kayınvalidenin amacı ne ??

Sanki benim k.validemi anlatıyorsun...Bizimki de güya beni çok sever sözde ama tavırları pek yapmacıktır ve ona tam olarak ısınabilmiş değilim bu sebeple. Durup durup şakayla karışık laf sokar, patavatsız laflarıyla meşhurdur ama tabii ki aslaaa kötü niyeti yoktur beni de çok sever zaten canım...

Geçen gün annem ben eşim k.validem kafede oturmuştuk. Gelinlik provamdan çıkmıştık (düğünümüz ekimde). Benim erkek kuzenim Amerika'da yaşıyor ve orda zenci bir kızla evli. İki tane de çocukları var. Kuzenim sarışındır gelin de malum oldukça esmer, çocukları melez ve inanılmaz tatlı. Bundan bahsediyordum ve k.valideme de hatta face den resimlerini göstereyim, kız inanılmaz güzel uzun kirpikli vs diye anlatıyordum ki bizimki ne dese beğenirsin: "Zaten melezler çok güzel oluyorlar. Beyonce çok güzel mesela, X inki o zaten hastaydı ona hastaydı." dedi ve kahkaha attı eşimin adını söyleyerek. Ben dumur oldum, "X inki bir tane anne valla" dedim :KK70: Ama suratım düştü çok fena. Kafamı telden kaldırmadım bir süre resim arıyormuş gibi. O arada annem fark etmiş eşim kaş göz yapmış annesine. Bence sen de keşke bir şekilde bu tür patavatsızlıklardan hoşlanmadığını belli etseydin. He k.validemin başka patavatsızlıklarını engeller mi bu bilemem ama en azından hassas olduğm Beyonce konusunda bir daha ağzını açamaz diye düşünüyorum :) (Evet hassasım çünkü hakkaten eşimin onu beğendiğini bilirim, taa 7-8 sene önce biz çıkmıyorken Beyonce de Beyonce dir hani diye bir laf etmişti unutmayıp burnundan getirdim yıllarca :KK70:

Keşke sonradan bu kadar kafanıza takıp kendinizi üzeceğinize, hiç sinirlenmeden gülümseyerek, "Anne belli bir süre sonra erkeklerin mutlu olması için yeni eş mi gerekiyor. Eğer öyle bir şey varsa biz daha yeni evliyiz henüz eşim benden sıkılmadı ama babam (kayınpederinizi kastederek) mutlu olmak istiyor olabilir" deseydiniz. Şimdi sizin değil onun canı sıkılmış olacaktı :)

Sanırım düğün zamanı bir çok şeyi siz ve eşiniz karşıladı eğer bu şekildeyse beni zor aldınız ne etliye ne sütlüye karıştınız 2.yi nasıl alacaksınız deyin bir daha gördüğünüzde
şöyle söyleyeyim onlar evi tadilat ettirdi ki zaten kendi evleri ve tadilat olmasa oturulacak durumda değildi. onun haricinde kendi istediği takıları taktı, gerisini tamamen biz eşimle yaptık. ama hiç unutmadığım bir olay oldu. yüzükm yaptırmaya kv nin tanıdık kuyumcusuna gittik, orda parmak ölçümüz alınırken kuyumcu kızım saat de alsana gelin kıza alınır falan dedi, kv birden parladı ay onu da ben bakamam kendileri baksınlar falan. annem de var orda. hiç bir şey demedim. evlendikten sonra eşim gitti bana beğendiğim saati aldı hiç bir şey söylemeden. ki ben ordaki saatleri asla almazdım gerek yok der geçerdim ama ağzımı bile açtırmadı orda. aslında bana taktıkları takıların da yeni olduğunu sanmıyorum,anneme eskisinden kalan değil falan demiş ama pek inanmadım :KK70:

