Kaynana fobimi yenemiyorum!!!

nişan bohçasıymış, setmiş, bana onu taktı, bana mendil almadı, bayramda kurban kesmedi vs gibi beklentilere girince işte fobiler de başlıyor. ben de ne gaza gelmiştim nişanlıyken. inanın çok gereksiz şeyler. sonra her şey maddiyata çıkıyor. boşa külfet. tabi konu sahibinin, eski nişanlısının annesi türlü kötülükler yapmış olabilir ve bitmesi gerçekten hayırlı da olabilir. ona bir şey diyemem.
sıfır beklenti maksimum mutluluk!

cok iyi anliyorum sizi...
insan umudunu kaybediyo. hic olmayacak gibi geliyo insana.
hersey nasip insallah karsiniza gönlünüze ruhunuza göre biri cikar...basta hayirlisi olmasi dilegiyle.
ben suna inaniyorum istedigin zaman olmuyo.
salivericeksin
allaha birakacaksin.
dua ediceksin ama arayis icinde gibi degil.
hayirlisini isteyeceksin.
ve evet sizde mutlu olmayi hak ediyosunuz. olacaksiniz insallah.
unutun artik olanlari.
unutamamissiniz unutun cok sükür ki gec olmadan göstermisler yüzlerini.
Tek duam bu zaten şükür ki kurtuldum gerçek yüzlerini gördüm.
Evlilik yolunda mutlaka problem sıkıntı olur, ancak erkekler çok iki yüzlü ve gerçek yüzlerini ya işin sonunda yada iş işten geçtikten sonra görüyoruz buda beni korkutuyor.
Karşımdaki kişiylede sürekli bir açığını hatasını arar halde bulmak istemiyorum güven benim için en olmazsa olmaz şey.Kimse benim yaşadığımın ceremesinide çekmek zorunda değil ama belli bir yaşa gelip birde böyle olumsuz bir olay yaşayınca çok zor oluyor.

Kim birini tavsiye etse yada bu durum vuku bulsa ilk sorduğum soru bu oluyor sonra yalnış anlıyorlar beni.
Direk sorma dolaylı olarak öğren bi süre tanı gerçi kendilerini iyi saklıyorlar ama sen şanslısın benimkinin gerçek yüzü evlendikten sonra çıktı ortaya

bende de var kaynana korkusu....cunku evlenince oğullarıyla birlikte onlarda yeniden evleniyorlar.birden bi kıymete biniyo biricik paşaları. kendilerini yeni gelinle bir tutup bi yandan da kıskançlık tavan noktasında......amannn o hayırlı ve iyiler nerdeysee artık bulmaz beniii:KK12:

Eskiden beri çevremde gördüğüm kaynana modellerinden zaten bir ön yargı ve korkum vardı.Ve yıllarca evlilikten bu yüzden uzak durdum.
Taa ki otuz yaşında evlenmeye karar verdim ki aynı dert benim başımada musallat oldu.
İsteyerek arkamdan koşarak beni isteyen kaynana söz yüzüğüm takıldığı gün bir canavara dönüştü ve 6 aylık nişanlılık dönemimde sinir hastası olmamın yanında 15 kilo vermeme neden olup beni hasta yaptı.
Ben mücadele etmeye çalışsamda nişanlımında annesine dönüp ona karşı güvenim kalmayınca attım nişanı düğüne 1 ay kala.
Düşünün nişan bohçasında alınan herşeyi ama herşeyi kullanmış oğlu geri geldiğinde bohçalar şok oldum traş makinesinin içinde sakalları duruyordu, parfümler şampuanlar losyonlar ne varsa yarılanmış bitmiş.
Çektiklerimi yazsam burda roman olur o derece yani.
Tabi sonuç olarak kurtulmuş olduğuma çok şükrediyorum.
Benim sorunum nişandan ayrılalı 4 sene oldu ve ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum eskiden olan kaynana korkum artık korku üstü cinnet haline geldi ve evleneceğim kişiye bile güvenemiyeceğimi düşünüyorum çok aşırı olumsuzluk yaşadım.
Mutlaka benim gibi çok kişi bu durumu yaşamıştır ve sonradan mutlu bir adım atanda olmuştur ancak ben buna artık cesaret edemiyorum.
İnsanlar bir insanın hayalleriyle ve geleceğiyle nasıl böyle rahat oynayabiliyorlar.
Bu korku ve endişemi yenmek için ne yapmam lazım.
Zaten yaşım 34 oldu bazen hiç uğraşma böyle daha rahat diyorum, bazende daha ömrüm varsa 30 40 sene böylemi geçer diyorum.
Yaşadıklarımdan tek çıkardığım sonuç en iyi kaynana bu dünyada olmayan kaynana!!!

