Kayinvalideniz bebeginize karisiyormu?

Kizim sozkonusu olunca ejderhaya donustugum icin ne kendi ailem ne de esiminkiler bana sormadan eline elma bile veremiyorlar :KK53:
bastan tavir koyun mutlaka, yoksa caniniz cok yanar. Minicik bebege cig yumurta verecek kadar cahil insanlara laf anlatmak kolay olmayacaktir ama annelik zaten zor iş.

2 aylık çocuğa SAĞLAM ALIŞSIN demiş ya cidden ben kafayı yicek gibi oldum
bence eşinizin de tedaviye ihtiyacı lazım. yahu biz kucagımıza alırken korkuyoruz el kadar bebeği..
kv ye kanser teşhisi kondu göğsünün biri alındı. ne yaparsa yapsın kimse bişey demiyor aman morali bozulmasın aman üzülmesin eşim de tabi .
o zamanlar ameliyattan 4-5 ay sonrasıydı . ben tersleyince kv yi oda bana öyle cevap verdi. şuan ne yaparsa yapsın hoş görmeye çalışıyorlar ne kadar karşı olsamda.

BENNN:)
hayalleri çok farklıydı.kendi nüfusuna geçirecekti .haftasonları gelip sevip gidersiniz ben size göndermem derdi,bi iznin bitsin gari ben kendime göre yetiştireceğim derdi hayalimiz vardı 2 aylık olsun mamaya başlatacaktı,üç dört aylıkken ek gıdaya başlatacaktı kendi gibi yetiştirecekti (100 kg üzeri obezite ve şeker hastası ) hevesleri vardı ne hevesler..
bebek oldu 20 günlüktü bıktım senden sus artık diye bağırdığında ki gerçekten de bıktı . 2 aylıktı oda bana vurdu diye bebeği tokatladığında sözüm ona çok sever ama kızım ona yaklaşmaz bile doğum izni bitmesine iki üç gün var bakamam dedi çıktı verdim bakıcıya .aynı mahalle elalem kınamış utanmıyormusun vs 7 ay bakıcı baktı elalemden utandığına bakmaya başladı
şimdi 11 aylık çok afedersin altını alırken bile söylenir,yemek bir küçük tencere yemek yapmaya üşenir makarna pilav ekmek le günü geçir.ben yemek bırakırım bıraktığım yemeği yedirmez senin bıraktığın yemeği yemiyor (evde verince hapur hupur götüren çocuk ne hikmetse onun evinde yemez) ben sebze yedirmem kendi evlerinde yedirsinler diye kavga eder. ilk 6 ay içinde eve geldim emzirdim gittim. ve süt bırakırdım sağdığım içerdi 6 aydan sonra bıraktığım sütü içmezmiş sütü döküyormuş.
ama oğluna o kadar güzel bakmış o kadar iyi bakmış bi anlatır bi anlatır ardından amcası yumurta pişirip yedirirmiş anneannesi yedirirmiş anlattığına göre.sabah çıkar akşam eve dönermiş eşim. yani konu komşu anneanne ,dayı amca doyurmasa sonuç vah vah..
O yemek konusu ayri bi sorun, eltimin cocugu 2 yasindayi hala kasik mama yediriyordu birde yatirarak bebekmis gibi, hep hazir disardan yapilmislari yedirdi, üzerinde katkisiz falan fiso yaziyor ama insan onu kendide yapabiliyor evde taze taze, birde 2 yasina gelmis bir cocuk sonucta oturt senin yediklerinden yedir. Bir keresinde esinle beraber kaynanam biraz dinlensin diye biz almistik yegenini durun yemeginide vereyim dedi, hazir makarnaydi kavanozda vede domuz etliydi :S yedirmedim tabiki..geri götürdügünde esime dedim söyle yemeyi yedirmedik böyle böyle diye dedim, benim gözüm kücük yazilari görmüyor bakmadim bile alirken deyip siyrildi icinden. Yani bu aldigi hicbiseyd bakamiyor ozaman yedirdigi hic birseyi bilmiyor cocuga.

