kayınvalidenin amacı ne ??

eskisinden kalan ne demek yahu :110:
eski nişanlısından kalan takılar...

kv çok eskicidir, hiç bir şeyi atmaz. biz ev düzerken evde ne kadar eski sandalye kilim vs varsa toplayıp getiriyordu cinnet geçirecektim. eşim artık yeter anne burası çöplük mü dedi. hele bana bir pike gösterdi ki üstünde lekeler var, kullanır mısın diye. sinirden kuduracaktım.

kp de ayrı alem gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz diye laf sokacak. geçen sene cuma akşamları balık yapıp çağırıyorlardı bir gün yemekten yırtıyordum, kp demez ki gel sen kızart balıkları. e ben yaptıktan sonra ne anladım ki o işten, gider dışarda yerim. sonra çağırmadılar zaten.
eşiniz '' yok sen annemi istemiyorsun , yok sen gitmiyorsun '' falan yapmıyorsa hiiiiç üstelemeyin
siz konu açmayın
eşiniz hadi gidelim derse gidin yoksa kendiniz daha sormayın annene gidelim dıye
keşke benim kaynanam da bana küsse valla hiç sormam bile ne oldu diye

eşler arada kalmak istemiyorlar. benimki de ısrarla annesinin beni çok sevdiğini alınganlık yapmamam gerektiğini söyler hep. mesela daha sonra bu olayı konuştuğumuzda "amaaan aşkımm çocukluk hayranlığından bahsediyor nedir yani" dedi geçti. Madem durum böyle ben de eşime annesiyle veya ailesinden herhangi biriyle ilgili hayatta bir şikayette bulunmuyorum uzun zamandır. Çok önemli bir mesele olmadığı müddetçe aa annen de şöyle bir laf etti kırıldım falan demiyorum mesela, her patavatsızlığını anlatmaya kalksam ohoo :) Ki eşim de çok hassas bir insandır mesela annesini çok iyi tanıyor aslında ve o Beyonce muhabbetinde ettiği lafa o da uyuz oldu ki kaş göz yapmış. Ama bana öyle demiyor tabii. Ben de başta susuyordum k.valide münasebetsiz laflar ettiğinde ama artık aynen onun yaptığı gibi gülerek şakayla karşılık veriyorum ve diyeceğimi diyorum orda dedğim gibi.

Bir de benim k.valide kendi modaevinde dikiyor benim gelinliğimi. Daha ilk provada kilo almışsın biraz la başladı, birkaç kez daha gideceğim artık düğüne kadar soğuk savaşlar esecek kahkahalar eşliğinde, kader utansın :KK70: :KK70:
eşlerimiz de aynıymış. benim tahminim annelerini çok iyi tanıyorlar ama açıklarını bize göstermek istemiyorlar.

eşiniz '' yok sen annemi istemiyorsun , yok sen gitmiyorsun '' falan yapmıyorsa hiiiiç üstelemeyin
siz konu açmayın
eşiniz hadi gidelim derse gidin yoksa kendiniz daha sormayın annene gidelim dıye
bu işin sonu bana patlayacak gibi hissediyorum da ondan üstüne düşüyorum. çünkü nede olsa ben gelinim... kadın oğluna ikinciyi "alacak" kadar kendinden emin.

yinede aramayin siz. Esiniz annesinin tarafinda olsa bile aramayin.
Simdi ararsaniz KVdede yüz bulcak, sonra böyle "Sakalarin" arkasi gelir. Esinizde hep sizin arayip sormanizi isticek.
aynen aramak istemiyorum. ama dün annem kızım sen ara ara ara diye başımın etini yiyince acaba mı dedim. annem kadar saf başka biri var mı acaba ya? kadın arkamdan bi ton laf etmiş bana ne zaman söylüyor öyle laf arasında. savunsana kızını orda yokkk o da aynı benim gibi hiç laf söyleyemez içine atar.

hm aynisini bende düsündüm :)))

onlara göre her koşulda böyle :))
şimdi erkeğe sorsan derki benim melek anneciğim şaka yapmış kv de oda fesat kadın hemen anlatmış kızına
diyebilir yaniiiii
ama bu evlenince kıymete bindirmelerinden nefret ediyorum
farkında değillerdide evlenince mi fark ediyorlar ben anlamıyrm

onlara göre her koşulda böyle :))
şimdi erkeğe sorsan derki benim melek anneciğim şaka yapmış kv de oda fesat kadın hemen anlatmış kızına
diyebilir yaniiiii
ama bu evlenince kıymete bindirmelerinden nefret ediyorum
farkında değillerdide evlenince mi fark ediyorlar ben anlamıyrm

