• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideye mesafe nasıl konulur?

Darklizard

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2018
88
37
3
Şuan nişanlıyım kına günü herkes bilir ki bi normal kına elbisesi giyilir bide kına yakılacagi zaman bindalli giyinir bunu bilmeyen yoktur ama kayinvalidem gerek yok birini giy yeter diyor ve kına kiyafetleri tamamen bize ait biz alıcaz yani niye böyle yapiyor ya sürekli her şeye karışıp yönetme derdinde evlenince daha çok karışır bu Allah bilir napcam nasıl karıştırtmam nasıl arama mesafe koyarım yani tek kına için değil nomalde de her şeye müdahale etme derdinde

Canim merhaba benimde kv den nisanliyken ayni sizinki gibiydi surekli yonlendirme cabalari surekli karisma havasinda.Ben bunun evliliktede boyle olucagini istemedigimden esimi yavas yavas doldura doldura annesine karsi cephe almasiyla yendim.Ayni apartmanda oturuyorduk en son baska yere gectik yani kisacasi canim is sende bitiyo ipleri eline verirsen usak olursun tatlim ama nisanlini ve kocani iyi yonlendirirsen ipleri eline alirsin.

Canim merhaba benimde kv den nisanliyken ayni sizinki gibiydi surekli yonlendirme cabalari surekli karisma havasinda.Ben bunun evliliktede boyle olucagini istemedigimden esimi yavas yavas doldura doldura annesine karsi cephe almasiyla yendim.Ayni apartmanda oturuyorduk en son baska yere gectik yani kisacasi canim is sende bitiyo ipleri eline verirsen usak olursun tatlim ama nisanlini ve kocani iyi yonlendirirsen ipleri eline alirsin.
Sen nasıl nişanlını eline aldın canım ne yapmam lazım benim şimdi. Nişanlım onların iyi niyetle karıştığını söylüyor ama ben kendi hayatımı yaşayamayacak mıyım nasıl yapmalıyım

Şuan nişanlıyım kına günü herkes bilir ki bi normal kına elbisesi giyilir bide kına yakılacagi zaman bindalli giyinir bunu bilmeyen yoktur ama kayinvalidem gerek yok birini giy yeter diyor ve kına kiyafetleri tamamen bize ait biz alıcaz yani niye böyle yapiyor ya sürekli her şeye karışıp yönetme derdinde evlenince daha çok karışır bu Allah bilir napcam nasıl karıştırtmam nasıl arama mesafe koyarım yani tek kına için değil nomalde de her şeye müdahale etme derdinde
Ben sizin yerinizde olsam güzel bir üslupla fikirlerimi söyleyip onun söylediklerini kibarca reddederdim

Sen nasıl nişanlını eline aldın canım ne yapmam lazım benim şimdi. Nişanlım onların iyi niyetle karıştığını söylüyor ama ben kendi hayatımı yaşayamayacak mıyım nasıl yapmalıyım

Valla canim nisanlimla iyi vakit gecirirken mutlu edip arada alttan alttan isliyordum ama kirici olmadan once acaba beni sevmiyolar mi gibisinden aklina onu sokmaya calistim ama
dedigim gibi yavas olmalisin en son evlendigimde kv benim evime girip camasir ilaclarimi alip kullaniyodu boyle boyle isleyerek kv den kurtuldum canim sana onerim kirici olmadan iyi zamanini denk getirip alttan alta islemen

Valla canim nisanlimla iyi vakit gecirirken mutlu edip arada alttan alttan isliyordum ama kirici olmadan once acaba beni sevmiyolar mi gibisinden aklina onu sokmaya calistim ama
dedigim gibi yavas olmalisin en son evlendigimde kv benim evime girip camasir ilaclarimi alip kullaniyodu boyle boyle isleyerek kv den kurtuldum canim sana onerim kirici olmadan iyi zamanini denk getirip alttan alta islemen
Çok teşekkür ederim canm başka tavsiyelerin olursa her zaman dinlerim

Neden ne giyeceğinizi söylüyorsunuz ki alın kıyafetlerinizi adetleriniz neyse ona göre yapın. İster 5 elbise giyin ister 3. Kınadan öncede gidip bindallınızı giyer gelirsiniz. Adım adım her şeyi anlatırsanız fikir sunma, ben sizi düşünüyorum ayaklarına her şeye karışıyorlar. Biri bişey söyleyince de dinleyin ama yine bildiğinizi yapın. Baştan hiç ezdirmeyin he tamam olur öyle olsun filan demeyin. Önünü alamazsınız her şeye karışma istediklerini yaptırma hakkı görürler kendilerinde.