zaten onun hayali hep iyi geçinmemiz ama annesiyle iyi geçinebilecek bir gelin var mı bilmiyorum. daha öncekilerle de hep sorun yaşamış kadın. hatta öyle ki daha nişanlı bile değilken hal hatır sormak için aramıştım kadın direkt ah benim oğlumu kızlar çok üzdü falan filan diye eskileri anlatmaya başladı ki aşırı derecede bozulup eşime rica etmiştim lütfen bunları bana anlatmasın diye.
şu şartlar altında zaten kadınla konuşmaman bile onunla iyi geçinmiş statüsüne girer.
Şöyle diyeyim sana asla küs olma, çünkü erkeğin gözünde mutlaka bir hata payı bulursun. Bir de sesli düşünme, çünkü onun annesi olduğu ve olayların gerçekliliğini değiştiremezsin. Sen de arkana at olayları ama eşinle paylaşma. İşte "bak annen böyle dedi, neden böyle dedi" gibi sonu gelmeyecek cümleler kurma. Zeka oyunu oyna. Küs olma ama gördüğün yerde konuşman iki cümle ile sınırlı kalsın.

çalışmasaydın da bu sefer oğlum çalışıyor sen yiyorsun derdi ...Ne kadar gereksiz muhabbetler ,susmayın cevabını verin sizde bazıları saygıdan gerçekten anlamıyor,herkesin anladığı dilden konuşmanızı tavsiye ederim :KK66:
ha o gün hiç cevap vermedim değil, o lafına bir şey demedim ama sonradan başladım saydırmaya, ben sizin oğlunuzu çekmeye çok meraklı değilim dedim, başkasını örnek verdi o kişi altında araba elinde kredi kartı geziyor ben de çalışıyorum eşimin parasını yemiyorum aramızdaki fark bu dedim sustu :) aslında sonra çok fazla şey söyledim de şimdi sinirden hatırlamıyorum :)

Keşke sonradan bu kadar kafanıza takıp kendinizi üzeceğinize, hiç sinirlenmeden gülümseyerek, "Anne belli bir süre sonra erkeklerin mutlu olması için yeni eş mi gerekiyor. Eğer öyle bir şey varsa biz daha yeni evliyiz henüz eşim benden sıkılmadı ama babam (kayınpederinizi kastederek) mutlu olmak istiyor olabilir" deseydiniz. Şimdi sizin değil onun canı sıkılmış olacaktı :)
Cümle güzel de iş işten geçtikten sonra aklımıza gelir bu tür şeyler.:KK47:

şu şartlar altında zaten kadınla konuşmaman bile onunla iyi geçinmiş statüsüne girer.
Şöyle diyeyim sana asla küs olma, çünkü erkeğin gözünde mutlaka bir hata payı bulursun. Bir de sesli düşünme, çünkü onun annesi olduğu ve olayların gerçekliliğini değiştiremezsin. Sen de arkana at olayları ama eşinle paylaşma. İşte "bak annen böyle dedi, neden böyle dedi" gibi sonu gelmeyecek cümleler kurma. Zeka oyunu oyna. Küs olma ama gördüğün yerde konuşman iki cümle ile sınırlı kalsın.
aynen böyle yapmayı düşünüyorum ama sizlerden de akıl almak istedim çok sağolun :) sizli falan konuşayım zaten anne demiyorum :KK70:

aynen böyle yapmayı düşünüyorum ama sizlerden de akıl almak istedim çok sağolun :) sizli falan konuşayım zaten anne demiyorum :KK70:
"anne baba" içi dolu laflardır. Herkes haketmiyor.
Ben de kpedirme baba demem. Hiç bir şey hitap etmem. Önceden derdim ama babamı kaybettikten sonra bir tek babama özel kalacak o laf. Hak etmeyene zikretmeye gerek yok.

Sanki benim k.validemi anlatıyorsun...Bizimki de güya beni çok sever sözde ama tavırları pek yapmacıktır ve ona tam olarak ısınabilmiş değilim bu sebeple. Durup durup şakayla karışık laf sokar, patavatsız laflarıyla meşhurdur ama tabii ki aslaaa kötü niyeti yoktur beni de çok sever zaten canım...

