kayinvalidenizin yatak odasini kullanirmisiniz?

Evet dugunumze 10gun var yatak odasi yok.
Kaynanamin yattigi basliksiz yatak var onu kullanacakmisiz o yatak yeniymis sadece bi baslik alinip kullanilsa ne olurmus.!!
Kendi evimize gecince yeni yatakodasi alicakmisiz.
Zaten onlarin koltuklarini gardrop kullanicam bisey demedim.
Simdi ise kullandiklaei buzdolabi kalsinmis yenisini daha buyugunu evimze alirmisiz. Ve ustelik gorumcem butun mutfak esyalarini topluyor eskileri birakmis kullanmak istersen kullanilirsin diyr sinirlendim deli oldum.begenmedini kaldiririz diyor
Off cok bunaldim
kullanmam ben olsam....ama bunu bilerek bu evliliğe onay verdiysen bişi diyemezsin.....

Taşınırken esyalariniza zarar gelmez en azindan boyle düşünün, yeni evinizr yeni esyalarinizla gidersiniz oh miss

Taşınırken eşyaya herhangi bir zarar gelmiyor ki zaten ? Ben okul için taşındığımda memleketimden hiç eşyam yoktu. Burada idarelik 2 parça eşya almıştım , bi 3lü koltuk bi yatak bi de idarelik şu bez gardolaplardan. sonra okurken aynı zamanda çalışmaya başladım. ikeadan bi gardolap aldım , masa sandalye aldım. Zamanla yüzüne bakılacak bi eve çevirdim bence evimi. Ben hoşnutum istemediğim eşya yok evde. Ha alınacak eşya yok mu ? İlla ki var ama param oldukça alıyorum durumuma göre. 2 kez taşındım ben. Kirasını uygun bulmuştum taşındığım ilk evim merkeze aşırı uzaktı saat başı bi otobüs geçiyordu önünden bi süre idare ettim ev aradım taşındım. İkinci evimin kirası çok fazlaydı ve mahalle içiydi mecbur kaldım tekrar taşındım şimdi site içinde uygun kirada merkezi bir yerdeyim. İlk taşınmamda 500 lira ödedim cahildim hiç anlamam zaten böyle taşınma işlerinden ailem hiç taşınmadı desem yeridir aynı yerde yaşayıp gidiyorlar yıllardır. sonra aynı firmayla tekrar taşıttım eşyalarımı 350 lira para verdim ki öncekine kıyasla kat kat fazla eşyam vardı bu sefer 2 , 3 katı eşyayla taşındım. zamanla her şey öğreniliyor . Taşınmak öyle korkulacak bir şey değil benim eşyalarımda çizik bile yok

gene bir soru cevap konusu daha böyle konuları artık kib licem kusura bakmayın.
kuralları okuyun konuyu açarken detaylı yazmanız gerekiyor İLK sayfaya konuyu anlamak için son sayfaya kadar okumam gerekti :KK14:

gene bir soru cevap konusu daha böyle konuları artık kib licem kusura bakmayın.
kuralları okuyun konuyu açarken detaylı yazmanız gerekiyor İLK sayfaya konuyu anlamak için son sayfaya kadar okumam gerekti :KK14:

Ben de okudum son sayfaya kadar :KK51: Oysa açtığı konulara baksaymışım daha iyi olurmuş ehühe :KK14:

Bende bilmiyorum elim kolum bagli cenem baglandi resmen aileminde benimde.
Seviyorum evlenmek istemiyorum bu sartlarda ama evleniyorum cok scma bidurumdayim

yaşına küçük evlenmek için..düğünü erteleyin..onlar eşyaları alana kadar..neden acelecisin..pişman olursun..

Selinoks, senin şu düğün işinde anlam veremediğim çok şey var.
Bir kere dini nikah için neden bu kadar acele edildi?
Aranızda çok yaş farkı var. Düğün için şartlar uygun değil.
Dini nikahı yapan aileler resmi nikah ve düğün için neden bu kadar hazırlıksız.
Sen bu adamla bu şartlarda niye evleniyorsun? Ertelesene düğünü.
İşin içinde başka bişey var gibi geliyor bana. Basiretin mi bağlandı nedir?
Kopuk kopuk yazıyorsun anlaşılmıyor gerçekten..

Ailen nerde senin nasil veriyorlar böyle adama seni. Sen nasil kabul ediyosun.

