- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladığım kadarıyla ağaç kovuğundan çıkan bir eş lazım kadınlara. Kocayı alın ama ailesi umurumuzda olmasın. Evlenirken kusura bakmayında ailelerlede evleniyorsunuz. Aynı hareketleri kendi annemiz yapsa haklı buluruz.
Ben de 50 yaşındayım bu yollardan sizden çok önce geçtim ve gençliğimde bu tür hatalar yaptım. Karşılıklı sevgi ve saygıyla aşılamayacak sorun yok. Ayrıca unutmayın bizim çocuklarımızın da bir annesi ve babası olacak. Gelin hanımın size nasıl davranmasını istiyorsanız eşlerde ailelerine öyle davranmalı.
şuan belli değil yakın oturup oturmayacağımız.ama aynı ilçede oturacağımız kesin.Evlenince yakin mi oturacaksiniz
ailecil ama bana karşı öyle.anlattığımda yaşadığım bunalımı, anlamaya çalışmak yerine karşı tarafı savunur.ama onlarla iken anasıyla sık tartışır çoğunlukta evde durmaz akşamları huzuru olmuyomuş evde.Aileci demek ki sizede vakit ayırması lazım demek ki denge saglıyamıyo onların yaşam tarzına göre yaşıyacaksınız şimdi evlenince de değişmez sanırım herkez bu tip kaynanalardan şikayetci
soğumak mı ne anlamlandıramadığım bişey bu.en ufak iyi davranışıyla içimde kelebekler uçuşuyo,beni anlamaya çalışmadığında ,istediğmde gönlümü etmediğinde inciniyorum, çok reddedildim bugüne kadar çünkü .benim istediğimde hiç bişey olmadı diyebilirim .üzerine hep küstüm kavgalar ettik anca ondan sonra yapıldı yapıldığında da .ama değeri kalmadı .böylesi durumlarda görmeyesim geliyo işteNişanlınızdan soğuyorsanız kv den çok bu konuya odaklanın derim ben. Benimde kv sorunludur. Eşimin hatrına katlanıyordum. Şimdi onun hatrına bile çekemiyorum. Ama hayatımda çok şeyi etkilemiyor bu durum. Sorun eşimle onun ilgisizliğiyle alakalı olsaydı neler hissederdim bilmiyorum. İlişkinizden, evlilikten beklentilerinizi net bir dille anlatın. Ve nişanlınızın beklentilerini, hayallerini de sorun. Uyumsuzluk olup olmayacağına karar verirsiniz sonra.
ah bir anlasalar bunu .sadece bunu gözetebilseler.malları sanıyolar kimi anne baba evlatları.kendilerine bakıtmak için doğurmuş gibiler.Allah ın emaneti olduğunu bi kıt kafaları idrak edebilse.bu kv ler gelin değilde sırtlarına çıkacak hamal alıyolar sanki.eskidenmiş eskiden o adetler sen hiç bişi almıyosun ne gelin ne evlat ne kız bitti nokta.oğlunun yuvasını yapıyosun o kadar.
Aynı istek bende de oldu, benim de telefon kültürüm yoktur pek, öyle aramalar sormalar, emrivakiler gerer. Ben bunu açık açık konuşmuştum "Bakın annecim, nasıl ki sizlerin bazı huyları var ve ben müdahale etmek yerine anlayışla karşılıyorum, aynı anlayışı bazı konularda ben de sizden bekliyorum. Bu hal-hatır işleri siparişle yapılacak şeyler değil siz benden daha iyi bilirsiniz. Denerim hatırınız için, ancak devamı gelmezse mazur görün, huyum böyle" ... Bunu söyledim. Evlendiğimizin belki ilk 2-3 ayı aradım hafta hafta, sonra kesildi gitti. Alışmadık şeyde durmuyor napim? Onlar da ses çıkaramadılar. 1-2 aramadın diyecek oldular, "E anne sen arasaydın, aramızda lafı mı olur böyle basit şeylerin" dedim. Sorun yaşamadık
Bu ayağını denk alman gereken bir durum söyleyeyim
Klasik bi kv ile uğraşacaksın gibi, çok yüz verme. :)
Buna çok alıştırma, bir yerden sonra görevin olur.
