Evet ben bunun yöntemini bilmiorum ne zaman kv nin hareketlerinden rahatsız olup eşime sölesem hatalı oluyorum eşimin gözünde.. Ya da kv ye surat yaptığımda ters davrandığımda gidip eşime ağlıyor.. Bu aralar bu durumdan aşırı derecede raahtsızım bikaç gün bile katlanmak zor geliyor ne yapmalıyım da eşimle papaz olmadan nasıl halledebilirim
Konuyu takibe aldım :) Öncelikle biraz sabredeceksin. Bırak kv istediğini yapsın amaaaa... Siz yalnızken değil. Bir süre eşin yanında olmadan görüşme mesela. Hep eşinle git. Kv laf mı soktu, bozul, suratın düşsün, üzül, ama yapmacıktan da olsa gülümsemeye çalış. Bir iki bir iki kocan bu durumunu görür, en sonunda annesiyle ilgili bir rahatsızlık duyunca söylediğinde suçlu duruma düşmezsin. Ama adamın gözünde ortada birşey yokken annesini şikayet eder duruma gelirsen suçlu sen olursun. Ben eşimle nişanlıyken hep hatırı için tüm laf sokmaları, karışmalarını sineye çektim. Düğünde hakaret mi etmediler, dedikodumu mu yapmadılar, yine laf etmedim. Ama bardak dolmuş taşacakken yine üstüme geldiklerinde bu sefer eşime söyledim. O yaptıklarını ve ondan önceki yaptıklarını, hatta nişanlıyken aramızı bozmak için neler neler dediğini... Eşim şok olmuştu ve ne dedi biliyor musun? Neden o zaman bunları bana söylemedin ben annemi uyarırdım dedi. O zaman söylemiş olsaydım, annesi gözünde suçsuz ben ise şikayetçi ve dırdırcı bir kız olacaktım. Mecburen sabrettim. İlahi adalet, rabbim öyle büyük ki kimsenin lafını kimsede koymuyor. Birde eşimin annesi laf söyler söyler, demedim der. Kendi söylediğini yalanlar. Telefon konuşmalarını falan hep eşimin yanında yaptığım için, annesi yalanladığında, yalanı çok güzel ortaya çıktı. Benim duyduğum şeyleri bile yalanlıyorsun ben sana neden inanayım dedi eşim annesine. Ama canım benim ki belki de milyonda bir görülecek bir örnek. Ama ben kv yi kötülemek için bu şekilde davranmadım, keşke iyi olsaydı da bu sorunlar yaşanmasaydı. Eşini seviyorsan sabredeceksin. Bu demek değil ki, gidip evine yardım et, onları yemeğe al kuş sütünü eksik etme. Normal davran ama kv nin sana eşinin yanında ters davranmasına izin ver, hiç açma ağzını ki zamanla eşin. Kusura bakma çoookkk uzun yazdım. Ama yuva kolay kurulmuyor, koruyup kollamak lazım
Evli degilim. Genel olarak iki yetiskin insanin, sorunlarini kendileri halledemeyip 3. kisilere sikayet etmesini itici buluyorum. Beni de bayardi habire sikayet dinlemek. Hele bir de birinin size 40 yillik annenizi sikayet etmesi daha katlanilmaz. Ne yapabilir adam? Size hak verse ayri, annesine hak verse ayri. Asagi tukursem sakal, yukari tukursem biyik durumu. Kendi sorununuzu kendiniz halledin bence. Adamlari da rahat birakin. Yok illa gecinemiyorsaniz gorusmezsiniz kaynanizla, ya da az gorusursunuz. Koca kadinlari ogullarina sikayet etme durumu basli basina sacma bana gore.
Bir kac kisi ayni seyi yinelemis,sikayet etmeyeceksin,görmesini saglayacaksin.. tabi herseyi kendinin görup anlamasi,hakliyi haksizi ayirt etmesi daha güzel de ,bu is nasil olacak peki,gormesini nasil saglayacagiz.
Konu sahibine cevabım da yazdım :) Birsüre kocalar olmadan kv lerle görüşmeyin. Kv çenesi durmayacaksa illa ki durmaz. Eşinizin yanında da laf söyler. Ya da bir davranışıyla sizi kırar. O anda insanın ister istemez morali bozulur, yüzü asılır. O anda eşinizin suratına bakın, sonuçta o da anlar. Bir iki bir iki böyle olunca, eşinizde annesiyle konuşur. Ha kv iyi davranıyorsa hiç kalp kırmıyorsa ne ala, en güzeli bu zaten. Birde telefon konuşmalarını da eşinizin yanında yapın. Mesela direkt hoperlörü açın ordan konuşun. O anda bir işle meşgulmüşsünüz gibi yapın. Daha yeni evliyken boşanmadıysam bunların sayesinde.
Güzel konu açmışım..kayınvalidemin bizde kadığı bir haftad çok bunalmıştım yazdıklaınız ilaç gibi geldi..ama pAylaşıma devam edelim çünkü bu durumlarda çok ihtiyaç oluyor