Aynen... icimdekilerini yazdin suan cnm :)))
Ay buerkekten degil KV'den kaynaklarniyor ... Oglu elendikten sonra bi nazlanmaya basliyor ... bütün silahlari ile oglunu kendi tarafina cekiyor ... eee erkekte aval aval anlamazsa böyle seyler ortaya cikiyor :)) ay ayni benim KV haha nazli saziye :KK70:

aynen aramak istemiyorum. ama dün annem kızım sen ara ara ara diye başımın etini yiyince acaba mı dedim. annem kadar saf başka biri var mı acaba ya? kadın arkamdan bi ton laf etmiş bana ne zaman söylüyor öyle laf arasında. savunsana kızını orda yokkk o da aynı benim gibi hiç laf söyleyemez içine atar.
benim annemde ayni. Oda hep kizim olsun o senin büyügün sen arayi ver nolcak der, ama yeri geldigindede savunur beni.

Sizin KV bu durumda ama baya agir bir laf etmis, aranmayi hak etmiyor bence

upload_2015-7-30_12-0-29.png

Anlamadığım lafı söyleyen kv konuşmayan yine kv. Eşin ve kv ne konuştular da böyle oldu acebaaa

Kızlar merhaba, sorun kayınvalide. Kısaca özet geçmem gerekirse,2 yıllık evliyim. Evlenirken kayınvalidemden herhangi bir talebim olmadı ne benim ne ailemin şunu isteriz bunu isteriz gibi. Çalışıyorum, kayınpederemin kendi oturdukları evin yanında bir evleri daha vardı, burda oturmak ister misiniz deyince bende hem kırılmasınlar hemde işime yakın diye tercih ettim. Belki de en büyük hatam bu oldu. Eşimde bende çok yoğun çalışıyoruz eşim akşam 8 den önce eve gelemiyor, dolayısıyla evimize çok gelen giden olamıyor haliyle. Ailem de babamı kanser hastası başka evde rahat edemiyor, dolayısıyla gelirse arada annem gelir genelde biz gideriz hem annem bize yemek hazırlar hem de kendi hazırladıklarını arabayla eve götürürüz. Kayınvalidem bakarsanız çok sıcak davranır evinde iş yaptırmaz vs ama baştan beri nedense bir türlü tam anlamıyla ısınamıyorum yani samimi gelmiyor bana tavırları falan. Bu konuda gerçekten yanlış anlaşılmak istemem içgüdülerim kuvvetli olup bir insana başta ısınamadıysam ondan mutlaka zarar görmüşümdür. Ara ara annem bazı şiyler söylüyordu bana çok önemsemiyordum işte kv annemle konuşurken kızın beni evine istemiyor, çocukları mı olmuyor falan bişiler söylüyormuş. Annem de dünyanın en iyi niyetli insanıdır hiç kötü düşünmez böyle saf saf söylüyor bana. Yanlış anlamıştır diye üstünde durmadım. Ama artık sabrımı taşıran olay şu oldu, babalar gününde eşimle kayınvalidelere uğradık, görümcemle eşi de geldi, konuşuyoruz. Eşimin de işyerinde sıkıntılı bir durumu vardı epeydir bunalıyorduk onu konuşuyoruz, birden kv ayyy oğlum sana bu kızı aldım mutlu oldun bak şimdi gene mutsuzsun ikinciyi mi almak gerekiyor napayım sana?? dedi... Olayın şokuyla bi idrak edemedim. Birde hiç sevmediğim bir huyum var, birisi beni kıracak bir şey söyleyince o an kavga çıkmasın huzursuzluk olmasın diye cevap vermem ama sonradan da üüzülür kırılır o kişiden soğur ve uzaklaşırım. İçimde yaşarım yani. Keşke o an tepkimi verseymişim. Eşimden sinirimi aldım ve o konuyu açmadım. Ve o günden beri hiç görüşülmedi. Bayramda eşime sordum ziyarete gitmiyor muyuz tatile gidiyor onlar dedi kapadı konuyu. Bayram sonrası gene konuyu açtım cevap yok. Haftasonu bir düğüne gittik oraya da gelmedi. Öyle garip bir insan ki kendince bir sorun yaratıyor ve tüm dünyaya küsüyor. Dün anneme akıl danıştım annem tam bir kanatsız melek, sen ara sor diyor. Ben ise hiç bir şey yapmamayı düşünüyorum. Dağınık ve uzun yazdım kusura bakmayın...Siz olsanız ne yaparsınız?
Sen de arama sorma nedir bu 2 . Yi alalım

siz konu açmayın
:KK70:

benim annemde ayni. Oda hep kizim olsun o senin büyügün sen arayi ver nolcak der, ama yeri geldigindede savunur beni.

Sizin KV bu durumda ama baya agir bir laf etmis, aranmayi hak etmiyor bence
birde bu lafının üstüne 2 yan apartmandaki evi alın falan demesin mi yarabbim diminden ayırmayacak bizi illa. tam cinnetlik.