bence öyle bir korkuya kapılmayın çok yersiz. ben mesela seviyorum kayınvalidem çok iyi bir insan hiç bir kötülüğü de dokunmadı şu ana kadar. ama tabi ki onunla aynı fikirde olmadığım duymazdan geldiğim noktalar da oluyor. keza etrafımdaki bir çok arkadaşımın da kv ile ilgili kötü bir yorum yaptığını duymadım. iyi düşünün iyi olsun

Bir elmanın içinden kurt çıktı diye elma yemekten mi vazgeçeceksiniz? Lütfen kötüyü çağırmak yerine iyiye odaklanın. Belki bunlar sizin sınavınızdı ve geçti hepsi... İyi insanlarla karşılaşmanızı diliyorum...
Bende böyle telkin etmeye çalışıyorum kendime ama sütten ağız yanınca yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ☺

Herkes kotu kaynana degildir. Bilmiyorum kardesin var mi evli mi ama annen mesela kotu bi kaynana mi?
Eger önyargili olursan, mesafeli durursan dunyanin en iyi kaynanasi bile sana kotu gelir.

Nişan bohçası nasıl kullanılmaz ya aman neyse zaten konu o değil sizde annesi babası olmayan birini bulucaksınız ozaman o_O

Eskiden beri çevremde gördüğüm kaynana modellerinden zaten bir ön yargı ve korkum vardı.Ve yıllarca evlilikten bu yüzden uzak durdum.
Taa ki otuz yaşında evlenmeye karar verdim ki aynı dert benim başımada musallat oldu.
İsteyerek arkamdan koşarak beni isteyen kaynana söz yüzüğüm takıldığı gün bir canavara dönüştü ve 6 aylık nişanlılık dönemimde sinir hastası olmamın yanında 15 kilo vermeme neden olup beni hasta yaptı.
Ben mücadele etmeye çalışsamda nişanlımında annesine dönüp ona karşı güvenim kalmayınca attım nişanı düğüne 1 ay kala.
Düşünün nişan bohçasında alınan herşeyi ama herşeyi kullanmış oğlu geri geldiğinde bohçalar şok oldum traş makinesinin içinde sakalları duruyordu, parfümler şampuanlar losyonlar ne varsa yarılanmış bitmiş.
Çektiklerimi yazsam burda roman olur o derece yani.
Tabi sonuç olarak kurtulmuş olduğuma çok şükrediyorum.
Benim sorunum nişandan ayrılalı 4 sene oldu ve ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum eskiden olan kaynana korkum artık korku üstü cinnet haline geldi ve evleneceğim kişiye bile güvenemiyeceğimi düşünüyorum çok aşırı olumsuzluk yaşadım.
Mutlaka benim gibi çok kişi bu durumu yaşamıştır ve sonradan mutlu bir adım atanda olmuştur ancak ben buna artık cesaret edemiyorum.
İnsanlar bir insanın hayalleriyle ve geleceğiyle nasıl böyle rahat oynayabiliyorlar.
Bu korku ve endişemi yenmek için ne yapmam lazım.
Zaten yaşım 34 oldu bazen hiç uğraşma böyle daha rahat diyorum, bazende daha ömrüm varsa 30 40 sene böylemi geçer diyorum.
Yaşadıklarımdan tek çıkardığım sonuç en iyi kaynana bu dünyada olmayan kaynana!!!

