- 30 Nisan 2013
- 1.468
- 226
-
- Konu Sahibi aquarius24
Aynen cok hosuna gidiyor, cocuk herseye anne diyordu basta oda ona dedi sanip bak bana anne diyor diyip kahkahayla gülüyordu. Ben babaanneleri dedeleri oyun arkadaslari gibi görüyorum cocukla en güzel sekilde tabiki oynarlar vede sevebilirler ama bi sorumluluklari yok. Biz anneler özellikle bu konularda daha cok hassasiz diye düsünüyorum sonucta sorumlulugumuz var ve farkindayiz.
Insallah sende kalabilirsin 2 sene cocuklar icin gercekten önemli saten tecrübeliymissin, benim ilk cocugum beni neler bekliyor bilmiyorum ama onunla vakit gecirmemin cok önemli oldugunun bilincindeyim.
"doğunca işler değişir- bırakmak istersin yorulunca bırakır gezersin -çocukla heryere gidilmez" diyenler oldu ben doğurmadan önce ama şükürler olsun 9 aylık oğlumla işe gitmek haricinde hiç bi zaman ayrı kalmadım allahda ayırmasın, çocukla gidilemeyecek yerlerede gitmiyorum bu benim şahsi tercihim, bi yere gideceksemde akşam uyku saatinde mutlaka evde oluyorum hayatımı ona göre planlıyorum, 2 yıl 3 yıl fazla bi yere gitmem gerekirse çünkü bebeğimin düzeninin bozulmasını istemiyorum, tabii dediğim gibi bunu herkes yapmak zorunda değil benim tercihim bu yönde, bırakıp gitsemde içime sinmez 5 dk duramam çünkü kendimi biliyorum o yüzden bebeğinle geçirdiğin her dk nın keyfini çıkar zaman çabuk geçiyor, allah kavuştursun seni de bebeğine canım kv yi de takma gerekirse cevabını ver bence
Sebatiye adli üyeninde dogurunca görüselim demek istedigide bu heralde.. Ama en dogrusunu yapmissin, benimde düsüncelerim öyle ben anne olup sorumluluk aliyorsam bebegimin gidemiyecegi yerlerede gitmem..banada cok diyorlar örnegin dügün olursa birakir sen gidersin diye, konu komsunun dügünü benim cocugumdan önemli degil takisini esim takar gelir diyorum, ozaman cocugu sese alistir arabasinda uyur diyorlar, gürültüde cok mecbur kalmadikca cocugun uyumasinada karsiyim, onun beyninin bizden daha cok dinlenmeye ihtiyaci vardir.
Ne kadar güzel, bir karar vermissiniz ve hep arkasinda durmussunuz uygulamissiniz. Insallah bende bu cizgide gidecegim.Katılıyorum; iş dışında hiç bir zaman ayrı kalmadım.
Kimseye bırakmadım; insanlar bırakıp baş başa yemeğe vs gidin diyor; oğlum 5 yaşında halen anlamadım. Yemekte zaten bir çok insan var baş başa olunmuyor ki çocuğu neden götürmeyeyim.
İş için şehir dışına gittim; sabah 5'te kalkıp gittim; akşam 9'da geldim; yatmadan yetiştim; bu şekilde üst üste bir kaç gün gidip geldim; bensiz gece yatmasın dedim.
Şehir dışı toplantım oldu; otelde aileli; herkes dedi ki çocuğu bakıcısına bırak eşinle baş başa gel; hatta meme emen çocuğu mamaya alıştıracakmışım sırf eşim ile eğitime gideyim diye.
İnsanlar çeşit çeşit siz kendi doğrularınızı uygulayın, kv de ye de böyle deyin; eşim bir dönem bana kızdı ama çocuk benim çocuğum, "kayınvalidemin doğruları ile değil benim yanlışlarım" ile büyüyecek.
Oğlum 5 yaşında halen de bu düşüncedeyim.
