Kaynana fobimi yenemiyorum!!!

kaynana fobisinden ziyade evlenecegınız kişiyi baz almalısınız..Eger o kişiliği oturmus sapla samanı ayırabılen erkegı bulursanız bosverın kaynanayı gorumceyı ınanın hıc basınız agrımaz ....yeter kı erkek saglam olsun..
işte bunu anlamak zor

Eskiden beri çevremde gördüğüm kaynana modellerinden zaten bir ön yargı ve korkum vardı.Ve yıllarca evlilikten bu yüzden uzak durdum.
Taa ki otuz yaşında evlenmeye karar verdim ki aynı dert benim başımada musallat oldu.
İsteyerek arkamdan koşarak beni isteyen kaynana söz yüzüğüm takıldığı gün bir canavara dönüştü ve 6 aylık nişanlılık dönemimde sinir hastası olmamın yanında 15 kilo vermeme neden olup beni hasta yaptı.
Ben mücadele etmeye çalışsamda nişanlımında annesine dönüp ona karşı güvenim kalmayınca attım nişanı düğüne 1 ay kala.
Düşünün nişan bohçasında alınan herşeyi ama herşeyi kullanmış oğlu geri geldiğinde bohçalar şok oldum traş makinesinin içinde sakalları duruyordu, parfümler şampuanlar losyonlar ne varsa yarılanmış bitmiş.
Çektiklerimi yazsam burda roman olur o derece yani.
Tabi sonuç olarak kurtulmuş olduğuma çok şükrediyorum.
Benim sorunum nişandan ayrılalı 4 sene oldu ve ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum eskiden olan kaynana korkum artık korku üstü cinnet haline geldi ve evleneceğim kişiye bile güvenemiyeceğimi düşünüyorum çok aşırı olumsuzluk yaşadım.
Mutlaka benim gibi çok kişi bu durumu yaşamıştır ve sonradan mutlu bir adım atanda olmuştur ancak ben buna artık cesaret edemiyorum.
İnsanlar bir insanın hayalleriyle ve geleceğiyle nasıl böyle rahat oynayabiliyorlar.
Bu korku ve endişemi yenmek için ne yapmam lazım.
Zaten yaşım 34 oldu bazen hiç uğraşma böyle daha rahat diyorum, bazende daha ömrüm varsa 30 40 sene böylemi geçer diyorum.
Yaşadıklarımdan tek çıkardığım sonuç en iyi kaynana bu dünyada olmayan kaynana!!!
Son Lafı tuttum canım en iyisi odur :) bende kaynanadan yüzü gulmeyenlerdenim ama soyle duşun Evlenip Ömür boyu ağlayacağina bi kac ay ağlamışsindir .. Umarım karşına adam gibi bi adam ve cok deil normal bi aile çıkar o zaman tadından yenmez evlilik yolun acık olsun tatlım

Eskiden beri çevremde gördüğüm kaynana modellerinden zaten bir ön yargı ve korkum vardı.Ve yıllarca evlilikten bu yüzden uzak durdum.
Taa ki otuz yaşında evlenmeye karar verdim ki aynı dert benim başımada musallat oldu.
İsteyerek arkamdan koşarak beni isteyen kaynana söz yüzüğüm takıldığı gün bir canavara dönüştü ve 6 aylık nişanlılık dönemimde sinir hastası olmamın yanında 15 kilo vermeme neden olup beni hasta yaptı.
Ben mücadele etmeye çalışsamda nişanlımında annesine dönüp ona karşı güvenim kalmayınca attım nişanı düğüne 1 ay kala.
Düşünün nişan bohçasında alınan herşeyi ama herşeyi kullanmış oğlu geri geldiğinde bohçalar şok oldum traş makinesinin içinde sakalları duruyordu, parfümler şampuanlar losyonlar ne varsa yarılanmış bitmiş.
Benim sorunum nişandan ayrılalı 4 sene oldu ve ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum eskiden olan kaynana korkum artık korku üstü cinnet haline geldi ve evleneceğim kişiye bile güvenemiyeceğimi düşünüyorum çok aşırı olumsuzluk yaşadım.
Mutlaka benim gibi çok kişi bu durumu yaşamıştır ve sonradan mutlu bir adım atanda olmuştur ancak ben buna artık cesaret edemiyorum.
İnsanlar bir insanın hayalleriyle ve geleceğiyle nasıl böyle rahat oynayabiliyorlar.
Zaten yaşım 34 oldu bazen hiç uğraşma böyle daha rahat diyorum, bazende daha ömrüm varsa 30 40 sene böylemi geçer diyorum.
Yaşadıklarımdan tek çıkardığım sonuç en iyi kaynana bu dünyada olmayan kaynana!!!