Algıda seçicisin, her şey batar şu sıra, basit bir şey takılma buna. Kendisi "Facede gördün mü" diyene kadar görmemişi oyna. Görme hatta, gerek bile yok :)
Bana da dediler bunu "Anneciğim siz yeter ki sağlıklı olun Allah elden ayaktan düşürmesin, biz evlatların olarak elbet üzerimize düşeni yaparız."
Bu kadar... Ne olacak? Annedir, sevdiğin adamı doğuran kadın, bi çorbasını yapmaz mısın hasta olsa? Kızın baksın mı dersin? Takılacak bir şey değil bu. Ha kendini ezdirmezsin o da ayrı. Korkma kız ısırmazlar
kayınvalideyi nişanlımı çağırmak için tabikide aramadım.beni çağıran kayınvalide olduğu için gelemeyeceğimi bildirmek adına onu aradımÇok uzun okuyamadım
Ama nişanın ertesi günü kahvaltı için Kv yi neden aradın nişanlını ara çağır yani
Kv ye sana gelemeyeceğim diye aradı isen de ayıp evet kadın hazırlık yapmıştır ama nişanlını çağırmaya anneyi aramış isen hata sende
Sık ara dediklerinde de açıkça söyle aramam ben sık kimseyi diye ben kendi annemi 10 günde arıyorum Kv yi mi arayacağım
10 yıllık evliyim hiç aramadım küs falan değilim
teşekkürlerhayat ne kayyum annenizin dikte ettikleriyle ne de sizin beklentilerinizle ilerlemeyecek, goreceksiniz bunu. kendi dengeniz olusacak zamanla esiniz ile hanenizde. bu surec icerisinde isinizi kolaylastirecak veya zorlastiracak unsurlar olacak. onlari dikkate aldikca muspet bir neticeye vakif olacaksiniz.
stabil kalin, saygisizlik asla yapmayin ama sinirlariniz oldugunu da sozel yahut ifadesel olarak karsinizdakine yansitin.
bunlar zor seyler degil, sadece akilli olmayi ve davranmayi gerektiren hadiseler.
rast gelsin. 1 1moonse3
bende anlamıyorum hepmi böyle olur bu kayınvalideler. birde anlayamadığım kadın kendi evine mi koştursun, kendi anne babasına mı koştursun kayınvalidesine mi.bizim bakmakla mükellef olduğum sadece kendi anne babamızdır mecburiyetimiz varsa sadece onlaradır ben bunu bilirim.kayınvalideler böyle beklentilere girmese laflarını etmese herşey ne kadr kolay ve güzel olacakLütfen ama lütfen biri bana erkek annelerindeki "ay biri bana baksın" tavrını açıklayabilir mi? Hayır bu tavır neden sadece erkek annelerinde var? Mesela hiç damadına "sen bana bakarsın artık" diyen bir kayınvalide var mı?
Lütfen ama lütfen biri bana erkek annelerindeki "ay biri bana baksın" tavrını açıklayabilir mi? Hayır bu tavır neden sadece erkek annelerinde var? Mesela hiç damadına "sen bana bakarsın artık" diyen bir kayınvalide var mı?