BENNN:)
hayalleri çok farklıydı.kendi nüfusuna geçirecekti .haftasonları gelip sevip gidersiniz ben size göndermem derdi,bi iznin bitsin gari ben kendime göre yetiştireceğim derdi hayalimiz vardı 2 aylık olsun mamaya başlatacaktı,üç dört aylıkken ek gıdaya başlatacaktı kendi gibi yetiştirecekti (100 kg üzeri obezite ve şeker hastası ) hevesleri vardı ne hevesler..
bebek oldu 20 günlüktü bıktım senden sus artık diye bağırdığında ki gerçekten de bıktı . 2 aylıktı oda bana vurdu diye bebeği tokatladığında sözüm ona çok sever ama kızım ona yaklaşmaz bile doğum izni bitmesine iki üç gün var bakamam dedi çıktı verdim bakıcıya .aynı mahalle elalem kınamış utanmıyormusun vs 7 ay bakıcı baktı elalemden utandığına bakmaya başladı
şimdi 11 aylık çok afedersin altını alırken bile söylenir,yemek bir küçük tencere yemek yapmaya üşenir makarna pilav ekmek le günü geçir.ben yemek bırakırım bıraktığım yemeği yedirmez senin bıraktığın yemeği yemiyor (evde verince hapur hupur götüren çocuk ne hikmetse onun evinde yemez) ben sebze yedirmem kendi evlerinde yedirsinler diye kavga eder. ilk 6 ay içinde eve geldim emzirdim gittim. ve süt bırakırdım sağdığım içerdi 6 aydan sonra bıraktığım sütü içmezmiş sütü döküyormuş.
ama oğluna o kadar güzel bakmış o kadar iyi bakmış bi anlatır bi anlatır ardından amcası yumurta pişirip yedirirmiş anneannesi yedirirmiş anlattığına göre.sabah çıkar akşam eve dönermiş eşim. yani konu komşu anneanne ,dayı amca doyurmasa sonuç vah vah..

Neden bu kadinin cocugunuza bakmasina izin veriyorsunuz?
Ne demek 2 aylik bebege vurmak?
Butun gun makarna pilav yedirmek, sut icirmemek?
Boyle birine kedimi bile emanet etmezdim :KK43:

Neden bu kadinin cocugunuza bakmasina izin veriyorsunuz?
Ne demek 2 aylik bebege vurmak?
Butun gun makarna pilav yedirmek, sut icirmemek?
Boyle birine kedimi bile emanet etmezdim :KK43:
tek başına bakmıyor.
babam var yanında ama neler söylesemde kabul etmiyorlar. olumsuzlukları dile getirince gelin kaynana çekişmesi diyor özellikle de eşim. kanser hastası kadına eziyet ediyorsun diye baskı yapıyor. çalışıyorum bu yüzden bırakmak zorundayım .

tek başına bakmıyor.
babam var yanında ama neler söylesemde kabul etmiyorlar. olumsuzlukları dile getirince gelin kaynana çekişmesi diyor özellikle de eşim. kanser hastası kadına eziyet ediyorsun diye baskı yapıyor. çalışıyorum bu yüzden bırakmak zorundayım .

Mecbursaniz bisey diyemeyecegim ama 2 aylikken sizin yaninizda vurmaya cekinmeyen kadin kim bilir siz yokken neler yapiyordur...

tek başına bakmıyor.

Asıl eziyet kanser hastası kadına çocuk baktırmak

Yedirecek içirecek yürütecek oynatacak kitap okuyacak vs bunlar zor ve stresli

Çocuğa bakıcı baksın Kv de canı isteyince sevsin deyip işin içinden sıyrılmalıydınız

İs eşinde bitiyor canım, esin söyleyecek karışmayin etmeyin diye.benim eşim şimdiden ufak ufak mesajlar veriyor karıştırma diye.ben hamile kalmadan kendi caplarinda plan yapıyordu kV ve görüMCE.memleketten yanimiza gelecekti.Bende korumayı bırakınca ofisimi kapattım çocuğuma kendim bakicam diye,herkesin planı suya dustu

