Kayınvalideyi alt ederken eşlerimizle kötü olmama yöntemleri

evet bence de herkes yöntemini söylesin.. ben de en başlarda hiç bize gelsin istemiyordumama baktım öyle olmadı iyi yönlerinden bakmaya çalıştım sevmeye çalıştım.. sevdim de.. ama bu aralar yine bikaç şey üst üste geldi ve hareketleri söylemleri beni rahatsız etmeye başladı.. beni hala kızı gibi göremediğini sadece oğlu için dayandığını düşünüyorum. bu da beni samimiyetten uzaklaştırdı.. ama bu süreçte eşimle kötü oldum, şuan aramız büyü yapılmış gibi kötü bir an önde kv'nin misafirliği bitsin de evimden gitsin istiyorum.. ama evden gitse nolacak sonuçta hep hayatımda olacak birinsan.. kalıcı çözümler lazım

Kaynanana surekli seni cok seviyorum diceksin ve kadin gun gelecek buna inanacak.
Iste o gunden sonra kaynanain bitanecik gelini kocanin da bas taci olacaksin.
Inan o kadar kolay ve zahmetsiz ki. Yeminle bak.

şikayet etmemelisin, erkekler bu durumdan hoşlanmazlar. onun görmesini sağlayacaksın. ben hiç şikayet etmedim. bir kaç ay sabrettim. sonrasında eşim kendi fark etti ve annesi ne derse desin eşim hep benim yanımda olmuştur.

eşinize yansıtmamaya çalışın.
kolay kolay annelerine atmazlar.
kv ile halletmeniz lazım sorunları.

Bu konuda en dertli insanlardan biriyim sanırım. . Yazsam roman olur yani..
yine de belki birine fayda m olur diye yazayım dedim..
Evliliğim in 1. Ayında ilk bayramında aileme değil (bizim memleketler farkli)
Eşimin ailesine gittim.. çalışıyorum ve o günde çok yoğun bir iş günü idi gecede yolda geçince ben hastalandım.. Kv dem eşim yokken bana madem hasta idin keşke gelmese idin dedi ve balkondan kapalı bi bayan gösterip oğluma bunu alacaktım, hanim hanımcik senin gibi de calismiyor hem ev kızı mis gibi ama sen çıktın basima dedi..
Inanamadim .. gözlerim doldu ağladım. . Esim neyin var dedi Salagim ya, söylemedim. . Yok bişey dedim.. Kv de de bize geldi ya ondan böyle yapıyor kendi anasına gitse böyle olmaz demiş arkamdan eşime. . Neyse biz o gün kavga kıyamet. . Cok kotu olduk.. Kv dem esimden yuzüğünu almış dolaba saklamis..
biz boşanma aşamasına geldik..
Aradan aylar geçti ben ne olaylar yaşadım . Zaman tek bişeyi öğretti. . Herkesin ne olduğu er geç çıkıyor ortaya..
Bunun gibi hı sürü olay yaşadım. Bi Secim yapmak zorunda idim.. ya boşanacaktim yada savaşacaktim..
Kolay kazanmadim ki kolay kaybedeyim Allah yuva yapana yapmak isteyene yardım eder dedim savaşmayi seçtim. ...
telefonuma ilk ses kaydı indirdim. . Kv nin eşim yokken bana söylediği herseye sustum ve kayıt ettim.. daha sonra eşime biz bize iken dinlettim bunları. . Tabi ben sustukca kv denin çene daha bi açıldı neler söyledi neler.. sustum kaydettim .. eşim ınanamadi..
olamaz dedi.. ve acemi ligi için benden Özür diledi o günler geride kaldı artık onları atarım da seni atamam dedi....
sadece ses kaydı değil bi sürü olay oldu..
ben Susup kv denin arkasini hep kolladim ve eşim hep suna şahit oldu : kv denin kotu, benimse masum olduğuma. . Ve buna içten inandı. . Su an ne yapsam beni bu kadar korumazdi.. Kendi gözüyle gördü. .
Annesi bişey söylese saçmalama sus diyor artık. . Sık sık annesini arayan eşim son 2 ayda 1 defa aradi.. ben ara diyorum yine aramıyor. Bayramda şimdiden anlaştık ilk gün benim ailemle geçirecek , sonra kendi memleketine gidecek , kendisi sen gelme canım ailenle kal, anne baban la vakit geçir, anam yine seni uzmesin istemiyorum dedi...
Size tavsiyem eşinize ailesini saatlerce konuşmak yerine size inanması icin çözümler üretin . Hiç arkasından konuşmmaya çalışın (ben arada kaçırıyorum ama ) ve kesinlikle iyi ve masum olanın siz olduğunu görmesini sağlayın. .....
maşallah deyin dua okuyun bol bol..
Allah yardım edecektir..

