Kaynana konusu

Bana çok abartı geldi ya söylemleriniz. Eşinizin annesine verdiği parfümü de bilerek sizden gizli verdiğini düşünmüyorum eşinize de abartılı tepki vermişsiniz bence. Yani aklınıza bunların gelmesi tuhafıma gitti daha önce böyle bir şey mi yaşadınız ? Benim başıma gelse iyi yapmışsın der geçerim en fazla ben verirdim derim yani hele kayınvalidenizi aramanıza çok şaşırdım. Ben mi farklı düşünüyorum anlamadım ki

Eşiniz gayet fikirsiz bir insan, işinizi de basit görüyor demek ki; siz parfüm satışı yapıyorsunuz ve işiniz, sermayeniz o mallar.
Eşinizin, size danışma zahmetinde bulunmadan denk gele annesine verdiği parfümü siz bir müşterinize sözlemiş, onun talebi üzerine getirterek ayırmış olabilirdiniz. Parfüm olmayınca müşterinize mahcup düşebilir, güvenirliğinizi müşteri önünde zedeleyebilir, o alıcı ve alıcının çevresini kaybedebilirdiniz. Bunlar hiç olmayacak şeyler değil.

Kvniz de bence kabul etmemeliydi. Hatta kvnin yerinde olsaydım gelinime destek olsun diye parasını ödeyerek almayı teklif ederdim. Valla kv de beleşe bulmuş yatmış üzerine, bir de "Kırarım" demiş. Kimin malını kırıyorsun acaba? "Getiririm kızım tamam mesele olmasın aranızda" deseydi o konuşmada daha farklı bakardım kvnize ve gerçekten boş bulunup aldı, kabul etti derdim. Ama bildiğiniz analı oğullu sizin işi ipleyen olmamış baya baya da malınızı sahiplenivermiş kv. :)

"Bir parfüm için kocaya, kvye hesap sorulduğuna değer mi?" diyenler olmuş da mevzu bir parfümcük değil. Kızın işini basitleştirmek, hiçe saymak bu hareket (Buradaki yorumlarda da bu okunuyor, nasıl basitleştirilmiş öyle bir parfüm olmuş :) Bir parfüm değil, iş bu iş). İçin için de konu sahibi bunun öfkesini yaşıyor, kendisi tam adlandıramasa da durumunu. Dayanamayıp kvyi aramış olmasını da buna bağlıyorum.

Son düzenleme:
Ay bi ben heralde hem eşi hem kvyi suçlu buldum :d
Onlar benim sermayem ne hakla alıyoe ya
Oğlu verse bile aptal mı bu kadın
Gizli gizli çantasına koyup götürmüş ki konu aahibi görmemiş aldığını. Demek ki biliyor almaması gerektiğini

Burada benim için maddiyat önemli değil. 20 lira da aynı 200 lira da 2 bin de. Önemli olan yapılan hareket
+1
Hayır bir de almış gitmiş, biri sana bir şey hediye edince teşekkür edersin değil mi? Oğlu hediye etmiş, ama ürün gelinin. O zaman geline teşekkür edecekti. Dediğiniz gibi atmış çantaya gitmiş. Gizli saklı yapıldığı için hiç de masum bir hareket değil bence de.
1 lira da olsa habersiz alınmaz arkadaşlar. Lütfen ama bunun azı çoğu mu olur?

Konuya hemen giriyorum. Ben parfüm satmaya başladım paramla alıyorum satıyorum bilirsiniz katalog işleri işte. Elimde de epey parfüm vardı. Kimseye de hediye vermiyorum yeni başladığım için para alıp da veriyorum. Neyse dün kaynanamlar geldi parfümlere falan baktılar. Benden isteseydi verirdim yani oara isteyemezdim kaynanamdan. Neyse sabah baktım birtanesi yok parfümün esim annesine vermiş. Bende kızdım neden ben odada yokken veriyorsun benim yanımda versen laf mı söyleyecektim dedim benden gizli vermesi cok zoruma gitti sanki ben kızacak mıydım. Kaynanamı aradım bende dedim bana söyleseydiniz vermeyecekmiydim aşk olsun dedim. Bunu yanlış anladı bana söylemediği laf kalmadı bidaha evine gelmem parfümü kırarım şimdi falan. Beni parfüm icin laf söyleyen iftira atan kadın konumuna düşürdü.
Ne yapmalıyım sizce eşimi de aramış galiba azönce.
Haklıyım ama eşimi manipüle ettiyse eşim üzülmüştür annesine parfüm icin laf söyledim diye düşünüyor şuan.
Benden gizli vermesi zaten delirtti beni kızgınım ona ama annesini de üzdüğümü düşünsün istemem.
Benim derdim sadece benden gizli verilmesi? Ne yani benim yanımda vermemesi demek ne demek ben kızacak mıydım. Eşime de kızdım.
Annesi de hic demedi yani bak aldım hakkını helal et falan ne bileyim sizce haksız mıyım.
Net haksizsiniz. Eşinize söylersiniz de verilmiş olan kişiyi arayıp da söylemek hiç hoş değil ben de olsam kesinlikle iade ederdim bana böyle bir şey yapılsa.

