• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları kayıt ücret

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
arkadaşlar bişey sormak istiyorum ankaradayız ve oğlum anasınıfına gidiyor kayıt ücretinin yarısını ödemiştik ama yarısını diğer bazı veliler gibi ödemedik bi ara öderiz diye şimdi ise tayinimiz çıktı şehir dışına,oğlum orada 1.sınıfa başlayacak merak ettiğim 1.sınıftada kayıt parası istiyorlarmı eğer ordada isteyeceklerse şurda üç hafta kalmış para yatırmayalım diyorum yada burda kalan parayıda yatırırsak gittiğimiz şehrin okulu kayıt parası isterse buraya yatırdığımız paranın dekontunu göstermemiz yeterli olurmu sizce,yani hem buraya hem oraya kayıt parası vermek zorunda kalmayım malum birazda sıkışık olduğumuz için öyle rahat davranamıyorum bilginiz varsa söyleyebilirmisiniz

canım hangi okul olursa olsun kayıt parasını okul alıyor bagış adı altında .ödemeden işlemini yapmıyorlar eger torpil yoksa.

Eğer kayıt yaptırdığınız okul, ikametgahınıza bakan okulsa kayıt parası almıyorlar. Ben oğlumda yaşamıştım ve sırf yardım olsun diye zorla vermeye kalktım, ameliyatlı olduğum için okul müdürü beni üzmemek adına çok cüzi bir miktar almıştı. Şimdi kızım 1. sınıfa gidecek bakalım aynı şey devam edecek mi bilmiyorum.

ikametgahınız tutsa dahi okula kayıt ettirirken bağış adı altında bir rakam talep ediyorlar. bu sene mahalle okulu bile 300 tl den açıyor kapıyı. şayet kayıt yaptırcanız okul ikametinizin dışında ise 1000 liradan başlıyor okulun popularitesine göre 4-5 bine kadar çıkıyor haberiniz olsun.
bende bu sene kızımı anasınıfına kayıt ettirmekle uğraştım, gezmediğim okul kalmadı. mahalle okulundan tut yakın çevredeki tüm okullara gittim. tabiki hepsi devlet okulu. eğer okul görünümü düzgün kaliteli ise kayıt için baya yüksek rakamlardan bahsediyorlar. hele bide ünlü bir okul ise isim yapmış yandınız.
tanıdıkta pek bişey yapamıyor. sadece rakamı biraz düşürüyor.. ansınıflarda ikamet önemli değil aslında (milli eğitim açıklaması öle, zira ekayıt sistemi birinci sinıftan itibaren çalışıyor) ama okul müdürleri bunu inkar ediyorlar. yok ikamet tutmuyorsa yazamazlarmış felan. anasınıfında yok öle birşey. ama ilkokul bir itibari ile e kayıt sistemi devreye girdiğinden ikametinize göre kayıt oluyor. ancak nakil ile değişim mümkün. işte bu sisteme müdahale edip sizin çocuğu okula kayıt ettiriyorlar. ama anasınıfında yooookk. neyse. anasınıfında kayıt edenler olursa bilgileri olsun die dedim. fazla vermeyin para yani. asıl olay kontenjanın doluluk oranı. eğer taalep fazla ise ikamete göre öncelik tanıyorlar. o kadar.
bu sene bağış adı altında toplanan kayıt paraları rakam olarak baya bir uçmuş yani

Son düzenleme:
Bu yıl kayıt işlemleri değişti.Tamamen internet üzerinden kayıt yapılıyor.Nüfusta kayıtlı olduğunuz yere göre çocuğunuz internet üzerinden okula kaydediliyor.
Yani elden kayıt yok artık.Ancak bir süre sonra mutlaka bağış istenecektir sizden:))))

ekayıt sisteminde sadece bir açık kapı bırakmışlar, oda çocuk anasınıfını okuduğu okula devam edebilecektir diye yazmışlar milli eğitimin sayfasında. yani istediğiniz okula göndermenin 2 yolu var, ya anasınıfınıda o okulda okutacaksınız yada mahalle okuluna kayıt yaptırdıktan sonra nakil talebinde buluncaksınızki burda geçerli bir sebep olması önemli ama yinede tamamen geleceği ve gideceği okulun yönetiminin vereceği karar önemli. ekayıt dışına çıkmanın ne yazıkki başka yolu yok. bu anasınıfından sonra devam edebilme hakkını ise birçok okul yönetimi inkar ediyor ve yüksek bağış karşılığında hallederiz die söylüyorlar. ama ekayıt tüzüğünde böyle bir hak tanınmış ben bizzat web sayfasında okudum. ve anasınıfınada bir önceki mesajımda anlattığım gibi ekayıt olmadığından ikamet şartıda yok. anasınıfına yazdırmak okulun yönetimin insafına ve ihtiyacına!!!! (para) kalmış. paragöz olmayanlar ise önce mahalle çocuklarına öncelik tanıyor, açık kontenjan kalırsa alıyorlar. yani asıl iş anasınıfındn istediğiniz okula başlatmak. aksi halde ekayıt nedeniyle çoook zor.

Back