-
- Konu Sahibi Nenas nenas
Yok deyin arac almıssiniz zaten varken teklif etmişsiniz de istememiş.Bi de önce neden söyledin şimdi neden gönülsüzsün diye soran olursa arada geçen bazı çok ciddi durumlarda kendisini yanımda bulamadığım için soğudum. Yani zor zamanda yanımda durmadı annesi. Benim de artık kendisi için kendimi zora sokasım gelmiyor.
Sakın kredi çekmeyin, elinizde altın, nakit birikim vb varsa vermeyin, şu an kredi çekilecek bir zaman değil, borç olarak altın verirseniz o da ödenmez çünkü önümüzde Avrupa ülkelerinin de dahil olduğu maalesef halihazırda devam eden 2 savaş ve içeride de bilinmezlikler var, bu sebeple kredi faizleri patlayabilir, döviz kuru ve altında da yukarı yönlü atak olabilir, ayrıca sizin önceliğiniz zaten evi olan ve iyi kötü kendisini geçindiren kayınvalideniz değil kendi çocuğunuz, evlatları güneş görmeyen evde oturan, kendisi de inşaatlarda harap olan kayınbiraderinizin de önceliği evlatları olmalı.Ya işte çocuğu da çok büyütmemiş :) eşimi askere bile ben gönderdim 65 bin bedellisini ödedim daha 6 ay olmadı. Ama evet verirsem gideceğini kabul etmem lazım. Paranın kıymeti kalmadı ama ben de çocuğuma bile bakmadı diye bozuk atıyorum.
vermem iyi kötü maaşı var kredi çeksin alsınHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Evi varmıs napcak evi degistirip?Kalan kısmını nasıl ödücek?Siz niye kvdeye birikmisinizi söylüyorsunuz ayrıca?Araba aldık yok para diyemediniz mi?Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Ama kadının yani kayinvalidenin evi var zaten artı eşinden kalan memur maaşı da var.kardeslerden biri inşaatlarda çalışarak 200 300 bin biriktirmis ve gunes gormeyen evde kirada yaşıyor.konu sahibinin geçmişine baktım kocası için bedelli askerlik yapsın diye kredi ödemiş.memur olduğu halde tatile bile gidememiş.kadincagiz daha ne yapsınBence anneye borç olarak verilmemeli verin ve almayın. Altı üstü 100 bin civarı anladığım kadarıyla. Kardeşim bana veriyor o kadarı. Ben de tek başıma büyütüyorum çocuklarımı. Onu çok iyi anlıyorum.
Bence verme ,sen teklif ettiğinde gıkı çıkmamış kadının şimdi neyin kafası buHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
İsteyen üzülsün isteyen süzülsün asla vermemHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Ben ayrıntı bilmiyorum tabi. Anlattığı kadarına yorum yaptım. Biz ailece birbirimiZe destek oluyoruz. Herkesi öyle düşündüm. Aracım bozuldu kardeşim 40 bin yolladı almadı. Kardeşimin ihtiyacı olsa aracımı satıp yollarım mesela. Öyle baktım olaya.Ama kadının yani kayinvalidenin evi var zaten artı eşinden kalan memur maaşı da var.kardeslerden biri inşaatlarda çalışarak 200 300 bin biriktirmis ve gunes gormeyen evde kirada yaşıyor.konu sahibinin geçmişine baktım kocası için bedelli askerlik yapsın diye kredi ödemiş.memur olduğu halde tatile bile gidememiş.kadincagiz daha ne yapsın
Konu sahibi seni çok iyimser gördüm hayata bir kez geliyoruz iyi düşün sakin kredi gibi şeylere bulasma çekeceksen de tamamen kendin icin olsun bir üye yazmış zaten iyi gelin diye kimsetakmiyor