Konuyu aç
cevaplar yorumlar yagsin
tenezzul edip iki kelam yaz .....
sonra da biz hallettik nisanlimla
boyleside iyiymiş valla:KK57:

Evet dugunumze 10gun var yatak odasi yok.
Kaynanamin yattigi basliksiz yatak var onu kullanacakmisiz o yatak yeniymis sadece bi baslik alinip kullanilsa ne olurmus.!!
Kendi evimize gecince yeni yatakodasi alicakmisiz.
Zaten onlarin koltuklarini gardrop kullanicam bisey demedim.
Simdi ise kullandiklaei buzdolabi kalsinmis yenisini daha buyugunu evimze alirmisiz. Ve ustelik gorumcem butun mutfak esyalarini topluyor eskileri birakmis kullanmak istersen kullanilirsin diyr sinirlendim deli oldum.begenmedini kaldiririz diyor
Off cok bunaldim

Ben aynen 10 sene kv nin evinde onun odasini kullandim. Gitti kendine yenisini aldi. Cok sukur ki kiraya cikiyoruz. Iyi ya da kotu kendi yatagimi alip yatacagim. Ev olmadan evlilik olmuyor. Baskasinin duzeni ile kuracaginizda basta ev gibi gozukse de yuva olmaz. Allah simdiden sabirlar versin

birbirimizi çok seviyoruz.. o düğün salonu sevmediği için nişanı evde yapmaya karar verdik normalde bizim adetlerde öyle birşey yoktur. ama ben aileme kabul etttirdim evimiz küçük ve oturduğumuz yerde berbat biyer akrabalarımız çok onların durumları bizden çok iyi.. zaten evden çıkmak istiyorduk onlarında burnu diktir biraz.. bana ilk baslarda evimiz istediğimiz yerde olacak falan dedi sonra kendi oturdukları ev için tadilat yapar otururuz diyor, yada, annemlerin burada ev alırız diyo ben çok çekingen biriyim öyle kayınvalide ile aynı yerde yasayacak biri değilim.. ayrıca lutfen eleştirmeyin ben 19 o 34 yasında ama birbirimizle iyi anlaşıyoruz çocuk değilim zaten gören 19demiyor sohbetimde bos değil 1senedir beraberiz etrafımdakiler pek istemediler hep senin gibi güzel bir kız 34yadında bit adamla ne işi olur diye.. şu an nişanlık dönemindeyiz 1veya 2ay sonra olacak gibi ama ne yapacağımı bilmiyorum.. Üzülüyorum.. Lutfen dalga geçecek şeyler söylemeyin bir kardeşiniz olarak yardım edin...

Bak guzelim 3 agustos 2014te yazmissin bunlari. Demekki neymis. En bastan belliymis. Simdi yasadiklarina sasirma.

Son düzenleme:
Siz veya aileniz üzerinize düşeni yaptıysanız, bu serzenişte bulunmaya belki bir nebze hakkınız olabilir.
Ama yaşadığımız ülkede kalkıp da 'yatak odası almıyor erkek tarafı' denilince, orada bir durulur.
Bir zahmet siz alıverin bir yatak, bir baza hem de taksitle.
Başlığı da olmayıversin.
Deve yükü ile vermiyorlar yatağı, kimse açlıktan ölmez.
Maddi açıdan çok daha uyguna gelecek teşhir ürünü bile alabilirsiniz.
Öyle markalar var ki 2 bin tl ye tüm evi döşüyorlar yahu günümüzde.
Yatak odası takımı, oturma odası takımı ve salon takımı dahil!
Kaldı ki zaten sizin görevinizdi.
Erkek tarafı ev veriyor, siz yatak almaya yanaşmıyorsunuz.
Enteresan doğrusu...

Siz veya aileniz üzerinize düşeni yaptıysanız, bu serzenişte bulunmaya belki bir nebze hakkınız olabilir.
Ama yaşadığımız ülkede kalkıp da 'yatak odası almıyor erkek tarafı' denilince, orada bir durulur.
Bir zahmet siz alıverin bir yatak, bir baza hem de taksitle.
Başlığı da olmayıversin.
Deve yükü ile vermiyorlar yatağı, kimse açlıktan ölmez.
Maddi açıdan çok daha uyguna gelecek teşhir ürünü bile alabilirsiniz.
Öyle markalar var ki 2 bin tl ye tüm evi döşüyorlar yahu günümüzde.
Yatak odası takımı, oturma odası takımı ve salon takımı dahil!
Kaldı ki zaten sizin görevinizdi.
Erkek tarafı ev veriyor, siz yatak almaya yanaşmıyorsunuz.
Enteresan doğrusu...