Her konuda detay vermeyerek. Sorarsa üstünkörü cevaplayarak.

Fikir beyan ettikçe "ben böyle istiyorum" veya "uygun olan budur" diye altına bastırarak kararının arkasında durarak.

Herkesin kendine kadar aklı var zaten. He bu demek değil ki büyüklerin uyarılarını hepten kulak ardı edelim. Ama kına gecesi elbisesi gibi bir şeyde kv karar merci değildir. İnsanların duracağı yeri kişi kendi belirler..

Ama kınadan daha önemli problemlerin var diye düşünüyorum. Nişanlını sevmiyorsun ama hızla evliliğe doğru gidiyorsun..

Her konuda detay vermeyerek. Sorarsa üstünkörü cevaplayarak.

Fikir beyan ettikçe "ben böyle istiyorum" veya "uygun olan budur" diye altına bastırarak kararının arkasında durarak.

Herkesin kendine kadar aklı var zaten. He bu demek değil ki büyüklerin uyarılarını hepten kulak ardı edelim. Ama kına gecesi elbisesi gibi bir şeyde kv karar merci değildir. İnsanların duracağı yeri kişi kendi belirler..

Ama kınadan daha önemli problemlerin var diye düşünüyorum. Nişanlını sevmiyorsun ama hızla evliliğe doğru gidiyorsun..
Ne yalan söylüyüm sevmiyorum sevemiyorum da zoraki evleniyorum bide istediklerim olmayınca hepten deliriyorum

Ne yalan söylüyüm sevmiyorum sevemiyorum da zoraki evleniyorum bide istediklerim olmayınca hepten deliriyorum

Neden bu eziyeti yapıyorsun kendine? Ailen yaşamayacak o adamla. Sevmediğin biriyle nasıl aynı yatağa gireceksin?
Senin yapman gereken nişanı atmak kv ile nasıl başa çıkarım diye çözüm aramak değil..
Benim de eşimin ailesinde hazetmediğim insanlar var ama sırf eşimi sevdiğimi ve huzurluyum diye katlanıyorum..
Sen sevmediğin bir adamın sevmediğin annesine katlanmayı başarabilecek misin?
Boşanmak daha mı kolay sence?

Ahh herkestemi ayni sorun soz takildigindan itibaren benimde bu durum vardi tatli dil yilani deliginden cikarir sozu cok dogru zamanla nisanlimlada bir olup engelleri astik.

Rabbim sizin gibisini evlerden ırak tutsun.
Hem sevmediğin biriyle evlenip hem de annesinden koparmak, ipleri eline geçirmek için tüyo istiyorsun.
Keşke nişanlın bu yazdıklarını okuyabilse

ne istediğini tam belli ederek benimki de öyle bende ne istediğimi tam söylüyorum artık böyle olmasını istiyorum yada ben biz böyle uygun gördük diyorum o da birşey diyemiyor haliyle eşya bakarken istediğini gösteririp tabi kızım sen daha iyi bilirsin deyip laf falan sokuyo ama pek de umrumda değil açıkçası :KK70: birde eşin çok önemli yanında olması sana yapılanı görmesi çok etkili oluyor. bi sorun olduğunda oğlunda öyle istiyor diyorum bitiyo gidiyo destek olunması çok önemli

merhabalar, kına elbisesi gelinlik bindallı vs bunlar sadce sizin istediğinize sizin zevkinize göre olması gereken kıyafetler, evlenene kadar çok ciddi söylüyorum içinize ne siniyorsa onu giyin onu yapın tabiki kv saygınızı bozmayınız bu sorunu çözecek tek kişi eşiniz siz hiç bu tür konuşmalara katılmayın polemiğe hiç girmeyin siz eşinize eşiniz ailesine , bu süreci hep böyle devam ettirin eşiniz söylerse kötü olmaz ama siz söylerseniz kötü olursunuz sivri dilli gelin olursunuz uyanık gelin olursunuz ukala gelin olursunuz burnu büyük gelin olursunuz başına buyruk gelin olursunuz ,
EN İYİSİ SİZ AKILLI GELİN OLUN EŞİNİZE EŞİNİZ AİLESİNE :)
SEVGİLERLE..

