- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.920
-
- Konu Sahibi Nenas nenas
Kardeş kendin yakmışsın başta borç verelim hesabına girerek.Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Kamu görevlisi olan konu sahibi eşi değil. Bir vefa borcu varsa esinindir. Ben hastayken bebeğime bakmayan kayınvalide için kredi çekmem ben. Çok istiyorsa oğlu çekebilir.Ben olsam borc olarak degil direkt verirdim. Insanlar cocuklarini ne zorluklarla buyutuyorlar. Gunumuzde bir kamu gorevlisi icin 100000 lira cok büyük bir para degil bence. Paranin kiymeti kalmadi çünkü. Ama tabi ki bu benim düşüncem:)
benim babam yeni emekli oldu kamudan 17 bin alıyor emekli maaşı. eski emekliler daha fazla alıyordur memur üstelik.Anladim anladim. Kizinin payi+kendi payi dediginiz 1 maas yapiyor. Nasil anlatsam. Toplam maas atiyorum 10bin olsun. Kizida maas alsaydi anne 7k, kizi 3k alacakti. Kiz almadığı icin 10k aliyor anne. O kisim gecmis gitmis, bosverin. Dedigim gibi verdiginiz altinlari geri odemesini beklemeyin, odeyemez
Babam kamu emeklisi 9800 alıyor üstelik eski emeklibenim babam yeni emekli oldu kamudan 17 bin alıyor emekli maaşı. eski emekliler daha fazla alıyordur memur üstelik.
Asla verme. Kalanı için de kredi çek diyorlar resmen. 100.000 kredi çekseniz en az 170.000 geri ödersiniz. Sizce mantıklı mı? Yok diyin bitti gittYa bi de teklif ettiğimiz yer de güzeldi. Sen gel sonra toki istersen bunu satar gidersin falan diye cesaret veriyordum. Hatta kendi çocuklarından çok yüreklendiriyordum. Ama şu an yok , gece yarısı beni arayıp benim için borç edersiniz gibi şeyler söyledi. İlginç yani beni araması ilginç. Eşime annen sonuçta varsa bi planın veriyorsan ver diyorum ama eşim de benim ağzıma bakıyor. Ben konuşalım deyince öflüyor. Saçma hareketler. Anne senin annen medet neden benden değil mi ? İstiyorki sorumluluk bende olsun
Yahu bunca şeye rağmen ödeme yapmaya razıysanız bize sormanız bile aşırı komik. Hala bana kalsa kredi bile çekerim diyorsunuz. Şaka mı yapıyorsunuz gerçekten?Teşekkür ederim, belki beni yalnız bırakmasa kredi bile çekerdim, büyüklerimi seviyorum iyi olsunlar istiyorum. Ama çok zor bi seneydi çok ciddi sağlık sorunları oldu ailemde, eşim Askere gitti falan ve bebeğime bakmadı, bir gün geldiyse ikinci gün eve gitti . Hatta birinde ikinci gün düğüne gidip eve gittiBenim ona içimin yandığı gibi onun bana yanmıyor demekki. ondan anneliği görmeyince içimden gelmiyor borç altına girip stres olmak.çünkü hepsini ben ödeyeceğim. Ama yine de Farklı bakış açıları okur muyum diye yazdım sağolun
HAYIR.Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
Üfff ne dangalak insanlarnvar kv otursun oturduğu yerde, kaynına cok gıcık oldum eltin yerinde olsaydım (allahtan benim eşim öyle salaklıklar yapmaz) ortalığı birbirine Katar o kocaya hayatı zindan ederdim,, sende bu kadar iyi olmak zorunda değilsin verme tabikide hiçbir şey muhtaç değilmiş evide varmış otursun oturduğu yerde zorla kaşınıyorsunuz sanki cok iyilik biliyorlarmış gibi,, o vereceğin altında geri gelmeyecek kocanın ağzına da bakma vermeeeeee borç falanBi de borç istediği diğer kişilerde biri de aynı mahallede oturan oğlu. Ama onların evi güneş bile görmüyor adam yıllardır ordan çıkmak için inşaatlarda çalışıyor. Annesine 200 300 bin kadar birikimlini verecek ama demişki gülerek ben bunu sana verirsem benim çocuklar bi on yıl daha güneş göremez diye. Tabi bunu bildiğimden haberi yok eşim anlattı ama ona rağmen evi almak istiyor. Bencillik değil mi bu. Sırf küçüğü ona baksın diye ilerde.
