kaynana sıkıntısı

Çöpsüz üzüm bulmanız lazım.. Artık hayatınız sadece kendi değerlerinize göre şekillenmeyecek.. Kendi adınıza hareket ederken eşinizi de düşünerek adımlar atmanız gerekecek.. Ben bunları yapamam diyecek durumdaysanız baştan zaten evlenmeyin.

bende farklı düşünmüyordum zaten ,beni bıktıran yapmam gerekenlerin habire söylenmesi oldu,bunların beklenmesi .yapılmayınca anlayış gösterilmemesi orda burda konuşulması. elbette yapacaktır elinden geldiğince her gelin .ama zamanla olur bişeyler ben daha nişanlıyım ve bu el kızına söylenmez çünkü soğutuyor böyle şeyle kendinden

Aileci demek ki sizede vakit ayırması lazım demek ki denge saglıyamıyo onların yaşam tarzına göre yaşıyacaksınız şimdi evlenince de değişmez sanırım herkez bu tip kaynanalardan şikayetci
ailecil ama bana karşı öyle.anlattığımda yaşadığım bunalımı, anlamaya çalışmak yerine karşı tarafı savunur.ama onlarla iken anasıyla sık tartışır çoğunlukta evde durmaz akşamları huzuru olmuyomuş evde.

soğumak mı ne anlamlandıramadığım bişey bu.en ufak iyi davranışıyla içimde kelebekler uçuşuyo,beni anlamaya çalışmadığında ,istediğmde gönlümü etmediğinde inciniyorum, çok reddedildim bugüne kadar çünkü .benim istediğimde hiç bişey olmadı diyebilirim .üzerine hep küstüm kavgalar ettik anca ondan sonra yapıldı yapıldığında da .ama değeri kalmadı .böylesi durumlarda görmeyesim geliyo işte

bu kv ler gelin değilde sırtlarına çıkacak hamal alıyolar sanki.eskidenmiş eskiden o adetler sen hiç bişi almıyosun ne gelin ne evlat ne kız bitti nokta.oğlunun yuvasını yapıyosun o kadar.
ah bir anlasalar bunu .sadece bunu gözetebilseler.malları sanıyolar kimi anne baba evlatları.kendilerine bakıtmak için doğurmuş gibiler.Allah ın emaneti olduğunu bi kıt kafaları idrak edebilse.

Çok uzun okuyamadım

Ama nişanın ertesi günü kahvaltı için Kv yi neden aradın nişanlını ara çağır yani

Kv ye sana gelemeyeceğim diye aradı isen de ayıp evet kadın hazırlık yapmıştır ama nişanlını çağırmaya anneyi aramış isen hata sende

Sık ara dediklerinde de açıkça söyle aramam ben sık kimseyi diye ben kendi annemi 10 günde arıyorum Kv yi mi arayacağım

10 yıllık evliyim hiç aramadım küs falan değilim

kesinlikle öyle. vicdansız biri değilim okadarınıda yapmayacak zaten :) sadece kayınvalidenin söylemeleri bende ters etki oluşturuyo yapacak dahi olsam içimden gelemiyor.
söylediklerini duymazdan da gelemiyorum öyle bi yapım yok içimde yer ediyo herşey.
babanneyi bile aradığımda anneni aradın mı diye soruyo ara diyor herseferinde .hatta kayınvalideye habire sorar dururmuş gelin aradı mı diye .oda aramadı dermiş.ha orda aradı deyiverse ne olur ,anlayış gösterse.
madem ben de bunalıyorum biliyor bunu.babannede boyuna niye aramıyo ki dye söylenip durmaz .
70 yaşında kadın duyma diyor kendi annem ama arayasımda gelmiyor ki buşekilde olunca .diğer taraftan kendi arıyo utanıyorum da öyle.ben ne yapacağımı şaşırdım kaldım .bir yandan kendi kimliğim hiç ediliyor bir yadan incitme üzme korkusu.

