Kayınvalideye borç vermeli miyim?

Kardeş kendin yakmışsın başta borç verelim hesabına girerek.
Siz borç altına girmeyin onun için anladığım kadarıyla memursunuz diye size kredi çektirmek istiyor çekmeyin bence.Ha eşinle oturun konuşun elinizdeki paradan bir miktar verip veremeyeceğinizi.Vereceksenizde senet yapın yarın birşey olursa para güme gitmesin.
Ayrıca varken kem küm şimdi istemesi ayrı saçmalık ev fiyarları uçtu zaten özellikle tokiler.

Kamu görevlisi olan konu sahibi eşi değil. Bir vefa borcu varsa esinindir. Ben hastayken bebeğime bakmayan kayınvalide için kredi çekmem ben. Çok istiyorsa oğlu çekebilir.

benim babam yeni emekli oldu kamudan 17 bin alıyor emekli maaşı. eski emekliler daha fazla alıyordur memur üstelik.

Konuya cevabım ben vermem.
Zaman kötü kolla g...u durumundayiz şuan
Seçimden sonra neler olur kestiremiyor kimse.
Yazık oğlu inşaatlarda çalışıp güneş gören eve çıkmak isteyecek ama elinden parasını alıp torunlarını o izbe eve mahkum edip kendisi tokiye çıkacak
Oldu canım.
Evini versin tokiye kiraya çıksın madem.
Sana deme sebebi de kredi çek diye.
Yoksa oğluna çoktan demişti

Evi olmasa çocukları birleşip ev alsın, kira ödemesin derdim ama bu şartlar altında ben birikimi vermezdim. Geri gelme ihtimali çok düşük, bir daha biriktirme ihtimali çok düşük.

Bir de sadece sizden mi para isteniyor. Yoksa toplam borç çocuk sayısına mi bölünecek? Belki kredi çekip, her ay bir çocuk öder. Ne kadar ihtiyaç var merak ettim.

Asla verme. Kalanı için de kredi çek diyorlar resmen. 100.000 kredi çekseniz en az 170.000 geri ödersiniz. Sizce mantıklı mı? Yok diyin bitti gitt

Aman kvde de aksamlari disari cikmasin yahu
Otursun evinde
Ne guzel kira vermiyor kendi evi kimseyi de borca sokmamis olur
Zamaninda para verelim al demissiniz almamis kendi tercihi
Diger oglu kendine ev almaya calisiyor onu darlamaya da hakki yok
Azicik asim agrisiz basim diyip otursun yani ille de almasi gerekiyormus gibi zora sokmasin kimseyi
Ilerde kucuk kizi bakar diye dusunuyorsa da kendi evini kiraya verir kizina tasinir kirayi da bakan kizina verir biter gider yani

Yahu bunca şeye rağmen ödeme yapmaya razıysanız bize sormanız bile aşırı komik. Hala bana kalsa kredi bile çekerim diyorsunuz. Şaka mı yapıyorsunuz gerçekten?

HAYIR.
Kesinlikle hayır.
Sonra çok pişman olursunuz, asla vermeyin.

Bence kesinlikle o yükün altına girmeyin ve sorumluluk almayın,bu devirde ev almak çok zor,birde dul aylığı ile ev borcu ödenmez.Siz karışmayın üç çocuğu düşünsün.Duymamalığa gelin,mantıklı değil.Şimdi biraz verseniz de yeterli olmaz,sonra ödeyemeyeceği için kalan borcu da her ay sizin ödemenizi bekleyecek.Mecbur kalacaksınız ödemeye.Bence hiç bulaşmayın.Emekli maaşıyla ev alınmaz.Eski evi satsa bile aradaki fark o parayla ödenmez.

Üfff ne dangalak insanlarnvar kv otursun oturduğu yerde, kaynına cok gıcık oldum eltin yerinde olsaydım (allahtan benim eşim öyle salaklıklar yapmaz) ortalığı birbirine Katar o kocaya hayatı zindan ederdim,, sende bu kadar iyi olmak zorunda değilsin verme tabikide hiçbir şey muhtaç değilmiş evide varmış otursun oturduğu yerde zorla kaşınıyorsunuz sanki cok iyilik biliyorlarmış gibi,, o vereceğin altında geri gelmeyecek kocanın ağzına da bakma vermeeeeee borç falan

Kayınvalideniz bu borcu geri ödemez, eşiniz de bu ihtimali bildiği için siz ileride tepki gösterirseniz "ben ver demedim, kendin verdin" diyerek üstünden atacak. 10 yıla kim öle kim kala. Kadının bi evi varmış zaten, kendi geçiminizi zora sokmaya değmez. Ilk teklifinizi değerlendirseymiş madem.

150-200 bin çok para nasıl ödeyecek madem başka çocuğuda var. Bir kısmını verin ödemesede olur gibi kısmını, bütün çocukları sizin kadar verse iş çözülür zaten.

Evin tapusunu hisseli yapın, kendi evini satsın yarısını o koysun yarısını siz koyun, başka kardeşleri karıştırmayın ise , kendi çocuğunuz var ise onun için yatırım yapmış olun
Evin yarı parasını verip yarısını kendi üzerinize yapın ama eşinizin değil kendi şahsınıza yapın, ileride allah gecinden versin miras durumunda zaten Evin yarısı sizin olur ve çocuğunuza bir yatırım olur , diğer yarısı ise eşiniz ve kardeşleri arasında bolusulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…