Kaynana fobimi yenemiyorum!!!

hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inş
annesi ve ablası olmayan biriyle evlenmeye bakın....:) ama hala ve teyze de olmasın

hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inş
annesi ve ablası olmayan biriyle evlenmeye bakın....:) ama hala ve teyze de olmasın
İllaki birinden çekiliyor yani ☺
Kayınpederide sorunlu olan arkadaşlarım var ama onların tek sorunu ev eşyaları alınırken düğün zamanı yaptıkları huysuzluklardan ibaret genelde.Sonra nadir problemleri oluyor ve anne kuzusu erkekler gibi babası problemli olan erkekler babasıyla sıkı fıkı olmuyor uzak duruyor. Ama kaynana milli afet gibi her an sorun çıkarabiliyor. Bir lafıyla 3.dünya çıkaracak kadar kötü olabiliyorlar.
Düğün zamanı burnunuzdan getirdikleri gibi düğün sonrası doğum gibi en hassas en özel günlerinizdede kabus olarak anılara yerleşiyorlar.

Ayni durum bende de var. Oyle ki gecen kendi kendimi "aslinda evlenecegim kisinin annesi rahmetli olsa en iyisi olurdu" diye dusunurken yakaladim. Ve cok utandim.
Oysa ne iyi kv'ler var. Sevgilim ablasinin kv si kizin bir dedigini ili etmiyorlar. Kiz "aa sirtim agriyor" demis, kv si elinde masaj yagi ile gelmis. Aksamlari gelinini alip cafeye cikiyormus.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Ama kv'n sevgilim ablasindaki kadar iyi olmazsa bile yeterince mesafe koyup, kendini ezdirmeyecegini kibar sekilde gosterdikten sonra kv'de de ayagini denk alir, cok fazla sorun cikmaz.

Burdaki yazilanlari okuyunca Allaha tekrardan şûkrediyorum ne kdar sansli bi insanim. Kayinvalidemi cok seviyorum o da beni sever kizim kizim der hep canim bitanecik kayinvalidemm

başlık çok hoş kaynana fobim :))) inan burada %90 kadında var o fobi. hatta buradaki kaynana olaylarını okudukça olabilecek olaylara karşı temkinli olmayı öğreniyorsun :)

Nişan bohçasında alınanlar kullanılmaz.Makinesizmi kalmış aç.Neyse,hepsi bir değil be.Genellemede yapmamak lazım...

Nişan bohçasında alınanlar kullanılmaz.Makinesizmi kalmış aç.Neyse,hepsi bir değil be.Genellemede yapmamak lazım...
neden kullanılmıyor ?cidden bilmediğim için soruyorum.benim nişan düğün vs. hepsi bir arada oldu gibi bir şey tayin için acele ettik ondan.

bohçadakileri kullansın diye almamış mıydınız? düğünü beklemedi diye mi kızdınız? yani iade edebilirim diye saklamalı mıydı?
Bayanın sorunu kaynana fobisi. Esyalarin kullanilmasi degil. Kaldi ki nişan bohcasindakiler evlenene kadar kullanılmaz.

Aynen! Ben dügün bile istemedim. Esimin maddi durumu yoktu. Dügünü olan cogu insandan daha mutlu oldugumu dusunuyorum. Her zaman beklentileri düsük tutmali insan.

neden kullanılmıyor ?cidden bilmediğim için soruyorum.benim nişan düğün vs. hepsi bir arada oldu gibi bir şey tayin için acele ettik ondan.