Geçen gün annem ben eşim k.validem kafede oturmuştuk. Gelinlik provamdan çıkmıştık (düğünümüz ekimde). Benim erkek kuzenim Amerika'da yaşıyor ve orda zenci bir kızla evli. İki tane de çocukları var. Kuzenim sarışındır gelin de malum oldukça esmer, çocukları melez ve inanılmaz tatlı. Bundan bahsediyordum ve k.valideme de hatta face den resimlerini göstereyim, kız inanılmaz güzel uzun kirpikli vs diye anlatıyordum ki bizimki ne dese beğenirsin: "Zaten melezler çok güzel oluyorlar. Beyonce çok güzel mesela, X inki o zaten hastaydı ona hastaydı." dedi ve kahkaha attı eşimin adını söyleyerek. Ben dumur oldum, "X inki bir tane anne valla" dedim :KK70: Ama suratım düştü çok fena. Kafamı telden kaldırmadım bir süre resim arıyormuş gibi. O arada annem fark etmiş eşim kaş göz yapmış annesine. Bence sen de keşke bir şekilde bu tür patavatsızlıklardan hoşlanmadığını belli etseydin. He k.validemin başka patavatsızlıklarını engeller mi bu bilemem ama en azından hassas olduğm Beyonce konusunda bir daha ağzını açamaz diye düşünüyorum :) (Evet hassasım çünkü hakkaten eşimin onu beğendiğini bilirim, taa 7-8 sene önce biz çıkmıyorken Beyonce de Beyonce dir hani diye bir laf etmişti unutmayıp burnundan getirdim yıllarca :KK70:
ay işte aynısı :) durup durup bişiler patlatıyor benimki de olur olmadık, ve dediğiniz gibi hiççç ısınamıyorum kendisine. heleki arkamdan anneme beni şikayet etmesi kadar iğrenç bir şey yok. ne demek evine istemiyor ya? dün eşime sordum böyle bir tavır mı sergiliyorum diye sanmıyorum aşkım dedi bu kadar.

"anne baba" içi dolu laflardır. Herkes haketmiyor.
Ben de kpedirme baba demem. Hiç bir şey hitap etmem. Önceden derdim ama babamı kaybettikten sonra bir tek babama özel kalacak o laf. Hak etmeyene zikretmeye gerek yok.
aynen öyle kendi annem bi tane benim. kadın bir sürü rahatsızlık geçiriyor babam hasta ona bakıyor bir de benim yemeğime sebzeme kadar düşünüyor. insanın kendi annesi gibi yok ki :KK43: zaten ben kv-kp ye anne baba demeyi çok manasız buluyorum, kim ne derse desin.