ben o yazıyı şoke oldum valla:KK57::KK57:
nişani kınayla beraber düğünden bir gün önce yapın bi gün nişanlı kalirsin ben öle yapmışım:)
kaynana dertten kurtıl kocanla yaşiycak boşverin kaynanayı.

Kime kimin geleceği belli olmuyor.
Ama doğru eşi bulursan kaynananın canavar olmasının hiç önemi kalmaz emin ol.

benim kayınvalidem iyidir ya. kadının günahını almıyım hiç :) ne bileyim arada kinaye yapar, kızıyla kıyaslar, bana arada el kızı olduğum hissettirilir. en ufak bir olumsuz tavrım olsa bana cephe alırlar onu adım gibi bilirim. bir iki gergin olduğumda kalp kırmışlığım oldu lohusayken, ama onun dışında saygısızlığım da olmamıştır. önce oğlunu düşünür elbet ama, bilerek isteyerek aleyhime bir davranışı olmadı en azından. e bence bu da yeter.
bir arkadaşım eşiyle anlaşamadığı için boşandı, çocukları da yoktu. ayrılırken eşinin ailesinden ayrılacağı için salya sümük ağlamışlardı. eski eşi başkasıyla evlendi. hala araşır görüşürler eski eşinin ailesiyle. ama melek gibi kadındı gerçekten. bütün kışlık konservesini yapar getirirdi. evinde değiştirmek istediği bir eşyayı bilse sürpriz yapar kargolardı. bebeğim diye severdi arkadaşımı. iyi örnekler de var yani..

üffff kız ne anlatıyor ne yorm yapılıyor
ya kullansın dıye almıs ama nısan atılınca da üstünde sakallarının oldugu tras makınesını de geri iade etmesi olmuş mu yani ?
ben bunları kullandım desin vermesin geri daha iyi
üffff işte! bence de üff yani! bana daha derin şeylerden bahsedin, kıldan tüyden mevzular bence bunlar..

Kime kimin geleceği belli olmuyor.
Ama doğru eşi bulursan kaynananın canavar olmasının hiç önemi kalmaz emin ol.
Anne ve babamın evliliği çok güzel ve mutlu bir yuvada büyüdüm çok şükür babanemde azda olsa mutlaka kaynanalık yapmıştır ama evimizde hiç bu yüzden annemin göz yaşı döktüğünü tartıştığını görmedim. Bayram sabahları tüm akrabalarla yenen bayram sabablarında, iyi kötü günlerde hep bir arada olduğumuz bir ailede yetiştim. Bu korkuya çevremden kapıldım başımada geldi ve gitmiyorda .
Annemde anne baba duası aldın bu kadar korkma sen çok takıyorsun diyor ama bu konuda takıntı sahibi oldum.

Kullandığına kızmadım okadar ama bu şekilde iade edilmez hakarettir.
Ben bir tek iğneyi bile paketinden açmadım gelin evine götürülüp serilir kullanılır. Zaten gelen herşeyi dağıttım onlar kullanılmamış olsada saklamazdım.
tamam haklı olabilirsiniz, elbette görgüsüzlük yaptığı. ama bunlar gereksiz detaylar. diğer tarafı dinlesek, onlar da diyecek ki ne var ne yok bakmadım topladım iade ettim. hiç geçmişte takılı kalmayın size tavsiyem. bir kere olumsuzluk yaşadınız diye hep böyle olacak değil. bu kültürde zor olsa da, ailesinin etkisinde kalmayacak, kararlarını kendi iradesiyle verebilecek erkekler de var. bir de evlilik düşüneceğiniz biri karşınıza çıktığında, nişan düğün arasını az tutarsınız, ben geleneksel biri değilim deyip adetlere filan hiç bulaşmazsınız, kafanız da rahat olur.

