- 24 Temmuz 2023
- 502
- 1.594
-
- Konu Sahibi Nenas nenas
Eski emekliler daha az alıyor zaten. Onlara zam çok küçük miktarlarda geliyorBabam kamu emeklisi 9800 alıyor üstelik eski emekli
Bu devirde borç olarak altın verilmez çok zarar edersiniz ..siz bence bu konunun üstüne hiç düşmeyin onların meselesi bu çocukları bir araya gelsin oturup düşünüp karar versinler..siz hiç karışmayın benceİşin o kısmı işte elimde para yok , hepi topu 50 binlik altın. Onun istediği 150 200. benim için borç edin diyor ya da gizli gizli paramız var sanıyor
Daha önce aldıkları maaşla bağlantılı. Benim babam da memur emeklisi o kadar almıyor.benim babam yeni emekli oldu kamudan 17 bin alıyor emekli maaşı. eski emekliler daha fazla alıyordur memur üstelik.
Eşim illaki ver dese ben veririm , ben de onun ağzına bakıyorum :) onunki daha çok verilirse senden gider, vermezsen de sen haklısın susması :) Ben de yakında konut kredisi verilecekmiş çok uyguna falan dedim, ben anlamam ondan diyor. Kredi çekmeye asla yanaşmıyor.
Ay insan iki gün olsun bakmaz mı torununa ya. Kayınvalideniz gerçekten bencil bir kadın.Teşekkür ederim, belki beni yalnız bırakmasa kredi bile çekerdim, büyüklerimi seviyorum iyi olsunlar istiyorum. Ama çok zor bi seneydi çok ciddi sağlık sorunları oldu ailemde, eşim Askere gitti falan ve bebeğime bakmadı, bir gün geldiyse ikinci gün eve gitti . Hatta birinde ikinci gün düğüne gidip eve gittiBenim ona içimin yandığı gibi onun bana yanmıyor demekki. ondan anneliği görmeyince içimden gelmiyor borç altına girip stres olmak.çünkü hepsini ben ödeyeceğim. Ama yine de Farklı bakış açıları okur muyum diye yazdım sağolun
Aman arkadaşım sakin verme ev alıyoruz atıyoruz tutuyoruz derken senin paran da gider ev de alınamazHanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
bu dönemde kimsenin kimseye borç vermediğini biliyor, bence de alttan alttan kreş çekmemizi istiyor gibi geldi, kendisi kendine çekmez ama150 200 bin kredi cekmenizi istiyor olabilir mi alttan alttan? Ben sadece elinizdeki altin kadar vereceksiniz sandim. Ay sakin kredi falan çekip vermeyin.
Bu çok makul. Aynen. Dün uzattım telefonu kenara kaçtı gerçi :) ama haklısınız ben neden kendime yük edineyim, dün 4 te uyudum. Bişey oldu mu hemen uykularım bozuluyor, önümde bi mesele oldu mu yaniEşinize tüm kardeşler bir araya gelip ortak ne yapılabilir ise onu düşünmesini söyleyin. Onun dışında bir destekte bulunmayın şahsi olarak. Değişik dönemlerden geçiyoruz altın bozmak akıl kârı değil(yatırım tavsiyesi değildir kızlar.)şu dönemde ki hiç evi olmasa anlarım evi de var. Sizi arayınca anneciğim x ile konuşun bu konuyu deyip eşinize pas atın. Eşiniz de neden bana yolluyorsun derse vakti zamanında bir teklif yaptık kabul etmedi şuan altınları borç olarak vermek için uygun dönem değil yarın ne getirir belli olmaz ben söylersem kırılır sen evladısın sana alınmaz diye seninle konuşmasını istedim dersin.
Bu konuyu bilmeden annem de aynı şeyi söyledi. Yavrum bi dönem gerçekten sersefil oldu bi gün onda bi gün bunda, eski komşum bile getir bana seve seve bakarım dedi. Kayınvalideme söyledim teklifini, istiyordumki anlasın ve bana gelsin, ve bana ne dedi biliyor musunuz eve gidince, sana öyle bi teklif gelmişti bakabiliyorsa değerlendir annenler dönene kadar diye /)Kayinvalidenize vereceğinize ücretsiz izin alın bebeğinizle ilgilenin...
İnanamıyorum ya nasıl bir anne bu adam açık açık bu parayı verirsem çocuklarım 10 yıl daha güneş goremez diye.para pul vermeyin diğer kardeşler de vermesin otursun oturduğu yerdeBi de borç istediği diğer kişilerde biri de aynı mahallede oturan oğlu. Ama onların evi güneş bile görmüyor adam yıllardır ordan çıkmak için inşaatlarda çalışıyor. Annesine 200 300 bin kadar birikimlini verecek ama demişki gülerek ben bunu sana verirsem benim çocuklar bi on yıl daha güneş göremez diye. Tabi bunu bildiğimden haberi yok eşim anlattı ama ona rağmen evi almak istiyor. Bencillik değil mi bu. Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
3 kız 3 erkek kardeşler , ben daha önce eşime diğerlerini bilmem senin payın yok kızlara vereceksin demiştimBence insanin biraz bencillik yapmaya da hakki var.
Siz bana bakmayin. Ben sitenin en salaklarindan biri olabilirim bu hususta. Ben verelim demistim esime yani sonra kredi falan hallettiler.
Yani sizin icin de en mantiklisi kredi cikmasi.
Ya da cok afedersiniz mirasa dusunce satip bu borclari altin karsiligi olarak kaydedip o zaman once borclar sonra miras paylasimi seklinde yapabilirsiniz ama kimin ne zaman olecegi allahin isi.
Yalnız burada emekli olan kayınvalide değil ki rahmetli kocası,o ölünce maaşı kayınvalideye bağlanmış dul-yetim aylığı diye gecer oda tamamını alamaz zaten kesilip öyle veriyorlar.benim babam yeni emekli oldu kamudan 17 bin alıyor emekli maaşı. eski emekliler daha fazla alıyordur memur üstelik.
Çok iyi niyetlisin ama deymez arkadaşım bu kaynanaya. Sen de bebeğin de para kazanırken ne zorluklar çekiyorsun. Ben olsam kuruşumu vermem, yeri geldiğinde lafımı da söylerim.Bu konuyu bilmeden annem de aynı şeyi söyledi. Yavrum bi dönem gerçekten sersefil oldu bi gün onda bi gün bunda, eski komşum bile getir bana seve seve bakarım dedi. Kayınvalideme söyledim teklifini, istiyordumki anlasın ve bana gelsin, ve bana ne dedi biliyor musunuz eve gidince, sana öyle bi teklif gelmişti bakabiliyorsa değerlendir annenler dönene kadar diye /)