Ne kadar güzel, bir karar vermissiniz ve hep arkasinda durmussunuz uygulamissiniz. Insallah bende bu cizgide gidecegim.
Hehe oda iyimis :) ben simdiye kadar mantikli biseylerini duymadigim icin uygularim diyemiyecegimBenimkiler karismaya tesebbus ediyorlar.
Mantikliysa uyguluyorum degilse iplemem bile.
En son un kavur ver kiza dedi bende corba yaptim unu verdi ben asla beyaz un seker vs kullanmam tam bugday unu varsa ver sekeri teklif dahi etme gezen tavuk yumurtasi mi o? Degilse kesinlikle kirma tek tek bak pirinclerde tas olmasin yogurdun kaymagini siyir dur tuz o kadar mi konur diye diye tovbe etirdim mama yaptirmaya...eee benim kurallarim boyle.
Birde ben acikliyorum su su yuzden zararli bu bu nedenle yararli diye oda aklediyor zaten.
Hatta kizim cekmeceleri dokunce kv kizdi ben sakinnnnnnn sakinnnnn kizma bagirma ben asla kizmiyorum kimseyede izin vermem dedim huyumu belledi cok abartiyorsun diyor sadece.
Ve begimin mamasinin tadina kasikla bakip o kasigi atar yeni kasikla beslerim kendi ozel kasigiyla bu tur hareketlerimle kazidim mih gibi aklina oda dikkat ediyo bide ben cidden hic kizmam kizima odan bilirler huyumu canlarini yakacagimi cirkefimde yani
benimki de kimse bana güvenipte çocuk yapmasın diyor..
ortası yok mu bunların?
yinede yardımcı olmasını isterdim ben.Doğru diyor valla, ben de öyle diyeceğim
Kendi anneme de kv de de öyle dedim, benim çocuğum başka kimseye güvenerek yapmadım. anası babası olan çocuğun tek güvencesi onlardır.
bu tavrınızla devam edinBunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.
BENNN:)Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
söyledıklerını kaale almıyorum onların dıger torunlarına yaptıklarını elesstırıyorumSelam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
BENNN:)
hayalleri çok farklıydı.kendi nüfusuna geçirecekti .haftasonları gelip sevip gidersiniz ben size göndermem derdi,bi iznin bitsin gari ben kendime göre yetiştireceğim derdi hayalimiz vardı 2 aylık olsun mamaya başlatacaktı,üç dört aylıkken ek gıdaya başlatacaktı kendi gibi yetiştirecekti (100 kg üzeri obezite ve şeker hastası ) hevesleri vardı ne hevesler..
bebek oldu 20 günlüktü bıktım senden sus artık diye bağırdığında ki gerçekten de bıktı . 2 aylıktı oda bana vurdu diye bebeği tokatladığında sözüm ona çok sever ama kızım ona yaklaşmaz bile doğum izni bitmesine iki üç gün var bakamam dedi çıktı verdim bakıcıya .aynı mahalle elalem kınamış utanmıyormusun vs 7 ay bakıcı baktı elalemden utandığına bakmaya başladı
şimdi 11 aylık çok afedersin altını alırken bile söylenir,yemek bir küçük tencere yemek yapmaya üşenir makarna pilav ekmek le günü geçir.ben yemek bırakırım bıraktığım yemeği yedirmez senin bıraktığın yemeği yemiyor (evde verince hapur hupur götüren çocuk ne hikmetse onun evinde yemez) ben sebze yedirmem kendi evlerinde yedirsinler diye kavga eder. ilk 6 ay içinde eve geldim emzirdim gittim. ve süt bırakırdım sağdığım içerdi 6 aydan sonra bıraktığım sütü içmezmiş sütü döküyormuş.
ama oğluna o kadar güzel bakmış o kadar iyi bakmış bi anlatır bi anlatır ardından amcası yumurta pişirip yedirirmiş anneannesi yedirirmiş anlattığına göre.sabah çıkar akşam eve dönermiş eşim. yani konu komşu anneanne ,dayı amca doyurmasa sonuç vah vah..