Benim de doğumum allah nasip ederse sizinkine yakın. Ve sizin eltinin birebir kopyasına sahibim.. İlk torun hevesine doğurduğu çocuğa bakmaktan sıkılmış elticiğim.. Kayınvalidem çalışıyor ama çocuk hastaneden eve geldiğinden beri eli üstündedir. Şu an 14 aylık küçücük bir bebek ama haftanın 6 hadi abarttım diyelim min 5 günü kayınvalidemdedir çocuk.. Gün içinde kayınvalidemin işyerine gidip yavruyu bırakıp gezdiğini bilirim.. Haftasonu ben bunaldım diyip çocuğu bırakıp kısa tatillere gider. Şimdi karı koca başbaşa yaz tatili yapma planları yapmakta.. Kıyafeti yemeği herşeyi kayınvalidemden sorulur.. E haliyle bunun "normal" olduğunu kabullendiler bizimkiler de.. Ben en son dayanamadım bu bizim yeğenimiz değil bu evin tekne kazıntısı benim de küçük kaynım dedim kayınpederim bile hak verdi :) Şimdiden başladılar bizimkinin alışverişini yapsınlarmış biz bilemezmişiz, doğunca onlar ilgilenirmiş, ben o kadar okumuşum çalışırmışım, akşamları bırakırmışım, haftasonu bırakırmışım vs vs.. Ha hakkını yiyemem çok çok iyi bakıyor eltimin bebeğine ama kendi bebeğime doymak istiyorum ben, ilk bebeğimi kaybettim o acı halen içimde ve bu hamileliğimi öğrendiğim gün hayallerimi süsleyen iş teklifini reddettim bunun için ve hiç pişman değilim. Ne gerek var anne çok yoruluyosun dedim olmadı, annecim ben bakarım inşallah dedim olmadı.. Bu bizim çocuğumuz biz bakarız inşallah, desteğe ihtiyacımız olursa her zaman yanımızda olduğunuzu biliyoruz teşekkür ederiz dedik eşimle ama anlamadılar. Sonunda eşim sert bi dille bu sizin çocuğunuz değil torununuz, biz bakacağız siz seveceksiniz ihtiyacımız olursa destek isteriz ama biz altından kalkacağız inşallah dedi ve sustular. Şu an için alışverişimize karışmadılar, fikir aldık tabii ki kırmamaya da özen gösteriyorum ama bizim içimize ne siniyorsa onlara da onu sevdirdim kendi beğendiğimizi aldık :) Yani sizin tepkinizle vs olacak birşey değil eşinize alttan alttan bu durumdan çok rahatsız olduğunuzu belirtin, birlikte büyütme hayallerinizi anlatın ve kendisi fikrinizi belirtsin kendi anne babasına. Doğduktan sonra da elimiz sürekli üzerlerinde olursa bakıcı değil de destek olan konumunda kalırlar diye temenni ediyorum..

Son düzenleme:
Benim de doğumum allah nasip ederse sizinkine yakın. Ve sizin eltinin birebir kopyasına sahibim.. İlk torun hevesine doğurduğu çocuğa bakmaktan sıkılmış elticiğim.. Kayınvalidem çalışıyor ama çocuk hastaneden eve geldiğinden beri eli üstündedir. Şu an 14 aylık küçücük bir bebek ama haftanın 6 hadi abarttım diyelim min 5 günü kayınvalidemdedir çocuk.. Gün içinde kayınvalidemin işyerine gidip yavruyu bırakıp gezdiğini bilirim.. Haftasonu ben bunaldım diyip çocuğu bırakıp kısa tatillere gider. Şimdi karı koca başbaşa yaz tatili yapma planları yapmakta.. Kıyafeti yemeği herşeyi kayınvalidemden sorulur.. E haliyle bunun "normal" olduğunu kabullendiler bizimkiler de.. Ben en son dayanamadım bu bizim yeğenimiz değil bu evin tekne kazıntısı benim de küçük kaynım dedim kayınpederim bile hak verdi :) Şimdiden başladılar bizimkinin alışverişini yapsınlarmış biz bilemezmişiz, doğunca onlar ilgilenirmiş, ben o kadar okumuşum çalışırmışım, akşamları bırakırmışım, haftasonu bırakırmışım vs vs.. Ha hakkını yiyemem çok çok iyi bakıyor eltimin bebeğine ama kendi bebeğime doymak istiyorum ben, ilk bebeğimi kaybettim o acı halen içimde ve bu hamileliğimi öğrendiğim gün hayallerimi süsleyen iş teklifini reddettim bunun için ve hiç pişman değilim. Ne gerek var anne çok yoruluyosun dedim olmadı, annecim ben bakarım inşallah dedim olmadı.. Bu bizim çocuğumuz biz bakarız inşallah, desteğe ihtiyacımız olursa her zaman yanımızda olduğunuzu biliyoruz teşekkür ederiz dedik eşimle ama anlamadılar. Sonunda eşim sert bi dille bu sizin çocuğunuz değil torununuz, biz bakacağız siz seveceksiniz ihtiyacımız olursa destek isteriz ama biz altından kalkacağız inşallah dedi ve sustular. Şu an için alışverişimize karışmadılar, fikir aldık tabii ki kırmamaya da özen gösteriyorum ama bizim içimize ne siniyorsa onlara da onu sevdirdim kendi beğendiğimizi aldık :) Yani sizin tepkinizle vs olacak birşey değil eşinize alttan alttan bu durumdan çok rahatsız olduğunuzu belirtin, birlikte büyütme hayallerinizi anlatın ve kendisi fikrinizi belirtsin kendi anne babasına. Doğduktan sonra da elimiz sürekli üzerlerinde olursa bakıcı değil de destek olan konumunda kalırlar diye temenni ediyorum..
Insallah öyle olur...esimle sürekli konusuyorum bana hak veriyor sadece annesine tepki göstermemi birsey olursa ilk ona söylemem gerektigini kendisinin annesiyle halledecegini söylüyor, tabi o günler gelmeden bilemem nasil olucak, annesigilin yanindada ilk toruna yaptiniz baktiniz benimkiylede ilgilenirsiniz artik diyor bu sefer ben gicik oluyorum. Yasadiklarimiz sizle cok benziyor, benimde kayinvalidem calisiyor bi haftasonu var ondada torun bakiyor biz gidince dert yakiniyor bugünde biraktilar kollarim agridi artik diye, kim bilir yine nereleri gezicekler diyor, bende saten yaslisin ise gidip geliyosun birde torun bakiyorsun sanada yazik diyorum, evet iste ama napican diyor sonra seninkinede bakicam diyor, anlam veremiyorum. Benimde bu ikinci bebegim ilkini karnimdayken kaybettim. Birazda o sebebden daha dogmadan asiri üstüne düsüyorum.

Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?

Bir cocuga en iyi annesi bakar. Ister tecrubeli olsun ister tecrubesiz. Dert etmeyin simdiden. Sinirlerinizi yipratmayin. Doktor uyardi yapmayin yedirmeyin sunu bunu diye dersiniz.

Benim kiler de tam tersi ya 4 yaşında biz kızım var bi çorapları bile yok. Biz antalya da onlar tokatta oturuyo lar sene de bi kere anca görüyorlar cocugumu kayinvalidem bi kere bile öpüp koklamiyor cocugumu ama gorumcemin kizina resmen ölü yolar. Bu da benim çok zoruma gidiyo benim cocugum pic mi ki böyle yapiyolar anlamıyorum ben istiyorum ki sevsin ler ama yok valla ne yapacagimi bilmiyorum moralim bozuluyor

Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
Bebegine en iyi sen bakarsin cnm,en basindan tavrini koy,ilerde daha zor olur.kv anladigim kadariyla cahil biri yoksa bebege cig yumurta yedirdigi icin övünmez.bir yasina kadar inek sütü bebegi zehirleye bilir,yumurtanin beyazi da bir yasina kadar yedirilmiyor cunku calsiyumu agir geliyor.cig yumurtadan tavuktaki tum hastaliklar bulasabilir.yani yaptigi basli basina yanlis.izin alma sansin varsa bebegini kimse birakma

evet eşim ve kp de vardı .
tepki gösterdim kızdım ama eşim elleme sağlam alışsın çocuk dedi ..

Gerçek mi bu ! Hem daha miniminnacik bir bebeğe O DA BANA VURDU diyerek vurdu hemde kayinpeder le eşim izlicek bide alissin dicek :KK62:
Ben bebeğim doğunca nasıl dokunacagim diye düşünüyorum dokunmaya kiyamam diyorum elin karısı gelecek benim bebegime vuracak ! Benim bebegime şaka dan da olsa bir fiske vursa ellerini kirarim parcalarim çok pardon da pis bezine de kurban ederim. Böyle dengesizlik olmaz

çocugun dogsun ondan sonra görüşelim seninle.
Idealist bir anne adayi...benim kizimda annemi gordumu kosa kosa ona gider...benim elimden yemez ama ondan daha cok yer...isim oldugunda yada bir yere gitmemiz gerekiyorsa anneme birakirim bazi zamanlar annemle kalir.ben mi anormalim acaba