Bu konuda en dertli insanlardan biriyim sanırım. . Yazsam roman olur yani..
yine de belki birine fayda m olur diye yazayım dedim..
Evliliğim in 1. Ayında ilk bayramında aileme değil (bizim memleketler farkli)
Eşimin ailesine gittim.. çalışıyorum ve o günde çok yoğun bir iş günü idi gecede yolda geçince ben hastalandım.. Kv dem eşim yokken bana madem hasta idin keşke gelmese idin dedi ve balkondan kapalı bi bayan gösterip oğluma bunu alacaktım, hanim hanımcik senin gibi de calismiyor hem ev kızı mis gibi ama sen çıktın basima dedi..
Inanamadim .. gözlerim doldu ağladım. . Esim neyin var dedi Salagim ya, söylemedim. . Yok bişey dedim.. Kv de de bize geldi ya ondan böyle yapıyor kendi anasına gitse böyle olmaz demiş arkamdan eşime. . Neyse biz o gün kavga kıyamet. . Cok kotu olduk.. Kv dem esimden yuzüğünu almış dolaba saklamis..
biz boşanma aşamasına geldik..
Aradan aylar geçti ben ne olaylar yaşadım . Zaman tek bişeyi öğretti. . Herkesin ne olduğu er geç çıkıyor ortaya..
Bunun gibi hı sürü olay yaşadım. Bi Secim yapmak zorunda idim.. ya boşanacaktim yada savaşacaktim..
Kolay kazanmadim ki kolay kaybedeyim Allah yuva yapana yapmak isteyene yardım eder dedim savaşmayi seçtim. ...
telefonuma ilk ses kaydı indirdim. . Kv nin eşim yokken bana söylediği herseye sustum ve kayıt ettim.. daha sonra eşime biz bize iken dinlettim bunları. . Tabi ben sustukca kv denin çene daha bi açıldı neler söyledi neler.. sustum kaydettim .. eşim ınanamadi..
olamaz dedi.. ve acemi ligi için benden Özür diledi o günler geride kaldı artık onları atarım da seni atamam dedi....
sadece ses kaydı değil bi sürü olay oldu..
ben Susup kv denin arkasini hep kolladim ve eşim hep suna şahit oldu : kv denin kotu, benimse masum olduğuma. . Ve buna içten inandı. . Su an ne yapsam beni bu kadar korumazdi.. Kendi gözüyle gördü. .
Annesi bişey söylese saçmalama sus diyor artık. . Sık sık annesini arayan eşim son 2 ayda 1 defa aradi.. ben ara diyorum yine aramıyor. Bayramda şimdiden anlaştık ilk gün benim ailemle geçirecek , sonra kendi memleketine gidecek , kendisi sen gelme canım ailenle kal, anne baban la vakit geçir, anam yine seni uzmesin istemiyorum dedi...
Size tavsiyem eşinize ailesini saatlerce konuşmak yerine size inanması icin çözümler üretin . Hiç arkasından konuşmmaya çalışın (ben arada kaçırıyorum ama ) ve kesinlikle iyi ve masum olanın siz olduğunu görmesini sağlayın. .....
maşallah deyin dua okuyun bol bol..
Allah yardım edecektir..

eşinize hep annesini övün, annesine değer veriyormuş gibi yapın. Eşiniz sizi bir konuda suçlamaya kalktığında da şaşırmış gibi yapın. Aaa nasıl olur oysa ben öyle düşünmemiştim, annen yanlış anlamış, biz şöyle iyiydik böyle iyiydik felan, tatlı sözlerinizle annesini suçlu duruma düşürün. Ben deniyorum bazen bunu işe yarıyor :)

Maşallah Allah bozmasın. Ne güzel hayatınızı düzene sokmuşsunuz. Zaten kayınvalideler hep diş geçirebilecekleri gibi gelin isterler. Onun için eğitimli ve çalışan gelinlerle anlaşamıyorlar.
Aslında o size dışarıdan geçen kızı örnek gösterdiğinde, siz de ben de akıllı, anlayışlı, saygılı vs. bir kayınvalide hayal etmiştim ama benim de başıma siz çıktınız. N'apalım kısmet böyleymiş deseydiniz siz de. Şaka şaka iyi ki dememişsiniz. :)
En iyisi her şeyi zamana bırakmak. Bir evlilik kolay olmuyor. Zamanla iyi kötü belli oluyor zaten. sabırlı olmak lazım.

benim taktiğim en iyisi bence o da kendi çapımda çabalamalar yani aslında bişi yaptığım yok ,
ben asla terslemedim annesini asla surat asmadım ama annesinin en ufak bi kötü lafında direk gözünün içine baktım sözlümün o da zaten mesajı alıyodu direk bir keresinde de gerçekten kızdırmıştı beni annesi sözlümün yanında ben de ağzımı açıp tek kelime etmedim ama sözlümü öldürücekmişim gibi baktım ona yani nedense o anda annesine değil sözlüme sinirleniyorum o da direk anne içeri gel konuşucaz dedi o gün bugündür gayet iyi anlaşıyoruz :)

evli ve çocuklu olunca o bakışlar pek fayda sağlamıyor ne yazıkki.

