Eşiniz gayet fikirsiz bir insan, işinizi de basit görüyor demek ki; siz parfüm satışı yapıyorsunuz ve işiniz, sermayeniz o mallar.
Eşinizin, size danışma zahmetinde bulunmadan denk gele annesine verdiği parfümü siz bir müşterinize sözlemiş, onun talebi üzerine getirterek ayırmış olabilirdiniz. Parfüm olmayınca müşterinize mahcup düşebilir, güvenirliğinizi müşteri önünde zedeleyebilir, o alıcı ve alıcının çevresini kaybedebilirdiniz. Bunlar hiç olmayacak şeyler değil.
Kvniz de bence kabul etmemeliydi. Hatta kvnin yerinde olsaydım gelinime destek olsun diye parasını ödeyerek almayı teklif ederdim. Valla kv de beleşe bulmuş yatmış üzerine, bir de "Kırarım" demiş. Kimin malını kırıyorsun acaba? "Getiririm kızım tamam mesele olmasın aranızda" deseydi o konuşmada daha farklı bakardım kvnize ve gerçekten boş bulunup aldı, kabul etti derdim. Ama bildiğiniz analı oğullu sizin işi ipleyen olmamış baya baya da malınızı sahiplenivermiş kv. :)
"Bir parfüm için kocaya, kvye hesap sorulduğuna değer mi?" diyenler olmuş da mevzu bir parfümcük değil. Kızın işini basitleştirmek, hiçe saymak bu hareket (Buradaki yorumlarda da bu okunuyor, nasıl basitleştirilmiş öyle bir parfüm olmuş :) Bir parfüm değil, iş bu iş). İçin için de konu sahibi bunun öfkesini yaşıyor, kendisi tam adlandıramasa da durumunu. Dayanamayıp kvyi aramış olmasını da buna bağlıyorum.