Anlamadığım lafı söyleyen kv konuşmayan yine kv. Eşin ve kv ne konuştular da böyle oldu acebaaa
valla aynen ben sanki oyuncağım bunların arasında. gel gel git git. bu nedir böyle? geçen eşim akşam uğramış ama bişi anlatmadı.

zaten baştan beri kv beni hiç muhatap almaz her işi oğluna söyler, sanki evin hanımı oymuş gibi.

Kızlar merhaba, sorun kayınvalide. Kısaca özet geçmem gerekirse,2 yıllık evliyim. Evlenirken kayınvalidemden herhangi bir talebim olmadı ne benim ne ailemin şunu isteriz bunu isteriz gibi. Çalışıyorum, kayınpederemin kendi oturdukları evin yanında bir evleri daha vardı, burda oturmak ister misiniz deyince bende hem kırılmasınlar hemde işime yakın diye tercih ettim. Belki de en büyük hatam bu oldu. Eşimde bende çok yoğun çalışıyoruz eşim akşam 8 den önce eve gelemiyor, dolayısıyla evimize çok gelen giden olamıyor haliyle. Ailem de babamı kanser hastası başka evde rahat edemiyor, dolayısıyla gelirse arada annem gelir genelde biz gideriz hem annem bize yemek hazırlar hem de kendi hazırladıklarını arabayla eve götürürüz. Kayınvalidem bakarsanız çok sıcak davranır evinde iş yaptırmaz vs ama baştan beri nedense bir türlü tam anlamıyla ısınamıyorum yani samimi gelmiyor bana tavırları falan. Bu konuda gerçekten yanlış anlaşılmak istemem içgüdülerim kuvvetli olup bir insana başta ısınamadıysam ondan mutlaka zarar görmüşümdür. Ara ara annem bazı şiyler söylüyordu bana çok önemsemiyordum işte kv annemle konuşurken kızın beni evine istemiyor, çocukları mı olmuyor falan bişiler söylüyormuş. Annem de dünyanın en iyi niyetli insanıdır hiç kötü düşünmez böyle saf saf söylüyor bana. Yanlış anlamıştır diye üstünde durmadım. Ama artık sabrımı taşıran olay şu oldu, babalar gününde eşimle kayınvalidelere uğradık, görümcemle eşi de geldi, konuşuyoruz. Eşimin de işyerinde sıkıntılı bir durumu vardı epeydir bunalıyorduk onu konuşuyoruz, birden kv ayyy oğlum sana bu kızı aldım mutlu oldun bak şimdi gene mutsuzsun ikinciyi mi almak gerekiyor napayım sana?? dedi... Olayın şokuyla bi idrak edemedim. Birde hiç sevmediğim bir huyum var, birisi beni kıracak bir şey söyleyince o an kavga çıkmasın huzursuzluk olmasın diye cevap vermem ama sonradan da üüzülür kırılır o kişiden soğur ve uzaklaşırım. İçimde yaşarım yani. Keşke o an tepkimi verseymişim. Eşimden sinirimi aldım ve o konuyu açmadım. Ve o günden beri hiç görüşülmedi. Bayramda eşime sordum ziyarete gitmiyor muyuz tatile gidiyor onlar dedi kapadı konuyu. Bayram sonrası gene konuyu açtım cevap yok. Haftasonu bir düğüne gittik oraya da gelmedi. Öyle garip bir insan ki kendince bir sorun yaratıyor ve tüm dünyaya küsüyor. Dün anneme akıl danıştım annem tam bir kanatsız melek, sen ara sor diyor. Ben ise hiç bir şey yapmamayı düşünüyorum. Dağınık ve uzun yazdım kusura bakmayın...Siz olsanız ne yaparsınız?

öncelikle 'sizin anneniz' olduğu için mi kanatsız melek(!) merak ettim. anneniz o kadar saf temiz iyilik meleği eşinizin annesi aman Allahım düşman başına yani öyle mi??

ilk olarak bu huyunuzu ve düşünce yapısını değiştirin.

ikinci olarak sizin kendisine ısınamadığınızı fark edip size daha sıcak yaklaşmayı hedeflemiş olmalı ki niyeti öyle bile olsa kurduğu cümleler yanlışmış.

ayrıca size normal hayatta ki kaynananızı demiyorum iş, eş kendi aileniz ya da arkadaş çevreniz de olabilir birisi bişey dese bir gün sonra mı cevap vericeksiniz..?

tavsiyem onunda bir 'anne' olduğunu unutmadan karşılıklı konuşarak sevmediğiniz konuları onunla paylaşmanız... aksi halde eşinizin gözünde kendi annenizin 'saf,melek,iyilik meleği' olduğundan emin olamazsınız!

X