Mesela şöyle düşünün, nişan düğün bohçalarında kıza alınan iç çamaşırları sıradan bir külot sütyen takımı değildir.İlk gecede hatta ilk geceyi izleyen bir kaç gecede daha kullanılması için özel şeyler alınır değil mi? Yani hedef aslında evlendikten sonra kullanmak için almaktır o eşyaları.Bunu bi evlilik hediyesi gibi düşünün.Evimizde senin kullanıcağın tıraş takımı benim hediyem olsun,evlenince benim yanıma yatarken giyiceğin don benim hediyem olsun kafaları.Ondan yani.Ayrıca ne olur ne olmaz böyle ayrılık durumları içinde zaten hoş değil.

ben kayinvalidem nisanlim nisan bohcadakileri kullanmadiklari icin üzülmüstüm.
biz her isimizi nisanlim yani kocamla kendimiz yaptigimiz icin. bohca icin alisverisede ikimiz gittik. 2 anneye ayni sal ponco gibi biseyi almistik.
ikisininde cok hosuna gitmisti. annem bir kez giydi sonra kaldirdi. anne ne oldu dedim kayinvalidenin üstünde hic görmedim belki allah korusun ayrilik olursa geri göndeririz düsüncesiyle giymiyodur bende giymicem demisti.
cok üzüldüm birak allah askina dedim nisan bozulsa bile bi kumas parcasini mi takicam ben dedim. giy biz giymeniz icin aldik.
icerledim bunu aradan bi kac gün sonra nisanlima sormustum. böyle bi düsünce mi var annemde... veya süphe ayriliriz diye yoksa sen mi emin degilsin diye inmisti yaslar gözlerimden. o günden sonra ikiside giymeye basladi. arada bende atiyodum omzuma:)
uzun lafin kisasi.... hersey anlasmaya bagli. ben kvdemede demistim üstünde gördügümde seviniyorum diye......

Bende kv ve görümce konusunda cok iyi tecrübeler edinmedim nişanlılık dönemimde, neyseki bitti ve kurtuldum ama bende kv görümce vs değilde ana kuzusu erkek fobisi oluştu. Adam adamsa kv istersen pamuk prensesin üvey annesi olsun, hicbir zararı dokunamaz.

kaynana fobisinden ziyade evlenecegınız kişiyi baz almalısınız..Eger o kişiliği oturmus sapla samanı ayırabılen erkegı bulursanız bosverın kaynanayı gorumceyı ınanın hıc basınız agrımaz ....yeter kı erkek saglam olsun..

tatlım bence önce eşinle olan muhabbetine bak. sonrasında kayınvalide dediğimiz kişi de insan nihayetinde gözünde çok büyütme. tüm insan ilişkileri için bir genelleme vardır bende. hayatıma yeni giren herkes 10 puan. bu puandan düşüşler yükselmeler olur. ona göre de sınırımı belirlerim. bu her şey de öyle. sen de şimdilik 10 puan ver kayınvalidene. yalnız puanlamada şöyle davran mesela seni mutlu eden davranışlarını hemen puanlandır. mutsuz edenlerde biraz düşün puan düşmeye değer mi? böylelikle hem eğlenceli de olur ilişkiniz hem de fobini nasıl yendiğini de zamanla görürsün. insanları çok fazla abartmadan kendinden ödün vermeden saygı içinde dur başka da bir şeyden korkma.

kendinize göre haklı nedenleriniz var ama bunu yenebilirsiniz.sonuçta hayata bir kez geliyoruz ve mutlu olmak sizin de hakkınız.kayınvalide adayından çok da eş adayını inceleyin derim.belki kv ile farklı şehirlerde olacaksınız yada gerçekten iyi kv niz olacak bilemeyiz.bana göre kv sorunundan çok anakuzusu dediğimiz erkekler sorun.eşiyle annesinin ayrımını yapıp aralarında dengeyi bulan erkeğin ne anası ne eşi zorda kalıyor.

Bizim örf adet konusundan alınanlar konusundan olmadı

kaynana kayınpedere alınan giysiler tabiki giyilebilir yada bohçada kullanılmış olan şeyler kullanılmamışta olsa ben zaten onları saklayıp eşime vermezdim aynen geldiği gün ijtiyacı olacaklara hepsini verdim bişey bırakmadım.
Sırf bahsettiğim konu saymakla bitmeyen iğrençliklerinden sadece biriydi.
İlk biz gönderdik eşyaları bir nişanda gelirken ki tülleri yokyu üzerinde.
kadın çamaşır sepetinden kirli kazağını bile çıkarıp tıkıştırmış poşetlere.
Öyle böyle kişiliksizmişler yazsam roman olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…