Çok da pahalı değil ki yahu yatak odası kurmak ? Ben mi yanlış biliyorum ? Mis gibi karyola
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...006649/leirvikluroy-cift-kisilik-karyola.aspx

bunlar da gardolaplar
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...kli-gardiroplar/50270136/dombas-gardirop.aspx
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...li-gardiroplar/90121762/aneboda-gardirop.aspx
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...r/80222281/kvikne-surgu-kapakli-gardirop.aspx

en pahalı koyduğum gardolap 400 liraydı buraya. Karyola da o kadardı. Yani 800 liraya en fazla gardolabı ve karyolası olabilir istese. Ama istemekle alakalı tabii , yoksa amaan ben almayayım damat alsın dersen kaynananın yatağında uyursun bir ömür :KK51:

Bu arada ben anlamıyorum şu sevgilim istemedi çalışmamı ben de işten ayrıldım olayını. Hayır evlenene kadar ağıza alınmayacak bir yerde mi çalışıyorsunuz ? yüz kızartıcı bir meslek mi yapıyorsunuz ? Ne oluyor yani sizi çalışırken görünce bir adam namahrem mi oluyor :KK14: Bunca çalışan kadın bu zihniyetteki adamın gözünde potansiyel kadın o zaman öyle mi ? :KK12:

Çok da pahalı değil ki yahu yatak odası kurmak ? Ben mi yanlış biliyorum ? Mis gibi karyola
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...006649/leirvikluroy-cift-kisilik-karyola.aspx

bunlar da gardolaplar
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...kli-gardiroplar/50270136/dombas-gardirop.aspx
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...li-gardiroplar/90121762/aneboda-gardirop.aspx
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...r/80222281/kvikne-surgu-kapakli-gardirop.aspx

en pahalı koyduğum gardolap 400 liraydı buraya. Karyola da o kadardı. Yani 800 liraya en fazla gardolabı ve karyolası olabilir istese. Ama istemekle alakalı tabii , yoksa amaan ben almayayım damat alsın dersen kaynananın yatağında uyursun bir ömür :KK51:

Bu arada ben anlamıyorum şu sevgilim istemedi çalışmamı ben de işten ayrıldım olayını. Hayır evlenene kadar ağıza alınmayacak bir yerde mi çalışıyorsunuz ? yüz kızartıcı bir meslek mi yapıyorsunuz ? Ne oluyor yani sizi çalışırken görünce bir adam namahrem mi oluyor :KK14: Bunca çalışan kadın bu zihniyetteki adamın gözünde potansiyel kadın o zaman öyle mi ? :KK12:

Tamamen sizinle aynı fikirdeyim.
Kabul ediyorum, ev kurmak yani evlenmek günümüzde çok masraflı bir şey.
Ama durumu olmayan insanlar uyumuyor, evlenmiyor değil...
Her bütçeye, her keseye uygun şeyler bulmak mümün.
50bin liraya da yatak odası takımı var, 700 tl ye de.
Dediğiniz gibi yapı marketlerde de çok uygun.
Hadi karyola, gardrobu geçtim ben.
Bir yatak ve baza almak hiç zor değil.
Bahsettiğim gibi teşhirde olan ürünleri yarı fiyatından aşağı veriyorlar, bu da 400 tl gibi bir ücret demek, daha ucuzu da var.
Taksite de bölündüğünde her kese için cazip olduğunu düşünüyorum.
Ailem ve eşimin ailesi alamıyorsa, borç harç kendim alırım, zor bir şey değil.
Hiçbir şeyim olmasın ama bana ait bir yatağım olsun kafasındayım.
Hele de yeni evleniyorsam ve herkes de böyle olmalı bence...

ben olsam beklerdim ki 6 yıldır bekliyoum :)
sizi kolay almasınlar o ev bakalım alıncak mı bakalım o eşyalar doldurulcak mı yeni geline eşya almayan sonradan hiç almaz dereyi görmeden paçayı sıvamayın sonra ayy evleri ayırıcaktık eşyalar alınmadı diye üzülmeniziz istemem

X