Kayınvalideniz bu borcu geri ödemez, eşiniz de bu ihtimali bildiği için siz ileride tepki gösterirseniz "ben ver demedim, kendin verdin" diyerek üstünden atacak. 10 yıla kim öle kim kala. Kadının bi evi varmış zaten, kendi geçiminizi zora sokmaya değmez. Ilk teklifinizi değerlendirseymiş madem.Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır
150-200 bin çok para nasıl ödeyecek madem başka çocuğuda var. Bir kısmını verin ödemesede olur gibi kısmını, bütün çocukları sizin kadar verse iş çözülür zaten.Hanımlar merhaba. Biraz uzun olacak ama fikrinizi belirtir misiniz ? Benim kayınpederim yok rahmetli, memurmuş , kayınvalidem onun emekli maaşının bir kısmını alıyor sanırım, geçimi o şekilde. Bir de evi var. Son kalan bekar görümcemle yaşıyorlar. Şu an oturduğu semtte bir kızı ve iki oğlu da aynı sokakta oturuyor. O semt hem merkezi ama aynı zamanda akşamları biraz sıkıntılı olduğu için eşim hep ordan taşınmalarını istiyordu. En Küçük kızı ise nispeten daha iyi bir semtte, toki dairesi. kayınvalidem de ona normalde de gider bi hafta on gün kalır, bana ilerde o bakar falan diye. Şimdi kızının yan dairesi satılık ve onu almak istiyor. Depremden önce eşim ve benim biraz birikmişimiz vardı ve bizim eve yakın satılık bir ev vardı, ben de sırf eşim mutlu olsun diye dedimki anneni ikna et evini satsın üstüne de biz borç verelim bu evi alsın, sana da yakın falan diye, kayınvalidem bi evet dedi bi hayır dedi anlayamadık, bak almıyorsanız araç alacağız dedim. Ses Seda çıkmayınca da araç aldık. Aradan deprem geçince tokiler falan uçtu. Şimdi o yan daireyi almak istiyor ama bizden özellikle de benden borç istiyor. Çünkü ben kamu görevlisiyim eşim ise özelde. Benimse 50 bin kadar altın dışında bi gram birikmişim yok şu an ama 150 200 bin civarı istiyor ve ilk defa çocuklarımdan bişey istiyorum diyor. Evini satsa almak istediği evin yarısı ediyor daha. Yani yüklü borç altına girmeyi planlıyor ve eşime de benim sadece 5 cumhuriyet altınım var demiş. İşin bomba kısmı ise tam olarak burası, çünkü bana evlenirken 1 tane bilezik 1 nişan yüzüğü ve 5 bin tl çeyiz dışında hiçbir şey takmadı , düğün yapmadı. Eşya almadı. Sıfır masraflı gelindim. Evde konuşurken eşim laf sokmuş altın yapsaydın şimdi bozar borç verirdi diye. Hani ne taktın ne istiyorsun gibi. Şimdi biliyorum ki bu 50 gram altını versem geri gelmesi on yılı bulur. Kayınvalidem biliyorum ben bişey yapmadım falan diye ama siz bana yapın gibi bişeyler geveledi. Şimdi istediği üst kısmı ne yapayım peki ? Ay ben niyeyse taktım konuya. Uykum kaçtı. Eşim üzülsün de istemiyorum. Evi satılmaz da iş kendiliğinden durursa diye ortaya atılıp ben vermiyorum demek de istemiyorum. Çok karışık anlattım sanırım, umarım anlaşılır