Ay bi ben heralde hem eşi hem kvyi suçlu buldum :d
Onlar benim sermayem ne hakla alıyoe ya
Oğlu verse bile aptal mı bu kadın
Gizli gizli çantasına koyup götürmüş ki konu aahibi görmemiş aldığını. Demek ki biliyor almaması gerektiğini

Burada benim için maddiyat önemli değil. 20 lira da aynı 200 lira da 2 bin de. Önemli olan yapılan hareket
Şimdi benim annem de almaz parfümü ama artık almış kadın oğlu da vermiş hesap sormanın mantığı ya da anlamı var mı?
Bende evet eşime haber verirdim ama vermeyi unuttum diye benden habersiz annemi arayıp hesap sormak ne. Anne baba onlar ya ne bileyim tabi ki her hareketleri hoş görülmez gerekilirse tavır alınır ama bu kadar basit bir mevzuda aramaktan ben imtina ederdim. Oğlunu doğurup büyütmüş iki tane alsın nolacak maddiyat önemli değilse maddi bi şey için aramamak da lazım.

Bu arada eşime bende derdim neden ben varken vermedin diye ama sadece eşime

Konuya hemen giriyorum. Ben parfüm satmaya başladım paramla alıyorum satıyorum bilirsiniz katalog işleri işte. Elimde de epey parfüm vardı. Kimseye de hediye vermiyorum yeni başladığım için para alıp da veriyorum. Neyse dün kaynanamlar geldi parfümlere falan baktılar. Benden isteseydi verirdim yani oara isteyemezdim kaynanamdan. Neyse sabah baktım birtanesi yok parfümün esim annesine vermiş. Bende kızdım neden ben odada yokken veriyorsun benim yanımda versen laf mı söyleyecektim dedim benden gizli vermesi cok zoruma gitti sanki ben kızacak mıydım. Kaynanamı aradım bende dedim bana söyleseydiniz vermeyecekmiydim aşk olsun dedim. Bunu yanlış anladı bana söylemediği laf kalmadı bidaha evine gelmem parfümü kırarım şimdi falan. Beni parfüm icin laf söyleyen iftira atan kadın konumuna düşürdü.
Haklıyım ama eşimi manipüle ettiyse eşim üzülmüştür annesine parfüm icin laf söyledim diye düşünüyor şuan.
Benden gizli vermesi zaten delirtti beni kızgınım ona ama annesini de üzdüğümü düşünsün istemem.
Benim derdim sadece benden gizli verilmesi? Ne yani benim yanımda vermemesi demek ne demek ben kızacak mıydım. Eşime de kızdım.
Annesi de hic demedi yani bak aldım hakkını helal et falan ne bileyim sizce haksız mıyım.
Maalesef haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Demek ki kadın çekinmiş sizden istemeye oğlu vermiş bir parfüm için iki tarafında kalbini kırmak kötü olmuş. Böyle şeylerin lafı edilmemeli. Sonuçta sonradan da olsa söylenmiş.ben asla öyle şeyler yapamam eşim isterse evdeki en değerli eşyayı annesine versin. Bence kadın sizden istese de siz kendiniz içinize sinmeye sinmeye verirdiniz. Parasız verilmesine takmışsınız gizli verilmesindense. Siz hiç annenize bir şey vermiyor musunuz her verdiğiniz şeyi eşinize söyleyip mi veriyorsunuz

annesını aramanız cok yanlıs olmus
onlar odadayken kadın gormustur kokusunu begenmıstır esınde bızde parfum cok al ıstedıgını demıstır kadında almıstır bılmeden
eger satıs yaptıgınız gondermek zorunda oldugunuz elınızde de baska olmayan bır parfumse bırdahakıne haber verde zorda kalmayalım derdınız esınıze o kadar... bıraz anlayıslı olmak gerek hemen parlamıssınız ve kadını aramanız cok ayıp olmus
onun sıze soyledıklerıde yanlıs , yanlısa yanlıs karsılık vermıs
ben olsam dusunemedım cahıllıgıme ver der anında ıade ederdım kurdugu kelımeler yanlıs ama sızde cok yanlıs yapmıssınız

Şunu da belirteyim kaynanam oğlum verdi ne yapayım dese güle güle kullan der kapatırdım. Bana bu parfümü kırarım bilmem ne demesi kavgaya sebebiyet verdi

Onu diyemez neden biliyormusunuz önceden konu açmıştım zaten,
Taşınma sürecinde oldugumuz dönemde bir süre evinde kaldık imali bir sekilde kumbaramdan para çekilmiş demişti bana zamanında..
Evde birtek ben kalıyordum bu arada kendisi köydeydi resmen bana hırsız demisti

