- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
-
- Konu Sahibi aquarius24
Canim benimkilerde aynilar hatta daha 6 ayliklen ver cocugu bize goturelim bizdevkalsin filan derlerdi ben tepkimi koydum ben.kimseye anet etmiyorum ben.nereye oglum oraya derdim simdi fazla karisamiyorlar sende.basdan.tepkini.koySelam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
çok meraklılarsa tüp bebek yaptırıp kendi bebeklerine baksın kaynanan söyleyiver bi zahmet ..tövbe tövbe milletin doğurduğundan ona ne yahu..sinir oluyorum bu tiplere..sert olun tavrınızı net koyun.Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
Canim benimkilerde aynilar hatta daha 6 ayliklen ver cocugu bize goturelim bizdevkalsin filan derlerdi ben tepkimi koydum ben.kimseye anet etmiyorum ben.nereye oglum oraya derdim simdi fazla karisamiyorlar sende.basdan.tepkini.koy
Eltiniz bir şey demedi mi bu duruma?Bunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.
Eltiniz bir şey demedi mi bu duruma?
Kayınvalidem arada bu gece benle yatsın falan diyor da ben bakışımla cevap veriyorum, yetiyor :)
Sakın sen böyle bir şeye izin verme !Bunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.
Eltimi hala daha cözemedim ben:) isinemi geliyor yada napiyor bilmiyorum, oda 2 sene dogum iznindeydi evde oldugu halde ben nezaman kaynanama gitsem cocuk hep ordaydi, eltime sorsan yoo gitmiyorki diyor, bazende KP haber vermeden gelip alip götürüyor diyordu. Bana kalsa eltim önemsemiyor cocugunu normal bi anne kadar, sadece toplum icinde kizi kaynanami görünce kiyameti kopariyor yanina gitmek icin agliyor oda eltimin zoruna gidior.
Aynen cok hosuna gidiyor, cocuk herseye anne diyordu basta oda ona dedi sanip bak bana anne diyor diyip kahkahayla gülüyordu. Ben babaanneleri dedeleri oyun arkadaslari gibi görüyorum cocukla en güzel sekilde tabiki oynarlar vede sevebilirler ama bi sorumluluklari yok. Biz anneler özellikle bu konularda daha cok hassasiz diye düsünüyorum sonucta sorumlulugumuz var ve farkindayiz.Üzüldüm.
Ama bu duruma kayınvalideniz seviniyordur değil mi. Aslında çocuk için hiç iyi bir durum değil.
Neden bilmiyorum ama bu durumu çözemiyoruz, çocuğun ananesi babaannesi dedesi çocuğu çok sevebilir, hatta biz anneler kabul etmesek bile bizden fazla da sevebilirler, ama yine de bu çocuğun bir tane anne babası olduğu gerçeği değişmez, ve bir zorunluluk olmadıkça anne babadır çocuğun ihtiyaçlarını giderecek olan.
Yani nedir bu beni çok sevsin mantığı anlamıyorum gerçekten.
Eğer ki 2 yıl izin kullanabilecekseniz ne güzel. Ben ilk çocuğumda 9 ay kalabildim yanında, kısmet olur da ikincisi gelirse, şimdiden 2 yıl evdeyim diyorum.
Aynen cok hosuna gidiyor, cocuk herseye anne diyordu basta oda ona dedi sanip bak bana anne diyor diyip kahkahayla gülüyordu. Ben babaanneleri dedeleri oyun arkadaslari gibi görüyorum cocukla en güzel sekilde tabiki oynarlar vede sevebilirler ama bi sorumluluklari yok. Biz anneler özellikle bu konularda daha cok hassasiz diye düsünüyorum sonucta sorumlulugumuz var ve farkindayiz.
Insallah sende kalabilirsin 2 sene cocuklar icin gercekten önemli saten tecrübeliymissin, benim ilk cocugum beni neler bekliyor bilmiyorum ama onunla vakit gecirmemin cok önemli oldugunun bilincindeyim.
Bunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.