kaynana sıkıntısı

ama canım kadının sana yaptığı kötü bişey yokki. belkide o seni sevmiyo istemiyo ama oğlumun eşi diye sana kötü söz söylemiyo mesela... ben takım elbise giymeyi sevmiyorum ama öğretmenim ve okula giderken takım elbise giymek ZORUNDAYIM. bende aman ben pijamayla gitcem deyip okula gidemem. herşey istediğimiz gibi olmaz. toplumsal kurallar gereği bazı fedakarlıklar yapmamız gerekir. kaynananızda sizi sevmese bile bunu dile getirmiyo. yani oda fedakarlık yapıyo. herşey tek kişinin istediği gibi olmuyo işte. ve böyle olaylara çok şahit oluyorum kaynanası yada ailesi iyi olduğu halde iyi olmayan gelinlerin yaşlanınca hayatları iyi olmuyo maalesef
Ne diyeyim sizde haklısınız tabi

Sizinle samimiyet kurmaya calısıyor kötü niyet sezmedim ben

Ama benim kv de sürekli faceden imalı, nasihat içerikli şeyler paylasırdı sorduğumuzda ve rahatsız olduğumu söylediğimizde ise paylasım yaparken lokumdan izin mi alacağım diye cevap verdi ben de faceden sildim engelledim halen daha facemde engellidir yeni face aldı ordan ekledi bi şans verdim baktım olmadı tekrar engelledim hiç hoşlanmam böyle paylaşımlardan

Benim kv de aranmak isterdi zaten kücük buyugu arar mantıgı var onda, ama ben hiç aramam bayramdan bayrama cunku haketmiyor aranmayı ben biri dusuk olmak uzere 2. Hamileligimi yasıyorum bir kere arayıp nasilsın dememis insanı aramam tripler tavırlar yaptı tabi ama aramıyorum huyum da degildir aramak kendi annemi babamı aramam ben havadan sudan hatir sormak icin, sadece bir sey soylenmesi gerektiginde ararim cunku

Senin kv iyi niyetli geldi bana benimki biraz tuhaftir oyle boyle basetmeye calisiyorum

Ben annesi ya da babasi yuzunden esimden vazgecmedim ve vazgecmem de onlar yuzunden esimle kavgami da ederim huzurum da bozulur mutlulugumu da gölgelerler ama esimden vazgecmedim (nisanlilikta) ve vazgecmem de
Allah kolaylık ve sabırlar versin canım .Zormuş bu işler

Kaynana klasik kaynana da son cumleye takıldım nisanlindan simdiden sıkıldıysan at nişanı evlenince tahammül bile edemezsin
Cesaret edemiyorum birşeyler beni engelliyor tutuyor.Nişan olmadan evvelde ilgi alaka sorunlarımız vardı ozamn bile ayrılmaya cesaret edemedim.Lafla çok söyledim fakat uygulamaya dökemedim.Biraz şunun korkusunu yaşıyorum ,bundan sonra hayatıma girecek olan kişi bundan iyi olmayacaktır korkusu ,ve ben yoruldum birini tanımaya çalışma çabalarından .ve kim olursa olsun hiçbir el oğlu el üstünde götürmeyecektir ,anası değilsin babası değilsin kız kardeşi değilsin.kan yok ki çeken

Ayy mecburi ilişkiler beni hep germiştir eşini seviyosun evleniyosun beraberinde bide ailesini sevmek zorunda kalıyosun. Beraberinde seni bi kalıba sokmaya çalışıyorlar ideal gelin şöyle olur böyle llur diye kafalarındaki imaja aykırı gelirsen senden kötüsü yok off daraldım
Aynen öyle .Bende çok daraldım .Bilerek evlenmeyip ömür boyu bekar yaşamak isteyenleri şimdi daha iyi anlıyorum

Kendisi de anne olan bir kişi annenize ne demenizi bekliyor? Kızı yok mu bu kadının? Kendi kızı olsa böyle davranılmasını ister mi acaba? Köle zannediyorlar resmen gelinleri? Allah hepsinin cezasını verecek merak etmeyin...

