Amin inşallah .teşekkür ederimEMPATİ KURUNCA ÇOK DA KÖTÜ NİYETLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM KAYINVALİDENZİN. SİZİ BENİMSEMİŞ, SEVMŞ. HANGİ KAYINVALİDEYE GİTSENİZ EMİN OLUN BUNLARI DUYARSINIZ. ONUN GÖZÜYLE BAKIN. EVLENİRKEN AİLELERLE DE EVLENİLİYO MALESEF. 3 GÜNLÜK DÜNYADA HİÇ BİŞEY İÇİN KALP KIRMAYA DEĞMEZ. ŞAHSEN BEN HİÇ ARAMASANIZ BİLE CUMA GÜNLERİ ARAMANIZ TARAFTARIYIM. BEN KENDİ ADIMA ÖYLE YAPIYORUM. MUTLU OLUYOR. DÜŞÜNSENİZE 3 DK BİR İNSANI NE KADAR MUTLU ETMEYE YETİYOR BİLE. RABBİM MUTLULUKLAR NASİP ETSİN.
evet öyle gibiEvlenirseniz yandınız valla. Nişanlınız da arkanızda duracak gibi değil bir şey olursa. Erkenden ne olduklarını belli etmişler ne güzel. Sonra ağlamayın. Siz bilirsiniz tabi :)
sağol inşallah bakalım.umarım nişanlılık devrelerinin getirmiş olduğu zorluklardandır.ama tabi annesi dediğinz gibi bi egemenlik kurma derdinde.ooof ofbana sanki üzerinde egemenlik kurmak istiyormuş gibi geldi. sanki ben ne dersem onu yapsın hasta olursam gelip baksın, benim sözüm dinlensin gibi. yalnız evlenince bunun dozu artıyor. daha kurnazlaşıp oğlunun olmadığı yerlerde konuşulmaya laf söylenmeye başlıyor. çünkü oğluna şikayet etsen annesine laf söyletmeyecektir. Allah yardımcın olsun
"bu daha başlangıç" tatlım, evlenince korku filmi başlayacak :) başrolde kaynanan
böyle yaptığı sürece uzaklaştıracak kendinden dahada.ya akıllanacak yada oğlunun mutsuzluğunu izlesin dursunofffff
tamam haklısınız ama mutlu olmak için birazcık fedakar olmak lazım. annesine he de geç. sonuçta kadın size hakaret etmemiş. yani ben kadında kötü bir durum görmedim6 aydır nişanlıyım.
kendi akrabalarımla dahi bayramdan bayrama veya aile toplantılarında görüşen biriyim.
müstakbel kayınvalidem konuşmalarında ara ara dile getiriyor ,
sık sık gelini tarafından aranmaktan hoşnut olacağını.
beni haftada bir veya 2 haftada bir arayıp dururlar babannede dahil.
kendi aramalarına lafım yokta benden de beklediklerini dile getirmeleri ,
ara nolcak büyüğün en azından cumaları ara her hafta demeleri.
yani ben koskoca kızım 28 yaşında,
kendi bir yapım var karakterim var onların demesiyle mi hareket edicem sırf gönülleri olsun diye .
önceleri arardım arada bi yine fakat habire empoze etme çabaları soğuttu birşey yapasım gelmiyor içimden.
Bir keresinde şaka yollu gibi kendi annene daha çok gidersen kıskanırım demişti.
Nişanımın ertesi günü gençler olarak yani benim kardeşlerimle birlikte ,
anne babalar yok kahvaltıya gidelim demiştik.Kardeşimin biride ertesi gün 15 saat uzaklıkta ki işinin olduğu yere gideçekti nişanım için burdaydı eşiyle.
nişanlıma henüz söylememiştim,fakat nişan günüde annesi kendi evine kahvaltıya çağırmıştı.
babam biraz katıdır öyle herzamn herşeye müsade etmez,
bi düşüneyim demişti şaka yollu.neyse sabah oldu tabi kayınvalidenin bizim kahvaltı olayından haberi yoktu, akşam telaşeyle aklıma gelmemişti söylemek.
sabah söyledim arayıp.bi duraksadı nişanlımın dayısıgiller onun için gelmişlermiş ayıp olur onlara dedi bi konuşalım dedi nişanlınlada.
nişanlımda annesi izin vermediği, gitme ayıp olur dediği halde kapıyı çarpıp gelmiş emrivakiden hoşlanmadığı için.
En başta bunların yaşandığından haberim yoktu ,annen ayıp our dedi gelme istersen dedğimde, bişey demedi annem demişti.bilseydim zaten gelmesini istemezdim .
gerçi hoş kayınvalide hanımın istediği benimde orda olmammış sadece oğlu değil.