Çektikleriniz fena olduğu için haklısınız ama hepsi öyle değil ki. Büyük konuşmak istemem ama kaynananın nasıl olacağı adamdan belli olur diye düşünüyorum. Yetiştiren o sonuçta. Allah herkese benimki gibi kayınvalide nasip etsin. Kendi ailemden uzaktayken bana hep ablalık, arkadaşlık etti. Ona gittiğimizde ya da bize geldiğinde arkadaşım gelmiş gibi sevinirim aksine oğlu sıkılır.

Ha diyelim ki kadın arıza, eşiniz olacak kişi eğer kendini düzgün yetiştirmiş biriyse sizi zaten ezdirmez. Mesela nişan bohçası olayında belki makinası yoktu kullandı, düzgün bri olsa yenisi alıp koyar. İyi kurtarmışsınız yine.

İyi düşünün iyi olsun

Her kaynana sorununda nişanı atacaksan çok iradesiz bi insansın ve senle yola çıkılmaz cnm.
Burda herkesn sorunu var ama herkes nişan atıp yada boşanıp kolaya kaçmıyor. Aksine sonuna kadar savaşıyor En Büyük KK

Bizim örf adet konusundan alınanlar konusundan olmadı

kaynana kayınpedere alınan giysiler tabiki giyilebilir yada bohçada kullanılmış olan şeyler kullanılmamışta olsa ben zaten onları saklayıp eşime vermezdim aynen geldiği gün ijtiyacı olacaklara hepsini verdim bişey bırakmadım.
Sırf bahsettiğim konu saymakla bitmeyen iğrençliklerinden sadece biriydi.
İlk biz gönderdik eşyaları bir nişanda gelirken ki tülleri yokyu üzerinde.
kadın çamaşır sepetinden kirli kazağını bile çıkarıp tıkıştırmış poşetlere.
Öyle böyle kişiliksizmişler yazsam roman olur.

üzüldüm valla hic özenmemis......cok üzüldüm simdi........ posetlere tikmak ne demek ya:KK43:

Annesi vefat etmiş bir damat adayı ile sanırım bunu yenebilirsiniz :)
Bi arkadaşın da dediği gibi burası kv sorunları ile dolu pek takılmayın, başlığı gördüğünüz an hemen kaçın :KK70:

Buarada nişan bohçasına konulanlar evet kullanılmak içindir ama sanki bohçada verilenler sende hiç yokmuş gibi de abanılmaz.
Traş makinası yokken adam maymun gibi mi geziyordu ?
Düğün olana kadar beklenir ki evlenince herşeyleri temiz pak yeni olsun diye :)
Ben hiçbirşeyimi ellememiştim bozmamıştım bile bohçayı, aynı şekilde eşimde bozmamış kv öylece kaldırmış güzelce tozlanmasın diye kapatıp.

bende geçen hafta düğünüme 1 ay kalmışken kv yüzünden, inadı yüzünden nişan atmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Hem de nişanlımla ağlaya ağlaya ayrıldık.. yaşım 26 ama şimdiden tüm insanlardan soğuttular beni güvenim sıfır ...:KK1:

Her kaynana sorununda nişanı atacaksan çok iradesiz bi insansın ve senle yola çıkılmaz cnm.
Burda herkesn sorunu var ama herkes nişan atıp yada boşanıp kolaya kaçmıyor. Aksine sonuna kadar savaşıyor En Büyük KK
Birincisi beni ve yaşadıklarımı bilmeden "iradesiz"olduğuma karar vermeniz çok enteresan.
Ben fazlasıyla mücadele verdim kolaya kaçacak biri olsaydım daha söz günümde yaptıkları için atardım yüzüğü.
Ayrıca yazımı tam okuyup anlamamış olmalısınız ben zaten eski nişanlımın huyunun değişip annesinin lafından çıkmayan biri haline dönüşüp güvenimide kırıcı davranışlarının olduğu için bitirdiğimi belirttim.
Her olayda nişan atacak bir kalitede biri olsaydım 4 yılda atardım bir kaç kez daha ama ben öncesi ve sonrasında böyle bir eylemde bulunmadım.
Ayrıca karşımda sağlam duruşlu kişilkli bir adam olmuş olsaydı zaten bende bugün sizler gibi sadece kaynanam için içimi döküyor olurdum.
Sizin mesela evleneceğiniz evi kaynananız siz hiç görmeden haberiniz bile yokken tutsa ve oğluyla bir senaryolarla size yutturmaya çalışıp siz beğenmeyincede o evi,tezgahları pazara çıksa ne tepki verirdiniz.
Aldığınız mobilya bile o eve sığmayacak diye sizden habersiz değiştirilse ve siz ayrılacağınız gün bunu öğrenseniz ne yaparsınız.
yani sizin yuvanızda siz hariç karar alan iki kafa var ve sizin bırakın fikriniz alınmayı haberiniz bile olmuyor.
Bunlar sadece binde biri.
bana yaşadıklarım hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan sırf çıtkırıldım biri olup yüzük attan biri damgasını yapıştıramazsınız.

bende geçen hafta düğünüme 1 ay kalmışken kv yüzünden, inadı yüzünden nişan atmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Hem de nişanlımla ağlaya ağlaya ayrıldık.. yaşım 26 ama şimdiden tüm insanlardan soğuttular beni güvenim sıfır ...:KK1:
Bunu yaşamayan bilemez üzüntü ysşamamak imkansız ancak güçlü olmak lazım.
Ben nişandan ayrıldıktan sonra meslek edindirme kurslarına katıldım üniversiteye başladım bir çok kişisel gelişim kurslarına katıldım belgeler aldım daha güzel gelişmeler oldu hayatımda yeni çevrelerim oldu.
Bunlar oldu ama herşey geçsede o korku geçmedi içimden.
Kaderde ne varsa o oluyor illaki bunu çekeceksen kaçsanda çekiyorsun. İşte bilmediğim çektim bittimi yoksa yine aynı şeyler olur mu. Aynı şeyi tekrar yaşamak hiç istemiyorum çünkü inanması güç ama kabus gibiydi.
Biz nişanlımla gezmeye gidiyorduk kasın annemi arayıp delirtip delirtip kapatıyordu eve bir geliyorum annemin şekerler 300 e çıkmış.
Rabbimin sevdiği kuluymuşum ki kurtuldum tek tesellim ve mutluluğum bu.

kaynana fobisini bizim gibiler yenemezde...saglam karakterli bir es adayi bulursan bu is olur...cunku is erkekte bitiyor cogu zaman diye dusunuyorum..yeri gelince anasina agzinin payini verebilmesi gerek..valla dislerim gicirdiyor kaynana lafi gecince bile benim...beni nasil bir kac ayda sinir ettiyse artik.

Yenme de zaten :) kaynana diye bir gerçek var:)

Ama kaynanaya rağmen öok seveceğin biri çıkınca karşına Göze Alıp birlikte oluyorsun evleniyorsun. Erkek de idare edecek biraz seni biraz onu, dengeyi tutturacak. Derken yuvarlana yuvarlana gideceksiniz. Arada kaynana kalbini kıracak, oğlu alacak:) böyle böyle ...

Benim de kızım olacak kısmetse.Birikimi hazır. Kaynanasının eline mi bakacak ne yaptı yapacak diye. Çocuğumu bu düşüncelerle ezdirmem üzdürmem asla.

X