Öyle göründüğünün farkındayım ama kendisi olsa daha beterini yapardı bunu biliyorum. Bir süre evinde kaldığım zamanlar kumbarasından para çaldığımı ima etmisti bende açıkçası alınır diye düşünecek bir tavır kalmadı ona karşı. Ki gerçekten de ben parfum lafı edecek biri degilim . Evet oğlum verdi dese ben birsey demezdim
sımdı su yazdıklarınızı gordum de
kesınlıkle haklısınız ve nasıl terbıyesız bır kayınvalıdenız var sızın oyle :KK43:

Onu diyemez neden biliyormusunuz önceden konu açmıştım zaten,
Taşınma sürecinde oldugumuz dönemde bir süre evinde kaldık imali bir sekilde kumbaramdan para çekilmiş demişti bana zamanında..
Evde birtek ben kalıyordum bu arada kendisi köydeydi resmen bana hırsız demisti

Ben bu konunuzu hatırlıyorum , evde sizinle birlikte kaynınız da kalıyordu , hatta kv deniz kaynınızı kastederek sanırım kumbaramla oynamış falan tarzında bir şeyler söyledi demiştiniz . Eşinizin ve kv denizin yaptığı yanlış. Şöyle ki diyelim ki eşiniz parfümü verdi , siz odaya girdiğiniz zaman "hayatım anneme senin adına hediye ettim" demeliydi , kv deniz de bu söze karşılık " olur mu oğlum benim kızımın emeği var , al kızım diyerek cebinden çıkartıp ücretini vermeliydi. He bunlar olmamış haklısınız ama kv deyi arayıp hesap sormak da hiç olmamış. Sanırım kumbara olayındaki alınganlığınızı fırsata çevirmek istemişsiniz ve sen beni hırsızlıkla suçladın bak aynısı da ben sana yapıyorum demek istemişsiniz .

Eşinize kizabilirsiniz evet o konuda haklısınız .Ben olsam eşime sitem ederdim,beni ne sanıyorsun bir parfümü mu esirgiycem annenden .Bir daha yapma böyle bir şey derdim ama kadını aramanız basbaya yersiz ve ayıp olmuş .Koskoca kadını rencide etmişsiniz .O da buna tepkisini sinirlenerek göstermiş .Orada Haksizsiniz .Ben de olsam biri beni bu yüzden arasa yerin dibine geçerdim ama sinirlenmek yerine geri verirdim parfümü yanında birkaç parfumle beraber .

Ben verirdim bunu kaynanam biliyor. Oglum niye gizli veriyosun onun da haberi olsun demesini ben isterdim. Eşimin zaten beter ettim konuşmuyoruz
Evet o konuda da kaynananiz pişkin davranmış.Oglu vermiş olsa bile kabul etmemeliydi .Size sormaliydi .Ben onun yerinde olsam sorardım .Ayıp satış yapıyor soralım derdim.

Baş suçlu eşiniz ama .

Açıkçası benden gizli verse hoşuma gitmezdi. Ama bu tavrı göstermezdim. İyi yapmışsın cnm derdim. Ama bidakine bana sorsan iyi olur başkasinin siparişi olabilir sonuçta diye. Hadi eşine kızdın orda haklısın ama kaynanani araman bence yalnis olmuş.

Karı koca arasinda bir parfüm yüzünden gerginlik çıkması bana biraz abartılı geliyor . Altı üstü bir parfüm, söylese ne olur? söylemese ne olur? En fazla eşime espiri yapardım, ben parayla aldım zararımı kâr'ı ile karsila şimdi diye 😂

Eşiniz hatalı, kayınvalidenize bir şey söylememeliydiniz.

Ayyy kadını aramanız ne alaka? Korkunç birisiniz. Ticaret size göre değil. 3 senedir parfüm satıyorum böyle bir şeyim asla yok. Eşinize bile kızmanız çok saçma! Ne olmuş ya!

Kadını niye aradınız ki, parfümü eşiniz vermiş, eşinize gösterirsiniz tepkinizi, arayıp hesap sorar gibi.. sizin yaptığınız da hoş değil, eşiniz de vermişse vermiş her şeyi sorun edip bu kadar yüze gelmemek, küçük şeylerin hesabını yapmamak lazım

Böyle bir konuda eşinize sinirlenmeniz bile saçma geldi bana.
O an annem "aa bu çok güzelmiş" dese "al anne hediyem olsun" der geçerim. "Dur x gelsin de ona soralım" demem ya da eşim odaya girince "bunu anneme verdim" diye hesap vermem. Daha sonra haberi olsun diye söylerim sadece.
Eşim aynı şeyi yapmış olsa "iyi yapmışsın ama bir dahaki sefere söylemeyi unutma, hesabım karışmasın" der hayatıma devam ederdim.
Parfüm ya alt tarafı. Bunun nesine tartıştınız, neyi bu kadar hırs yaptınız da kayınvalideye kadar aradınız ki? İkisine de ayıp etmişsiniz.

Hata eşinizin bence keşke kaynananızı karıştırmasaydınız kadın hırsız gibi hissetmiş. Kaynananızın gönlünü alıp kocanızı sert bir şekilde uyarmanız gerekiyor.

X