kayınvalideyi nişanlımı çağırmak için tabikide aramadım.beni çağıran kayınvalide olduğu için gelemeyeceğimi bildirmek adına onu aradım

teşekkürler
bende anlamıyorum hepmi böyle olur bu kayınvalideler. birde anlayamadığım kadın kendi evine mi koştursun, kendi anne babasına mı koştursun kayınvalidesine mi.bizim bakmakla mükellef olduğum sadece kendi anne babamızdır mecburiyetimiz varsa sadece onlaradır ben bunu bilirim.kayınvalideler böyle beklentilere girmese laflarını etmese herşey ne kadr kolay ve güzel olacak

bende anlamıyorum hepmi böyle olur bu kayınvalideler. birde anlayamadığım kadın kendi evine mi koştursun, kendi anne babasına mı koştursun kayınvalidesine mi.bizim bakmakla mükellef olduğumuz sadece kendi anne babamızdır mecburiyetimiz varsa sadece onlaradır ben bunu bilirim.kayınvalideler böyle beklentilere girmese laflarını etmese böyle şeylerin azıcık onurlu olsa herşey ne kadr kolay ve güzel olacak

Sana bi tavsiye, ne kadar sevmesende istemesende saygi duymak zorundasin. Evlenince maalesef ailesiylede evleniyorsun. Kendi yuvanin huzuru olsun istiyorsan suyuna gidiceksin bi kac gunde bi arayip hal hatir sorucaksin. Erkek anneleri senin kendi akrabalarini ne kadar arayip aramamana bakmaz, kendileri hep bekler. Ben kendi annemi cok gormem yakin oturmamiza ragmen ama kayinvalidem hergun ordayim zanneder. Bende artik kendimce onun gonlu olsun diye arayip napiyorsun diyorum haftada bi iki kere. Bu dengeyi kurmak senin elinde. Her ne kadar gicik olsakta gunun sonunda onlarin sozu geciyor. Kendi kafanin rahatligi icin birazda onlarin suyuna gitmeye calis. Evlenince isler cok daha karisik oluyor. Hem mesafeni koyup hemde saygindan kusur etmezsen cok mutlu olursun. idare etmeyi ogrenmemiz gerekiyor kaynanalarda akil yok!

Haklısınız malesef. Nasıl becericem bilmiyorum.stresten midem bulanıyor ufacık şeylerden hastalanıyorum .yüzüğü atabileck cesaretimde yok .uzun bir birliktelik söz konusu .Ailesin önceden tanımış olsaydım bu zamana gelmeden işler ayrılmıştım.

Ben taniyordum ama asikmiydim neydim gormuyordum yada evlenincemi anladim nedir. Bak mesela 3 daha 3 gun once ondaydim kizima haftada 1 gun bakiyor gidip aldim oturdum biraz. Bugun aradi iste aa aksam gelin yemek yapicam bende dedim boyle boyle baska bisey planladik diye yemege. Tavir yapip bana iyi gelme sen diyor. Dedim tavir alicak bi konu yok. Idare etmeyi ogreniceksin aslinda puf noktasi burda :)

EMPATİ KURUNCA ÇOK DA KÖTÜ NİYETLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM KAYINVALİDENZİN. SİZİ BENİMSEMİŞ, SEVMŞ. HANGİ KAYINVALİDEYE GİTSENİZ EMİN OLUN BUNLARI DUYARSINIZ. ONUN GÖZÜYLE BAKIN. EVLENİRKEN AİLELERLE DE EVLENİLİYO MALESEF. 3 GÜNLÜK DÜNYADA HİÇ BİŞEY İÇİN KALP KIRMAYA DEĞMEZ. ŞAHSEN BEN HİÇ ARAMASANIZ BİLE CUMA GÜNLERİ ARAMANIZ TARAFTARIYIM. BEN KENDİ ADIMA ÖYLE YAPIYORUM. MUTLU OLUYOR. DÜŞÜNSENİZE 3 DK BİR İNSANI NE KADAR MUTLU ETMEYE YETİYOR BİLE. RABBİM MUTLULUKLAR NASİP ETSİN.

offf off nedir bu kendini birşey sanan ve herkesin , onun için pervane olmalarını bekleyen hep isteyen egocular !bırakın bizi çekin kendinizi !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…