- 10 Haziran 2015
- 35
- 12
- 31
-
- Konu Sahibi tugceberilnur
Merhaba,
Ben kayınvalidemle aynı evde olacağım, dubleks evleri alt katını kayınvalidem kullanıyor üst katında iki oda var biri yatak odası olacak diğeri oturma odası buna göre benim ne almam gerekiyor ? Mutfak eşyaları filan almayı düşünüyorum çünkü ben biraz pirpirikliyim aynı tabaktan yiyemem kahvaltı yapmayı da yemek yapmayı çok severim sunumlara da çok dikkat ederim. Şu an onların kullandığı tabakları evlenince kaldırmayı düşünüyoruz. Ne almam gerek karar veremedim
merhaba, hayırlı uğurlu olsun...
kayınvalide ile oturma fikrinde gerçekten emin misiniz ?
aynı evin içine girince ben o tabaktan yemem bu tabağı sevmem demek biraz zor olacak gibi ...
kurulu düzeni ne kadar bozmanıza izin verecek kayınvalideniz ?
bu tür konuları konuşmadınız mı , çeyiz olarak neler getirmeliyim neler alalım şeklinde..
sonuçta mutfak ortak illa ki bir düzeni vardır mutfağın...
ilerleyen zamanlarda ayrı eve çıkma ihtimaliniz varsa çok bir şey almayın derim, kendi evinizde kullanırsınız...
canım aynı evin içine girdikten sonra ister alt üst kat ayrımı olsun ister olmasın öyle hayatını ayıramayacaksın şimdiden bilgin olsun. tabakları çanakları falan da ona sormadan değiştirmen sorun olur, ütü masanı yukarı çıkarsan benim ütümü yapmadı der, kısacası herşey sorun olur bir kez daha düşün derim. yine de karar seninTeşekkür ederim.
Kayınvalide ile oturma fikrini bayağı geniş kapsamlı düşündüm ama kadın tek kocası yıllarca önce vefat etmiş keza benim annemde öyle benimde babam yok yani anlayabiliyorum kadını benim abim de annemi bırakıp ayrı eve çıksa hor görme gibi bi olayımız olur biliyorsun istanbul gibi bir yerde kadının tek başına olması bile sorunlu bir olay her neyse nişanlımda çok uyumlu birisi ben nasıl istersem ona tamam diyor yani bi problem olacağını sanmıyorum neye nasıl bakarsan öyle görürsün geçerli olayı üçümüz için :)...
Aynı evin içine girince kayınvalidem biliyor pirpirikli olduğumu anlayışla karşılıyor zaten kurulu düzene daha çok düzen koyacağımı düşünüyor kendisi, bu hoşuna gidiyor çok uyumlu birisi bu yüzden ne istersen onu getir onu al diyor nasıl istersen öyle yaparız diyor, benim üzerime illa al diye yük etmek istemiyor bende onlara yük etmek istemediğim için sordum çünkü çalışıyorum nişanlımda üzülmesin bende üzülmeyeyim. Kayınvalidem defalarca ayrı oturmak istiyosan ayrılalım dedi komşuları ve akrabaları biraz gözünü korkutmuş önce birlikte oturursunuz sonra kavga ile ayrılırsınız diye korkmuş kadın da. Nişanlımın dairesi var zaten ama ben ayrılmak istemiyorum başımın gözümün üstünde yeri var annesinin eli öpülecek kadın zaten.
Sormak istediğim şey şu yani ben ütü yapmak istesem aşağı kata inmeyeyim kendime ütü masası ütü alayım mı ?
Ya da yazın eşimle gecelere kadar oturup sohbet etmek istiyoruz bunun için üst kata ufak bir dolap alayım mı?
Bunun gibi şeyler :)
canım aynı evin içine girdikten sonra ister alt üst kat ayrımı olsun ister olmasın öyle hayatını ayıramayacaksın şimdiden bilgin olsun. tabakları çanakları falan da ona sormadan değiştirmen sorun olur, ütü masanı yukarı çıkarsan benim ütümü yapmadı der, kısacası herşey sorun olur bir kez daha düşün derim. yine de karar senin
Düşündüm kadın biraz da soğuk sanırım ben çok ilgi bekliyorum onlardan sorun yapar sanırım :/ ama napayım nişanlım annesiyle kalmak istiyor ev büyük diye
anladım canım hayırlısı olsun o zaman belki de iyi anlaşırsınız ama aynı oturacaksanız bile, hayatınızı ayrı yaşayacağınız hayaline kapılma diye dedim. yemeği, ütüyü çamaşırı ayıramazsın kocanla ne kadar vakit geçireceksen onla da geçireceksin buna alış şimdiden
Ben kayinvalidemle yasiyorum. Evimiz dubleks degil. Benim de kayinpederim vefat ettiginden esim annesini birakmak istemedi. Hic itiraz etmedim. İtiraz etseydim mutlaka ayri eve cikardik ama zorlamadim.
Aldigim esyalar cok degildi. Hatta hic degildi cunku evde hersey zaten yeni. Getirdigim yemek takimini bile kullanmiyoruz. Yatak odamin herseyini ben aldim. Esyasiz ceyizimi getirdim ( dantel havlular bornoz ortuler vs vs) o kadar.
Kayinvalideyle yasama gelince; cok pimpirikli ve kolay uyum saglayamayan biriysen isin zor. Benim kayinvalidem cok iyidir. Modern ve gungormus bir kadindir. Anlayislidir. Herseyimi anlatirim,arkadas gibiyiz. Calisiyorum. Aksam eve gidince yemekler hazirdir. İzin gunumde temizlik yapacak olurum,ben hergun yapiyorum,sen dinlen,gidecegin biyer varsa git gez toz der.
Suan sehir disina cikti 1 hafta falan oldu. Birsuru kofte yapmis pismeye hazir. Birsuru sigara boregi yapmis gitmeden once bana desi ki, isden yorgun argin geleceksin hem iftara hem sahura (esim tutacak ben hamikeyim) bunlardan hazirca yapip yersiniz dedi. Herseyi dusunur.
Utu yaptigim zaman ki benim esim utu konusunda cok hassas. Cok utu yaparim.ve mutlaka ona sorarim anne utun var mi diye. Aksam bulasiklari ben yikar sofrayi toplarim bazen cay yaparim. Bazen masayi toplarim cok yorgunumdur hemen anlar. Sen git yat ben yilarim bulasigi aksama kadar evdeyim yarin yilarim der. Bazen odama kek biskuvi getirir. Valla masallah diyorum ben bize... Allah ondan bin kere razi olsun.
İnsallah siz daha iyi olursunuz.