Ammann, valla kafami bozdularmi cevabida alirlar.
Anasini cok sevenide, yollayiveririm yanina.
Bunu bildilermi hicbir sorun kalmiyo, inan bana
Ben degil onlar cekinsin benden

evli ve çocuklu olunca o bakışlar pek fayda sağlamıyor ne yazıkki.
aaa
ama ben o kadar tecrübesiz olduğum halde ki sözlümün annesi zamanında az laf etmedi bana ben hep iyi davrandım hep bana bir şey sorduğunda annene de danış ya da hadi şimdi annenle ilgilen vs diye hep iyi davrandım sonra sözlüm annesiyle konuştuğunda ona eğer kupkeki üzersen bir daha bizim aramız bozulacak yok yere kızdın ona ben yanınızdaydım kızlarından ayırma onu da yoksa biz kötü oluruz dedi ve annesi resmen ışık hızıyla değişti artık oooo yavrum kuzum evladım diye seviyo beni

hayran kaldım sabrınıza ve zaferinize..helal olsun:)

bende başlarda çok sıkıntılar yaşadım. kv tekken değil eşimin yanında laf sokuyordu. çok sinirleniyordum. yanlarından ayrılınca sürekli eşime- görüyorsun dimi sürekli laf sokuyor, bıktım artık gelmek istemiyorum falan diyordum.
Eşimde -- görüyorum ama annem işte ne yapayım. olsun sen bana içini dök rahatla diyordu
sonra baktım olmuyor. hep iyi yönlerini görmeye çalıştım, hep tatlı dille yaklaştım, zaman geçtikçe oda bana karşı iyi davranmaya başladı. şimdi olmayan çocuğuma battaniyeler, hırkalar,patikler örüyor. bana da yelek örecekmiş.
artık çok nadir laf sokuyor. bende gülerek cevabını veriyorum.
Eğerki eşinden gizli yapıyorsa karmakarisik56 arkadaşın taktiklerini uygulayabilirsin. fakat benimki gibi göstere göstere yapıyorsa, tatlı dil, en iyi çözüm. ama asla sessiz kalma gülerek , şakayla karışık cevabını ver.
bazen ben bile inanamıyorum ama seviyorum kv yi

Bende iki gün oldu bu dertten kurtulalı.Eşim beni haklı görsede annem babam deyip konuşmak zorunda kalıyorduk.Ki benim yerimde biri olsa affedip defalarca barışmazdı.sırf kocam için.Onlarla aram iyi olduğunda kendini mahcup gibi hissedip bna daha iyi davranıyodu.ama hrdefasında aynı şyler yaşanırsa insanın kendisine saygısı kalmaz.evde kocanı huzurlu tutacaksın.Bi anda patlamıycan sinirin olduğu zaman.Ben kayınvalidemle sorunlu oluğum halde gidip geliyorduk bir sorun olduysa akşam eşime bugün tahmin ettiğimden iyiydik şu davranışları çok hoşuma gitti de birkaçtane sırala arkasından da bi tane kötü biirşey patlat.Bir daha böyle davranırda k.v onunla aramızda tartışma çıkmasından korkuyorum.Bir daha olursa nazikçe sen söyle diyiver.Tatlı tatlı tabi:) Bir daha olucaktır muhtamelen.Benim kocam niye böyle yapıyon anne diyince zaten benim k.v oğlunu parçalamadığı kalır.:) kocamda ben baş edemiyom gelin napsın der :) bizim öyle oldu.Veee artık kesinlikle ama kesinlikle görüşmem onun ailesiyle bnm için tarihe gömülü:) çileli,ağlamalı günlerin ardından güneş gözüktüüü

Bu konu benim tek derdimmmm bişeyler yazın lütfen eşimle dört dörtlük bir hayatımız olmasına rağmen ne zaman gitsek problem yaşıyoruz ve annesinin boşboğazlığını oğluna ödetiyorum.Sonuç mu annesi melek ben eee tüüüü şeytannn cadı gelinNe yapabiliriz bununla ilgili benimki bi de oğlunun yanında çenesi açılıyor tek konuşcak lafını veririm de saff görünen şeytanlardan benim ki

umarım böyle devam edersiniz. bizde sizin gibiydik ta ki çocuk olana kadar... artık garantide biz ayrılamayız die düşünüyor galiba

Ama görmüyor çok net olan bir sorunu görmüyor sabrettim tartıştım trip attım olmadı nasıl görebilir

Buraya ayrintilari yazamam ama kv resmen bana araniorum tavriyla yaklasti. Annem olsa kizimdir der gecer. Kv esimi deistirecem kadar ileri gitti lafinda. Bundan sora tum silahlari kusanip ole gidicem evlerine. Nefret ediorum valla ondan. Halbuki egitimli emekli devlet memuru cok okuyan birisi amaaaa ne gezerrr. Annem bile demedi o lafi. Annem ilkokul mezunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…