Tek duam bu zaten şükür ki kurtuldum gerçek yüzlerini gördüm.
Evlilik yolunda mutlaka problem sıkıntı olur, ancak erkekler çok iki yüzlü ve gerçek yüzlerini ya işin sonunda yada iş işten geçtikten sonra görüyoruz buda beni korkutuyor.
Karşımdaki kişiylede sürekli bir açığını hatasını arar halde bulmak istemiyorum güven benim için en olmazsa olmaz şey.Kimse benim yaşadığımın ceremesinide çekmek zorunda değil ama belli bir yaşa gelip birde böyle olumsuz bir olay yaşayınca çok zor oluyor.
yasinizda bisey yok aaaa.
nasip böyleymis.
birakin bunlari gecti bitti.
hayat cok güzel
hayat kötü insanlar cikinca hayatimizdan dahada güzellesiyor.
olduda bitti masallah.
yeni ortamlara gir.
yeni arkadaslar edin
gez biraz. bar disko falan degil.
cik biraz sinema vs hem havan degisir hem es aday adayiyla tanisma firsatin olur.
ben buarada sizi bizi biraktim:) kizmisim hee:)
bende sizin gibiyim hep üzülürüm...biz üzülürken hayat devam ediyo...kendime kiziyorum o yüzden sizede kizdim.
umudumuzu kaybetmeyelim:KK66:
gecmis gecmisde

yasinizda bisey yok aaaa.
nasip böyleymis.
birakin bunlari gecti bitti.
hayat cok güzel
hayat kötü insanlar cikinca hayatimizdan dahada güzellesiyor.
olduda bitti masallah.
yeni ortamlara gir.
yeni arkadaslar edin
gez biraz. bar disko falan degil.
cik biraz sinema vs hem havan degisir hem es aday adayiyla tanisma firsatin olur.
ben buarada sizi bizi biraktim:) kizmisim hee:)
bende sizin gibiyim hep üzülürüm...biz üzülürken hayat devam ediyo...kendime kiziyorum o yüzden sizede kizdim.
umudumuzu kaybetmeyelim:KK66:
gecmis gecmisde

benim kayınvalidem iyidir ya. kadının günahını almıyım hiç :) ne bileyim arada kinaye yapar, kızıyla kıyaslar, bana arada el kızı olduğum hissettirilir. en ufak bir olumsuz tavrım olsa bana cephe alırlar onu adım gibi bilirim. bir iki gergin olduğumda kalp kırmışlığım oldu lohusayken, ama onun dışında saygısızlığım da olmamıştır. önce oğlunu düşünür elbet ama, bilerek isteyerek aleyhime bir davranışı olmadı en azından. e bence bu da yeter.
bir arkadaşım eşiyle anlaşamadığı için boşandı, çocukları da yoktu. ayrılırken eşinin ailesinden ayrılacağı için salya sümük ağlamışlardı. eski eşi başkasıyla evlendi. hala araşır görüşürler eski eşinin ailesiyle. ama melek gibi kadındı gerçekten. bütün kışlık konservesini yapar getirirdi. evinde değiştirmek istediği bir eşyayı bilse sürpriz yapar kargolardı. bebeğim diye severdi arkadaşımı. iyi örnekler de var yani..
Ayyy o kaynana nerde kocami evlatlik almasini istedim bi an ya:KK66: canim sevgili konu sahibi her kaynana ayni olacak diye bisey yok he ama illaki karisrlar illaki kiskanirlar muhim olan evlenecegin insandir. O arada guzel bi kopru olursa hic bi sorun olmaz sende idare ettirisin zaten o yuzden gemileri yakma yasin daha genc ve evlilik guzel bisey

X