Kaynana fobimi yenemiyorum!!!

arsel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1.485
1.929
Eskiden beri çevremde gördüğüm kaynana modellerinden zaten bir ön yargı ve korkum vardı.Ve yıllarca evlilikten bu yüzden uzak durdum.
Taa ki otuz yaşında evlenmeye karar verdim ki aynı dert benim başımada musallat oldu.
İsteyerek arkamdan koşarak beni isteyen kaynana söz yüzüğüm takıldığı gün bir canavara dönüştü ve 6 aylık nişanlılık dönemimde sinir hastası olmamın yanında 15 kilo vermeme neden olup beni hasta yaptı.
Ben mücadele etmeye çalışsamda nişanlımında annesine dönüp ona karşı güvenim kalmayınca attım nişanı düğüne 1 ay kala.
Düşünün nişan bohçasında alınan herşeyi ama herşeyi kullanmış oğlu geri geldiğinde bohçalar şok oldum traş makinesinin içinde sakalları duruyordu, parfümler şampuanlar losyonlar ne varsa yarılanmış bitmiş.
Çektiklerimi yazsam burda roman olur o derece yani.
Tabi sonuç olarak kurtulmuş olduğuma çok şükrediyorum.
Benim sorunum nişandan ayrılalı 4 sene oldu ve ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum eskiden olan kaynana korkum artık korku üstü cinnet haline geldi ve evleneceğim kişiye bile güvenemiyeceğimi düşünüyorum çok aşırı olumsuzluk yaşadım.
Mutlaka benim gibi çok kişi bu durumu yaşamıştır ve sonradan mutlu bir adım atanda olmuştur ancak ben buna artık cesaret edemiyorum.
İnsanlar bir insanın hayalleriyle ve geleceğiyle nasıl böyle rahat oynayabiliyorlar.
Bu korku ve endişemi yenmek için ne yapmam lazım.
Zaten yaşım 34 oldu bazen hiç uğraşma böyle daha rahat diyorum, bazende daha ömrüm varsa 30 40 sene böylemi geçer diyorum.
Yaşadıklarımdan tek çıkardığım sonuç en iyi kaynana bu dünyada olmayan kaynana!!!

Pentherafobi yani kaynana fobisi.

Eğer bu fobin varsa bu siteye takılman çok yanlış keza burada kaynanasını sevmeyenlerin açtıkları konular ben gibi kaynanasını çok sevenlerin bile aklını karıştırıyor.

KK aslında kaynanalar kazana demek, gizli bir örgüt burası...

bohçadakileri kullansın diye almamış mıydınız? düğünü beklemedi diye mi kızdınız? yani iade edebilirim diye saklamalı mıydı?

nişan bohçasında alınnanlar kullanılmaz.
nişan bozulunca herşey geri iade edilir .

şekil a da görüldüğü gibi

belki çok minik bir ihtimalle ama çok minik bir ihtimal (!) iyi bir kaynanaya denk gelirsiniz yaşınız bi hayli ilerlemiş bence siz o minik ihtimali boşverin ve ana kuzusu olmayan misal tek yaşayan birine yönelin

cok iyi anliyorum sizi...
insan umudunu kaybediyo. hic olmayacak gibi geliyo insana.
hersey nasip insallah karsiniza gönlünüze ruhunuza göre biri cikar...basta hayirlisi olmasi dilegiyle.
ben suna inaniyorum istedigin zaman olmuyo.
salivericeksin
allaha birakacaksin.
dua ediceksin ama arayis icinde gibi degil.
hayirlisini isteyeceksin.
ve evet sizde mutlu olmayi hak ediyosunuz. olacaksiniz insallah.
unutun artik olanlari.
unutamamissiniz unutun cok sükür ki gec olmadan göstermisler yüzlerini.

bohçadakileri kullansın diye almamış mıydınız? düğünü beklemedi diye mi kızdınız? yani iade edebilirim diye saklamalı mıydı?
Kullandığına kızmadım okadar ama bu şekilde iade edilmez hakarettir.
Ben bir tek iğneyi bile paketinden açmadım gelin evine götürülüp serilir kullanılır. Zaten gelen herşeyi dağıttım onlar kullanılmamış olsada saklamazdım.

Bir elmanın içinden kurt çıktı diye elma yemekten mi vazgeçeceksiniz? Lütfen kötüyü çağırmak yerine iyiye odaklanın. Belki bunlar sizin sınavınızdı ve geçti hepsi... İyi insanlarla karşılaşmanızı diliyorum...

belki çok minik bir ihtimalle ama çok minik bir ihtimal (!) iyi bir kaynanaya denk gelirsiniz yaşınız bi hayli ilerlemiş bence siz o minik ihtimali boşverin ve ana kuzusu olmayan misal tek yaşayan birine yönelin
Milyonlarca insan içinde bu kişiyi nadıl bulabilirim ki artık

üffff kız ne anlatıyor ne yorm yapılıyor
ya kullansın dıye almıs ama nısan atılınca da üstünde sakallarının oldugu tras makınesını de geri iade etmesi olmuş mu yani ?
ben bunları kullandım desin vermesin geri daha iyi

Bence annesi olmus biriyle evlenmek ok.

Kim birini tavsiye etse yada bu durum vuku bulsa ilk sorduğum soru bu oluyor sonra yalnış anlıyorlar beni.
hiç bişe olmaz valla sorun mümkünse anası ölmüş biriyle evlenin şimdiki aklım olsa bende oyle yapardım
etrafımda bakıyorum kaynanası ölmüş gelinler hepsi mutlu

Sürekli bunu aklınızda bulundurarak iyide olsa kötü görebilirsiniz, önce aklınızdan fobi düşüncesini atın
burda genelde kötüsü yazılıyo ama bence iyi kayınvalidelerde var ,hatta benim kayınvalidem melek gibidir bu zamana kadar bir kez olsun kötü bir olayımız olmadı.Benim gibi örnek verebilicek çok insan olacağına eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…