- 19 Ağustos 2008
- 17.872
- 53.909
-
- Konu Sahibi Nenas nenas
Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Ya işte çocuğu da çok büyütmemiş :) eşimi askere bile ben gönderdim 65 bin bedellisini ödedim daha 6 ay olmadı. Ama evet verirsem gideceğini kabul etmem lazım. Paranın kıymeti kalmadı ama ben de çocuğuma bile bakmadı diye bozuk atıyorum.Ben olsam borc olarak degil direkt verirdim. Insanlar cocuklarini ne zorluklarla buyutuyorlar. Gunumuzde bir kamu gorevlisi icin 100000 lira cok büyük bir para degil bence. Paranin kiymeti kalmadi çünkü. Ama tabi ki bu benim düşüncem:)
Elinizde varsa altın olarak verin verdiğiniz altın degerince evden hisse alın.Kredi işine girmeyin eğer zorla girerseniz yine verdiğiniz para degerince eve ortak olun.....İşin o kısmı işte elimde para yok , hepi topu 50 binlik altın. Onun istediği 150 200. benim için borç edin diyor ya da gizli gizli paramız var sanıyor
E ailecek çökmüşler üstünüzeYa işte çocuğu da çok büyütmemiş :) eşimi askere bile ben gönderdim 65 bin bedellisini ödedim daha 6 ay olmadı. Ama evet verirsem gideceğini kabul etmem lazım. Paranın kıymeti kalmadı ama ben de çocuğuma bile bakmadı diye bozuk atıyorum.
Kardeşe çok üzüldüm ya İnşAllah güzel bir ev alabilirİnanamıyorum ya nasıl bir anne bu adam açık açık bu parayı verirsem çocuklarım 10 yıl daha güneş goremez diye.para pul vermeyin diğer kardeşler de vermesin otursun oturduğu yerde
Gerçekten bakacak mı peki? Bakacaksa değer, yaşlıya bakmak çok zor. Mesela asansörsüz apartmanda oturuyorsa yarın birgün çok zorlanırsınız doktora götürmekte falan. Ama verdiğinizle kalacaksanız olmaz.Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
Ya işte çocuğu da çok büyütmemiş :) eşimi askere bile ben gönderdim 65 bin bedellisini ödedim daha 6 ay olmadı. Ama evet verirsem gideceğini kabul etmem lazım. Paranın kıymeti kalmadı ama ben de çocuğuma bile bakmadı diye bozuk atıyorum.
Bi de borç istediği diğer kişilerde biri de aynı mahallede oturan oğlu. Ama onların evi güneş bile görmüyor adam yıllardır ordan çıkmak için inşaatlarda çalışıyor. Annesine 200 300 bin kadar birikimlini verecek ama demişki gülerek ben bunu sana verirsem benim çocuklar bi on yıl daha güneş göremez diye. Tabi bunu bildiğimden haberi yok eşim anlattı ama ona rağmen evi almak istiyor. Bencillik değil mi bu. Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
Bi de borç istediği diğer kişilerde biri de aynı mahallede oturan oğlu. Ama onların evi güneş bile görmüyor adam yıllardır ordan çıkmak için inşaatlarda çalışıyor. Annesine 200 300 bin kadar birikimlini verecek ama demişki gülerek ben bunu sana verirsem benim çocuklar bi on yıl daha güneş göremez diye. Tabi bunu bildiğimden haberi yok eşim anlattı ama ona rağmen evi almak istiyor. Bencillik değil mi bu. Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
Ben basta teklif etmısım ve kabul etmemıs daha sonra kendı ıhtıyacıma harcamısım ve bitmıs bu kımseyı ilgilendirmez ben olsam vermezdım cunku gercekten kıymet bılınmıyor keske bılınse herseyı yaparım yapıyordum da düne kadar ama yok . Yani butcesıne daha uygun biyer bakabılır ayrıca daHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Ev pahalı bi ev kendi evinin tamamı daha bu evin yarısı ediyorEvin tapusunu hisseli yapın, kendi evini satsın yarısını o koysun yarısını siz koyun, başka kardeşleri karıştırmayın ise , kendi çocuğunuz var ise onun için yatırım yapmış olun
Evin yarı parasını verip yarısını kendi üzerinize yapın ama eşinizin değil kendi şahsınıza yapın, ileride allah gecinden versin miras durumunda zaten Evin yarısı sizin olur ve çocuğunuza bir yatırım olur , diğer yarısı ise eşiniz ve kardeşleri arasında bolusulur
Yarı yarıya alın evi… diğer yarısını ödeyip tapuya ortak olun. Böylece ev sahibi de plursunuzHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Ev pahalı bi ev kendi evinin tamamı daha bu evin yarısı ediyor
Bu kadın çok bencil 5 kuruş vermemBi de borç istediği diğer kişilerde biri de aynı mahallede oturan oğlu. Ama onların evi güneş bile görmüyor adam yıllardır ordan çıkmak için inşaatlarda çalışıyor. Annesine 200 300 bin kadar birikimlini verecek ama demişki gülerek ben bunu sana verirsem benim çocuklar bi on yıl daha güneş göremez diye. Tabi bunu bildiğimden haberi yok eşim anlattı ama ona rağmen evi almak istiyor. Bencillik değil mi bu. Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
bu dönemde kimsenin kimseye borç vermediğini biliyor, bence de alttan alttan kreş çekmemizi istiyor gibi geldi, kendisi kendine çekmez ama