Kızlar merhaba, sorun kayınvalide. Kısaca özet geçmem gerekirse,2 yıllık evliyim. Evlenirken kayınvalidemden herhangi bir talebim olmadı ne benim ne ailemin şunu isteriz bunu isteriz gibi. Çalışıyorum, kayınpederemin kendi oturdukları evin yanında bir evleri daha vardı, burda oturmak ister misiniz deyince bende hem kırılmasınlar hemde işime yakın diye tercih ettim. Belki de en büyük hatam bu oldu. Eşimde bende çok yoğun çalışıyoruz eşim akşam 8 den önce eve gelemiyor, dolayısıyla evimize çok gelen giden olamıyor haliyle. Ailem de babamı kanser hastası başka evde rahat edemiyor, dolayısıyla gelirse arada annem gelir genelde biz gideriz hem annem bize yemek hazırlar hem de kendi hazırladıklarını arabayla eve götürürüz. Kayınvalidem bakarsanız çok sıcak davranır evinde iş yaptırmaz vs ama baştan beri nedense bir türlü tam anlamıyla ısınamıyorum yani samimi gelmiyor bana tavırları falan. Bu konuda gerçekten yanlış anlaşılmak istemem içgüdülerim kuvvetli olup bir insana başta ısınamadıysam ondan mutlaka zarar görmüşümdür. Ara ara annem bazı şiyler söylüyordu bana çok önemsemiyordum işte kv annemle konuşurken kızın beni evine istemiyor, çocukları mı olmuyor falan bişiler söylüyormuş. Annem de dünyanın en iyi niyetli insanıdır hiç kötü düşünmez böyle saf saf söylüyor bana. Yanlış anlamıştır diye üstünde durmadım. Ama artık sabrımı taşıran olay şu oldu, babalar gününde eşimle kayınvalidelere uğradık, görümcemle eşi de geldi, konuşuyoruz. Eşimin de işyerinde sıkıntılı bir durumu vardı epeydir bunalıyorduk onu konuşuyoruz, birden kv ayyy oğlum sana bu kızı aldım mutlu oldun bak şimdi gene mutsuzsun ikinciyi mi almak gerekiyor napayım sana?? dedi... Olayın şokuyla bi idrak edemedim. Birde hiç sevmediğim bir huyum var, birisi beni kıracak bir şey söyleyince o an kavga çıkmasın huzursuzluk olmasın diye cevap vermem ama sonradan da üüzülür kırılır o kişiden soğur ve uzaklaşırım. İçimde yaşarım yani. Keşke o an tepkimi verseymişim. Eşimden sinirimi aldım ve o konuyu açmadım. Ve o günden beri hiç görüşülmedi. Bayramda eşime sordum ziyarete gitmiyor muyuz tatile gidiyor onlar dedi kapadı konuyu. Bayram sonrası gene konuyu açtım cevap yok. Haftasonu bir düğüne gittik oraya da gelmedi. Öyle garip bir insan ki kendince bir sorun yaratıyor ve tüm dünyaya küsüyor. Dün anneme akıl danıştım annem tam bir kanatsız melek, sen ara sor diyor. Ben ise hiç bir şey yapmamayı düşünüyorum. Dağınık ve uzun yazdım kusura bakmayın...Siz olsanız ne yaparsınız?

Hem suclu hem güclü. Sen neden ariyacakmissin ki bosver. Küserse küssün, zaten esinde senin tarafindaymis.

işte diyorum ya benim huyum bu hiç sevmiyorum bu huyumu o an iş büyümesin diye cevap vermiyorum :KK43:
bu biraz da yapı meselesi. Daha sonra saydırmak da çözüm değil aslında. Saygıyı yitiririsiniz. Stratejik oyunlar oynayacaksın. Bir laf edeceksin iltifat mı ettin, hakaret mi ettin anlayamayacak. Şöyle örnek vereyim.
Kpeder baya uzakta oturuyor bizden, şehir farkı var. Bir iş için gelmişti ziyaret amaçlı değil. Gece geldi bir şeyler hazırladım yerken dedi ki "ben sabah çıkayım erkenden ancak giderim." ben de dedim ki "aa tabii yolunuz uzun ancak gidersiniz akşam olmadan varın kaza maza olmasın":KK45:

bırakın işte ne güzel küssün kendi kendine pısıp kalsın bi köşede hiç karıştırmayın
eşinize de sormuşsunuz kaç kere bi şey derse '' ben sana sordum annenlere gidelim dedim sen bahane buldun '' dersiniz

hiç üstelemeyin ne oldu sana dıye sormayın bile

şöyle söyleyeyim onlar evi tadilat ettirdi ki zaten kendi evleri ve tadilat olmasa oturulacak durumda değildi. onun haricinde kendi istediği takıları taktı, gerisini tamamen biz eşimle yaptık. ama hiç unutmadığım bir olay oldu. yüzükm yaptırmaya kv nin tanıdık kuyumcusuna gittik, orda parmak ölçümüz alınırken kuyumcu kızım saat de alsana gelin kıza alınır falan dedi, kv birden parladı ay onu da ben bakamam kendileri baksınlar falan. annem de var orda. hiç bir şey demedim. evlendikten sonra eşim gitti bana beğendiğim saati aldı hiç bir şey söylemeden. ki ben ordaki saatleri asla almazdım gerek yok der geçerdim ama ağzımı bile açtırmadı orda. aslında bana taktıkları takıların da yeni olduğunu sanmıyorum,anneme eskisinden kalan değil falan demiş ama pek inanmadım :KK70:

eskisinden kalan ne demek yahu :110:

bu biraz da yapı meselesi. Daha sonra saydırmak da çözüm değil aslında. Saygıyı yitiririsiniz. Stratejik oyunlar oynayacaksın. Bir laf edeceksin iltifat mı ettin, hakaret mi ettin anlayamayacak. Şöyle örnek vereyim.
Kpeder baya uzakta oturuyor bizden, şehir farkı var. Bir iş için gelmişti ziyaret amaçlı değil. Gece geldi bir şeyler hazırladım yerken dedi ki "ben sabah çıkayım erkenden ancak giderim." ben de dedim ki "aa tabii yolunuz uzun ancak gidersiniz akşam olmadan varın kaza maza olmasın":KK45:
aslında ben içi dışı bir olan biriyim ama insanlara böyle olmak yaramıyor. stratejik olmak gerekiyor dediğiniz gibi. ben o kadar soğudum ki aslında uzak bir yere taşınmak istiyorum ama burası da konum olarak işyerime ulaşımı çok rahat.

ay işte aynısı :) durup durup bişiler patlatıyor benimki de olur olmadık, ve dediğiniz gibi hiççç ısınamıyorum kendisine. heleki arkamdan anneme beni şikayet etmesi kadar iğrenç bir şey yok. ne demek evine istemiyor ya? dün eşime sordum böyle bir tavır mı sergiliyorum diye sanmıyorum aşkım dedi bu kadar.

eşler arada kalmak istemiyorlar. benimki de ısrarla annesinin beni çok sevdiğini alınganlık yapmamam gerektiğini söyler hep. mesela daha sonra bu olayı konuştuğumuzda "amaaan aşkımm çocukluk hayranlığından bahsediyor nedir yani" dedi geçti. Madem durum böyle ben de eşime annesiyle veya ailesinden herhangi biriyle ilgili hayatta bir şikayette bulunmuyorum uzun zamandır. Çok önemli bir mesele olmadığı müddetçe aa annen de şöyle bir laf etti kırıldım falan demiyorum mesela, her patavatsızlığını anlatmaya kalksam ohoo :) Ki eşim de çok hassas bir insandır mesela annesini çok iyi tanıyor aslında ve o Beyonce muhabbetinde ettiği lafa o da uyuz oldu ki kaş göz yapmış. Ama bana öyle demiyor tabii. Ben de başta susuyordum k.valide münasebetsiz laflar ettiğinde ama artık aynen onun yaptığı gibi gülerek şakayla karşılık veriyorum ve diyeceğimi diyorum orda dedğim gibi.

Bir de benim k.valide kendi modaevinde dikiyor benim gelinliğimi. Daha ilk provada kilo almışsın biraz la başladı, birkaç kez daha gideceğim artık düğüne kadar soğuk savaşlar esecek kahkahalar eşliğinde, kader utansın :KK70: :KK70:

bırakın işte ne güzel küssün kendi kendine pısıp kalsın bi köşede hiç karıştırmayın
eşinize de sormuşsunuz kaç kere bi şey derse '' ben sana sordum annenlere gidelim dedim sen bahane buldun '' dersiniz

hiç üstelemeyin ne oldu sana dıye sormayın bile
kp de ayrı alem gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz diye laf sokacak. geçen sene cuma akşamları balık yapıp çağırıyorlardı bir gün yemekten yırtıyordum, kp demez ki gel sen kızart balıkları. e ben yaptıktan sonra ne anladım ki o işten, gider dışarda yerim. sonra çağırmadılar zaten.

X