Artik evlendin babanin evinden çıktın. Annende babanda bizleriz.. Artik biz bir aile olduk...

Ayni bu moddalar..
Ben bir daha annemi babami görmeyeceğim.. Onlar izin verirse onlarin gözetiminde bir kac saat belki gidebilirim..

Artik tek anne babamiz var..

Kızı var evet.. Anasinin evinden cikmaz. Ve kızı ile de diyalog su ;. ahhh keske gitse kayınvalidesine ben hep gönderiyorum git kizim diyorum.. Artik sen o ailenin oldun git... Ama işte onun kayinvalidesi kötü... Iyi olsa gider... Herkes sen gibi şanslı mi ???

:))

Yaaa... İşte kızının kaynanasi kötü. Benim ki iyi... O yüzden kızı annesinde duracak.. Ben kayinvalidemde...

Insallah Allahin takdirini bekliyorum duayla...

:KK43: kocamın annesi deyip ,sonuçta bi anne deyip,bizde ilerde anne olucaz ne görmek istersek öyle olmalıyız deyip, hep birşeylere susmaya ,içimize atmaya ses çıkarmamaya mecbur bırakılıyoruz bizler bence .keşke oğlan anneleri bu kadar ego yüklü olmasalar da evlatlarını malları sanmayıp ,Allah ın emaneti olarak görüp ,sadece mutluluklarına odaklanabilseler.

Evladini mali saniyor cok doğru bir cümle..
Onu ben doğurdum sen karışamazsın demisti mesela bana :)

Haddimi bildirdi yaaaa ... Ben kimim neticede :KK51:

Benim kv cok çekmiş.. Ben asla çektirmem diyordu anlatiyordu nişanlıyken... Oğluna ne sözler verdiriyordu. Baban bana cok etti oglum sen sakin karıni ezme sahip çık diye.... Sonra ne oldu hala bilinmez..

Oğlum karıni ez moduna büründü.. Şımartma oldu..

Evet Allah nasip ederse asla onun gibi olmayacagim...

Bu ne yahuu siz izole kimseyle görüşmeden etmeden sadece eşinizle bir hayat mı istiyorsunuz hayatınızda kendi ailemde bile çok görüşmem diyen birinin kaynanasını istememesi doğal da sonradan evliliğinize bu zarar verecek. Alt tarafı kadın bir kahvaltı organize etmiş siz de dışarıya gideceğinizi kadına son dk söylüyorsunuz kadın akrabaları çağırmış ne kadar da hoşgörüsüzsünüz yemekte sana hasta olursam bakarsın dedi diye niye hemen ciddiye alıyorsunuz hem baksanız ne olur ki o da eşinizin annesi haftada bir gitmeyi bırakın aramaya yeriniyorsunuz ne diyeyim Allah size sizin gibi evlat vermesin.

Bana ortada asiayacak bir sorun varmis gibi gelmedi.
Sizin tepkilerinizi asiri buldum. Kayinvalideniz geliniyle iyi olmak vakit gecirmek istiyor bence.
Ben kadinda kotu niyet sezmedim size kadinin her dedigi batiyor gibi geldi.
Hasta olursam bakarsiniz demis sizde bakariz tabi anne diyim bu kadar yani.
Sadece pazar gunleri sevgilinizle vakit gecirememek konusunda size hak verdim.

