Kaynana, ben de alyans istiyorum deyip yaygara koparrsa! stne bir de dayak!!!

leylek82

çok zor bazen....
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
5.647
22
42
Valla kızlar geçen gün aile sohbetinde bişe öğrendim gözlerim böyle fırladı:1shok::1shok:
uzun yıllar sonra geçen sene memleketime gezmeye gitmiştim ve herkes bana bi garip gelmişti.doğuda bi şehir.herkes eşine hizmetçi gibi davranıyo ve kadınlar eşlerinin yanında ağzını bile fazla açamıyo.neyse çok yakın bi akrabam da bundan farklı değildi.karısı yanında şaka yapsa ve tebessüm etse hemen imalı bakışlar atıyodu karısına.bundan çok rahatsız oldum ben de.içime dert olmuş olcakki geçen ablama bunu anlatırken'' kesin garibim dayak da yiyodur'' dedim ve ablam'' hemde 3 günlük evliyken yedi o dayağı''diyince şok oldum.meğer benim iğrenç ötesi yengem düğünün ertesi günü'' bana da alyans alın ''diye tutturmuş.oğlu da'' ben sana kendi yüzüğümü veririm'' demiş.e tabiki eşi de doğal olarak'' kocaman kadın o hem biz sana o yüzüğü aldık hatırası var sonuçta ''diyince dayağı yemişakannehir
bu da bişey değil
gene bi akrabam daha 3 aylık gelinine oğlu ayrılcam diye tutturunca (o salağa o kız fazlaydı zaten üstüne ayrılcam diye tutturmuştu)geline ne dese beğenirsiniz
''sen hamilesin ya şimdi(4-5 haftalık hamileydi kızcağız).boşuna çocuğu aldırıp ziyan etme sakın ,ayrılınca sen doğur benim büyük kızın çocuğu olmuyo ona veririz'' demiş'':1shok:kız arkasına bile bakmadan kaçmış ve zavallım aldırmış hemen çocuğu.aldırmak ne kadar doğru bilemiyorum ama heralde canını kurtarmak istedi kız ya......:1no2:
yani Allahtan ben oralardan uzaktayım.yani o sülaleden uzaktayım.ve ne kadar güzel şartlarda yaşadığıma bi kere daha şükrettim.zaten kopuk bi sülaleyiz ve bunları uzaktan birilerinden duyunca kopuk olduğumuz için şükrediyorum
yoksa kesin birilerini boğardım heraldekötükedihüsokötükedihüso

Son düzenleme:
bunlar inanılmaz olaylar ya... bence de şanslısın uzak olduğun için...

yağmurdan kaçarken doluyo tutulmuş kızcağız

olan doğmamış yavruya olmuş

ne kötü olaylar Ya Rabbim :bbo:

ben şahsen onların şizofren olduğunu düşünür pek ciddiye almazdım, ama o koca karısına sahip çıkmadıktan sonra neye yarar. allah kurtarsın ne diyim. şanslı bir insanım vesselam.

hepsi şizofren olsa nolur canım
işin en acı yanı bu insanlar hala bu devirde var maalesef:1no2:üstelik o yengem alyans meselesindeki yani
yıllar sonra bi hastalık yüzünden kolu kesildi dirsekten
ve diğer ablamın değimiyle bu dünyadaki cezası oldu onun
defalarca oğlunun dolduruşuyla kızcağız dayak yemiş
ben şahsen onların şizofren olduğunu düşünür pek ciddiye almazdım, ama o koca karısına sahip çıkmadıktan sonra neye yarar. allah kurtarsın ne diyim. şanslı bir insanım vesselam.

Son düzenleme:
iyiki çevremde ve yakınımda böle olaylar yoktur.. çok karısyım... belkı yadırgarsınız ama ıyıkıde dogulu degılım bınlerce kez sukur edıyorum allahıma..ben yapamazdım asla cunku

gerçektente vicdansızmış be bunlar, ben doğuluyum ama istanbulda yaşıyorum,her doğuluda böyle değil çok şükür bizimkiler en azından ahlaki ve kültürel değerleri çok önemserler. lütfen bütün doğuluları aynı kategoriye koymayın.sanada geçmiş olsun.

canım doğululukla batılılıkla bi ilgisi yok tabiki
ben de doğuluyum ama İstanbulda büyüdüm
ve kendi memleketimi bile yadırgadım bu olaylardan sonra yadırgamamak da mümkün değil:sm_confused:tabiki istisnaları burda konuşmaya gerek yoka.s
ama kültürel bi fark olduğu kesin maalesef
gerçektente vicdansızmış be bunlar, ben doğuluyum ama istanbulda yaşıyorum,her doğuluda böyle değil çok şükür bizimkiler en azından ahlaki ve kültürel değerleri çok önemserler. lütfen bütün doğuluları aynı kategoriye koymayın.sanada geçmiş olsun.

kafalarına yolda yüyürken benim kadar taş düşsün ne diyim.
(90 kiloyum bu arada düşünün ne büyük bi taş olacak)

pes dogrusu...kadına verilen değere bak..koca evi diyorsun hayatını adıyorsun sonra ne oluyor 2 gun sonra seni aptala cevirip pısırık bi kadın haline sokuyolar neden anası danası onu istedi gelin kendi dogrusunu soyledi..ohhh valla cok merak ediyorum baska hangi ulkede var acaba bu gelin kaynana kayınpeder gorumce vs vs durumları...

Çoğu anadolu kentinde bu ayrım var...
Kadına çok söz hakkı tanınmıyor tanınsa da ne derece...
Bunların hepsi eğitim ile alakalı...
Allah böylesini ıslah etsin.

X