2 gün geçiyor soyluyo annesiyle arasının kötü olduğunu bi çiçek alıp gitsek mi diye.tamam dedim ama benim kabahatim yok kendi başıma çiçeği alır giderim.
özür babında gitmem dedim.öylelikle kadının gönlü hoş edildi.
tabi nişanlımla barışmadılar uzun bi süre.
Yine bu kadın facede gelinli oğullu kaynanalı paylaşımlarda bulunuyor ,özellikle geline nasihatlarla dolu paylaşımlar. güya da bana mesaj vermeye çalışmıyomuş karşıma alıp konuştum öyle dedi.
durduk yere öyle şeyler paylaşılır mı ama.
Yine bir keresinde de beni aramıştı yürüyüş yapalım diye gelemem dedim hastayım,ozamn akşama nişanlın alsın yemek yiyelim rahatsızlık vermiyim
dedim hasta hasta sizede bulaşmasın reddettim.ama sonra içim rahat etmedi gittim,neyse yemeği yedik biraz oturduk ,ben dedim kalkayım gripte olunca bulaşmasın hasta olmayın dedim.hemen üzerine
hasta olursak sen gelir bakarsın dedi.tebessümlü idi yüzüm sonra yine bidaha araya sokuşturdu aynı cümleyi.Anlamıyorum ya kadın genç 50 yaşında.hasta değil bişey değil habire bi
kendilerine baktırtma derdinde ,kızı da var üstelik .el kızına denecek laflar mı allahaşkına
nişanlım böyle şeyleri duymak istemiyor ,zaten anlatsamda anlamıyor beni ,paylaştığımda çekip gidiyo kavga ediyoruz
sadece hafta sonu pazar günleri işi yok ,bende o günlerde bisiklete binmek istediğinde onu da çağırıyorum ,yok bizimkileri kahvaltıya götürücem diyor ,kahvaltıya gitmek istemiştim yine bi pazar yine aynı şeyle karşılaştım,pikniğe çağırmıştım yine aynı .tabi bunlar üst üste olan şeyler değil.aralıkları fazla şeyler.ben nezamn istesem ailesi ile planı var oluyo.her seferinde ailesinin karşıma çıkmasından gına geldi.ikimize ait bi hayat olamıcakmış gibi geliyor.sadece kız kardeşi var oda dışarda okuyor .
kusura bakmayın fazla uzattım .
ben çok boğuluyorum artık bu durumlardan ama.ünivde tanışmıştık nişanlımla uzun bir birlikteliğimiz var severdim bazı ilgisizliklerine,
hep kendi isteğine keyfine göre hareket etmelerimize rağmen veya da bi alışkanlıktı benimkisi diyelim .ne düşüneceğimi ne istediğimi bilemez oldum ,
anasıda böyle çıkınca.
sizce ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım bana akıl verin lütfen.
çok sıkılıyorum nişanlımla bile konuşasım gelmiyor bazı zamanlar .evlenmekten soğudum resmen.
kendi başıma kalıp kafamı dinleyesim geliyor
ama doğru karar ne olur onuda bilemiyorum.
of of Allah yardımcın olsun o zamansağol inşallah bakalım.umarım nişanlılık devrelerinin getirmiş olduğu zorluklardandır.ama tabi annesi dediğinz gibi bi egemenlik kurma derdinde.ooof of
Kendisi de anne olan bir kişi annenize ne demenizi bekliyor? Kızı yok mu bu kadının? Kendi kızı olsa böyle davranılmasını ister mi acaba? Köle zannediyorlar resmen gelinleri? Allah hepsinin cezasını verecek merak etmeyin...Nişanlılık evresinde farkında olup sorgulamanız bile büyük bir şans.
Bizzat benzer şeyleri yaşadığım halde göz kararmasıyla evlendim... Yok canım bana öyle gelmiştir,yok canım kayinvalidem iyi kadın.... Gördüğüm halde görmüyorum gibi davrandım...
Ve evlendiiiimmmm...
Bingo 3 günlük gelinim... Kan kusana kadar ağladım..
1 aylik gelinim yatakdan kalkamadım felc geçiriyordum adeta.
3 aylık gelinim olduğum yere yığıldım...
Bir gram huzur vermedi...
Anneme gitmem anneme anne demem anneme sarilmam annemle konuşmam olay oldu ??? İnanılır gibi değil de mi..
Evet 50 bile degil.. Ama her an ölecek gibidir.. Oğlum bana bak . oğlum beni birakma.. Sonra durur Allah gelinin eline düşürmesin diye de laf sokar..