Cesaret edemiyorum birşeyler beni engelliyor tutuyor.Nişan olmadan evvelde ilgi alaka sorunlarımız vardı ozamn bile ayrılmaya cesaret edemedim.Lafla çok söyledim fakat uygulamaya dökemedim.Biraz şunun korkusunu yaşıyorum ,bundan sonra hayatıma girecek olan kişi bundan iyi olmayacaktır korkusu ,ve ben yoruldum birini tanımaya çalışma çabalarından .ve kim olursa olsun hiçbir el oğlu el üstünde götürmeyecektir ,anası değilsin babası değilsin kız kardeşi değilsin.kan yok ki çeken
Belki daha mutlu olacağınız kişiyi bulacaksınız, belki de bulamayacaksınız. Bu bir zorunluluk değil ki. Belki de siz evliliğe uygun değilsiniz. Bunların hepsi ihtimal. Ama şimdiden tahammül sınırınız zorlanmış belli ki. Biraz daha düşünmelisiniz. Ek olarak da her kayınvalide bu kadar beni ara, bana gel, şunu yap demez. Belki de oğlu dedirtmez. Doğru kişiyi bulmak bu yüzden önemlidir.

Hayatin boyunca pişman ve mutsuz olarak mi yasamak istiyorsun ? Duzelmiyorsa evlenince daha da kotu olur.

Belki daha mutlu olacağınız kişiyi bulacaksınız, belki de bulamayacaksınız. Bu bir zorunluluk değil ki. Belki de siz evliliğe uygun değilsiniz. Bunların hepsi ihtimal. Ama şimdiden tahammül sınırınız zorlanmış belli ki. Biraz daha düşünmelisiniz. Ek olarak da her kayınvalide bu kadar beni ara, bana gel, şunu yap demez. Belki de oğlu dedirtmez. Doğru kişiyi bulmak bu yüzden önemlidir.
Aynen benim kv ne ara der ne de şunu bunu yap. Oğlu mutlu olsun ister. O yüzden kaynanalik yapmamaya karar vermiş :) maalesef türkiyede kadınlar belli bir yasa gelince kendilerini evlenmek zorunda hissediyorlar. Aman evde kaldı demesinler

Bu ne yahuu siz izole kimseyle görüşmeden etmeden sadece eşinizle bir hayat mı istiyorsunuz hayatınızda kendi ailemde bile çok görüşmem diyen birinin kaynanasını istememesi doğal da sonradan evliliğinize bu zarar verecek. Alt tarafı kadın bir kahvaltı organize etmiş siz de dışarıya gideceğinizi kadına son dk söylüyorsunuz kadın akrabaları çağırmış ne kadar da hoşgörüsüzsünüz yemekte sana hasta olursam bakarsın dedi diye niye hemen ciddiye alıyorsunuz hem baksanız ne olur ki o da eşinizin annesi haftada bir gitmeyi bırakın aramaya yeriniyorsunuz ne diyeyim Allah size sizin gibi evlat vermesin.
Bütün sayfaları okumamış olabilirsiniz. Konu Sahibi annesine anne demeyecekmis :)) Valla benim gözümde kv kafayı yemiş. Benim de kızım var. İlerde evlenir ve kvsi böyle bir şey derse olurum herhalde uzuntuden

Eee evlatları baksın. Konu sahibi evladı değil ki gelini. Bana bak demeye hakkı yok.

Bütün sayfaları okumamış olabilirsiniz. Konu Sahibi annesine anne demeyecekmis :)) Valla benim gözümde kv kafayı yemiş. Benim de kızım var. İlerde evlenir ve kvsi böyle bir şey derse olurum herhalde uzuntuden

Annesine anne demesi sorun edilen başka bir arkadas

Ben çok kötü niyetli bir kayınvalide göremiyorum canım ya. Öyle şeyler söylerler şakadır bu yani. Hasta olsalar gidip sen bakmayacaksın tabi ki. En dazla bi aramanı, bi yemek yapıp götürmeni isterler, e bu da aile olmanın gereğidir zaten. Nişanlın da tabi ki istemez annesiyle ilgili kötü şeyler. Sen kayınvalidenle konuş sıkıntılarını oğlunu sokma araya. Ama sana tavsiyem kimseden etkilenerek gereksiz tavırlar içine girme. Neticede ilişkilerde karşılıklılık esası vardır bir tarafın çok kötü niyetli olmadığı sürece. Hep terbiyeli, saygılı ve anlayışlı. Emin ol ki bişey kaybetmezsin. Ayrılsan bile kavga dövüş olacağına sessiz sedasız, " yürümedi ama iyi kızdı" desinler arkandan. Tabi kritik anlar vardır o anları da değerlendirip sınırlarını güzelce çizebilmelisin nişanlın da dahil olmak üzere herkese.