Insallah öyle olur...esimle sürekli konusuyorum bana hak veriyor sadece annesine tepki göstermemi birsey olursa ilk ona söylemem gerektigini kendisinin annesiyle halledecegini söylüyor, tabi o günler gelmeden bilemem nasil olucak, annesigilin yanindada ilk toruna yaptiniz baktiniz benimkiylede ilgilenirsiniz artik diyor bu sefer ben gicik oluyorum. Yasadiklarimiz sizle cok benziyor, benimde kayinvalidem calisiyor bi haftasonu var ondada torun bakiyor biz gidince dert yakiniyor bugünde biraktilar kollarim agridi artik diye, kim bilir yine nereleri gezicekler diyor, bende saten yaslisin ise gidip geliyosun birde torun bakiyorsun sanada yazik diyorum, evet iste ama napican diyor sonra seninkinede bakicam diyor, anlam veremiyorum. Benimde bu ikinci bebegim ilkini karnimdayken kaybettim. Birazda o sebebden daha dogmadan asiri üstüne düsüyorum.

Evet çok benziyormuş yaşadıklarımız.. Rabbim doğumumuz sonrası hayırlısıyla evlatlarımız kucaklarımızda evlerimize dönmeyi nasip etsin inşallah. Bence eşinize şakayla da olsa annesine benimkiyle de ilgilenirsiniz dememesi gerektiğini anlatmalısınız. Tahminimce eşiniz de benim eşim gibi üzerine titriyordur, her bebek kıymetlidir ama bir kayıptan sonra daha kıymetli bir bebektir sizinki de. Benim evlilikte öğrendiğim en önemli şey eşimin ailesinde kızdığım sinirlendiğim şeyleri eşime kızgın olarak anlatmayıp dertleşirmişcesine paylaşmak gerektiği. Sen ne düşünüyorsun senin ailen bu, sen aileni daha iyi tanırsın ben mi yanlış anlıyorum diye fikrini sorarken arada hoşuma gitmediğini belirtiyorum. Önceden tartışırdım, bu yol daha etkili oldu çünkü böylelikle şikayet eden değil yardım isteyen oldum ve o da bu sefer çözüm arayan oldu :) siz de sinir olduğunuzu belirtmeyip üzüldüğünüzü anlatın bence eşiniz çözüm bulmanıza yardımcı olacaktır.

Asıl eziyet kanser hastası kadına çocuk baktırmak

Yedirecek içirecek yürütecek oynatacak kitap okuyacak vs bunlar zor ve stresli

Çocuğa bakıcı baksın Kv de canı isteyince sevsin deyip işin içinden sıyrılmalıydınız
yok canım ben zaten bakıcıya verdim. hatta bakıcı onun ev işini temizliğini dahi yapıyordu. bakıcıyı kv kendi kovdu hatta kovmaktan da beter etti .çünkü bakıcı ile kızım çok neşeliydi. gezdirmesi oynaması. kv yemek mamasını dahi yedirmesine izin vermezdi bakıcının .biraz uzun ve karışık bir durum. ama kendi istedi

Mecbursaniz bisey diyemeyecegim ama 2 aylikken sizin yaninizda vurmaya cekinmeyen kadin kim bilir siz yokken neler yapiyordur...
mecburdan da fazlası kredi çekip ev aldık.dünya borcu var eşimin maaşı 1300tl 1000tl ödemeli kredi çekti şiddetle karşı çıkmama rağmen ve evin tapu işlemlerinde beni oyuna getirdiler evin tapusunu kv nin üzerine yaptılar. doğum yapacağım güne kadar çalıştım. stresten erken doğum yaptım( ki hamileliğim boyunca kv ve yeğeni elinden geleni yaptı eski konularda vardır) raporum bitti çalışmaya başladım . eğer ki çalışmazsam dünya borcum var düğün takıları ev için satılmıştı.çalışmazsam eşimin bebeğimin bezini alacak parası yok cebinde. ve ben doğum yaptım geldim kv boşanın deyip durdu sırf onun adını koymadık istemedik diye .adımı koymuyorsanız evimden çıkın gidin e vardı iş. ve eşim tek çocuk istemesede annesinin her dediğine evet der çünkü ay hastayım ay stres oldum ay moralim bozuldu vs bi şekilde kendini acındırıp yaptırır. ki lohusalığım boyunca çocuğu kucağıma alıp ddoğru düzgün emzirmeme bile izin vermedi .ben doğurdum benim çocuğum onun annesi benim sen cici annesisin deyip durdu.ailemi kovmaktan beter etti annem ağlaya ağlaya gitti.
ve ben bunlara rağmen kızım için çabalıyorum ve çalışmak zorundayım

X