyacağı için alması daha uygun benim düşüncem

Şimdi şöyle adetlerimize göre düğünü yapmak erkek tarafına aittir. Evin küçük eşyaları yani ( mutfak, ev tekstili, beyaz eşya veya yatak odası isteğe göre ikisinden biri kız tarafına aittir) herşeye ortak koşsunlar dersen bilemem adetleri değiştirmiş olursun ya da durumlarının çok iyi olması gerekir. Ki öyle şeyler görüyorum ki herşeyi kız tarafı yapıyor ya da sadece çiftler yuvalarını kendi başlarına kuruyor (şekil A ben)

Zor olmuyor mu hemde çok zor oluyor. Ama aile girdiği zaman daha zor, yok onu al, yok bu daha iyi, hereşeye karışma hakkı görüyorlar kendilerinde tamam belki maddi anlamda yıpranmıyorsun ama bu seferde gönlüne göre olmayınca sen üzülüyorsun. Biz mesela o yönden çok rahatız kimse ne aldığımıza neyi nasıl yapacağımıza karışamıyor. İstersek bu koltuğu alırız, istersek diğerini hiç kimse pahalı, ucuz bile diyemiyor.

En basiti görümcem sözlü, nişanı olacak yakında aileler yapacak herşeyi sözlüsünün babası koltuğu kendi başına almaya kalkıyor, mobilyayı ayrı yahu sen mi yaşayacaksın o evde? Ama çiftler kendilerine biraz yetebilse bunlar az da olsa azalır..

ben adet peşinde değilim ben benim çeyizimi onlar yapsın ben hazıra konayım da demiyorum görüp duyduğum kadarıyla çeyize kaynanalarda bişeyler alıyo ben neler alındığını merak ediyorum sadece ben söylemeden banada almışlar alıyolarda hala hevesi oldukları için

kızlar kaynananız söz ve nişan bohçaları dışında çeyizinize bişeyler aldı mı yada alması gerekiyor mu merak ettimde
Benim kaynanamda yardım eder bişey görsün hemen resmini atıyo alayım mı güzel mi falan hep sorar neler aldın neler eksik diye ona göre oda almaya çalışıyo. Sağolsun çok hevesli
Sonuçta yeni bi ev ve çocuğun yaşayacak bunu da düşünerek bence ellerinden geleni yapmaları lazım, ama bi kural yok illa kaynana yardım edecek diye içinden gelen eder.

tabi ki böyle bi kural yok ben bana onu bunu al da demiyorum demem de sonra yarın öbür gün laf edilmesinden korktuğum için yapabildiğim kadar da yapıyorum zaten

benimki de soruyo da ben istemiyorum diyorum ama almış genede tupperwerden saklama kapları yorgan tencere takımı falan da

Evettt benim kayinvalidem soruyor ara ara bi sey lazim mi felan. Ben hep yok aldim, herseyim var çok sükür diyordum. Ama geçen sefer yine sordu "kizim güzel porselen çaydanlik gördüm alayim mi sana " diye sordu. Ben yine hayir demekten çekindim (halbuki 2 tane -kücük ve büyük- çaydanligim var), belli ki heves ediyordu. Ama benim de hosuma gitti bu düsüncesi "Al anne dedim, karsilikli çay içeriz" diye, o da gidip aldi ertesi gün

yuhhh yaniii

yuh kı ne yuhh koydum bı posete ıade edelı ıkı seneye yakın oldu ınan hala goturdugum yerde aynı posette acılınıp bakılmamıs bıle cunkı bılıyor ne verdıgını

Erkeğin de çeyizi olurmuş.
Evlenince öğrendim.
Kayınvalidem ben evime eşyalarımı yerleştirdikten sonra, kendisine göre eksik ya da az olan şeylerden aldı getirdi sağolsun.
Benim yatak odama ve misafir odama nevresim takımı yaptırmış, yorgan almış, bardak takımı falan almış, çaydanlık almış.
Tabi böylece artık iki kişi yaşadığım evimde 8 adet yorganım, 16 adet nevresim takımım, 5 adet çaydanlığım olmuş oldu.
Herhalde sayı böyle olmalıydı, bunları eksik gördü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…