Artik evlendin babanin evinden çıktın. Annende babanda bizleriz.. Artik biz bir aile olduk...

Ayni bu moddalar..
Ben bir daha annemi babami görmeyeceğim.. Onlar izin verirse onlarin gözetiminde bir kac saat belki gidebilirim..

Artik tek anne babamiz var..

Kızı var evet.. Anasinin evinden cikmaz. Ve kızı ile de diyalog su ;. ahhh keske gitse kayınvalidesine ben hep gönderiyorum git kizim diyorum.. Artik sen o ailenin oldun git... Ama işte onun kayinvalidesi kötü... Iyi olsa gider... Herkes sen gibi şanslı mi ???

:))

Yaaa... İşte kızının kaynanasi kötü. Benim ki iyi... O yüzden kızı annesinde duracak.. Ben kayinvalidemde...

Insallah Allahin takdirini bekliyorum duayla...
cahilce düşünceler ve basit karakterler diz boyu malesef oğlan annelerinde

Hayatin boyunca pişman ve mutsuz olarak mi yasamak istiyorsun ? Duzelmiyorsa evlenince daha da kotu olur.
Evet :KK43: ama ya daha güzel olursa? Tüm bunlar nişanlıyken çok birlikte olamamanın verdiği sıkıntılarsa .bilemiyorum ki .herşey belirsiz.çok mutlu başlayıp geçimsizlikten ayrılan çok insan da gördüm.

Ben çok kötü niyetli bir kayınvalide göremiyorum canım ya. Öyle şeyler söylerler şakadır bu yani. Hasta olsalar gidip sen bakmayacaksın tabi ki. En dazla bi aramanı, bi yemek yapıp götürmeni isterler, e bu da aile olmanın gereğidir zaten. Nişanlın da tabi ki istemez annesiyle ilgili kötü şeyler. Sen kayınvalidenle konuş sıkıntılarını oğlunu sokma araya. Ama sana tavsiyem kimseden etkilenerek gereksiz tavırlar içine girme. Neticede ilişkilerde karşılıklılık esası vardır bir tarafın çok kötü niyetli olmadığı sürece. Hep terbiyeli, saygılı ve anlayışlı. Emin ol ki bişey kaybetmezsin. Ayrılsan bile kavga dövüş olacağına sessiz sedasız, " yürümedi ama iyi kızdı" desinler arkandan. Tabi kritik anlar vardır o anları da değerlendirip sınırlarını güzelce çizebilmelisin nişanlın da dahil olmak üzere herkese.
Aynen öyle tabikide aile olmanın gereğini seve seve gönülden yerine getiririm .Lakin şaka da olsa bu tarz şeylerin lafını etmeleri hoş mu ?Kim olsa benlik duygusunu sezer kadındaki.annene daha çok gidersen kıskanırım,gelin içerde oturacak ben mutfakta iş yapıcam öyle şey olmaz ,umreye gideceklermiş zamanında nişanlıma sen evlende öyle gidelim demiş ,misafirler geldiğinde rahat ederiz demiş.ya böyle lafları 1 değil 2 değil .okumuş bir kadında ayıp

Evet :KK43: ama ya daha güzel olursa? Tüm bunlar nişanlıyken çok birlikte olamamanın verdiği sıkıntılarsa .bilemiyorum ki .herşey belirsiz.çok mutlu başlayıp geçimsizlikten ayrılan çok insan da gördüm.
Bence insan evlenirken kafasinda soru isareti olmamali nisanlilik evliligin demosudur yani nasil basliyorsa oyle gidiyor azla yetinirim sorun etmem sineye cekerim diyorsan sorun olmaz ama baska türlüsü zor.

X