:)En iyi kaynana ölü kaynana
ailecil ama bana karşı öyle.anlattığımda yaşadığım bunalımı, anlamaya çalışmak yerine karşı tarafı savunur.ama onlarla iken anasıyla sık tartışır çoğunlukta evde durmaz akşamları huzuru olmuyomuş evde.[/QUOTE Ah bu erkekler daha çözümü bulunamadı bence rahatsız oldugunuz herseyi nişanlınızla ciddi ciddi konuşun bu kadar huzursuz oluyosanız ki olmuşsunuz ki fikir istiyosunuz şimdiki aklım olmaz yani nişanlılık dönemime gidersem kesinlikle ufacık bi taviz bile vermezdim alttan filanda almazdım o zamandan haddini bildirirdim aman o kırılmadın aman bu küsmesin aman nişanlımın hatrına cok şeyler gitti benden demek istediğimi anlatabildim sanırım
Sana bi tavsiye, ne kadar sevmesende istemesende saygi duymak zorundasin. Evlenince maalesef ailesiylede evleniyorsun. Kendi yuvanin huzuru olsun istiyorsan suyuna gidiceksin bi kac gunde bi arayip hal hatir sorucaksin. Erkek anneleri senin kendi akrabalarini ne kadar arayip aramamana bakmaz, kendileri hep bekler. Ben kendi annemi cok gormem yakin oturmamiza ragmen ama kayinvalidem hergun ordayim zanneder. Bende artik kendimce onun gonlu olsun diye arayip napiyorsun diyorum haftada bi iki kere. Bu dengeyi kurmak senin elinde. Her ne kadar gicik olsakta gunun sonunda onlarin sozu geciyor. Kendi kafanin rahatligi icin birazda onlarin suyuna gitmeye calis. Evlenince isler cok daha karisik oluyor. Hem mesafeni koyup hemde saygindan kusur etmezsen cok mutlu olursun. idare etmeyi ogrenmemiz gerekiyor kaynanalarda akil yok!
Haklısınız malesef. Nasıl becericem bilmiyorum.stresten midem bulanıyor ufacık şeylerden hastalanıyorum .yüzüğü atabileck cesaretimde yok .uzun bir birliktelik söz konusu .Ailesin önceden tanımış olsaydım bu zamana gelmeden işler ayrılmıştım.
EMPATİ KURUNCA ÇOK DA KÖTÜ NİYETLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM KAYINVALİDENZİN. SİZİ BENİMSEMİŞ, SEVMŞ. HANGİ KAYINVALİDEYE GİTSENİZ EMİN OLUN BUNLARI DUYARSINIZ. ONUN GÖZÜYLE BAKIN. EVLENİRKEN AİLELERLE DE EVLENİLİYO MALESEF. 3 GÜNLÜK DÜNYADA HİÇ BİŞEY İÇİN KALP KIRMAYA DEĞMEZ. ŞAHSEN BEN HİÇ ARAMASANIZ BİLE CUMA GÜNLERİ ARAMANIZ TARAFTARIYIM. BEN KENDİ ADIMA ÖYLE YAPIYORUM. MUTLU OLUYOR. DÜŞÜNSENİZE 3 DK BİR İNSANI NE KADAR MUTLU ETMEYE YETİYOR BİLE. RABBİM MUTLULUKLAR NASİP ETSİN.6 aydır nişanlıyım.
kendi akrabalarımla dahi bayramdan bayrama veya aile toplantılarında görüşen biriyim.
müstakbel kayınvalidem konuşmalarında ara ara dile getiriyor ,
sık sık gelini tarafından aranmaktan hoşnut olacağını.
beni haftada bir veya 2 haftada bir arayıp dururlar babannede dahil.
kendi aramalarına lafım yokta benden de beklediklerini dile getirmeleri ,
ara nolcak büyüğün en azından cumaları ara her hafta demeleri.
yani ben koskoca kızım 28 yaşında,
kendi bir yapım var karakterim var onların demesiyle mi hareket edicem sırf gönülleri olsun diye .
önceleri arardım arada bi yine fakat habire empoze etme çabaları soğuttu birşey yapasım gelmiyor içimden.
Bir keresinde şaka yollu gibi kendi annene daha çok gidersen kıskanırım demişti.