Ne yapmıştır o gelin ?
İyi düşünün gerçekten iyi düşünün...
Mesafemi koyarim kendimi ezdirmem diyorsaniz ne ala... Ama biraz yumuşak yaniniz sessiz yüzünuz varsa o zaman çok çekiyorsunuz söyleyeyim....
Nişanlılık evresinde farkında olup sorgulamanız bile büyük bir şans.
Bizzat benzer şeyleri yaşadığım halde göz kararmasıyla evlendim... Yok canım bana öyle gelmiştir,yok canım kayinvalidem iyi kadın.... Gördüğüm halde görmüyorum gibi davrandım...
Ve evlendiiiimmmm...
Bingo 3 günlük gelinim... Kan kusana kadar ağladım..
1 aylik gelinim yatakdan kalkamadım felc geçiriyordum adeta.
3 aylık gelinim olduğum yere yığıldım...
Bir gram huzur vermedi...
Anneme gitmem anneme anne demem anneme sarilmam annemle konuşmam olay oldu ??? İnanılır gibi değil de mi..
Evet 50 bile degil.. Ama her an ölecek gibidir.. Oğlum bana bak . oğlum beni birakma.. Sonra durur Allah gelinin eline düşürmesin diye de laf sokar..
Ne yapmıştır o gelin ?
İyi düşünün gerçekten iyi düşünün...
Mesafemi koyarim kendimi ezdirmem diyorsaniz ne ala... Ama biraz yumuşak yaniniz sessiz yüzünuz varsa o zaman çok çekiyorsunuz söyleyeyim....
umarım bizler kendi çocuklarımıza ,bu cahillikleri yaşatmayızkocamın annesi deyip ,sonuçta bi anne deyip,bizde ilerde anne olucaz ne görmek istersek öyle olmalıyız deyip, hep birşeylere susmaya ,içimize atmaya ses çıkarmamaya mecbur bırakılıyoruz bizler bence .keşke oğlan anneleri bu kadar ego yüklü olmasalar da evlatlarını malları sanmayıp ,Allah ın emaneti olarak görüp ,sadece mutluluklarına odaklanabilseler.
peki o fedakar olacak olan niye yaşını başını almış oğlan anneleri değil?niye hep biz yeni evlenenler ,bunları çekmek zorunda bırakılıyoruz?hep kabullenişimizden bişeyleri.aman saygısızlık olmasın aman bak ilerde seninde çocuğun olcak sende yaşarsın şeklinde korkutmalar.biride oğlan annesine diyor mu gençler daha ,bırakın mutlu olsunlar istedikleri şekilde. beklemeyin bişey karışmayın hayatlarına .kendileri oluştursunlar tecrübelerini.YOK .BUNLARI DİYEN BİR ALLAH IN KULU YOK .HEP VERİCİ BİZ GENÇLER .tamam haklısınız ama mutlu olmak için birazcık fedakar olmak lazım. annesine he de geç. sonuçta kadın size hakaret etmemiş. yani ben kadında kötü bir durum görmedim
ama canım kadının sana yaptığı kötü bişey yokki. belkide o seni sevmiyo istemiyo ama oğlumun eşi diye sana kötü söz söylemiyo mesela... ben takım elbise giymeyi sevmiyorum ama öğretmenim ve okula giderken takım elbise giymek ZORUNDAYIM. bende aman ben pijamayla gitcem deyip okula gidemem. herşey istediğimiz gibi olmaz. toplumsal kurallar gereği bazı fedakarlıklar yapmamız gerekir. kaynananızda sizi sevmese bile bunu dile getirmiyo. yani oda fedakarlık yapıyo. herşey tek kişinin istediği gibi olmuyo işte. ve böyle olaylara çok şahit oluyorum kaynanası yada ailesi iyi olduğu halde iyi olmayan gelinlerin yaşlanınca hayatları iyi olmuyo maalesefumarım bizler kendi çocuklarımıza ,bu cahillikleri yaşatmayız
peki o fedakar olacak olan niye yaşını başını almış oğlan anneleri değil?niye hep biz yeni evlenenler ,bunları çekmek zorunda bırakılıyoruz?hep kabullenişimizden bişeyleri.aman saygısızlık olmasın aman bak ilerde seninde çocuğun olcak sende yaşarsın şeklinde korkutmalar.biride oğlan annesine diyor mu gençler daha ,bırakın mutlu olsunlar istedikleri şekilde. beklemeyin bişey karışmayın hayatlarına .kendileri oluştursunlar tecrübelerini.YOK .BUNLARI DİYEN BİR ALLAH IN KULU YOK .HEP VERİCİ BİZ GENÇLER .