Kayınvalideye borç vermeli miyim?

Evi olmasa hepiniz toplanın destek olun derdim ama mevcutta bir evi var
Artık hiç bir semt akşamları tekin değil, çıkmayıversin geceleri
Zor bir devirdeyiz, seçimden sonra daha kötü olacak deniliyor, paranız cebinizde dursun ve asla ama asla kredi falan çekmeyin, eşinize de çektirmeyin. Çocukları güneş göremeyen kaynınıza da Allahtan akıl fikir diliyorum
Çok istiyorsa ev değiştirmek evini kiraya verip istediği yerde ev tutsun

Aslında 50 bin değil onun adına kredi vs çekmenizi istiyor bekliyor. O borcu da kocanız değil siz ödeyeceksiniz memur gelin olarak. Kocanızın da aslında gönlü yok ama topu size atmak istiyor annesiyle arası bozulmasın diye
Bu olayda bence sorumluluk almayın. Ben de 50.000 var gelmeyeceğini de biliyorum ama daha fazlası yok. Sen kendin dök düşün ama borca vs girmeyi de doğru bulmuyorum diyebilirsiniz.

50binlik altin zaten 25-30gram bir şey onunla ev nasıl alacak üstü nasıl tamamlanacak? Ev ha diyince satilmaz bankalar kredi vermiyor versede tapuda gösterilen değer üstü krediye ekstra ücret cikiyor. Oturdugu evi satin alacak kesimide düsünün ev satmak öyle kolay değil örneğin artik kimde nakit milyon varda üstüne 600-700 kredi çeksin. 6 ay satis beklese alacagi ev uçacak sizin altinlarda yalan olur. Çocugunuzda varken neden bu topa girersiniz anlamam önce kendi evladinizi dusunun üc kuruşuda kvnin rahatina hibe mi ediceksiniz yada kredi cekeceksiniz? Sizin ihtiyaciniz olsa kimden ne gelecek size iyi gün var kötü gün var. Kv de aksam cikmayiversin disari. Kadin ne cocuklarini ne torunlarini dusunuyor sizde kvyi dusunup cocugunzuun hakkindan verirseniz ondan farkiniz kalmaz

Ya işte çocuğu da çok büyütmemiş :) eşimi askere bile ben gönderdim 65 bin bedellisini ödedim daha 6 ay olmadı. Ama evet verirsem gideceğini kabul etmem lazım. Paranın kıymeti kalmadı ama ben de çocuğuma bile bakmadı diye bozuk atıyorum.

İşin o kısmı işte elimde para yok , hepi topu 50 binlik altın. Onun istediği 150 200. benim için borç edin diyor ya da gizli gizli paramız var sanıyor
Elinizde varsa altın olarak verin verdiğiniz altın degerince evden hisse alın.Kredi işine girmeyin eğer zorla girerseniz yine verdiğiniz para degerince eve ortak olun.....

E ailecek çökmüşler üstünüze

Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
Gerçekten bakacak mı peki? Bakacaksa değer, yaşlıya bakmak çok zor. Mesela asansörsüz apartmanda oturuyorsa yarın birgün çok zorlanırsınız doktora götürmekte falan. Ama verdiğinizle kalacaksanız olmaz.

İşte söylenmiyor bazı şeyler. Çocuğunuza o baksaymış madem kızım nakit olarak ödeyemem ama elimden gelen bu diye iyi niyet bile göstermemiş.

Bunu görmemiştim. Lütfen destek olunacak tek kişi kaynınız. Bu kadın bencil.

Söyle söyliyim: Kendinizi kandirmayin kadin o altini 10 sene icinde degil, asla geri ödemez. Neyle ödeyecek ki. Bu konuda realist olun. Bir iki zaten zor geciniyorum dese esiniz "biz calisir yapariz, annem yasli sadece emekli maasi var" der ve istemez bile. Siz verdiginiz altinla kalirsiniz. Bu sahit oldugum konularda 98% böyle oldu. Yani o parayi gözden cikartabiliyorsaniz öyle verin. Diger cocuklari da para verecek mi yoksa memur oldugunuz icin sizden istiyorlar? Yoksa yok yani. Zamaninda firsati kacirdi. Simdi olmadigi zaman sizin de yapabileceginiz birsey yok. Ekonomi malum. Kendinizi büyük bir borca kitleseniz acil bir durumda kendinize birsey kalmaz

Bu durumda kayninizda vermesin.

Ben basta teklif etmısım ve kabul etmemıs daha sonra kendı ıhtıyacıma harcamısım ve bitmıs bu kımseyı ilgilendirmez ben olsam vermezdım cunku gercekten kıymet bılınmıyor keske bılınse herseyı yaparım yapıyordum da düne kadar ama yok . Yani butcesıne daha uygun biyer bakabılır ayrıca da

Ev pahalı bi ev kendi evinin tamamı daha bu evin yarısı ediyor

Yarı yarıya alın evi… diğer yarısını ödeyip tapuya ortak olun. Böylece ev sahibi de plursunuz

Ev pahalı bi ev kendi evinin tamamı daha bu evin yarısı ediyor

Bende öyle dedim zaten, yarısını o koysun yarısını siz koyun ve tapunun yarısını üzerinize alın, size de yatırım olur , boşu boşuna borç işine girmemiş olursunuz yoksa zaten vereceğiniz para havaya uçacak, en azından böyle sizin de eviniz olur

Müge Anlı hep der ki peşine düşeceğiniz parayı vermeyin. Geri gelmeyeceğini düşünün verirseniz.sizin için sıkıntı olmayacaksa verin ama ben olsam vermem madalya takmiyorlar iyi gelin olmuyorsun verince ,benden de istendi vermedim bi şey değişmedi isterlerse de küssünler.

150 200bin cok değil bir kamu görevlisi için. Ben olsam verirdim en nihayetinde esimin annesi. Ama borc olarak değil hibe ederdim. Sizde vermek istememekte haklısınız bilemedim.

Bu kadın çok bencil 5 kuruş vermem

bu dönemde kimsenin kimseye borç vermediğini biliyor, bence de alttan alttan kreş çekmemizi istiyor gibi geldi, kendisi kendine çekmez ama

Halbuki kendide cekebilir. Yakin zamanda babaannem kredi cekti maasini aldigi bankadan. Farkli bir oran cikardilar ona emekli oldugu icin. Simdi 150k kredi cekseniz bi o kadar da faiz yükü olacak. Bir ömür öde dur. Evi barki varmis, aç degil acikta degil, bulasmayin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…