Nişanımın ertesi günü gençler olarak yani benim kardeşlerimle birlikte ,
anne babalar yok kahvaltıya gidelim demiştik.Kardeşimin biride ertesi gün 15 saat uzaklıkta ki işinin olduğu yere gideçekti nişanım için burdaydı eşiyle.
nişanlıma henüz söylememiştim,fakat nişan günüde annesi kendi evine kahvaltıya çağırmıştı.
babam biraz katıdır öyle herzamn herşeye müsade etmez,
bi düşüneyim demişti şaka yollu.neyse sabah oldu tabi kayınvalidenin bizim kahvaltı olayından haberi yoktu, akşam telaşeyle aklıma gelmemişti söylemek.
sabah söyledim arayıp.bi duraksadı nişanlımın dayısıgiller onun için gelmişlermiş ayıp olur onlara dedi bi konuşalım dedi nişanlınlada.
nişanlımda annesi izin vermediği, gitme ayıp olur dediği halde kapıyı çarpıp gelmiş emrivakiden hoşlanmadığı için.
En başta bunların yaşandığından haberim yoktu ,annen ayıp our dedi gelme istersen dedğimde, bişey demedi annem demişti.bilseydim zaten gelmesini istemezdim .
gerçi hoş kayınvalide hanımın istediği benimde orda olmammış sadece oğlu değil.
2 gün geçiyor soyluyo annesiyle arasının kötü olduğunu bi çiçek alıp gitsek mi diye.tamam dedim ama benim kabahatim yok kendi başıma çiçeği alır giderim.
özür babında gitmem dedim.öylelikle kadının gönlü hoş edildi.
tabi nişanlımla barışmadılar uzun bi süre.
Yine bu kadın facede gelinli oğullu kaynanalı paylaşımlarda bulunuyor ,özellikle geline nasihatlarla dolu paylaşımlar. güya da bana mesaj vermeye çalışmıyomuş karşıma alıp konuştum öyle dedi.
durduk yere öyle şeyler paylaşılır mı ama.
Yine bir keresinde de beni aramıştı yürüyüş yapalım diye gelemem dedim hastayım,ozamn akşama nişanlın alsın yemek yiyelim rahatsızlık vermiyim
dedim hasta hasta sizede bulaşmasın reddettim.ama sonra içim rahat etmedi gittim,neyse yemeği yedik biraz oturduk ,ben dedim kalkayım gripte olunca bulaşmasın hasta olmayın dedim.hemen üzerine
hasta olursak sen gelir bakarsın dedi.tebessümlü idi yüzüm sonra yine bidaha araya sokuşturdu aynı cümleyi.Anlamıyorum ya kadın genç 50 yaşında.hasta değil bişey değil habire bi
kendilerine baktırtma derdinde ,kızı da var üstelik .el kızına denecek laflar mı allahaşkına
nişanlım böyle şeyleri duymak istemiyor ,zaten anlatsamda anlamıyor beni ,paylaştığımda çekip gidiyo kavga ediyoruz
sadece hafta sonu pazar günleri işi yok ,bende o günlerde bisiklete binmek istediğinde onu da çağırıyorum ,yok bizimkileri kahvaltıya götürücem diyor ,kahvaltıya gitmek istemiştim yine bi pazar yine aynı şeyle karşılaştım,pikniğe çağırmıştım yine aynı .tabi bunlar üst üste olan şeyler değil.aralıkları fazla şeyler.ben nezamn istesem ailesi ile planı var oluyo.her seferinde ailesinin karşıma çıkmasından gına geldi.ikimize ait bi hayat olamıcakmış gibi geliyor.sadece kız kardeşi var oda dışarda okuyor .
kusura bakmayın fazla uzattım .
ben çok boğuluyorum artık bu durumlardan ama.ünivde tanışmıştık nişanlımla uzun bir birlikteliğimiz var severdim bazı ilgisizliklerine,
hep kendi isteğine keyfine göre hareket etmelerimize rağmen veya da bi alışkanlıktı benimkisi diyelim .ne düşüneceğimi ne istediğimi bilemez oldum ,
anasıda böyle çıkınca.
sizce ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım bana akıl verin lütfen.
çok sıkılıyorum nişanlımla bile konuşasım gelmiyor bazı zamanlar .evlenmekten soğudum resmen.
kendi başıma kalıp kafamı dinleyesim geliyor
ama doğru karar ne olur onuda bilemiyorum.
Tek çözüm çocuk esirgeme kurumundan kimsesiz biriyle evlenmek