merhabalar, kına elbisesi gelinlik bindallı vs bunlar sadce sizin istediğinize sizin zevkinize göre olması gereken kıyafetler, evlenene kadar çok ciddi söylüyorum içinize ne siniyorsa onu giyin onu yapın tabiki kv saygınızı bozmayınız bu sorunu çözecek tek kişi eşiniz siz hiç bu tür konuşmalara katılmayın polemiğe hiç girmeyin siz eşinize eşiniz ailesine , bu süreci hep böyle devam ettirin eşiniz söylerse kötü olmaz ama siz söylerseniz kötü olursunuz sivri dilli gelin olursunuz uyanık gelin olursunuz ukala gelin olursunuz burnu büyük gelin olursunuz başına buyruk gelin olursunuz ,
EN İYİSİ SİZ AKILLI GELİN OLUN EŞİNİZE EŞİNİZ AİLESİNE :)
SEVGİLERLE..

Benimki de ole dedi bende gelinlik alırken bindalli veriyolardi ona solemedim kınayeri tuttuğumdan haberi bile yok. Arada soruyo bakıyorum diyorum çünkü ne kadar çok sorarsak herşeye ne gerek var diyolar bi kınada giycem abiye kaldi onuda solemicem bazi seyleri kendiniz yaparsanız o da susuyor ve karismiyor.

guzellıkle cvp vererek .. yani terslemeden , uzatmadan cvp verin..
benm herhangi bir sorunum yok ama istemediğim bir şey oldugunda söyluyorum ..
en basit nişan takılacak tepsiye örtü yok mu dedi ben sevmıyorum anne dedim bir şey demedi..
zaten olması gereksızdı Nişan tepsim aynalıydı ;)
relaks olun rahat olun kasmayın kimsenn yannda kendinizi..
ben nişanlmn kardesı ile ilk tanısmaya gittim ilk defa görusucez evine gittim ;)
işte kek börek falan yapmış çayım bitti kalktım kendi çayımı kendmim doldurdm ;)
almanyadan yengesi geldi o varken de rahattım hatta arkamdan maşallah yabancısı falan yok bizim gibi demişler rahat ..
hee belki fazla rahattım amma da rahat gelin bu da demişlerdir ama umurumda değil.. Ben böyleyım sonucta..
nişanlınıza da sürekli annesini fln şikayette bulunmayın ama ayrı uzak oturmak istediğinizi söyleyın bunu da annesini bahane ederk değil ben gibi hayatım her 2 tarafa uzak olalım kafamz rahat olsun daha ii dedim ;) hem istedikleri zaman gelirler gideriz fln dedim ama uzak olmak her 2 taraf içinde ii saygı kalmış olur dedim.. dusundu tasındı haklısın aslında dedi uzak bakıyoruz şimdi.. Nişanlınızı arada bırakmayın .. bir şey oldugnda siz sorun siz söyleyın özguvenınızın yerinde oldugunu görsunler.. bir şey oldugnda ben öyle sevıyorum annecim diyiverin.. o cvbınızın üzerine bişiy derse umursamayın ve istediğinizi yapın..

Onu yetiştiren bir insanı nasıl doldurup ona karşı kullanabiliyorsunuz acıyın biraz anlayışlı olun ne var yani hatır için evet deseniz ,önemli olan sevdiğinle mutlu olmak değil mi?Mesafe derken senin özel hayatına karışmadıktan sonra anne dediğin kişiye mesafe koymak ayıp değil mi?Ön yargını kenara at ve ona iyi yaklaşmaya bak hep kayınvalide mi suçlu anlamıyorum ki

Back